COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 979 609
  • 22 549
  •   2
Отговори
# 11 220
Ето линка с репортажа с Томов, даден от Тигърчето
https://nova.bg/news/view/2021/09/05/338760/%D0%BB%D1%8A%D1%87%D … 0%BB%D0%BD%D0%B0/
за Малта е след това веднага, ама..

# 11 221
  • София
Има нещо, което се нарича реверсивна каузалност, та тук това не работи. Т.е. не интубацията е причина за смъртта, а тежкото състояние, което я е наложило. Но хората все разсъждаваме в посока не на това, че всичко е свързано, а сякаш всички връзки са  причинно-следствени, което не е така.

# 11 222
„Има възможност да достигнем 100 хиляди активни случая, около 18 хиляди нуждаещи се от хоспитализация и 1200 нуждаещи се от интензивни грижи”, заяви още Томов.
https://nova.bg/news/view/2021/09/05/338760/
Нали ваксините помагаха? И за делтата също?  Не разбирам.

Миналата година имаше училище с половината от предлаганите от него мерки и то без ваксини.
Поне малките си ходиха почти нормално и при тях нямаше извънредни драми.
Сега предлага драконовски мерки при 20 % ваксинирани и кой знае колко пребедували и плаши с болнични цифри.
Как после да му вярваме?

Последна редакция: нд, 05 сеп 2021, 14:25 от Анонимен

# 11 223
Той не е учител, а преподавател и учен-професор. Има разлика мисля. То и сегашният министър на здравеопазването е преподавател в университет май бил, но.. , както и повечето учени изнасят лекции. 
Не казвам да им вярвате, но.. това, че казват и предупреждават трябва поне да се чуят и после всеки да си реши.

# 11 224
  • София
Ще споделя статия, която 16 г ми дъщеря написа за един конкурс и която са публикували.
За ваксините е.
Моля да не оплювате детето ми, в статията има малко интервю, може да вви е полезно. https://scoolmedia.com/vaksinaciata-sreshtu-covid19/

# 11 225
  • София
Много хора си мислят, че като дават по американските сериали как интубират куцо, кьораво и сакато още в спешното, и това е лесна работа. Почти навсякъде по света интубацията крие ужасно много рискове, а и да се стигне до нея човек е в много тежко състояние

# 11 226
  • Немция
Ето и повече подробности от немската статия относно интубираните с ковид.

Необходимостта от интубация влошава значително прогнозата. Сред под 60 -годишните 28 % от пациентите са умрели, сред тези на възраст от 60 до 69 години са били 46 %, сред 70-79 годишните 63 % и сред над 80 -годишните 72 %.

Във всички възрастови групи смъртността при вентилирани пациенти е 53 %. Когато пациентите трябваше да бъдат диализирани за бъбречна недостатъчност, смъртността нараства до 73 %. Жените и мъжете са имали сходни нива на смъртност в случай на интубиране.

# 11 227
Данни за Германия - по-малко от половината интубирани с ковид оживяват.

https://www.aerzteblatt.de/nachrichten/115099/COVID-19-Weniger-a … die%20H%C3%A4lfte.

Но за да стигнеш дотам, вече си много зле.
Под 60 г. възраст починалите са 28 % това си преведох. 72 % оцеляват. За Русе процента оцелели е под 15% ама това не ми е от офиц.статистика.
Бояна със сигурност е комплексна причината. Говореха ми за някакво обръщане на тялото, за специални матраци и че грижата за такъв пациент трябва да е постоянна за да има шанс.
Проблема е, че никой от тези, които могат да направят нещо по проблема, не го интересува.

# 11 228
Фанфанито, Томов е гимназиален учител, преподава в НГДЕК.

# 11 229
Може, извинявам се тогава. Но е имало симпозиум на математиците у нас за вируса в петък каза. Той обобщи в репортажа техните резултати, изследвания и виждания, съпостави ги с други страни, където вълната протича по сходен начин, както и да е, няма да се разберем тук и сме на едно мнение, та..всеки да си прави изводите сам и преценява за себе си каквото му е полезно.

# 11 230
  • София
Хич не ми трябват вече ни математици, ни никоя врачка - числата ги виждаме какви са и как са. Писна ми от медийни звИзди.

# 11 231
  • София
Има нещо, което се нарича реверсивна каузалност, та тук това не работи. Т.е. не интубацията е причина за смъртта, а тежкото състояние, което я е наложило. Но хората все разсъждаваме в посока не на това, че всичко е свързано, а сякаш всички връзки са  причинно-следствени, което не е така.

Оф, най-после някой да го каже, макар че очаквах някой от лекарите тук да се обади...

Огромен брой от интубираните с ковид умират не защото са ги интубирали, а защото ковидът ги е довел до изключително тежко състояние.
Вие го обърнахте с хастара наопаки - едва ли не са умрели щото са ги интубирали, което е тотален абсурд. Даже някои продължиха неверния извод до там, че едва ли не самата интубация по принцип е причина за смърт. Пълна глупост и невежество.

Моето дете беше интубирано след раждането и 7 дни беше на апаратна вентилация.  Това го спаси. Много бебета бяха така в неонатологията.

# 11 232
  • София
Според мен, срещу делтата ваксините не работят особено. А и не само според мен, де.
Току-що научих за двама мои близки, ваксинирани, изкрали го - жената по-леко, мъжът не толкова леко.
Сега, разбира се, веднага ще се каже - ето, ваксините ги спасили. От какво? Че преди да има ваксини беше същото, на практика: - разболеят се мъж и жена, единият по-тежко, другият по-леко. Какво гарантира, че Ако не бяха ваксинирани положението нямаше да е същото след като се заразят.
Нищо. Да, разбира се, ще кажете - можеше и двамата да умрат. То всичко може, но аз съм по-склонен да вярвам, вече, че ваксинираните го карат така както биха го изкарали и без ваксина.

# 11 233
Jam моето мнение е че в БГ интубацията не спасява, така като е в други страни.  

Не че убива .
Роналд твоето мнение може да е всякакво. Цифрите обаче в държавите където има статистика и по-високо ниво на ваксинация говорят, че хоспитализираните и починалите са по-малко в сравнение с предходните вълни.
Факти!

# 11 234
И аз си мисля, като Роналд, ваксините може и да дадат шанс някакъв за леко прекарване, но изобщо не си защитен от Делтата, прекалено заразен е. Ако обаче имаше голямо покритие на прекарали и защитени с антитела, както и на ваксинирани вече щеше да е друго, но у нас..се знае колко малко са ваксинираните, а преболедувалите каква им е защитата  не се знае дали е останала, като няма тестове безплатни  е така-не може да ходиш през месец и следиш как си защитен. То и на ваксинираните, когато ще е пика се предвижда ще изтече защитата си мисля и затова питах за бустерите и съм склонна -решена да се боцкам в една година 3 пъти, като няма друго какво.
Томов каза и подчерта. Ваксинирани учители всички задължително. Но това не е достатъчно срещу Делта, да носят И висок клас маски непрекъснато да са задължени. Значи.. в Малта всичко отпада, ама там е друго, само 2 в болница и всички над 12 години ваксинирани, абсолютно всички (може само някои с противопоказания да са останали) Затова и там няма мерки, всичко е отворено , но безопасно.

Общи условия

Активация на акаунт