COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 333
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 12 285
Ли ли, обърнах се към всички, които така ожесточено скочиха да ме съветват на колко време да си сменям маската. Като цяло аз дори не искам някой да ме подкрепя, искам всеки да може да решава какво да прави с живота си. И някои хора, да не се чувстват повече от останалите, поради каквато и да е причина. Ще ми обясняват те кой заслужава болнично лечение и кой не...

# 12 286
При между 20 и 30 милиона преболедували британци няма как кривата на смъртността да не е различна спрямо предишните вълни. То при вас сигурно поне 80% от населението има някаква защита. За мен обаче данните пуснати от Тоте са много притеснителни. Наистина ми се иска картинката да е много по-различна.
Ти пък от какво се притесни, нали беше непробиваем?

# 12 287
Първи по смъртност сме заради здравната ни система, първи си бяхме и по време на първата вълна, първи сме си били и цял живот, като цяло. Защо Ви тормози този проблем чак сега?! Трябваше да се случи такова нещо ли за да разберем колко първи сме по смъртност?

Не мисля, че това е отговора.
За мен по скоро е в грешното лечение, от самото начало и масовата психоза.
Лекарства се изписват на корем по телефон.
Медицинският персонал не достига, но вместо да вържат 2 и 2 хората и да се ваксинират, пак ще стигнем до там, да умират хора на стълбите, пред болницата.

# 12 288

За да спреш да се плашиш - просто погледни при толкова новозаразени януари месец, при строг логдаун, никакви ваксинирани и "по-лекия" вариант алфа колко са били починалите

Дали има разлика?
При между 20 и 30 милиона преболедували британци няма как кривата на смъртността да не е различна спрямо предишните вълни. То при вас сигурно поне 80% от населението има някаква защита. За мен обаче данните пуснати от Тоте са много притеснителни. Наистина ми се иска картинката да е много по-различна.

Тъй де - 48 млн са ваксинираните....

Иначе можеш да продължиш да се притесняваш - ти си знаеш.

# 12 289
Ти пък от какво се притесни, нали беше непробиваем?
Аз съм много добре защитен, но не абсолютно всички около мен са така. Много искам ваксинираните да са напълно защитени от хоспитализация и смърт. Много добре би било защитата им да е основно в носоглътката и съответно много по-малко да разнасят заразата. Много искам, но на този етап не е така и това не е добре.

# 12 290
Скрит текст:
Фани, по 10 дни така се пие Респивакс-сигурно за него питаш Simple Smile .
Благодаря ти, но не е. Сигурна съм с А буквата беше. То в аптеката ще се сетят де, ама ме е яд колко съм тъпа значи(( Не е той, друго е, не искам да се излагам и обяснявам като тук, иначе ще знаят кое е, ама да си го кажа, не да мъкъм там(( При това го взимам няколко години (е не всяка) , как пък тая глава нищо не помни((
За мен имам някакви постковид поражения, затова и исках да видя дали съм го карала официално, но така и не намирам време сутрин да отида да пусна изследване и колко още имам антитела след ваксината. Забелязвам някаква промяна, проблем с помнене, губят ми се думи някои да намеря и се сетя на моменти, елементарни изрази да го кажем, забравям думата, ориентация май почва да ми куца... Много често и глава ме боли, чувствам умора и някаква депресия или не знам , не разбирам и да не товаря тук темата, не съм много наред, промени забелязвам и то ...неглижирах го преди, ама имам си проблем за мен и взех да се притеснявам.
Фанфанито,
Извинявай, но съм пропуснала - ти си карала Ковид, така ли?
Иначе помня, че си с две дози Модерна.
За пост-Ковид - след моето леко боледуване - и мен често започна да ме боли глава. А допреди това от главоболие не съм страдала и все се чудех на мъжа ми, който от отдавна често се оплаква от главоболие. И аз мисля, че по-често започнах да забравям, да ми се губят думи. Известно време след Астрата, като че ли главоболието спря или по-скоро много по-рядко се случва, но се случва.

# 12 291
Аз съм много добре защитен, но не абсолютно всички около мен са така. Много искам ваксинираните да са напълно защитени от хоспитализация и смърт. Много добре би било защитата им да е основно в носоглътката и съответно много по-малко да разнасят заразата. Много искам, но на този етап не е така и това не е добре.

100% гаранция никой не дава.

Такава няма ни при преболедували, ни при ваксинирани.

На всички ни се иска така да е при ковид, грип и т.н., но уви - действителността е друга.

# 12 292
  • София
Ли ли, обърнах се към всички, които така ожесточено скочиха да ме съветват на колко време да си сменям маската. Като цяло аз дори не искам някой да ме подкрепя, искам всеки да може да решава какво да прави с живота си. И някои хора, да не се чувстват повече от останалите, поради каквато и да е причина. Ще ми обясняват те кой заслужава болнично лечение и кой не...
Този "някой" който си позволи да Ви обяснява всъщност е действащ лекар. ( Е, форумът е анонимен наистина .... )
Но дали Вие си позволявате подобен тон, при посещение в лекарски кабинет ? В момент когато Ви боли и наистина имате нужда от лекар ? Или Вашата система за превенция на заболяванията е безотказна на 100 % ?
Хмм Българска народна поговорка:  " Голям залък лапни, голяма дума не казвай. "

# 12 293
Носоглътката ти няма филтри, които да спрат аерозолите, които се носят във въздуха, който вдишваш. За тази цел има маски.

