COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 979 315
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 11 580
  • Сан Франциско
Чета сърцераздирателните излияния на тази учителка и се ядосвам. Който нямал малко дете не знаел. Имам бе, имам, не знам колко пъти писах вече, имам 4- годишно. Не 5+, не, 2+ годишните носят маски, правилно, цяла година, по цял ден. За съжаление, не мога да слагам снимки на групата от градината, заради чуждите деца. Наблюдавам ги всеки ден и обсъждаме с родителите - или са Level 3 grade еднократни с размер за деца, или са многократни с филтър с активен въглен и т.н. Връзките са мекички и имат специално гумено накрайниче, с което се регулира дължината и не убива на ушите. Учителите ги наблюдават като ястреби, помагат, нагласят, сменят, подреждат ги като на шахматна дъска, когато се хранят и свалят маските, за да не си дишат в лицата. Мисля си, че всъщност е по-лесно с малките, защото учителите имат повече контрол и наблюдение, отколкото при по-големите деца. Не знам как да обясня вече, че са щастливи дребосъците, че са на градина, че са заедно, а не ДО, както бяха първите 6 месеца на пандемията. Не ме питайте как беше Зуум ДО с, тогава, 3-годишно. Тогава, не сега, се измъчиха децата, тогава се изнервиха и психясаха, не в последната година с маските.

Няколко поста по-нагоре - за новите случаи и претъпканите болници в САЩ - да си дойдем на думата. Забелязвате ли от кои щати се надигат воплите? От тези, свободолюбивите, с най-ниското ваксинационно покритие, чиито губернатори забраняват на училищата да изискват маски.

# 11 581
Цитат
Постоянно се правят компромиси. Покрай това сме цъфнали и вързали направо. Сигурно и ще кажат, че тези мерки сега са достатъчни.
А, не бе...

"Мерките са достатъчни, те са такива, каквито съответстват на ситуацията", заяви пред БНР служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров."

# 11 582
Няколко поста по-нагоре - за новите случаи и претъпканите болници в САЩ - да си дойдем на думата. Забелязвате ли от кои щати се надигат воплите? От тези, свободолюбивите, с най-ниското ваксинационно покритие, чиито губернатори забраняват на училищата да изискват маски.
Да, от щатите дето преди някой и друг месец се подиграваха на калифорнийците, че носели маски и се пазели. Сега май не им е толкова смешно.

# 11 583
Numlock, значи, за да има тъпканица в градския транспорт, трябва незабавно да се забрани на работодателите хоум-офиса, чудесна логика просто.
Точно ГТ би трябвало и вероятно е субсидиран, но истината е, че ако засегнатите бизнеси са адекватно обезщетени няма да протестират. Нормално е всеки да си гледа хляба. Нормално е също когато поради дадени мерки въведени от държавата приходите спаднат или въобще ги няма да се получи помощ за времето на тези мерки. Нашите управници обаче хич ги няма когато дойде момента за помощ. Най-лесно им е да затворят училищата. Тази мярка им е безплатна.

# 11 584
"Бебето, починало от COVID, с увредени бъбреци, сърце и бял дроб
Майката е на 14 години, семейството живее в бедност.

При приемането в болницата не е имало съмнения за COVID-19, а и никой от близките му не е имал оплаквания. При прегледите в болницата, направени от началника на неонатологичното отделение, се е оказало, че детето е с увреждане на сърцето, бъбреците, белия дроб и с двустранна пневмония. Правело е и припадъци. Направените три антигенни теста са показали положителни резултати за коронавирус."

Оттук: https://www.dnes.bg/koronavirus/2021/09/07/bebeto-pochinalo-ot-c … -bial-drob.502939

# 11 585

Между Флорида и Калифорния разликата при напълно ваксинираните е само 2.5 процента. Хич не е много, а двата щата са в двата полюса относно ковида.

# 11 586
Още една негативна последица от препълването на болниците - анализ от САЩ:

https://www.webmd.com/a-to-z-guides/news/20210903/hospital-infections-spike-2020
"..
Притокът на по -болни пациенти в болниците през 2020 г. доведе до по -честа и продължителна употреба на медицински изделия като катетри и вентилатори. Използването на тези устройства увеличава риска от инфекция, казва Дейвид П. Калфи, д -р, главен медицински епидемиолог в Медицинския център Presbyterian/Weill Cornell в Ню Йорк. Той е редактор на Infection Control и Hospital Epidemiology и не е участвал в проучването.
Недостигът на лични предпазни средства и претъпканите отделения за интензивно лечение също биха могли да повлияят на предоставянето на грижи, каза той. Този недостиг би могъл да доведе до „намаляване на способността за предоставяне на някои от видовете грижи, необходими за оптимално намаляване на риска от инфекция.
Общите практики за предотвратяване на разпространението на COVID-19 в болници, като почистване на околната среда, използване на лични предпазни средства и изолация на пациенти, вероятно помогнаха за ограничаване на разпространението на C difficile. Въпреки че тези процедури помагат за предпазване от инфекция с MRSA, много други фактори, по -специално използването на медицински устройства като вентилатори и катетри, могат да увеличат риска, казва Сринивасан.
Въпреки че са необходими повече изследвания, за да се идентифицират причините за тези скокове, констатациите помагат за количествено определяне на обхвата на тези увеличения в Съединените щати, казва Калфи."

