COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 979 729
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 11 340
Цитат
В Австрия/ Виена там, където се изискват здравни сертификати - тест, ваксина или антитела, няма други мерки.
У нас антителата ги нямат за нищо, въобще не се говори за тях.
На кои други места , освен Австрия, ги признават?

# 11 341
Да, с мъжа ми сме с ваксина, децата без.
Караме го леко, с леки симптоми. Мъжът ми имаше за 3 дни загуба на вкус и обоняние, аз вече съм 10 дни без вкус и с леко обоняние.

За щастие децата го изкараха леко- големият само 1 вечер имаше леки оплаквания, а малкият 3 дена хрема и често кихане.

Подозираме, че сме се заразили в деня на полета на връщане от България.
5 дни след полета мъжът ми имаше симптоми.
А с коя ваксина сте, и кога е бита?

# 11 342
  • Немция
Караме го леко, с леки симптоми. Мъжът ми имаше за 3 дни загуба на вкус и обоняние, аз вече съм 10 дни без вкус и с леко обоняние.

За щастие децата го изкараха леко- големият само 1 вечер имаше леки оплаквания, а малкият 3 дена хрема и често кихане.

А с коя ваксина сте, и кога е бита?
Аз съм с Пфайзер, а мъжът ми с първа доза Астра, втора доза Пфайзер. В Германия има разрешение за смесена ваксина.

Моята втора доза е бита през юни, на мъжа ми през май.

Последна редакция: нд, 05 сеп 2021, 20:31 от Бибит

# 11 343
Исках да споделя нещо с вас което смятам ще ви е от полза.
За година и половина откакто сме в тази извънредна неприятна ситуация не спирам да чета и да се интересувам от всичко по въпросите които ни интересуват. От тоновете информация които се опитвам да осмисля искам да кажа, че стигнах до извода , че нищо не е само черно или бяло. Също така никога да не се приемат мненията на "капацитетите" за абсолютната истина. Има безброй примери за погрешни мнения от хора на които разчитаме да са прави по принцип. Дори аз лично не вярвам на 100% и на "моят професор" който се занимава с вируси от 40г.и преподава на студенти.... та призовавам ви - ако искате да си изградите адекватно мнение по даден въпрос то проверете всички възможни източници. На някои от тях ще е правилно да се доверите на 90% на други на 10% ... но истината няма да е по средата защото ако намерите още източници дори чисто статистически вече влизате в т.нар. "доверителен интервал 95%" който ви гарантира резултат, който е малко вероятно да е случаен.

# 11 344
А, добър ден.

# 11 345
Вече сме на добър вечер "приятелю и събеседнико по маса" ... както би се изразил един мой добър другар. И ти специално имаш нужда от тренинг как да "отсяваш житото от плявата" от тоновете информация с които ни облъчват ежедневно, аз минах и вървя по този път.

# 11 346
Миналата година по това време нямаше Делта Миналата година по това време в САЩ и Великобритания нямаше по толкова много нови случаи.
След това дойде студеното време и избухнахме. Така че като ще правиш сравнение изчакай да дойде декември и тогава ще сравняваш какво е било миналата година и какво тази, а не да ми сравняваш август с ноември.
Погледна ли графиката на САЩ? Там също е топло. Освен това са с висок процент ваксинирани.
Караме го леко, с леки симптоми. Мъжът ми имаше за 3 дни загуба на вкус и обоняние(отделно се чувстваше като болен, без апетит, леко втрисане, хрема) , аз вече съм 10 дни без вкус и с леко обоняние, имах хрема.

Значи децата без ваксина карат по-леко отколкото вие с ваксина.  Жалко, че има толкова хора, които искат да набодат малките.

# 11 347
  • Русе
https://www.sorryantivaxxer.com/
Разгледайте добре този сайт. Публикува се информация за починали антиваксъри. Погледнете само в последния месец колко много са си заминали... Повечето от тях са популярни лица от социалните мрежи в САЩ.

# 11 348
https://www.sorryantivaxxer.com/
Разгледайте добре този сайт. Публикува се информация за починали антиваксъри. Погледнете само в последния месец колко много са си заминали... Повечето от тях са популярни лица от социалните мрежи в САЩ.
Аз очаквам скоро поддръжниците им да изреват, че нарочно ги убиват в болниците.

# 11 349
мЗначи децата без ваксина карат по-леко отколкото вие с ваксина.  Жалко, че има толкова хора, които искат да набодат малките.

Ауу, тия лоши хора, които бодат децата от самото им раждане, че чак до 18!
Аман от антиваксъри.

# 11 350
И у нас един нЕмаковид индивид (че тогава само Ковид имаше, ваксини още нямаше) накрая използваше гръмоглсието си, за да уреди за него и жена му столична болница, че в провинициалната го хвана шубето. Ама взеха, че ги излекуваха. Явно лекарите още не са се били усетили.

# 11 351
  • София
И у нас един нЕмаковид индивид (че тогава само Ковид имаше, ваксини още нямаше) накрая използваше гръмоглсието си, за да уреди за него и жена му столична болница, че в провинициалната го хвана шубето. Ама взеха, че ги излекуваха. Явно лекарите още не са се били усетили.

Ако визирате Георги от Боец, не помня да е отричал вируса. И протестите му бяха, защото във Видинската болница бяха оставени на самотек, без предпазни средства, без консумативи, без леглова база. А жена му е с трансплантиран бъбрек, той е донор. Не мисля, че можеха във Видин да се справят с тях.

# 11 352
Пак да кажа ако сте пропуснали - децата карат леко като цяло в огромната си част обаче тези които карат тежко е тежко като при възрастните. Най-застрашените са най-малките до 5г. и тези над 14г. И това не е някаква специфика на делта варианта, така е от уханския вариант без промени. Причината да се заразяват много млади и да стигат до болница е защото не са ваксинирани и имат много контакти а не защото вариантът е станал много агресивен към по-младите  - да има и го това, той се нагажда към популацията и по-младите, това е "фитнес". Причината да не се зясягат младите бе изяснена донякъде - огромните количества IgA в мукуса са стопиращ ефект за вирусната репликация ... явно има начини да се байпасне от патогена, има "нов фитнес".
Да добавя - ин виво с мишки с човешка имунна система модифицирани бе дадена много светлина какво причинява т.нар. цитокинова буря. Оказва се S1 протеина след същинската зараза се отцепва от вируса и просто "задръства" ендотела което води до изключително бурна реакция на имунната система което практически води до самоунищожение. Иначе казано това е спайка който не дава покой на организма дори и отцепен и изолиран ... това е то мръсната гад, не се ли неутрализира по някакъв начин е голям проблем. Дори аз лично смятам проблемите с ваксините идват точно от тук защото тоя спайк е "дяволско творение" и да не си помислите, че човек може да го направи - не, само господ защото и дявола е божие творение - не забравяйте това.

Последна редакция: нд, 05 сеп 2021, 22:45 от pehoko

# 11 353
  • София
Къде работи?
Да, хич не виждаме, ама хич! Като в Ъндърграунд сме.

# 11 354

Ако визирате Георги от Боец, не помня да е отричал вируса. И протестите му бяха, защото във Видинската болница бяха оставени на самотек, без предпазни средства, без консумативи, без леглова база. А жена му е с трансплантиран бъбрек, той е донор. Не мисля, че можеха във Видин да се справят с тях.
Да де, но май бяха от тези, които гориха маски пред МЗ! Протестираха за какво ли не много преди да се заразят. След това след заплахи ги обгрижиха като ВИП персони. За разлика от моите познати, които си живееха в София, но вече не са сред нас...

Общи условия

Активация на акаунт