COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 979 774
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 11 205
  • Сф
Само че едно е да откажеш, понеже си се консултирала със други специалисти, а друго заради конспирации и секти разни, като едновременно не е и много ясно колко е адекватен пациента.
В такъв случай, може и да е правилно да се разгледа конкретния случай от прокурор.
ПП: Яховитстото не знам дали е признато за официална религия.
Можеш да откажеш по всякаква причина, включително религиозна в САЩ. За Гърция не знам, би трябвало да са признати. И  тук различните отклонения ( деноминации) са признати по закона за свободата на вероизповеданията. Това са Свидетелите на Йехова, Мормоните, евангелисти разни и други. Няма общо с официалната религия в страната. И те са признати в бг и в демократичните общества по принцип.Право е също  и да бъдеш атеист. А това,че някои са секти според канона е съвсем друго нещо. В такъв случай ако си Свидетел и движението е признато, което най- вероятно е и в Гърция, съвсем спокойно можеш да откажеш кръвопреливане и трябва да се съобразяват навсякъде. Може би затова се включва адвокат, за нарушени права.

# 11 206
Чак такива цифри, надали ще стигнем.
Все пак минаха няколко вълни и доста народ го преболедува.
Имаме и над 1 млн. ваксинирани и макар и мудна, ваксинацията крета.
Просто ще се влачим много дълго, докато го придобием този така лелеян естествен имунитет, към който се стреми голяма част от населението.
Нашите управници, ако не могат да се справят с убеждаването на населението, да вземат назаем някой Малта или направо да ги пускат в нашите новини, може да се постигне по-голям ефект.
Може и Алибегов, да отиде на работно посещение там, за да види как бизнеса подкрепя правителството и се включва в процеса на ваксинация.

# 11 207
Репортажът за Малта беше много впечатляващ.

Жалко, че България е пример на обратния полюс.

# 11 208
Ох, обърках визуално Томов с Витанов))) И се чудех как се е "барнал" в облекло))
Не знам какво си чула от Иво Петров. Лично съм му била пациентка, поради объркана диагноза, а майка ми буквално спаси преди доста години вече и мога да разбера, какво казва с притеснение. А това беше ниското покритие у нас и лошата прогноза. Епидемия обаче се управлява не само с лекари, но и с прогнози от математици, дори вторите са водещи си мисля за мерки взети и подготовка за действие.
Ми като не гледаш този и онзи, защо коментираш се чудя кой какъв е. Някак несериозно, извинявай.

# 11 209
  • София
Защото имаме свобода на словото и сме във форум, който предполага коментиране. Тази тема отдавна е всичко друго, но не и сериозна и без това. Няма нужда да създаваме работа на модераторите с подобни коментари.

# 11 210
  • Там,където се събуждам щастлива.
По отношение на процедури и откази, в повечето ситуации, е по-добре да не се разрешава в България. В голяма част пациентите не са запознати, а имат такова желание подплътено от емоция и /или малко знания. В такъв случаи лекарите трябва да отделят време да обяснят и разяснят. Нашите лекари не са по тази част. Често пъти дори и време да имат, не обясняват достатъчно добре. Нямат търпение.
Пример са майка ми, която беше първоначално отказала процедура от някакви си нейни идеи. Слава Богу, имахме позната лекарка в болницата, която й отдели час и я убеди. Жива е благодарение на тази жена.
Баща ми почина след негов отказ да бъде заведен отново в болницата. Лекарката от Бърза помощ просто е нямала време в 12 през нощта да обясни, че това може да му спаси живота.

Тези неща все още  не са за България.
Между впрочем, голямат част от възрастните, които починаха в началото на пандемията в Нидерландия бяха с откази за процедури. Не са ги убеждавали много, защото и самите лекари тук слагат въпросителна при 85 + какво качество живот ще има след Ковид, ако оживее.

