COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 236
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 12 615
Скрит текст:
Много познати гледам са по почивки в Турция. Не знам някой има ли наблюдения как е там? Позната ми каза вчера, че били пълни хотели, ресторанти с много народ и без отстояние между масите. Носили маски в големите магазини само. Друга пък заяви, че спазвали всички мерки и имало добър контрол. Може би зависи от хотела, в който си.
Tурция в момента се счита за високорискова страна в Германия, вероятността да се заразиш там като турист е голяма. В Германия е въведена днес карантина за туристите, идващи от Турция, като на 5-ия ден след негативен тест карантината отпада.
Другите рискови държави са балканските.
Ето и списък на първите 10 от тях с висок риск да се заразиш на почивка>
Турция       
Косово
Хърватска    
Северна Македония
Босна и Херцеговина    
Италия
България   
Гърция
Сърбия
Мароко

https://www.rnd.de/reise/rki-liste-in-welchen-laendern-sich-urla … SZDVQFI2T7GI.html
Турция е в червения списък на UK - със задължителна хотелска каранина при влизане в UK
 [/spoiler]И аз гледах какви са цифрите там, а познати българи сега септември заминали натам, някои от тях  са и по-възрастни.  Гледам пускат снимки и клипове от събитие в хотела с музика и танци, наредени хора един до друг - ама нали са от смелчаците, какво им пука за някакъв си там ковид. България не е предприела никакви мерки за идващите от Турция. Понеже сме явно най-смели и умни.

Ето ви снимка от онзиденшния (забележете публиката) мач по американски футбол във Флорида. Флорида винаги са били свободен щат, не налагат ограничения, нито задължителни ваксинации (а е пенсионерски щат, където живеят възрастни хора) и напоследък се радва на огромна популярност, много хора отиват да живеят там точно поради свободата. Резултатите им по заболеваемост и смъртност не са по-лоши от тези на другите щати, където налагаха строги мерки.

# 12 616
https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Konstantin-Moi-priyate … -ministur-1124303 "Константин: Мои приятели починаха от коронавирус. Щях да поискам ваксинация за всички, ако бях здравен министър"                                     

"Ако бях министър на здравеопазването щях да поискам за всички учители, служители на заведения и тн. абсолютна ваксинация. Да се изисква сертификат, както го правят на Запад. Не е приятно, но такъв е животът. Ясно е че болестта съществува. Имам приятели, които не са между нас. Притеснява ме фактът, че нашите управници се занимават с предизборна кампания вместо да мислят дали ще има живи избиратели. Трябва да се замислим за мерките". Това каза пред  Мариян Станков - Мон Дьо по Нова тв поп фолк певецът Константин.

По думите му ресторантьорския бизнес е на издъхване.

"Чашата преля, защото вече сме затворени втора година. Нещата са драматични. Затова протестираме. Ако не бях събирал през годините, нямаше да мога да помагам на персонала ми. Хората изплащат кредити, гледат болни родители, деца. Не може ти с лека ръка да кажеш: "Затваряме Ви", каза още певецът. Според него българите не искат да се ваксинират, защото не са информирани.

Той сподели, че покрай работата трудно е отделял време на семейството си, за което съжалява.

"Тъжно ми е, че раздавайки се за хората, съм далеч от най-близките ми. Даже се шегувам и понякога казвам "Добре че беше пандемията, за да опозная децата ми", сподели още Константин."

# 12 617
И кой е казал да не се спазват мерки? Много се дават за пример други държави, да се поучи ганьо от големите, ама като идеш там - същата работа като тук.

Същата като тук?
На това се казва грозна лъжа, демагогия.
Ти кога си излизала с смс, кога си се тествала за работа/заведение/магазин? Кога нашите деца се тестват регулярно в учулище? Кога не ходят със симптоми, а си стоят вкъщи? Кога се е спазвала стриктно карантина? Кога децата са учили присъствено, но с маски? Кога в Швеция/Израел е имало по 10 000 хоспитализирани?
Да, чувалите са факт, нищо не е излъгал Мутафчийски. Тези които лъгаха и лъжат, го правят за пари, нямат съвест и морал.

Нот, не е с обратен знак статистиката. Ще се види, когато излязат данните за последните седмици.
Мои колеги бяха болни. Жената всъщност не, но беше в карантина 10 дни. Мъжът го кара средно. Но нейната баба, без тест, почина. Никъде не е регистрирана. И много още са така.

Добавям за Сомбра.
Същата работа, като тук, ли е ваксинацията в чужбина?

# 12 618
  • Пловдив
Lachesis, може ли линк към статията, от която е снимката от стадиона? Защото само една снимка не доказва, че събитието не е от преди 2 години.

