COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 979 627
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 11 355
Не само, че пали маски Боец-ът, ами и подаде сигнал до прокуратурата срещу Мутафчийски след прословутото интервю.

# 11 356
Погледна ли графиката на САЩ? Там също е топло. Освен това са с висок процент ваксинирани.
Да гледам я и какво?

# 11 357
  • При семейството си
Аз само предполагам, че починалите от Ковид (ваксинирани или не) си отиват по сходен, мъчителен начин. Мъката за близките им, също предполагам, е еднаква.

# 11 358
Мерките у нас са възможно най-меките.

Какви изобщо мерки има, че да ги наречеш меки? Аз нито една мярка не видях. Нито една. Няма абсолютно никакви мерки, а не че са меки.
Алибегов не е виновен, а който му дава трибуна. Между другото, заведенията бяха почти или напълно празни с изключение на няколко. През август. Отдавам го на очебийно снижения общ финансов статус, а не на пандемията.

Последна редакция: нд, 05 сеп 2021, 23:48 от Анонимен

# 11 359
Трагичното е, че ваксините са за да помагат а не да вредят. Да, има и негативни случаи с тяхното прилагане, но ако беше чак толкова зле щяха да са ги спрели ... това се случи с някои но пак ги пуснаха, което значи, идеята "да не ни убиват" е водеща.
Soft у нас винаги се е разчитало на обществена реакция да се предпазим а не на мерки наложени твърдо със заповед. "Аз пазя ти а ти мен " и т.н. пожелателни неща ... които са  глупост защото няма кой да ги спазва. Аз не разчитам някой да ме пази ... ако сам не мога значи съм аут. Или ще съм в тренда в обществото или ще съм маргинал, няма средно положение... пък каквито искат мерки да слагат.

Последна редакция: нд, 05 сеп 2021, 23:50 от pehoko

# 11 360
  • При семейството си
Маските на закрито, ограниченията в капацитета, възможността за хоум офис и доста такъв, карантината, тестовете при прием в болница, ваксините не са ли мерки?

# 11 361
Никакви мерки няма.
Само носенето на маски, не от всички и не навсякъде, напомня, че нещата не са съвсем наред.

# 11 362
Много ми е интересно преброителите как ще обикалят от врата на врата?Със сертификат за ваксина,отрицателен ПСР или преболедуване?

# 11 363
Какви преброители? Ти не можеш ли онлайн да се преброиш? На миналото още беше така.

# 11 364
За съжаление действително е права -
маски се носят много рядко и под носа,
видимо не се спазват ограничения в капацитета, а и сами си признаха,
българските фирми рядко пускат в хоум офис,
карантина?!? - че то почти никой не иска да е в карантина, затова се правят купешки тестове, не се карантинират всички контактни, болни ходят на почивка,
за ваксините - на последно място ли бяхме?

Именно липсата на мерки и безконтролното разпространение ни нарежда в челните места по смъртност. Нищо че чета статии как сме отказвали яко да мрем.
И защото сме толкова добре представили се - затова отказваме да спазваме каквито и да е мерки, както за възрастните, така и за децата.

Последна редакция: пн, 06 сеп 2021, 02:13 от Не се сърди, човече

# 11 365
Чорбанов днес бе гост в Дарик радио ... 90% неверни неща каза, но за 10-те % верни не си струва въобще коментар. Ето така се прави инфодемия - пускаш си глупотевините в широка аудитория и ставаш ветропоказател ... тъжно, но е факт у нас. Иначе ако  си включите филтъра "плява жито" то ще намерите важното, за мен лично това го няма защото вярното което каза ми е пределно ясно и потвърдено от правилните източници и ми каза нула полезна информация.

Последна редакция: пн, 06 сеп 2021, 00:06 от pehoko

# 11 366
Ами затова казах, че ако не отвориш портала, видимо няма как да разбереш, че има КОВИД у нас.
Никакви мерки и ограничения.

# 11 367
Какво каза? Отдавна не сме го чували, има май няколко дена?

# 11 368
Какво каза? Отдавна не сме го чували, има май няколко дена?
Вика ваксините били неефективни ... подпалих си фитилите просто с това твърдение. За какво са неефиктивни и как го измери? А неговата ваксина ще е ефективна за какво аджаба? Просто свети като слънце тоя човек, че е пропит от коропративен интерес ... а моя професор проси пари в интернет и никога не е бил спонсориран от коропарации и по CNN са го цензурарали щото на Гуптата не му харесало какво е казал ... разберете думата на хората които наистина разбират няма никакъв интерес да стане публично достояние.Питър Хотез вика цялата си кариера си дължи на корпоарциите и не си говорят въобще... разберете независимите експерти са единици в тяя област и пак както казах не бива да се разчита на 100%.

Последна редакция: пн, 06 сеп 2021, 00:25 от pehoko

# 11 369
  • Там,където се събуждам щастлива.
Вчера почина един монах от нидерландски православен манастир, който е към сръбската църква. Настроенията на сърбите са ми ясни от срещите ми с тях тук. Как успяват да проектират тези настроения върху нидерландци ме изумява.
Изписали са го преди два дена, за да почине в манастира, а не в болницата. В този манастир винаги се спазваха мерки, като разстояние и използване на различни лъжички. През август за пръв път е нямало никакви мерки по време на една единствена  служба и резултата е налице. Отецът не е бил ваксиниран. Личен избор, разбира се. Разумен? Не знам.

На някои им се виждат последствията от Ковид доста смешни, а нещата са доста сериозни. Днес разбрах за позната, която изкара вируса през края на март. Видях я април месец и беше добре. В момента се е върнала на сериозна рехабилитация. Преди две години едва не умря от червен вятър и беше повече от година в специален център, където я учиха от това да яде сама до качване на стълби. Възстанови се. Преди два месеца, три месеца и половина след Ковид, се събужда и не може да слезе по стълбите. Ей така, изведнъж.

В землянки не живеем, но  непрекъснато имам примери как не трябва да отслабва вниманието и отговорността трябва да е голяма.

Последна редакция: пн, 06 сеп 2021, 01:18 от Kalinka

Общи условия

Активация на акаунт