COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 093
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 12 780
Слънчевата, Най-големият проблем за мен свързан с този вирус не е дори това, че умират хора, а последствията. Доста случаи има тук на деца около 18, които са го карали леко, а след няколко месеца се отзовават в инвалидна количка. За тежки последствия знам тук при млади хора. Възрастните или си отидоха, които познавам заразени, или нямат последствия.

Контролирането на разпространение при децата е свързано с възрастните, с които са свързани по някакъв начин. Знаем за теорията бойците да бъдат пуснати в бой, за да защитят възрастните. На мен лично не ми харесва тази идея.

Днес Нидерландия има най-нисък брой заразени от 2 месеца (паднахме под 2000)и 4-ма починали. В Най-отявления град поддръжник на конспирации, младежта е протестирала в нацистки облекла. В момент, когато тук всичко е почти по старому и има избор. Кой ли ги подстрекава?
Как кой? Политическата опозиция естествено.
Аз писах преди за Гърция. Посред зимната вълна протест в подкрепа на сериен убиец бе хора. Този същия, решил че трябва да го преместят в затвор с лек режим. И понеже му е отказано категорично от съда, решава да обяви гладна стачка за да изнуди властите. От затвора свидетелстваха, че отказва да се храни. А съдебен лекар установи, че здравословното му състояние е критично в следствие на глад. Всички бяха на мнение, че няма да позволят съдебната система да бъде изнудвана. С изключение на опозицията. Кви хора сме били... Горкият сериен убиец на жени....
Ясни са ми кой е организирал  протеста Rolling Eyes  Че кой нормален човек иначе ще се вдигне да протестира, освен шепа роднини евентуално.
Опозицията естествено имаше и гръмки изказвания срещу много от мерките. Ама нали е опозиция, трябва да опонира.
А партийните поддръжници организират протести. Ама шшшттт, тихо да не се чува. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 12 781
  • Далече
В UK масово бързо тестване има не само в училищата, работните места, преди масови мероприятия, но и всеки може да си заяви до 2 теста седмично да си прави у дома.

"Бързите" тестове са точно за улавяне на асимптоматични - правят се на хора без симпроми. Ако теста е "+", то човека следва да се изолира и по най-бързия начин да заяви ПСР тест. При "–" ПСР карантината приключва и се връща на училище/работа. Ако ПСР е "+", то изолацията продължава 10 дни от положителния ПСР.

"Бързи" тестове не се правят на деца/възрастни със симптоми - те задължително заявяват ПСР.

Самотестват се деца 11+годишни у дома.
Интересно, а знаете ли случаи при които тези домашни тестове са уловили болен/дете от Ковид без симптоми? Не се заяждам просто около мен докторите не ги смятат за надеждни и не ги препоръчват толкова много и се смята, че ще отнеме много време и реусрси да се прави постоянно, а няма да предотврати толкова много разпространение. Аз знам, че в Европа масово ги използвате и затова ми е интересно.Ето мнение от доктор :

the most important thing to know about home testing kits is that they are very useful when the test is positive and the person has COVID symptoms. It is very likely that this is a true positive result and the person has COVID.

The challenge is that the test, by itself, isn’t as good when the result is negative or when the person has no symptoms. These types of home tests can have both false negative results (return negative when the person is infected) and false positive results (return positive when the person doesn’t have COVID). But there may be some scenarios when they can be very helpful — for example, when they are used multiple days in a row or when the scenario is much lower risk.

# 12 782
  • Там,където се събуждам щастлива.
Geizer, ние в момента нямаме официално правителство, та и опозиция нямаме. Партийте се надговарят за други теми, но по отношение на Ковид са железни. Всички на едно мнение.

# 12 783
  • София
Ние нямаме правителство, всеки е опозиция на всеки, и няма две партии, които да са на едно мнение за Ковид.
Никой не взема решения, никой не обещава нищо. Чакаме си ПО, което уж беше приоритет (недоказан) на служебното правителство, но то е правителство до 15/09. От 16/09 ще има ново, което не знаем какви приоритети ще има, освен да организира поредните трети избори.
И все пак се вълнуваме от Ковид. Железна нация сме, въпреки всичко!

# 12 784
Geizer, ние в момента нямаме официално правителство, та и опозиция нямаме. Партийте се надговарят за други теми, но по отношение на Ковид са железни. Всички на едно мнение.
Значи някой друг им дърпа конците (на протестиращите). Ама много ще се очудя ако е за гола чест и слава. Интереса клати феса навсякъде.

Тука провеждаха масово пезплатно тестване (пожелателно) в райони с високо разпространение и хванатите положителни бяха под 1%.
     Много добра ми се струва идеята за тестването на отходните води за вирусен товар. Много добра представа дава за разпространението по райони. Даже и водите на отделните училища могат да се следят така. Това разбира се служи за предварителна информация и при нужда се вземат допълнителни мерки. Може да се тестват и за наркотици, упойващи в-ва и др. Изобщо много подходящо за училищата.

