COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 043
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 12 675
  • Немция
За разлика от Гърция - там и двора.
В България последно с маски ли ще са всички ученици, че не разбрах да няма нещо предпоследно.
До май месец поне в нашата немска провинция маски носиха и на двора, но в момента е отпаднало това условие.

# 12 676
https://www.tijd.be/politiek-economie/belgie/vlaanderen/wouter-b … den/10330651.html

Wouter Beke: „Трябва да знаем колко ваксинирани хора попадат в болница“

„Трябва да знаем всеки ден колко ваксинирани хора попадат в болница. Това ни дава представа за ефективността на ваксините срещу нови варианти и скоростта на пандемията “, казва фламандският министър на социалните грижи Wouter Beke. „Данните за инфекцията вече не са подходящият термометър за пандемията.“

Скрит текст:
В офиса му висят портрети на Нелсън Мандела, Барак Обама и Джон Кенеди. Всички от Wouter Beke (CD&V). По време на втория локдаун фламандският министър на благосъстоянието започна да рисува, следвайки своя партиен колега Марк Айскенс. За да пренастрои сетивата си, след нощите през които той беше буден от избухването на пандемията от корона, която удари тежко фламандските домове за грижи за възрастни хора.

Времето на безсънни нощи свърши, след като фламандската ваксинационна кампания дава своите плодове. Повече от 90 процента от пълнолетните фламандци (18+) са били ваксинирани, така че социалният живот започна почти напълно на 1 септември. Докато ваксините остават еднакво ефективни, това няма да се промени скоро, според Беке. „Ако само инфекциите се повишат, не е нужно да затягаме с мерки незабавно. Данните за инфекцията вече не са подходящият термометър за пандемията. “

Как трябва да следим еволюцията на вируса?
Wouter Beke: „Благодарение на кампанията за ваксинация изградихме дига срещу вируса. Хората наистина се заразяват, но боледуват много по -рядко. Въпросът сега е: ще бъдат ли ваксинациите през следващия период устойчиви на възможни нови варианти? И най -важното, ще ни държат ли извън болницата?

„Това изисква по -точен метод за измерване от броя на инфекциите. Трябва да знаем всеки ден колко ваксинирани хора попадат в болница. Това ни дава представа за ефективността на ваксините срещу нови варианти и скоростта на пандемията. Помолих колегата си Франк Ванденбрук (Vooruit) да обърне повече внимание на броя на ваксинираните в болниците при вземане на решения. Поисках също Sciensano да публикува тези числа седмично. По този начин можем да видим дали има пукнатини в нашата дига. '

Ами ако болниците започнат да се пълнят отново тази есен?
Беке: „Капацитетът на болниците остава важен, разбира се. Но се очаква, както вече е така, повечето приеми да са на неваксинирани хора. Това би означавало главно, че ваксините работят. Познаваме ограничен брой пробивни инфекции (хора, които се заразяват въпреки ваксинацията, ред.) В центровете за грижи за възрастни хора. Ако това води до леко протичане на заболяването, но не и до хоспитализация, това не е причина внезапно да се затегнат мерките. Трябва да се затегнем само ако броят на ваксинираните хора в болниците се увеличи значително или броят на свободните легла значително намалее. “

Как Фландрия успя да постигне толкова висок процент на ваксинация?
Беке: „Умишлено избрахме да приближим ваксинационните центрове до хората. Експертите по логистика нарекоха създаването на толкова много центрове твърде лудо за думи. Това беше най -голямата логистична операция след Втората световна война: за всяка покана трябваше да има ваксина в точното време. Но свърши работа.

„Ние също избрахме фиксирана система за покани: веднага направихме предложение идване за ваксина в определен ден в определен час. Обвиниха ме, че съм императорски настроен, но благодарение на тази политика имаме по-висок процент на ваксиниране от Брюксел и Валония, които работеха с отворена система за покани. “

Дали ваксинацията заличи драмата от първите дни, когато домовете за възрастни хора бяха домове за мъртвите?
Беке: „Бяхме изненадани от пандемията. Първо вирусолозите очакваха няколкостотин смъртни случая, седмица по -късно тази прогноза се оказа напълно остаряла. Тогава вече заключих домовете за възрастни седмица преди пълния локдаун.

