COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 103
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 12 660
Току що получих официално писмо от училището на дъщеря ни, че те вече няма да проследяват контакни деца, ако има случай на ковид и че линията, която се следва е да се научим да живеем с вируса. Ако от track and trace преценят, може те да се свържат с някой контактен. Класовете в междучасията играят заедно, а маски в час не носят нито децата, нито учителите. Дано ситуацията продължи да се развива в това направление и да не се връшаме назад.
Това означава допускане на масово заразяване сред учениците.
Няма маски, няма тестове, няма проследяване. Thinking

В Германия има и маски, и тестове, и проследяване.
При моя седмокласник дори 3 пъти ще ги тестват, а не 2 пъти.
Вчера получих имейл от училището-тестване в понеделник, сряда и петък.

Англичаните май за втори път ще пробват да живеят с вируса, така ли се оказва.

# 12 661
А откога корона стана неопасна и е достатъчно  да се лекува само в къщи?
Е, не е по-опасна от ваксината явно. Ти как си обясняваш, че само 15% са ваксинирани? Хората не се страхуват от корона, а от ваксината и искат естествен имунитет. Откъде накъде всички ресурси тогава ще се занимават с това?

15 процента ваксиирани, разбира се, е много лошо, но и в страните където ваксинационното покритие е много по-голямо, според мен е много рано да веят байрака, че всичко е отминало.
В България се чудя защо още се говорят глупости как ваксините щели да се одобряват официално не знам коя си година. Та Пфайзер получи пълно одобрение преди почти месец. Тук е ужасна дезинформацията.

# 12 662
  • Насред хаоса
Одобрението на Пфайзер не беше ли в Щатите?

# 12 663
  • София
Защото не се прави разлика между одобрение и продължаващи изследвания. Абаджиева го обясни около емнайсе милиона пъти, преди тотално да вдигне ръце.
В момента си вървят проучвания и на лекарства, които са на пазара от години. Това не означава, че те не са одобрени.

Сомбра, да, в Щатите засега е пълното одобрение само.

# 12 664
Защото не се прави разлика между одобрение и продължаващи изследвания. Абаджиева го обясни около емнайсе милиона пъти, преди тотално да вдигне ръце.
В момента си вървят проучвания и на лекарства, които са на пазара от години. Това не означава, че те не са одобрени.

Сомбра, да, в Щатите засега е пълното одобрение само.
Дори засега да е само в САЩ, това не значи, че ще трябва да се чакат години за пълно одобрение. Чета за нещо от сорта на три години - това са пълни небивалици.

# 12 665
В САЩ ваксината на Пфайзер е официално одобрена, а не е за спешна употреба, като е все още при нас. Чакаме ЕМА да стори същото и в ЕС. Кога всъщност трябва да се случи, нека някой сподели?

# 12 666
Току що получих официално писмо от училището на дъщеря ни, че те вече няма да проследяват контакни деца, ако има случай на ковид и че линията, която се следва е да се научим да живеем с вируса. Ако от track and trace преценят, може те да се свържат с някой контактен. Класовете в междучасията играят заедно, а маски в час не носят нито децата, нито учителите. Дано ситуацията продължи да се развива в това направление и да не се връшаме назад.

При малките до 4 клас засега остава същото, 2 пъти седмично тестове.

В Англия, децата в началното училище /до 11г./ никога не са били масово тествани /с бърз тест/ и не са носили маски. Така ще бъде и сега. Те се тестват само при симптоми с ПСР.
В средните училища / до 16г./  и училищата след тях се тестваха децата 2 пъти седмично, а маски носиха от 8.03 до Великденската ваканция.
Сега тестването при тях продължава. Новото при 11+годишните е, че при +ПСР тест няма да се карантинира класа, а ще се тества.

В по-голямата си част основните училища са в отделна сграда - не се смесват с ученици 11+г.

# 12 667
много рано да веят байрака, че всичко е отминало.
Въобще не ги мисля, болниците им като че ли не са препълнени, а от това зависи, а не от позитивните тестове.
Скрит текст:
Австрия е доста далеч от развяване на байряка с три теста в училище седмично и задължително тестване на всички, които влизат в училище през първия месец, както и носене на маски до сядане на чина... Изключително горещо става във Виена, когато сайтът с тестовете се срине и тичаме  напред-назад като луди да организираме тестове за децата си в аптеките, защото на училището техническите проблеми са му през.. изходната врата.  А и все още искат доказателство за ваксина/тест и антитела за гастрономията... Затова ми е все по-смешно, когато някой, който не е видял грам от битката, говори за войната. Не го казвам с лоши чувства, но наистина не знам някои хора кое точно ги е изнервило Simple Smile

За Австрия и Германия ми е от ясно по-ясно.

Последна редакция: пн, 13 сеп 2021, 17:21 от Анонимен

# 12 668
Излезе препоръката за ваксиниране на здрави деца 12-15г. в UK - препоръчва се една доза Пфайзер.

Вероятно ваксината ще бъде поставена в училищата и родителите ще бъдат помолени да дадат съгласие.

Въпреки че, ако детето и родителят са на противоположни възгледи и детето се счита за компетентно да реши, детето ще получи последната дума.
https://www.bbc.co.uk/news/health-58547659

# 12 669

При малките до 4 клас засега остава същото, 2 пъти седмично тестове.
А какво според вас е track and trace? Влак ли?
Редактирам, test and trace ....било,

Последна редакция: пн, 13 сеп 2021, 18:01 от brumm

# 12 670
  • Немция
Ladybird, значи най-затегнато с мерките при учениците е в Германия.

# 12 671
най-затегнато с мерките при учениците е в Германия.
Маските и в класната стая ли носят? При нас за щастие само в коридора, просто.. при тествани деца така прецениха и аз не съм недоволна.
Скрит текст:
Обаче казаха, че, когато не могат да отворят прозорците, пак ще са с маски. Сега са с отворени.

# 12 672
  • Немция
най-затегнато с мерките при учениците е в Германия.
Маските и в класната стая ли носят? При нас за щастие само в коридора, просто.. при тествани деца така прецениха и аз не съм недоволна.
Скрит текст:
Обаче казаха, че, когато не могат да отворят прозорците, пак ще са с маски. Сега са с отворени.
Навсякъде, само на двора не- поне в момента.
Няма тествани, ваксинирани или преболедували. Всички са в кюпа с маските.

Последна редакция: пн, 13 сеп 2021, 18:15 от Бибит

# 12 673
Ladybird, значи най-затегнато с мерките при учениците е в Германия.

В Англия законовите мерки са премахнати от 19.07. Маските са "лична отговорност".
Синът ми каза, че никой не носи маска. Той е в училище 16+годишни и каза, че всичките му приятели са ваксинирани. За сега нямат + от бързите тестове.

# 12 674
За разлика от Гърция - там и двора.
В България последно с маски ли ще са всички ученици, че не разбрах да няма нещо предпоследно.

Общи условия

Активация на акаунт