COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 168
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 12 720
# 12 721
.... и родителите като почнаха да протестират, защото си измиват ръцете с тях... та никой не ги чу.

# 12 722
  • Там,където се събуждам щастлива.
...
Мотивацията ни беше желанието за ПО. Иначе ДО е идеално за мързеливците : колеги и ученици. Но те са си такива и в училище. Разликата е само, че ходеха на разходки, когато трябваше да преподават.
.....
Мързеливци и скатавки в Холандия!!!!  Dizzy Face
Не вярвам аз, не вярвам. Българи ще да са от предишен живот. Wink Wink

Нищо човешко не ни е чуждо. А и не всички са нидерландци. Simple Smile
Имахме и доста тарикати, които взеха финансова помощ. Нидерландците първо дават, а след това проверяват. И гледай как се плащат пари обратно.

Самотестването в носа няма нищо общо с ПСР в лаборатория и определено не разбирам българските родители за носленцата на децата им. Явно, нашите са генетично златнички.

Най-голямата грешка на всяко управление е да пита какво искат хората. Никога няма да има разбирателство. Затова и колегите директори са абсолютни непрефисоналисти, ако се канят в бъдеще да питат какво и що.

# 12 723
13, ти също си родител и ние вече водихме разговор защо ти самата не си протестирала. Аз съм съгласна с позицията ти, но тази позиция е валидна и за останалите родители.

# 12 724
  • Пловдив
Интерпретациите говорят много за интерпретиращия. Само толкова. Не знам дали ме разбра, а и не ме интересува. Никога до сега на човешкия живот не се гледало като на една задължителна смърт, която да върне хората спокойно в кръчмите. Сега сме на норма умрели. Като я достигнем, стадото е достигнало имунитета.

# 12 725
Ахам, представям си се пред училището на сина 😂 Сама с един плакат.. Трябва и да мога и бързо да бягам. Бягах бързо като млада... Сега ще ме гепят, като стой та гледай.
Стига, Уиш, знаем, че една птичка пролет не прави.

# 12 726
Ама, точно това имам предвид, 13. Повечето мислят, че ще са в ролята на едната птичка, дето пролет не прави.

# 12 727
Ама, точно това имам предвид, 13. Повечето мислят, че ще са в ролята на едната птичка, дето пролет не прави.
Защото е така. Една птичка.
Даже не смея да си помисля, какво ще ми се случи, ако рекна нещо подобно в двора на училището на сина...
Ако бях по- млада, с наивността и енергията на младостта ми, а бях мега луда тогава... Сигурно щях да тръгна сама. Сега вече- не.
Живота ме научи.
С мелници съм се борила, вече не ми се играе на Дон Кихот. Смисъл никакъв.

# 12 728
  • София
Да споделя и тук, защото просто вече съм убедена, че на никой от тези, които коват наредби и наредбички, не им пука за децата, за  физическото и психическото им здраве.
Дъщеря ми е гимназистка в 22ро училище в София, срещу НДК гимназията. Огромно училище. Миналата година-мерки нула. И как започват сега училище? ОТНОВО на кабинетна система!!! В началото на миналата учебна година пак бяха така. И в РЗИ се оплаквах, и в МОН, и в РУО. Навсякъде ми казаха, че е препоръчително, но не задължително, да НЕ са на кабинетна система. Е, бяха, докато не ги пуснаха онлайн есента. Пролетта при ротациите вече не бяха на кабинети. Айде обяснете ми що за малоумщина е това-всеки час, всеки клас се мести в различна стая, където предния час в бил друг клас, по- предния-друг и така нататък. Ами не, никой в тая държава не си дава зор да учат присъствено децата. Никой!

# 12 729
След като суверенът в над 80% иска да го преболедува е излишно да се спори.
След като правителството или каквото има там горе, отказва да бъде твърдо, то всеки се спасява сам.
За мен е ОК, че оставиха всяка област, училище да решава само към момента, как да реагира,  на база на критерии за заболеваемост.
Имаме единомислие в училището за това как протича, нормален учебен процес. Няма никакво желание за ДО.

# 12 730
  • София
И нашите двама близки се оправиха, без болница и без големи драми. Какво сега, да се срамуват ли, че са го прекарали, че и без ваксина на това отгоре?
Разбира се, че не е срамно да си преболедувал коронавируса леко и без последствия -  неваксиниран, неспазващ мерки или какъвто и да си.
Срамно и скандално е някой да ползва това като довод, убеждавайки другите колко безобиден е този вирус и колко излишно е да се пазят от заразяване и боледуване, защото някои от тези, другите, може да нямат този късмет и да платят скъпа цена за това, че са повярвали. В това е тънката разлика.

# 12 731
  • София
Аз вече напълно се отказах да очаквам някакви мерки и спазването им. Невероятно е колко безумни могат да бъдат големи маси хора.

# 12 732
Някоя добра душа може ли да ми припомни защо родителите не искат тестване на децата в училище?
Аз мислех, че да не страдат децата, но на последната родителска среща споделиха, че не искат карантина. От 25 родители, 4 се подписахме ЗА тестване.

# 12 733
  • Там,където се събуждам щастлива.
Каквото и да предложат на българския родител (с малки изключения), той не го иска. Вместо тогава да бяха викали, че не искат, да бяха казали добре, но после да се борят по какъв начин ще е. Та...и близалки да дават, пак няма да искат. Всичко се задушава в зародиш, защото и за много родители вирус НЕма.

А по-голяма умнотия, че само за нас децата са ценни и само българските родители си обичат децата истински (което съм чувала) граничи с налудничавост. Айде, стига ги използвахте, като довод в България.

# 12 734
  • София
Някоя добра душа може ли да ми припомни защо родителите не искат тестване на децата в училище?
Аз мислех, че да не страдат децата, но на последната родителска среща споделиха, че не искат карантина. От 25 родители, 4 се подписахме ЗА тестване.
Аз мисля, че това ще е проблем в малките класове, където е нужно и родител да остане вкъщи с детето.
За гимназия (не СУ) ме би трябвало да е.

Общи условия

Активация на акаунт