Като видя общия брой починали и лошо ми става. За днескашната бройка не знам какво да кажа, дори и да е със натрупване. Толова много загубени животи...Cry

# 12 785
В UK масово бързо тестване има не само в училищата, работните места, преди масови мероприятия, но и всеки може да си заяви до 2 теста седмично да си прави у дома.

"Бързите" тестове са точно за улавяне на асимптоматични - правят се на хора без симпроми. Ако теста е "+", то човека следва да се изолира и по най-бързия начин да заяви ПСР тест. При "–" ПСР карантината приключва и се връща на училище/работа. Ако ПСР е "+", то изолацията продължава 10 дни от положителния ПСР.

"Бързи" тестове не се правят на деца/възрастни със симптоми - те задължително заявяват ПСР.

Самотестват се деца 11+годишни у дома.
Интересно, а знаете ли случаи при които тези домашни тестове са уловили болен/дете от Ковид без симптоми? Не се заяждам просто около мен докторите не ги смятат за надеждни и не ги препоръчват толкова много и се смята, че ще отнеме много време и реусрси да се прави постоянно, а няма да предотврати толкова много разпространение. Аз знам, че в Европа масово ги използвате и затова ми е интересно.Ето мнение от доктор :

the most important thing to know about home testing kits is that they are very useful when the test is positive and the person has COVID symptoms. It is very likely that this is a true positive result and the person has COVID.

The challenge is that the test, by itself, isn’t as good when the result is negative or when the person has no symptoms. These types of home tests can have both false negative results (return negative when the person is infected) and false positive results (return positive when the person doesn’t have COVID). But there may be some scenarios when they can be very helpful — for example, when they are used multiple days in a row or when the scenario is much lower risk.

Ако не "хващаха" едва ли щяха да ги правят - това са доста пари за правителството.
Използва се един единствен тест /няма разнообразие на марки/

В училище не се допускат деца със симптоми без да са тествани с ПСР.
Миналата година имаше само едно дете в "балона" на сина ми, което даде "+"  бърз тест, последван от "+"ПСР. Без симптоми при тестването.
Имаше и няколко, при които обаче ПСР беше "–"
За цяла година това беше единственото положително дете в "балона" на сина ми от 30 деца, но и в нашия район разпространението не е било високо, а училищата са по местоживеене.

Да - вашите лекари са прави, че инцидентното правене на "бърз" тест не показва нищо - тук се правят редовно 2 пъти в седмица.

Да - сам по себе си не е много точен - за това винаги се доказва с ПСР.

Последна редакция: вт, 14 сеп 2021, 01:23 от Ladybird_

# 12 786
  • Далече
@Ladybird_ мерси за обяснението.В САЩ училищната система е силно децентрализирана и голяма част от решенията се взимат на ниво училищен дистрикт, което е обикновено един голем град или няколко малки. При нас родителите са разделни на две групи - за и против тестване в училище и бомбадират ръководството с писма и емайли за и против. (Родители против масово тестване има не само в България!) Аз не мога да преценя дали има смисъл от постоянно тестване или не. Засега решиха да тестват два пъти седмично децата, които тренират спортове с близък контакт (например борба) и евентуално говорят да тестват класове , в които има положително дете. Но на този етап не предвиждат да правят два пъти седмично тестване подобно на повечето страни в Западна Европа. Ще видим какво ще стане като се увеличат случаите на ковид..

# 12 787
Бройката е все малко под 2000. В плато ли сме вече?

# 12 788
  • София
Бройката е все малко под 2000. В плато ли сме вече?
Пак ли?
Миналият вторник (сряда) бяха 2009, сега са 1998. Да, в плато сме, щом държиш. От което плато пътят към нови върхове е доста близо....

# 12 789
  • София
Сега гледам повторението на Лице в лице. Жената от организацията, учителката по китойски, не е ли нашата Занда? Може  да бъркам, но имам такова усещане.

# 12 790
Сега гледам повторението на Лице в лице. Жената от организацията, учителката по китойски, не е ли нашата Занда? Може  да бъркам, но имам такова усещане.
Не, не бъркаш.

# 12 791
  • София
Не съм го гледала.
Може ли линк или кратко резюме?

# 12 792
  • в страната на чудесата
Коя е Занда?

# 12 793
  • София
Лице в лице: Яна Шишкова за петицията до властта по повод мерките преди учебната година
PS Стигнах до сравнението на кампанията по ваксинирането с ВСВ и евреите и приключих с гледането.

# 12 794
  • София
Мисля, че с цел засилване на ефекта прекали със сравненията. Хубавица е.

Общи условия

Активация на акаунт