# 11 587
Скрит текст:
По повод коментарите, че било нехигиенично, не е вярно, защото ако детето по някаква причина нацапа маската си, учителката му дава нова. Зад гърба й винаги стои по една пълна кутия детски маски.
При вирус под нацапване се има предвид пипане и дооправяне на маската. Маската може да се докосва единствено след хубаво измиване на ръцете. В останалите случаи е вероятно да се докара вируса точно пред носоглътката. Дали наистина всички деца си мият ръцете преди да наместят или пипнат маската? Все пак те често докосват чин, стол, дръжка на врата и т.н.
А, дали наистина, всички деца си мият винаги ръцете преди да разопаковат закуската и изобщо преди хранене в училище?
Храненето в училище е веднъж или два пъти дневно. Много по-лесно е да се подсетят  децата да си измият ръцете преди това отколкото да го правят преди всяко докосване на маската. Тя се донамества и пипа много пъти дневно.
И къде си мият ръцете? В тоалетните, където влизат всички на 2-3 мивки и се бутат без маски с допрени глави и т.н. Сякаш не знаете или не сте били деца. Не точно да се мият, а да им се дава дезифектант или родител да им каже да и даде с какво да се избършат. В тоалетните е опасно за мен на мивките, то и сапун няма в много училища. Днес говорих с позната с детенце във втори клас ще бъде, обаждала се на учителката за първия ден, за др. неща и сподели как са го карали в училището. Точно за стола я попитах как е там, детето в първи клас си беше от 8ч до 18 ч в училището, че и до по-късно, щото...еми закъснявала и те там да си я гледали и организират, длъжни били. В стола не знаеше в какви условия се храни детето, но било си изяждало всичко уж, ама за хигиена...не се сетила. Оказа се, че се хранят няколко класа в стола, места дори нямало за по-големите, мивките били без сапуни и не се миели. Храната обаче им била сервирана на първолаците и това било лукс видиш ли. Зимата стола е нещо в земята , не се проветрява , няма май прозорци или не се отварят. Толкова до това какви са мерките, как се мият, пазят и т.н. Правете сметка колко часове са. А да, на двора я оставяла да си поиграе след 18ч , че да се поизмори и позабавлява, там са всички пуснати на воля, учителките на пейката си гукат, бе много сме добре.

# 11 588
Скрит текст:
По повод коментарите, че било нехигиенично, не е вярно, защото ако детето по някаква причина нацапа маската си, учителката му дава нова. Зад гърба й винаги стои по една пълна кутия детски маски.
При вирус под нацапване се има предвид пипане и дооправяне на маската. Маската може да се докосва единствено след хубаво измиване на ръцете. В останалите случаи е вероятно да се докара вируса точно пред носоглътката. Дали наистина всички деца си мият ръцете преди да наместят или пипнат маската? Все пак те често докосват чин, стол, дръжка на врата и т.н.
А, дали наистина, всички деца си мият винаги ръцете преди да разопаковат закуската и изобщо преди хранене в училище?
Храненето в училище е веднъж или два пъти дневно. Много по-лесно е да се подсетят  децата да си измият ръцете преди това отколкото да го правят преди всяко докосване на маската. Тя се донамества и пипа много пъти дневно.
И къде си мият ръцете? В тоалетните, където влизат всички на 2-3 мивки и се бутат без маски с допрени глави и т.н. Сякаш не знаете или не сте били деца. Не точно да се мият, а да им се дава дезифектант или родител да им каже да и даде с какво да се избършат. В тоалетните е опасно за мен на мивките, то и сапун няма в много училища. Днес говорих с позната с детенце във втори клас ще бъде, обаждала се на учителката за първия ден, за др. неща и сподели как са го карали в училището. Точно за стола я попитах как е там, детето в първи клас си беше от 8ч до 18 ч в училището, че и до по-късно, щото...еми закъснявала и те там да си я гледали и организират, длъжни били. В стола не знаеше в какви условия се храни детето, но било си изяждало всичко уж, ама за хигиена...не се сетила. Оказа се, че се хранят няколко класа в стола, места дори нямало за по-големите, мивките били без сапуни и не се миели. Храната обаче им била сервирана на първолаците и това било лукс видиш ли. Зимата стола е нещо в земята , не се проветрява , няма май прозорци или не се отварят. Толкова до това какви са мерките, как се мият, пазят и т.н. Правете сметка колко часове са. А да, на двора я оставяла да си поиграе след 18ч , че да се поизмори и позабавлява, там са всички пуснати на воля, учителките на пейката си гукат, бе много сме добре.
В кой случай е по-лесно да си измиеш ръцете. Веднъж преди ядене или преди всяко докосване на маската, което може да значи 50 пъти дневно. Припомням, че в случая говорим за деца, но аз не съм сигурен, че и всички възрастни го правят на 100 процента. По-точно сигурен съм, че повечето не.