# 12 619
Lachesis, може ли линк към статията, от която е снимката от стадиона? Защото само една снимка не доказва, че събитието не е от преди 2 години.

Ето видео, на което може да видите публиката, минута 2.44, то и в цялото клипче се вижда и се чува публиката, ако на някой му се гледа толкова задълбочено. Между другото, отборите са колежански.

# 12 620

Ето видео, на което може да видите публиката, минута 2.44, то и в цялото клипче се вижда и се чува публиката, ако на някой му се гледа толкова задълбочено. Между другото, отборите са колежански.

Флорида е със 65% напълно ваксинирано население 18+г.
https://www.nytimes.com/interactive/2020/us/covid-19-vaccine-doses.html

# 12 621

Флорида е със 65% напълно ваксинирано население 18+г.
https://www.nytimes.com/interactive/2020/us/covid-19-vaccine-doses.html

Но както знаем добре, на футболен стадион не присъстват само ваксинирани хора, нито пък само хора от този щат. Там имат и много преселници, които дали са ваксинирани или не, е друг въпрос. Освен това във Флорида живеят основно възрастни хора, а смъртността им по време на цялата пандемия не беше по-висока отколкото на други места. Процентите на ваксинирани са 55%, а заболеваемостта в момента е горе долу както и при нас.

https://www.google.bg/search?q=florida+coronavirus+cases&sou … p;sclient=gws-wiz

https://www.google.com/search?q=florida+vaccination+rate&rlz … rome&ie=UTF-8

# 12 622
  • Насред хаоса
Дева, хората ходят, не са се затворили вкъщи. В Гърция, Турция, Сърбия. Казват, че мерки там се спазват колкото тук. По тв какво казват, няма значение. И си сдържай нервите, преди пак да хвърляш обвинения в лъжа и каквото още ти хрумне. Вярвам на хората, които ходят и виждат, не на каквото ми спуснат от тв. А и аз ходих по нашето море засега и сама видях как се държат прехвалените чужденци.
Понеже питаш и за ваксинирането, в Гърция пак имаше и ще има протести. И не само там.

# 12 623
Сомбра, моите нерви са си добре, не ме мисли. Ти чети какво пишат от 1 лице съфорумки от чужбина. Не само твоите си постове. Това е дразнещото. Ако на пейката си говориш е едно, но тук го има черно на бяло и то не от преразказ, а от реално живеещи в чужбина хора. Soft, PURE, Lady, Kalinka, Etereia и още други.
ТВ не гледам, не ми е източник на информация, поне не и нашата.

# 12 624
  • Насред хаоса
И тяхното автоматично обезсилва това, което другите виждат? Все тая, аз конкретно няма как да вярвам, че всичко навсякъде е супер, само у нас кофти. Който иска да види, вижда не само едната страна.

# 12 625
  • Там,където се събуждам щастлива.
То и от Нидерландия може да се сложат снимки от разни мероприятия. Само е коректно да се отбележи, че ваксинацията е 70%+, а на вратата (или предварително) се изисква тест. Та понякога зад една снимка има и други неща, които удобно се забравят.

Изтекоха някои от промените, които ще се обявят от Нидерландското правителство. Отпадат 1.5 разстояние, което беше основната причина за намалена публика в театри, кина и прочие. Остават маските в транспорта. Не чух за училищата и маските. И навсякъде влизане с бързи тестове или документ за ваксинация. Има избор. Нощните заведения остават затворени.

Аз съм оптимист за положението тук. Живеем нормално, не в землянки. По телевизията са малко темите за Ковид. Хоспитализирани, като бройка са под контрол. Починалите са в ниски граници. Ходим и на ресторант и на концерт. Икономиката е +9 ръст за четири месеца..Само положителни неща.

# 12 626
Доц. Кунчев предлага задължителна ваксина за определени професии
https://nova.bg/news/view/2021/09/13/339589/

# 12 627
В Гърция мерки се спазват или поне на мястото, на което съм. На антивакс конспиратори не гледат с добро око. Впечатления на място.

Последна редакция: пн, 13 сеп 2021, 13:27 от Сирос

# 12 628
В Гърция мерки се спазват или поне на мястото, което съм. На антивакс конспиратори не гледат с добро око. Впечатления на място.
Навсякъде е така, не се гледа на тях с добро око, и с право, защото са невежи и понякога много агресивни хора...

# 12 629
В Гърция мерки се спазват или поне на мястото, което съм. На антивакс конспиратори не гледат с добро око. Впечатления на място.
Навсякъде е така, не се гледа на тях с добро око, и с право, защото са невежи и понякога много агресивни хора...
Абе, и проваксърите не "лъжат" в агресивен план, особено напоследък.

Общи условия

Активация на акаунт