„Също така се сблъскахме с липса на тестване и недостиг на маски, тъй като нямаше федерален резерв. Затова сами отидохме в големите болници, за да си купим маски за центрове за резидентни грижи за възрастни на международния пазар. Те имат опит в поръчването им, но не оказаха съдействие, защото самите те се страхуваха от недостиг. Те също така казаха, че нямат хора с временна безработица, които биха могли да помогнат в центровете за резидентни грижи за възрастни. Но когато попитах тогавашния министър на труда Натали Мюл, се оказа че има хиляди от тях. Мнозина са се обадили, но през първите седмици са гледали главно себе си. “

Но май не знаехте какво да правите, нали?
Беке: „Кой знаеше това тогава? Вярно е, че в началото беше трудно, но скоро разбрах, че трябва да поемем контрола върху кампанията за ваксинация. За това направихме план за свобода. Това беше нашият план, федералното правителство буквално го прие.

Смятате ли, че фламандците свързват силната кампания за ваксинация с Wouter Beke?
Беке: „Не мисля, че някога е имало фламандски министър в CNN. Си Ен Ен, но също и немска телевизия и други международни канали дойдоха да ме питат: „Каква е вашата тайна за ваксинация?“ Един посланик ме попита: „Как Фландрия може да стане шампион в провалена държава като Белгия?“ Трябваше да обясня това. Разпознаха ме дори на почивка във Франция. Петима мъже, пиещи кафе в хлебопекарна, ми викаха „monsieur le vaccinateur“. И мисля, че фламандците също оценяват това усилие.

Брюксел е с най -ниската ваксинация в Европа. Това ли е грешката на политиката?
Беке: „Колегите в Брюксел правят всичко възможно, но има различна визия за здравеопазването. Във Фландрия сме начертали картата на зоните за първична помощ. Вярвам в силата на близостта. Тук, в Леополдсбург, сестра ми и баща ми са семейни лекари, а снаха ми фармацевти. Те помагат да се управлява ваксинационният център и да се видят пациентите си, дори тези, които имат съмнения. Те са наши посланици за ваксинация. "

Трябва ли да чакаме Брюксел?
Беке: „Аз бях първият, който каза, че ще се отпуснем мерките по-бързо във Фландрия, ако процентът на ваксинация е по -висок тук. Бях обвинен, че съм шилота на Общността. Но какво реши Консултативният комитет? Че Фландрия се отпуска, а Брюксел не. Това винаги ми беше кристално ясно, въпреки че нашите болници проявяват солидарност.“

Има ли това отношение към многообразието на населението, където ваксинацията е по -трудна?
Беке: „Това определено е проблем. Само 7 % от фламандските общини все още нямат ваксинационно покритие от 70 %. Това е главно във фламандската периферия около Брюксел и други градове и общини с по -голямо население с миграционен произход, като например в Антверпен и Лимбург. Разстоянието от правителството е по -голямо за тези хора и действя 'радиото на тротоара', с всички недоразумения относно ваксините, е много по -очевидна. Ето защо ние също се свързахме с Агенцията за интеграция, за да направим това на ниво. “

# 12 677
Починалите в Англия от 2.01 до 2.07.2021г. - неваксинирани и ваксинирани след 1-ва и 2-ра доза

# 12 678
Notaris, в България каквото и да решат за маските в училищата ще е на хартия. За съжаление едва ли ще се спазва , но пък ще е дъвка в устата на много хора. Както и всяка друга въведена мярка за борба с вируса.

# 12 679
  • Русе
Notaris, в България каквото и да решат за маските в училищата ще е на хартия. За съжаление едва ли ще се спазва , но пък ще е дъвка в устата на много хора. Както и всяка друга въведена мярка за борба с вируса.
  Смятате, че не стоят по 7 учебни часа с маски ли. Стоят си с маски. И не го намирам за ОК, но не го дъвча, не събирам подписки, не стоя пред институциите.

# 12 680
A m b e r  , да , смятам, че не стоят по 7 учебни часа с маски. Поне там , където живея аз нито едно от училищата в града не го изисква ( освен на хартия ) и не се спазва съответно . Е, като се чуе за проверка от РЗИ маските се слагат. Да не казвам,че учители разрешават на учениците да са без маски, ако стоят далеч от тях в стаята. Самите те видиш ли се душат и затова разрешават и на децата. А това разни заповеди, разпоредби - майната им. Та моят ученик казва " Само аз като трябва да съм непрекъснато и ме мислят за..." .И не ме разбирайте погрешно, напротив. Аз винаги съм била за спазване на всякакви мерки. Давам пример, но ето в училище нещата стават други. Стадото води за съжаление.