# 11 589

При приемането в болницата не е имало съмнения за COVID-19, а и никой от близките му не е имал оплаквания. При прегледите в болницата, направени от началника на неонатологичното отделение, се е оказало, че детето е с увреждане на сърцето, бъбреците, белия дроб и с двустранна пневмония. Правело е и припадъци. Направените три антигенни теста са показали положителни резултати за коронавирус."

Оттук: https://www.dnes.bg/koronavirus/2021/09/07/bebeto-pochinalo-ot-c … -bial-drob.502939
Е как са го изписали здраво... Изобщо не са го преглежда ли ми се струва... Майка а 14...каква майка беее.... Сега написано в статистиката това бебе ще по бърка маса бъдещи майки.... Това е манипулация отвсякъде... Как не ги е срам..

# 11 590
Не сравнявам маски и хранене, а че в столовата на учениците е пълен провал откъм мерки. И никой не го е грижа, то и няма как май да го организират, че и хората пари правят все пак с храната, изобщо..За лавките пък дума да не отварям, там сигурно същото, не съм питала. Но стола, храненето на обяд, те нашите са целодневно в училище, не като на други места до обяд, до 15ч , най-късно знам до 16ч май във Франция беше (може и да бъркам) , само в България са до 17.30-18ч . децата и то повечето родители не си ги взимат разбирам, било нормално това да си ангажиран уж, а като не отидеш там ги гледа не знам кой-дежурен, охрана..не ми е ясно, но ги събират или ... Това колко часове са без маски? Колко пъти ще си измият ръцете и колко пъти ще се храни едно мъничко дете, то си носи и от вкъщи, там нещо си раздавали, обядва, ходи на лавката разбира се за боклуци, правете сметка за хигиена, мерки и т.н. дали някой следи, възпитава, наблюдава или изисква от децата. Родителите не искат мерки, учителите не искат да мислят за мерки и ковид, всички сме си ей-така доволни да не искаме и държим на нищо. И много се уважаваме, ама как няма тези дето пишат сърцераздирателно учителки, дали носят маски, дали държат децата да се пазят, обясняват, за големите ясно , но те не са и целодневно и имат нещо в главата да мислят, ама за мъниците... жалко за тях. Не случиха ни на родители, ни на учители си мисля , да ме прощавате (в голямата си част де, има и хора с мисъл и притеснение, но малцинство)

# 11 591
  • Бургас

Е как са го изписали здраво... Изобщо не са го преглежда ли ми се струва... Майка а 14...каква майка беее.... Сега написано в статистиката това бебе ще по бърка маса бъдещи майки.... Това е манипулация отвсякъде... Как не ги е срам..
Кое точно пречи да е в статистиката. Изобщо как може да се коментира детето по този начин. Суха пръчка ли е?
Детето е починало от корона според лекарите.
Може роднините да са били болни с леки симптоми и да са го заразили. Изписано е при раждането на 3ти ден и не вярвам да го изпишат с изброените проблеми.
Това, че е от бедно семейство и т.н значи ли, че няма проблем с умирирането му, само да не го пишат по статистиките, че плаши пуританите!

Последна редакция: вт, 07 сеп 2021, 16:07 от MeMyselfI

# 11 592

Кое точно пречи да е в статистиката. Детето е починало от корона. Може да са били болни с леки симптоми и да са го заразили. Това, че е от бедно семейство и т.н значи ли, че няма проблем с умирирането му? 100% роднините са скрили за корона, за да бъде прегледано детето и т.н
Каква грижа се очаква от майка, която самата е тотално необразовано малко момиче? Че тя самата е дете забременяло на 13. Тотално ненормална  работа. Вместо медиите да насаждат страх, да бяха казали по-рано за какво става дума.

# 11 593
  • В заешката дупка
В Исландия децата между 10-16г носеха маски около 2 седмици и половини, октомври/ноември месец някъде миналата година. През останалото време винаги са били без. При тази вълна, най-голямата, учениците до 16г. пак не носят маски.

На 12 - 16 годишните точно в първите два дни на учебната година (23 и 24 август) им сложиха първа доза Файзер. Още не са получили втората. Рутинни тествания в училище няма. Само при симптоми и контактни. Имаше заразени ученици и карантирани такива, но нищо фрапиращо не се случи с отварянето на училищата. Случаите бяха започнали да спадат преди това, и продължават да спадат, поне засега.

# 11 594
  • Бургас
Никой не ви насажда страх. Многократно бе казано, че вируса е опасен за бебета.
Очевидно е така. Имаше и детенце на две, с майка на “подходяща” за пуританите възраст, което пострада много тежко.

Общи условия

Активация на акаунт