COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 979 405
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 11 610
Финландия ще премахне всички национални ограничения, когато поне 80% от тези над 12 години са напълно ваксинирани.

Това съобщи правителството на Финландия в понеделник, съобщава HBL.

- Ще отворим обществото и постепенно ще премахнем ограниченията, казва министърът Криста Киуру.

Тя вярва, че целта ще бъде постигната в средата на октомври, когато ще се премахнат и последните национални ограничения.

Стратегията включва „аварийна спирачка“, която правителството може да използва, ако развитието започне да върви в грешна посока. Нови ограничения могат да бъдат въведени, например, ако нови варианти на вируса, избягващи ваксините, станат широко разпространени във Финландия.

- Това не означава, че се отклоняваме от всички предпазни мерки. Ние също така ще продължим да проследяваме по-големи вериги от инфекции и да гарантираме, че те са изгасени, казва Войпио-Пулки от Министерството на социалните въпроси и здравеопазването

https://www.hbl.fi/artikel/regeringen-enades-om-en-ny-hybridstra … samhallet-oppnas/

# 11 611
# 11 612
Най-простата мярка, която може да се прилага в училищата е да ВРЪЩАТ децата със симптоми. Да, може някъде да съществува такова училище, но в нашето и в тези на познатите ми деца, това не се случва. Обяснението, че не можело ако няма температура да се върне от училище. А иначе може да си кашля, подсмърча, киха и ръси какви ли не вируси.
Такава мярка не помага изобщо...Защото детето е силно заразно дни преди появата на първите симптоми.

# 11 613
Нотарис, знам за Малта, но написах северна държава. Дори им продадохме скоро ваксина-Модерна. Пишеше, че имали над 80% покритие и се стремяли към 100%. Забравих коя е, но по спомен беше май Норвегия, но не съм сигурна.

Няма северна държава с над 80% покритие. Норвегия е с 59.4, Дания 73.1, Швеция и Финландия съответно с 57.5 и 53.3.

Напротив има. Поне Дания е.

# 11 614
  • София
Проф. Илко Гетов: Има твърде голяма разлика между реваксинацията и третата доза от същата ваксина.
Той коментира третата доза, която някои държави обмислят, като каза: „Това е малко като каруца пред кон“.
https://darik.news/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%84-%D0%B8%D0%BB%D0%BA%D … %D0%B0%D0%B7.html

# 11 615

Няма северна държава с над 80% покритие. Норвегия е с 59.4, Дания 73.1, Швеция и Финландия съответно с 57.5 и 53.3.

Напротив има. Поне Дания е.
Скрит текст:

И двете сте прави, на Soft Click цифрите са за напълно ваксинирани от цялото население, а твоите цифри за Дания са съответно само за населението над 12 години.

Tъй като Швеция все още не ваксинира деца 12-15 години, си брои % ваксинирани само за населението над 16 години и данните към днешна дата са: 81,6% първа доза, 70% напълно ваксинирани от населението над 16 години.

Финландия, Норвегия и Швеция имаха и все още имат голямо изоставане с вторите дози, при Дания почти се припокриват двете цифри, защото Дания изкупи над 1 млн. дози от Румъния.

Концертната дейност в Швеция започва с два концерта на Елтън Джон на 1-ви и 2-ви октомври в „Tele2 Arena“ в Стокхолм.

Капацитетът на „Tele2 Arena“ е 45 000.

# 11 616
  • София
Някой има ли информация, следи ли, срещнал ли данни какво аджеба правят Файзер, Модерна, АЗ и пр. сега...
Готови ли са им ъпдейтнатите бустери за делта, Мю, Ламда и пр? Ако не са - кога ще са и как ще насмогнат с доставките тоя път?
Какво ще се случи с доставените от тях ваксини до момента, които се вижда слабо са ефективни вече, ама пък от друга страна държавите вече са ги предплатили?.... Малко сложно почнА да става, а?....

Аз го виждам така - бием трета доза до Коледа, за да изфукаме всичко що не е изразходено от антиваксърите, и от пролетта - четвърта - бустер ъпдейт доза. Следващата есен... не знам

# 11 617
Проф. Илко Гетов: Има твърде голяма разлика между реваксинацията и третата доза от същата ваксина.
Той коментира третата доза, която някои държави обмислят, като каза: „Това е малко като каруца пред кон“.
https://darik.news/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%84-%D0%B8%D0%BB%D0%BA%D … %D0%B0%D0%B7.html

Статията е много вярна. Но за съжаление не виждам как ще се ваксинират нежелаещите. То няма начин да бъдат убедени.

