COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 093
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 12 765
  • sofia
Аз изобщо не искам моето дете да спасява никого. Ваксинирали сме се, аз и близките ми.
При огромен ръст на вируса, обаче, колкото повече деца се заразяват, толкова по-голям е шансът при някои от тях нещо да се обърка...Това си е чисто и просто логика.

# 12 766
  • Там,където се събуждам щастлива.
Слънчевата, няма нужда.. Тя сама ще си поеме последствията за избора, въпреки че в нейния случай голям грях имат медицинските лица. Ама и те ще отговарят някъде, някога за действията си.

Само дето не си разбрала, че си в кюпа. Дори и да си перфектна.

# 12 767
  • София
Знам, че сме в кюпа всички. Затова и се замислям за ваксина на младежа.
geizer, благодаря за коментара. Не е рисков. Допитах се до ЛЛ, която беше на 100% за моята ваксинация, но сега за него ми каза да не бързам.

# 12 768
Моето е вече голямо, но все пак си мисля, че децата трябва да се тестват и тези тестове трябва да са безплатни. За самите деца е важно, не да пазят нас, а тях да опазим. Учителите да бяха се ваксинирали. Недопустимо е да стават поддръжници на конспирации. Срамна работа.

# 12 769
  • София
Калинка, редактирах се почти моментално, но си много бърза. 🙂
Знам, че всеки има своята история и причина, но понякога е нетърпимо да се чете, как хората, които искат ПО са туземци, против мерки и всякакъв здрав разум. Търпим лични нападки от хора, които лесно си изпускат нервите.
Напротив, добре образовани сме, вярваме в науката, прилагаме доза критично мислене и сме отворени за нормални дискусии. Не хапем, не плюем и не казваме, че няма вирус.

# 12 770
Цитат
В Най-отявления град поддръжник на конспирации, младежта е протестирала в нацистки облекла. В момент, когато тук всичко е почти по старому и има избор. Кой ли ги подстрекава?
Говориш за столицата.И ти говориш с недомлъвки като конспиратор. Wink Добре,кажи кой ги подстрекава?

# 12 771
Цитат
В Най-отявления град поддръжник на конспирации, младежта е протестирала в нацистки облекла. В момент, когато тук всичко е почти по старому и има избор. Кой ли ги подстрекава?
Говориш за столицата.И ти говориш с недомлъвки като конспиратор. Wink Добре,кажи кой ги подстрекава?

Не, не е столицата. Urk се казва града. Там няма чужденци и са друга бира нидерландци. Simple Smile Кой ги подстрекава? Или Willem Engel или някой от кръга му.

# 12 772
Ковид поразява най-лошо малките деца, дори скоро и у нас почина бебе. Тези в училищна възраст са по-защитени като по-големите вече не толкова. Също така по-уязвими са деца с диабет и други хронични заболявания, те трябва да се пазят повече.

# 12 773
за съжаление деца в интензивни отделения, и интубирани, има сега повече отколкото във всеки един предходен етап на пандемията

https://www.washingtonpost.com/health/2021/08/13/children-hospit … ions-covid-delta/

sanaka, един Twitter отвори и по съответните ключови думи ще видиш страшно много подобни новини и истории от лекари в американски болници

# 12 774
  • Пловдив
Статистиката от денонощието. Лошо е положението.

https://coronavirus.bg/

# 12 775
  • София
Цитат от статията:
“We don’t have firm evidence that disease is more severe now than it was a year ago,” he said. “But we do know it’s different.”
As a result of the uncertainty surrounding the delta variant, said Chris Beyrer, an epidemiologist at the Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, “people who have not been immunized, hesitant or reluctant, really now need to do a rethink.”

Нямаме доказателства, че е по-тежко, не знаем какво е, но знаем, че е различно.
На фона на всичко, което не знаем, знаем че трябва да се ваксинирате....
marzeliva, това е част от отговорът на въпроса, който ми зададе.

# 12 776
  • Пловдив
Цитат от статията:
“We don’t have firm evidence that disease is more severe now than it was a year ago,” he said. “But we do know it’s different.”
As a result of the uncertainty surrounding the delta variant, said Chris Beyrer, an epidemiologist at the Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, “people who have not been immunized, hesitant or reluctant, really now need to do a rethink.”

Нямаме доказателства, че е по-тежко, не знаем какво е, но знаем, че е различно.
На фона на всичко, което не знаем, знаем че трябва да се ваксинирате....
marzeliva, това е част от отговорът на въпроса, който ми зададе.

Частта с ваксинирането ли имаш предвид?Thinking

# 12 777
Слънчевата, всеки родител би искал ПО. Пожелавам го от сърце на всички деца.
Лошото е, че аз не виждам докога би го имало при сегашното положение. Ниска ваксинация, липса на мерки и тестване, неверие в народа. Омагьосан кръвг, в който трезвомислещите са жертва. А за мнозинството хахо хихи е по-важно.
Не знам...Едно поколение си отива без да ни мигне окото. Наред с тях и млади хора, които са имали поне още 20-30 години живот.

# 12 778
Някоя добра душа може ли да ми припомни защо родителите не искат тестване на децата в училище?
-Аз живея в САЩ и при нас родителите искат , но училищния дистрикт се дърпа да го направи за всички деца. В щатите училищата са разделени в райони и се управляват от бордове, които се избират от избирателите в този район. Единият от членовете на нашия училищен борд е детски педиатър, който работи в спешния център на детска болница.Той развиваше теорията миналата седмица, че масовото тестване с бързи тестове, всъщност не  е толкова ефективно и не предпазва разпространение, а отнема много време и ресурси.Тезата е ,че тези тестове са точни точни при хора със симтоми и не хващат асимптоматични случаи.

Сега обмислят да тестват само контактни деца на болно с ковид, но не всички масово.

Аз знам, че в Европа ги предлагат (например Англия и Германия) та въпроса ми е към родителите в тези страни знаете ли дали тези тестове улавят "успешно" асимтоматични деца?

В UK масово бързо тестване има не само в училищата, работните места, преди масови мероприятия, но и всеки може да си заяви до 2 теста седмично да си прави у дома.

"Бързите" тестове са точно за улавяне на асимптоматични - правят се на хора без симпроми. Ако теста е "+", то човека следва да се изолира и по най-бързия начин да заяви ПСР тест. При "–" ПСР карантината приключва и се връща на училище/работа. Ако ПСР е "+", то изолацията продължава 10 дни от положителния ПСР.

"Бързи" тестове не се правят на деца/възрастни със симптоми - те задължително заявяват ПСР.

Самотестват се деца 11+годишни у дома.

# 12 779
  • София
Имам предвид, че ако не става со кротце и со благо, преди да наложат задължителност на някои неща, ще се заиграят по най-тънката струна на хората-децата им. Ако и тогава не стане..., ще видим какво ще стане.
Намирам за излишно  да оплакваме децата си предварително. По-добре да се замислим за нас, за възрастни роднини, абе за най-близкия си кръг, на който можем да въздействаме. И да оставим децата на мира, поне докато не се вкараме в ред ние, възрастните.

Общи условия

Активация на акаунт