# 11 211
Ако си бил продължително време с ниска сатурация и недостиг на кислород едва ли можеш да мислиш и въобще едва ли си в състояние да вземеш решение за или против интубация.
У нас интубирането е почти присъда. Може и да има някъде статистика колко оцеляват след интубация, би ми било интересно да видя и да сравня с други държави. Но за да стигнем до там значи и лечението преди реанимация не е съвсем адекватно.
Цитокиновата буря дали може да бъде предотвратена?

# 11 212
  • София
Поредната конспирация е че интубацията убива.
Ако беше така, защо изобщо ще се занимава някой да интубира пациенти. Още повече, че е процедура, която се извършва от специално обучен специалист и има липса на такива кадри. В някой болници изобщо няма такъв специалист. И ако се наложи интубация, пациента се мести в друга болница.
Има нива на сатурацията, под които започва увреждане на органи и тъкани. Когато нивата паднат критично, въпреки подавания кислород, единствения шанс е той да бъде доставен чрез интубация.

Наистина има много починали в подпенсионна възраст.
И в дългосрочен план ще има отражение, ако хората не се усетят все пак и се ваксинират.
Според мен има нещо сбъркано с интубацията. Дали машините не са добри или опита бързо да ги махнат от машината за да дадат шанс на друг. Всички починали в моя кръг от познати и приятели починаха след интубация, нито един не успя. На колежка мъжа й почина от делта преди 2 седмици. Когато го интубираха, лекарката й каза, "ами свиквайте" .....на следващия ден беше вдовица.

# 11 213
Къде слушате Лъчезар Томов и репортажа за Малта?

# 11 214
  • При семейството си
Elpis нещо  се е омотала. Ако има шанс дс умре за  минути време никой няма да я бави за съгласие за този шанс ако въобще има тоя късмет .
Габито викаш болните да ги оставим на естествения подбор? Не че държа ти да ме интубираш - ако ще го правиш както пишеш процедурата е безсмислена принципно.

Що се заяждаш с Габито? В цивилизованите страни да пипнеш човек за каквото и да е било без негово съгласие по закон се счита за нападение (assault) , ако ще да си му обърсал носа, защото са му капели сополите. Това не важи за спешни случаи, разббира се. Ако те докарат в безсъзнание, няма как да те питат

Аз постнах и българския Закон за здравето,  чл. 84 и следващите, например:
https://www.lex.bg/mobile/ldoc/2135489147

# 11 215
Защото имаме свобода на словото и сме във форум, който предполага коментиране. Тази тема отдавна е всичко друго, но не и сериозна и без това. Няма нужда да създаваме работа на модераторите с подобни коментари.
Да, права си, не е сериозно да напишеш, че не вярваш на този и онзи и отдавна не го слушаш и гледаш, че и другите. Тогава не разбирам защо го коментираш изобщо и пишеш. Заплаха ли прозирам, къде видя обида? Само въпрос зададох, все пак сме тук да четем кой какво чул, прочел, видял и т.н. от хора свързани с управлението на епидемията. Който не ги чете, гледа и вярва, няма нужда да се отбелязва само, за да ни информира за това.

По Нова тв, свърши вече. Виж по-назад, тигърчето е дало линк с видео от репортажа с Томов.

# 11 216
  • София
Мъжът ми изкара само три часа интубиран. Но знам, че го отложиха до последно. Просто с 30 процента сатурация не са имали избор. Гледах като го интубираха, че около 20 процента успяват да се събудят, другите - не.

# 11 217
По Нова телевизия беше в "Събуди се"

# 11 218
Алекс за си стигнал до апарата значи вече си много зле. У нас наистина нещо не е наред. В интензивното в Медика Русе, където почина мъжа ми всички лекари бяха със опит и квалификация.

# 11 219
  • Немция
Данни за Германия - по-малко от половината интубирани с ковид оживяват.

https://www.aerzteblatt.de/nachrichten/115099/COVID-19-Weniger-a … die%20H%C3%A4lfte.

Но за да стигнеш дотам, вече си много зле.

Общи условия

Активация на акаунт