COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 103
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 12 750
  • sofia
Но важното е, заради което всъщност започнах да отговарям на безумните апокалиптични писания, че ковид е по-малко опасен за децата от вероятността за ПТП, усложения от сезонен грип и редица други заболявания, поради което подобни "плашила" за деца с тръби и берящи душа, са меко казано - крайно неуместни.
Абсолютно! И най-дразнещото е, че тази информация се пуска от тук и от там, със съвсем манипулативна цел!
Това, което аз съм чула и прочела е, че дотук няма доказателства за това, че децата го карат по-тежко (делта варианта).
Пак се сравняват картофи с ягоди...ПТП не е силно заразен вирус...

# 12 751
Всяко писмо от училището на дъщерята (Великобритания)относно Ковид започва с изречението, да не забравяме, че ковид е заболяване, което при повечето хора протича като леко неразположение. Добре, че не черпят идеи от форума какво да пишат в писмата си.

# 12 752
  • Пловдив

Абсолютно! И най-дразнещото е, че тази информация се пуска от тук и от там, със съвсем манипулативна цел!

Слънчевата, а каква би могла да бъде целта на такава манипулация, както я наричаш? Наистина не се сещам.
Още когато започна пандемията, плъзнаха конспирации, че всичко е манипулация. На въпроса защо да ни манипулират, обикновено отговаряха, че за да ни управляват по-лесно. Smiley

# 12 753
  • София
Разбира се, че не е, Кришка!
За това и сме се ваксинирали, съгласни сме, че в училищата трябва да има мерки, болни деца не трябва да ходят на училище и т.н. Обсъждаме това, че за болшинството от децата, ковид не води до описаните апокалиптични картини.
Което е факт.
marzeliva, отговор не мога да ти дам, но за година и половина се научих да не вярвам на всичко, което прочета във форума/ФБ. Има достатъчно медицински статии, които потвърждават това, че Делтата не води до по-тежко протичане при децата. Аргирова май беше, днес каза същото - заразна е като варицела, но децата преминават леко.

# 12 754
  • sofia
Всяко писмо от училището на дъщерята (Великобритания)относно Ковид започва с изречението, да не забравяме, че ковид е заболяване, което при повечето хора протича като леко неразположение. Добре, че не черпят идеи от форума какво да пишат в писмата си.
Това е чудесно. Тук не пишат писма изобщо...Ако не живеехме тук, а на нормално място, може би и на нас щеше да ни е весело и спокойно за децата.

# 12 755
Зарежи.Аз отдавна се убедих,че на някои хора трябва да им дойде до главата.
Вчера пак са купонясвали,но в Уест парк.

# 12 756
  • Пловдив
Слънчевата, аз не коментирам протичането на заболяването. Но твърдиш, че има внушение със "съвсем манипулативна цел" и би следвало да си наясно каква е тази цел. Аз наистина не се сещам каква може да бъде. Затова те питам.

# 12 757
  • София
За себе си имам отговор, но всеки може да направи собствена интерпретация. А може и да не.
Разпространяват ли се такива теории в ОК, Германия, Нидерландия? Има ли изнесени данни, че делтата се кара по-тежко от децата? Не дали се заразяват повече, а дали води до тежко протичане?

# 12 758
Пак се върнахте месеци назад с безсмислената дискусия, на всички е ясно, че децата принципно карат леко, но те могат да заразят родители, баби, дядовци и т.н. по-уязвими и ако са имали неблагоразумието да не се ваксинират то тогава са в риск ... иначе пределно ясно у нас политиката е всички да се запознаят с вируса под някаква форма като осезателно се набляга на "дивата форма".

# 12 759
Тези деца да не живеят на самотен остров. Или другите покрай тях да се самоспасяват. Ей, няма ни уврат тиквите...
Две години и още се пишат недомислеци. Причинно- следствени връзки не се правят, елементарни.
Няма да се оправим.
Ами ... защото така.

