COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 236
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 12 630
В случая става дума за конспираторите, които са и антивакс, което е разбираемо защото  вярват че вирусът не е опасен и е като грип, че земята е плоска, че страхът е по-опасен от самия вирус, че смъртността е от друго а не от вируса, не искат ваксини и мерки...Разбираемо е, че нормалните  и интелигетни хора стоят по-надалече от тях..

Последна редакция: пн, 13 сеп 2021, 13:34 от Tigar_123

# 12 631
Няма проблем гръцките първокласници да ходят с маски в двора на училището, техните родители ходеха така на плажа и по улиците. Така се бори пандемия.

# 12 632
В случая става дума за конспираторите, които са и антивакс, което е разбираемо защото не вярват че вирусът не е опасен и е като грип, че земята е плоска, че страхът е по-опасен от самия вирус, че смъртността е от друго а не от вируса, не искат ваксини и мерки...Разбираемо е, че нормалните  и интелигетни хора стоят по-надалече от тях..

Аз не съм антиваксър, но вярвам, че нямаше достатъчно време, за да се отчетат ефектите от ваксините. Твърде бързо бяха въведени в употреба.

# 12 633
То и вирусът не се бави...

# 12 634
  • София
И Ангел Кунчев май би си получи пенсионирането, ама за жалост е '59 -ти набор - рано му е още. Как смее да предлага такива неща?
Кунчев предлага задължителна ваксина за някои професии
"За мен някои групи трябва да бъда имунизирани. Това са медицинските работници, както и работещите в социални заведения", заяви доц. Кунчев. Той не смята, че задължителната ваксинация би нарушила граждански права.
"Това, което ще постигнем, е да не позволим заради професионалните си отговорности да заразяваме хора. Отдавна се видя, че в домовете за стари хора, например, многократно неимунизиран персонал внесе инфекцията и се стигна до епидемични взривове", коментира Кунчев.
Той обясни още, че в края на септември изтича срокът на годност на 300-400 хиляди ваксини срещу COVID-19.
"На ден правим по 15-20 хил. имунизации, с този темп няма как да ги използваме", обяви доц. Ангел Кунчев. "Ако те не намерят приложение в други страни, защото постоянно вървят такива разговори, и не стане дотогава удължаването на срока, тогава ще е първата по-голяма партида, на която ще ѝ изтече срокът".

За протокола - против задължителното ваксиниране съм. Все още се надявам на здравия разум на хората, особено тези, за които говори Кунчев.
Има идея да дарим/продадем ваксини на Австралия, там имат проблем:
Заради недостига на ваксини в Австралия са напълно имунизирани едва 33.8% от населението.  от ТУК
При нас подобни проблеми няма.

# 12 635
Няма проблем гръцките първокласници да ходят с маски в двора на училището, техните родители ходеха така на плажа и по улиците. Така се бори пандемия.
Oh the irony ... реално маските в добре организираните общества имат ролята на възпитание и дисциплиниращ ефект. Защото въпитаният човек не ходи без маска ако са такива наредбите ... както не плюе по улиците или дефекира където намери за удобно.

# 12 636
https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Konstantin-Moi-priyate … -ministur-1124303 "Константин: Мои приятели починаха от коронавирус. Щях да поискам ваксинация за всички, ако бях здравен министър"                                     

"Ако бях министър на здравеопазването щях да поискам за всички учители, служители на заведения и тн. абсолютна ваксинация. Да се изисква сертификат, както го правят на Запад. Не е приятно, но такъв е животът. Ясно е че болестта съществува. Имам приятели, които не са между нас. Притеснява ме фактът, че нашите управници се занимават с предизборна кампания вместо да мислят дали ще има живи избиратели. Трябва да се замислим за мерките". Това каза пред  Мариян Станков - Мон Дьо по Нова тв поп фолк певецът Константин.

По думите му ресторантьорския бизнес е на издъхване.

"Чашата преля, защото вече сме затворени втора година. Нещата са драматични. Затова протестираме. Ако не бях събирал през годините, нямаше да мога да помагам на персонала ми. Хората изплащат кредити, гледат болни родители, деца. Не може ти с лека ръка да кажеш: "Затваряме Ви", каза още певецът. Според него българите не искат да се ваксинират, защото не са информирани.

Той сподели, че покрай работата трудно е отделял време на семейството си, за което съжалява.

"Тъжно ми е, че раздавайки се за хората, съм далеч от най-близките ми. Даже се шегувам и понякога казвам "Добре че беше пандемията, за да опозная децата ми", сподели още Константин."
И в момента държавата му дава право да работи при 100 процента капацитет с ваксинирани клиенти, но той не го прави. Работи незаконно и безгрижно пуска неваксинираните.

# 12 637
В случая става дума за конспираторите, които са и антивакс, което е разбираемо защото не вярват че вирусът не е опасен и е като грип, че земята е плоска, че страхът е по-опасен от самия вирус, че смъртността е от друго а не от вируса, не искат ваксини и мерки...Разбираемо е, че нормалните  и интелигетни хора стоят по-надалече от тях..