# 12 681
В тези държави, в които ползват приложения за сканиране на сертификати как точно разбират, че сертификатът е на човека, който го показва. Изискват документи за самоличност ли или карат на доверие?

# 12 682
Изискват документи за самоличност ли или карат на доверие?
В Австрия нямат право да ти изискват документ за самоличност, затова при проверка плаща само клиентът. Ако заведението обаче въобще не попита и човекът няма сертификат - познавам вече глобени -  3.000 евро е за гастрнома и отделно за клиента. Ако човекът е с фалшив сертификат, това вече не е само паричен проблем.

# 12 683
  • София
Ейй, тази иначе интелигентна жена Яна Шишкова как се излага при Ризова! Вкара риториката за евреите и Хитлер, обясни какъв жесток натиск имало към учителите да се ваксинират, чрез (!!!) послания от министерството, анкети и понеже директорите си слагали аватари, че са ваксинирани (?!?!).
Кошмар.

# 12 684
  • Под сянката на разлистените кактуси
Някой знае ли какво се случва в САЩ? Гледам в момента на живо финала на US Open - Джокович срещу Медведев. Централния корт на US Open е пълен с хора на 100%. Няма нито едно свободно място. Хората един до друг и най-важното - НЯМА НИТО ЕДИН С МАСКА, ама нито един. Децата, дето подават топките и те без маски. Абе няма нито един човек на корта и на трибуните с маска. В САЩ да не би да са обявили вируса за победен? Защо не носят маски? Дори и всички да са ваксинирани, знаем, че ваксинираните също се разболяват и пренасят вируса, т.е. трябва да са с маски толкова нагъсто един до друг.
Имам чувството, че гледам тенис отпреди 3 г. - трибуните пълни с народ и хората без маски. Какво става?

В САЩ маските не са задължителни, на повечето места никога не са били. А вируса го обявихме за победен още на 4-ти юли. Е, явно сме забравили да му кажем, ама това е друг въпрос

# 12 685
  • Overijse, Belgie
В тези държави, в които ползват приложения за сканиране на сертификати как точно разбират, че сертификатът е на човека, който го показва. Изискват документи за самоличност ли или карат на доверие?
На хартия трябва да поискат.
На летището правиха проверка,но на формула 1 - не. Можеше единият ми син да влезе със сертификата на баща си на практика.

# 12 686
  • Там,където се събуждам щастлива.

В Нидерландия искат документ за самоличност, след като едни младежи си менкаха кодовете за дискотеките.

Излязоха числата за положително тестваните деца в училище. Около 30% е увеличението. Най-голямо увеличение е в основните училища. При нас за три седмици нямаше положително тествани. Утре ще кажат за карантината какво ще се прави, но се предполага, че ваксинирани деца и колеги няма да имат нужда от карантина.

# 12 687
  • Немция
Утре ще кажат за карантината какво ще се прави, но се предполага, че ваксинирани деца и колеги няма да имат нужда от карантина.
Защо да не се карантинират ваксинирани? Ако зависи от мен, бих ги карантинирала.
Ние сме ваксинирани и се заразихме, бяхме и под карантина.
Първо мъжът ми беше със симптоми, дни по-късно аз и децата.
Тоест е възможно предаване от един на друг и при ваксинирани.
Вярно, леко изкарахме короната, но това вече е друга тема.

# 12 688
Интервю при Цв. Ризова на някаква жена, фейсбук представител на учителите по повод мерките
https://btvnovinite.bg/predavania/lice-v-lice/uchitel-ne-sme-pro … uchilishtata.html
Много хитра лисица и неприятна личност- хем признава че имало такъв вирус и бил опасен, но хем не искали мерки и цитира конституцията и права на човека..С една дума пак невъзможни искания, няма излизане от омагьосания кръг.Simple Smile

# 12 689
  • София
Не се ли разбра вече, че това е посоката, в която ще се върви. Всички признаха, че вирусът не може да се спре. Ако ваксините спомагат за безсимптомно или леко боледуване, свършили са си работата. Не можем да продължим да се броим, следим и карантинираме десетки години.

Общи условия

Активация на акаунт