# 12 760
  • Там,където се събуждам щастлива.
Слънчевата, Най-големият проблем за мен свързан с този вирус не е дори това, че умират хора, а последствията. Доста случаи има тук на деца около 18, които са го карали леко, а след няколко месеца се отзовават в инвалидна количка. За тежки последствия знам тук при млади хора. Възрастните или си отидоха, които познавам заразени, или нямат последствия.

Контролирането на разпространение при децата е свързано с възрастните, с които са свързани по някакъв начин. Знаем за теорията бойците да бъдат пуснати в бой, за да защитят възрастните. На мен лично не ми харесва тази идея.

Днес Нидерландия има най-нисък брой заразени от 2 месеца (паднахме под 2000)и 4-ма починали. В Най-отявления град поддръжник на конспирации, младежта е протестирала в нацистки облекла. В момент, когато тук всичко е почти по старому и има избор. Кой ли ги подстрекава?

# 12 761
  • София
Пак се върнахте месеци назад с безсмислената дискусия, на всички е ясно, че децата принципно карат леко, но те могат да заразят родители, баби, дядовци и т.н. по-уязвими и ако са имали неблагоразумието да не се ваксинират то тогава са в риск ... иначе пределно ясно у нас политиката е всички да се запознаят с вируса под някаква форма като осезателно се набляга на "дивата форма".
Явно не на всички е ясно, защото малко по-напред се рисуваха картини на деца с тръби и берящи душа късметлии /щото некъсметлиите умират/.
А що се отнася до неваксинираните възрастни - ами, да са се ваксинирали. Крайно време е да не стоварваме върху децата тежестта по опазването на възрастните.

# 12 762
  • София
А, много правилно pehoko!
И тук стигаме до онази фраза, че отново децата ще спасяват ....
Е, пак така се оказа, защото възрастните не искат да се спасяват ... като възрастни. Е, какво да направим? Да чакаме да измрат всички +65, за да дойде ред децата да ходят на училище? Или?
Напротив, 13! Увряли са ни главите, предпазливи сме, погрижили сме се за себе си, за възрастните близки, но нямам намерение да пазя вовеки инатливи баби. Ми, извинявайте, ама...!

# 12 763
Това е чудесно. Тук не пишат писма изобщо...Ако не живеехме тук, а на нормално място, може би и на нас щеше да ни е весело и спокойно за децата.
Не бих казала, че ми е весело и спокойно, но подкрепям идеята, че ще трябва да се научим да живеем с вируса. По един или друг начин.
Нашите деца живеят на изолиран остров. Далеч от баби и дядовци. За съжаление или радост в настоящата ситуация, такава в съдбата на повечето деца на емигранти.
Мястото е такова, каквото си го направиш.
Всеки човек има право към момента да избере какво да направи. За децата ни все още решаваме ние като родители. Съптветно носим отговорност за избора, който правим.

# 12 764
Бибит, съгласна съм.
От най-големите желаещи съм ПО. И съм съгласна, че трябва да има мерки някакви и да сме предпазливи с децата.
Разсъждавам просто в посока, че колкото и да се пънем, население и политици в БГ, накрая ще бъдем принудени да се отворим. Всеки да се спасява както може. Дори си мисля, че нашите политици това чакат, да свалят отговорността от себе си.
В тази връзка имам въпрос към Лейка или друго мед.лице, ако има такова.
Синът ми е на 17, има антитела, изкарал е безсимптомно ковид. Доколко ползата от ваксина би надвишила риска от въпросните миокардит/перикардит. Притеснява ме този нежелан ефект при момчетата. А има още година до 18, за да го ваксинирам с векторна ваксина.
Според мен, освен ако не е рисково детето, няма никаква причина да бързаш с ваксинацията. Той си е получил вече едната доза по естествен път.
За Файзер рискът от миокардит е предимно след втората доза. Затова и препоръчват по една доза за младежите.
А при него една ваксина ще му дойде като бустер.
Млад, здрав, с антитела... Не виждам причина да рискуваш.
Иначе казват че миокардитите от ваксината  са леки..., но все пак.

Общи условия

Активация на акаунт