Аз не съм антиваксър, но вярвам, че нямаше достатъчно време, за да се отчетат ефектите от ваксините. Твърде бързо бяха въведени в употреба.
Лично аз, нямам проблем с хората които не искат да се ваксинират, това е личен избор..Смешни са ми, конспираторите, които вярват в небивалици и глупости и разпространяват фалшиви новини..Даже някои, вземат примерно няколко изречения от някаква статия, изваждат ги от контекста, копират ги по форуми и фейсбуци, добавят някакви лъжи и си изграждат една невярна теория, която разпространяват като истина..И непрекъснато повтарят едно и също, като зомбита..В реалният живот, добре че не съм срещала и не познавам такива хора, но във фейсбук и по форумите ги има доста, много неприятни са...Най- вредни са обаче тези, които призовават за неспазване на мерките и свобода, защото с тези действия пряко застрашават здравето на останалите нормални хора.

# 12 638
Току що получих официално писмо от училището на дъщеря ни, че те вече няма да проследяват контакни деца, ако има случай на ковид и че линията, която се следва е да се научим да живеем с вируса. Ако от track and trace преценят, може те да се свържат с някой контактен. Класовете в междучасията играят заедно, а маски в час не носят нито децата, нито учителите. Дано ситуацията продължи да се развива в това направление и да не се връшаме назад.

# 12 639
Тестването отпада ли и то?

# 12 640
За децата в нашето училище никога не е имало изискване да се тестват. Учителите се тестваха миналата година два пъти седмично с антигенни тестове, а ако някой се окажеше положителен, се правеше ПСР. Нямам данни, но не мисля, че в момента персоналът има задължение да се тества. Предната година ни информираха, че се тестват.

# 12 641
Ежко, колко време пазаруваш да те попитам? И все едни и същи хора ли са там или има движение?
Колко време стои дете 1-4 клас в училище? Защото аз знам , че са от 8ч сутрин до 18ч вечер в една стая, един и същи състав, а когато излизат в коридор, за стол, лавка, тоалетна...там вече стават и повече на затворено. Та..хайде да не сравняваме опасност и времетраене. В хр. магазини и всички възрастни БИ трябвало да са с маски и да пазят дистанция, ако има не разбрали ги виждаш и можеш да се преместиш или излезеш, нали?
Абсолютно никъде , нито в мол, нито в магазин никой не престоява 7-8 часа в стая с още 30 човека и всеки ден.
Затова ПО без мерки е невъзможно.
Никъде няма такова смесване и пресичане на потоци както в училище.
Отделно пък ученици дистанция не могат да спазват, поради естеството на възрастта си.

# 12 642
Интересно как английските ученици (до 12 години) спазваха дистанция (само децата в един клас общуваха помежду си) и миеха ръцете си, а не носеха маски.
И да допълня, учителите в междучасието не си "лафят" на ъгъла на коридора, а в локдауна даже играеха футбол с децата. С учениците винаги има учител или помощник учител и в нито един момент не са оставяни сами. Има ли желание, има и начини. И прозорците се отваряха, и децата учеха с шапки и ръкавици, и честно казано по едно време зимата беше -5 сутрин.

Последна редакция: пн, 13 сеп 2021, 14:18 от brumm

# 12 643
....
Абсолютно никъде , нито в мол, нито в магазин никой не престоява 7-8 часа в стая с още 30 човека и всеки ден.
Затова ПО без мерки е невъзможно.
Никъде няма такова смесване и пресичане на потоци както в училище.
Отделно пък ученици дистанция не могат да спазват, поради естеството на възрастта си.
Ако приемем, че за заразяване е нужно много малко, то няма значение че не си 7-8 часа в магазина или че си 7-8 часа в училище.
В училище за 7-8 те часа си с едни и същи хора. В магазина се разминаваш с доста повече хора, макар и за по-кратко време. Не съм видяла изобилие на спазващи дистанция възрастни хора там, а ако говорим за пресичане на потоци ти стига контакта на касата с касиерката с маска на носа и контактувала с няколко по 25 преди теб.

Та за мен хипермаркетът не е по-ниско рисков от училище и не е баш в училище невижданият извор на смесващи се човешки потоци.

# 12 644
Току що получих официално писмо от училището на дъщеря ни, че те вече няма да проследяват контакни деца, ако има случай на ковид и че линията, която се следва е да се научим да живеем с вируса. Ако от track and trace преценят, може те да се свържат с някой контактен. Класовете в междучасията играят заедно, а маски в час не носят нито децата, нито учителите. Дано ситуацията продължи да се развива в това направление и да не се връшаме назад.

Браво! Това в коя държава?
 При какъв процент ваксинирани?
Приключихме отдавна сравненията с тях.
А ние нещо друго правили ли сме? Кога се е тествало и проследявало в училище? В колко училища са се носили маски в час? Правилно поставени.

Последна редакция: пн, 13 сеп 2021, 15:45 от Cygnus

Общи условия

Активация на акаунт