# 12 294
Носоглътката ти няма филтри, които да спрат аерозолите, които се носят във въздуха, който вдишваш. За тази цел има маски.
Май отдавна сте в тази тема. Наистина ще е странно ако не разбирате за какво става дума.

# 12 295
Май съм отдавна да. И ми е съвсем ясно какво се опитваш да пробуташ, ама не става.

# 12 296
Шляпчи2, един приятелски съвет- не се доверявай така наивно на всичко, което чуваш около теб от хората. Някои го правят с определена цел и тя не е, че ти мислят доброто или ги е грижа за теб, просто преследват собствена изгода, като разпространяват невярна и фалшива информация..Ако имаш време да помислиш логично, да прочетеш от достоверни източници, а не от фейсбук или какво говорят съседи и приятели, ще видиш реално как стоят нещата и това ще е от голяма полза за теб.Grinning

# 12 297
Алмодина, не знам дали съм карала Ковид, там е проблема. Не пуснах за антитела , нямах време и други проблеми ми се струпаха. Тук ме питаха хора и караха, сърдех се малко , но сега съжалявам, че не ги послушах.
Малко се съмнявам дали грип съм карала или ковид, лекуваха ме по вайбър за ковид, но никой не ме е преглеждал, изследвал, ей-така... Сега обаче се питам дали нещо няма връзка , не е добре положението за мен, притеснява ме, не съм имала такива проблеми преди. Ако нещо се замотам в изразяването примерно винаги ползвам друга дума подходяща и продължавам (аз съм много приказлива, а иначе и пиша бързо, бе..машина съм не ми е проблем това изобщо бил) Сега обаче спирам по средата на изречението като ударена просто и бяло петно в главата, не само думата не мога да намеря, а мислено търся друга и не се сещам, стоя в ступор, не знам как да го обясня. Не се случва често , но го забелязах и то няколко пъти.
Купих си бронховаксом и го почвам. Няма да ходя за грипна ваксина и да се моля, после при ЛЛ да ме боцка и се редя.... Може и да стопира вируси, бе ще го глътна и това е, аз съм доволна много и преди съм го пила, но не всяка година. Помагал ми е мисля.

# 12 298
Скрит текст:
Алмодина, не знам дали съм карала Ковид, там е проблема. Не пуснах за антитела , нямах време и други проблеми ми се струпаха. Тук ме питаха хора и караха, сърдех се малко , но сега съжалявам, че не ги послушах.
Малко се съмнявам дали грип съм карала или ковид, лекуваха ме по вайбър за ковид, но никой не ме е преглеждал, изследвал, ей-така... Сега обаче се питам дали нещо няма връзка , не е добре положението за мен, притеснява ме, не съм имала такива проблеми преди. Ако нещо се замотам в изразяването примерно винаги ползвам друга дума подходяща и продължавам (аз съм много приказлива, а иначе и пиша бързо, бе..машина съм не ми е проблем това изобщо бил) Сега обаче спирам по средата на изречението като ударена просто и бяло петно в главата, не само думата не мога да намеря, а мислено търся друга и не се сещам, стоя в ступор, не знам как да го обясня. Не се случва често , но го забелязах и то няколко пъти.
Купих си бронховаксом и го почвам. Няма да ходя за грипна ваксина и да се моля, после при ЛЛ да ме боцка и се редя.... Може и да стопира вируси, бе ще го глътна и това е, аз съм доволна много и преди съм го пила, но не всяка година. Помагал ми е мисля.
Не се притеснявай толкова, Фанфанито.
То и стресът покрай пандемията си казва думата.
Помня, че беше пускала след ваксината антитела и имаше много висок титър.
Продължаваме да се пазим (колкото можем) и да минимизираме рисковете, друго не може да направим.
Не знам за бронховаксом - само съм го чувала. Но щом смяташ, че ти се отразява добре и ще се чувстваш по-спокойна - пий си го.

# 12 299
Миналата година се писах в няколко аптеки за ваксина и не ме огря. За майка исках поне, но ЛЛ отказа, не била от страдащите и нуждаещите се)))) Не го насилвах, то тя не може да стигне до него и да я прегледа, та какво остава за една ваксина (вече не му се и обиждам)
Сега реших да си купя бронховаксона, защото ми замества грипната ваксина на мен . И такава съм била, ама съм си кекава и все ме пипва , а с него някак май по-добре съм и по-рядко или леко избутвам зимата. Аз си имам хроничен бронхит, всичко ми се лепи и кашлям като бухал , дера се направо зверски.
То нямам сили вече да се притеснявам , не знам за кое по-напред да се стресирам. Да, след ваксината имах добър отговор, ама нямах този проблем. Сега минаха вече 6 месеца от ваксината и в нов пик сме, искам да видя пак резултат и да използвам и за прекаран ковид да видя имам ли с едно боцкане. На мен иглите са ми проблем, мразя да ходя на лекар и да се изследвам, виж хапове мога с шепи да гълтам. Но все нямам време, а малко и шубе ме хваща да се мъкна по лабораториите сега, ще видя, ще пиша какво и що , ако ги направя да сравним поне как е след 6 месеца ваксина покритието.
Благодаря ти!

Общи условия

Активация на акаунт