# 11 618
Здравейте,
Пуснах си тест за антитела след ваксина - Abbott Diagn. SARS-CoV-2 IgG anti-spike (VNT).
Има две стойности - едната е за AU/ml, другата е за BAU/ml.
Някой по-запознат може ли да обясни коя какво означава?

# 11 619
Много достъпно написано и полезно четиво от проф. Александрова.
За ваксините и опасенията: думата има науката:

https://media.framar.bg/%D0%BD%D0%B0%D1%83%D1%87%D0%BD%D0%B8-%D0 … FSZD0KZOYkNJaaWlc

# 11 620
В последния си работен ден Бундестагът взе решения, които променят значително корона политиката.

Седемдневния индекс на новите инфекции на 100 000 човека вече няма да бъде основа за евентуални ограничения, тъй като той е загубил своята информативна стойност. Вместо това ще се гледа колко висока е честотата на хоспитализацииите, което показва колко пациенти са приети в клиники на 100 000 жители за седем дни. Във вторник, според Института „Робърт Кох“, тази стойност е била в цялата страна 1.69. Други показатели като броя на новите инфекции, диференцирани по инфекциозно-епидемиологични аспекти, наличните възможности за интензивно лечение и броят на ваксинираните хора трябва да бъдат взети предвид при оценката. Няма да има унифицирани национални стойности. Правителствата на провинциите трябва сами да определят прагови стойности за степента на хоспитализация в наредба, като се вземат предвид съответните възможности за болнична помощ.

Работодателите в старчески домове, училища и детски градини ще могат да питат служителите дали са ваксинирани. Този нов регламент ще даде възможност на работодателите да организират разпределянето на своите служители според техния ваксинационен статус. Това може да повлияе например на списъците на дежурните. Федералното министерство на здравеопазването заяви, че неваксинираните хора няма да се сблъскат с последици от трудовото законодателство от новите правила. Ваксинацията също остава доброволна.

https://www.tagesschau.de/inland/innenpolitik/bundestag-inzidenzwerte-101.html

Последна редакция: вт, 07 сеп 2021, 19:24 от Анонимен

# 11 621

Статията е много вярна. Но за съжаление не виждам как ще се ваксинират нежелаещите. То няма начин да бъдат убедени.
Ми според него, страните с ваксиниране на третата доза били незаконни... такова определение за първи път срещам.
Цитат
„В момента има 4 одобрени ваксини – 3 с две дози и една единична доза. Другото са намерения и желания. Европейската комисия издаде препоръка, че страните, които започнат ваксинация с трета доза, ще бъдат незаконни, тъй като краткото описание е за две дози, след което производителите не носят отговорност “, обясни професор Гетов.

# 11 622
Каза ли професор Гетов кога е издала Европейската комисия такава препоръка? Защото не е.

# 11 623
Близките на бебето-отрицателни.как тогава бебето е с Ковид?

# 11 624
Да ме извиняват тези с новите измислици, ама не е справедливо измисленото от Бундестсага.
Значи ти се ваксинираш и те товарят с повече работа, бутат те в по-опасните зони, а свободните си седят на тихо и безопасно, пък получавате еднакво, така ли?
Ееее тук стане ли така ще чакат налъмите да цъфнат по-скоро , отколкото народа да се боцне.
То това като наказание ми звучи на мен поне, да не говоря за обреченост, защото и ваксинираните се заразяват, влизат в болници, имат поражения дори и да не умират колкото другите (поне така твърдят)
Че то така ваксинираните тук има да си дават дежурства до откат май.
Абсолютна недомислица и дискриминация на ваксинираните.

Роналд, мен повече ме притеснява да не пробутат дози вече с изтекъл срок на годност за трети -бустерни. При нас всичко може вече съм се убедила. Аз не искам просто трета доза, а бустер (надградена ваксина за новите варианти)  Ама както са тръгнали може и да се откажа и стана антиваксер вече, но пък...се водя жигосана в работата и вече си търпя негативите , нищо че няма Бундестаг у нас.

Общи условия

Активация на акаунт