COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 977 970
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 12 810
Аз съм на мнение, че времето за изчакване изтече.
Няма какво да ги калесват учителите. За да учат децата присъствено, което е важно, трябва да въведат задължителна ваксинация. Като работят с деца, длъжни са да ги предпазят. Както и лекарите.
Но няма кой да го наложи, за жалост.
Отделно за децата, безплатни тестове, поне 2 пъти седмично.
Друг начин няма.
И да се правят на щрауси някои, числата говорят.

# 12 811
Аз също смятам, че времето за мислене изтече и трябва да се предприемат по сериозни мерки. Приказките за свобода и личен избор са ок, когато не засягат живота на другите.

# 12 812
От новините преди малко: в Англия от 51000 починали от Януари до Юни с две дози са 258. Средна възраст на починалите 84 години.
За Англия по-скоро ме интересува, и Лейдито да каже, ако има инфо, от заразените и починали от 1 юли досега колко са ваксинирани починали?

Вчера излезе статистиката за първото шестмесечие 2.01 - 2.07.2021г.
https://www.ons.gov.uk/peoplepopulationandcommunity/birthsdeaths … nuaryand2july2021

Статистическите данни изостават, но при по-големите нива на ваксинация в следващия период и средна възраст на починалите над 75+години от юли до сега, то дела на двойно ваксинираните ще е голям.

# 12 813
Преди 30-тина години бяхме в едни такива времена, когато никой за нищо не беше питан и се правеше уж най-доброто за всички. Защо тогава имаше толкова недоволни, че и още има?
Всеки си има своите причини за дадено решение. Аз също и не съм тръгнала да се карам с тоя или оня, задето не носи маска или се /не се е ваксинирал.
Сравнението не е в подкрепа на твоята теза, съжалявам.

# 12 814
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Именно, де. Кой какво ще реши, си е негова работа. Та след като някой е решил така, без никой да го кара, е редно да остави същото право на другите да решат иначе и да не си вре човката.

Преди по-малко от месец казах на майка ми, която разпитваше и леко се поскарваше
на братовчедка ми, докато я слушаше какви откровени тъпизми говори по повод на това,
че няма да се ваксинират, че тази тема се превръща в по-гнусна от политиеско противопоставяне,
че когато чуеш човек да се аргуменира така, просто няма смисъл.
На девети септември, след по-малко от седмица боледуване си отиде леля ми, майка й.
Чичо ми е в болница с двойна бронхопневмония. Моля се да оцелее, но като знам как просто бяха две части от едно цяло... знам, че сърцето му си е отишло вече.
Възрастните хора се повлияват доста често от младите около себе си, пък младите много четат, от пълни галфони по биология и химия - масово станаха разбирачи за отровите, дето ни вливат.
Ако не се изкарват разбирачи за това, го удрят на психология - как и защо някой ги кара да направят нещо, и все угод няма.
Ковид равносметката, свързана с близки за мен хора за по-малко от година е много тъжна.
И ми е гнусно дори вече да слушам философстване на тая тема, защото просто масово е това - едно празнодумстване и псевдозагриженост за правата на човека.
В гробищата всички сме равни, там правата са два на един.

# 12 815
  • София
Истината винаги има две лица.
Лично за себе си съм наясно, че ваксините не са абсолютната панацея, но пък и не мисля, че някой има пъклен план да изтреби човечеството. Просто това е най-доброто, с което разполагаме към момента, за да се справим със здравната криза, с минимални човешки жертви и икономически загуби. Затова е целият натиск, но е обидно поне за мен, начинът по който се води "кампанията" в България - на практика нищо информативно не се свърши, а се борави точно с насаждането на страх и паника.
Трябва да започне да се мисли повече трезво и рационално, ако може емоциите да се сведат до минимум. Очевидно трябва да живеем с този вирус и това няма да стане като отричаме медицината, нито пък като продължим да мечтаем за локдауни, затваряния и блокиране на живота. Говоря за човечеството, не само за БГ.

# 12 816
В Китай се наблюдава нов скок на случаите на коронавирус, свързан с основно училище в провинция Фуджиан.

Предполагаемият източник на огнището е бащата на ученик, който е дал положителен тест за вируса на 10 септември - 38 дни след завръщането си от Сингапур на 4 август.

Той е излежал 21 дни в карантина, през които е взел девет нуклеинови киселини и серологични тестове, всички от които са отрицателни, се казва в доклад в държавния вестник Global Times.

Не е ясно дали бащата на ученика наистина е бил заразен в чужбина, тъй като толкова дълъг инкубационен период е много необичаен.

Властите във Фуджиан разпоредиха всички учители и ученици да бъдат тествани в рамките на една седмица, след като за четири дни бяха съобщени повече от 100 случая.

Последната вълна идва месец след като Китай овладя епидемията от Нанкин - най -голямата след Ухан.

Град Путян в провинция Фудзиен - дом на около 3 милиона жители - изглежда е едно от най -засегнатите места.

Училищата са затворени и всеки, който напуска Путян, трябва да има доказателство за отрицателен тест за Covid през последните 48 часа.

Обществените места, като кина, музеи и библиотеки, бяха приканени да преустановят дейностите на закрито, а ресторантите поискаха да ограничат работното си време.

Близките градове Xiamen и Quanzhou също са засегнати - с услуги като фитнес зали и барове, затворени в Xiamen.

Около 32 случая на вирус бяха идентифицирани в Ксиамен в понеделник, като повечето от тях са проследени до Путян.

Според Global Times първичните проучвания показват, че случаите са на варианта Delta.

Случаите идват преди едноседмичния национален празник на 1 октомври, известен като Златната седмица, в който милиони пътуват из цялата страна.

Празникът на средата на есента, който продължава три дни, също ще започне в неделя.
https://www.bbc.co.uk/news/world-asia-china-58554324

# 12 817
Имайки предвид "родилната мъка" , с която Мангъра изплю съотношението ваксинирани към неваксинирани в Инфекциозна болница и като знам, че по гръб не пада, силно се усъмних и в това число, което каза и излязох права Simple Smile
https://btvnovinite.bg/bulgaria/infekciozna-bolnica-oproverga-ma … iran-pacient.html

# 12 818
Да, и в същото време продължава да говори, че ваксините са експериментални.
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/mangyrov-h … -e-kratko-6128410
И, че всеки се ваксинира на собствена отговорност. Това е същото, като да ти каже ЛЛ да изчакаш. Разколебават и отказват хората.

# 12 819
  • Шотландия
Имайки предвид "родилната мъка" , с която Мангъра изплю съотношението ваксинирани към неваксинирани в Инфекциозна болница и като знам, че по гръб не пада, силно се усъмних и в това число, което каза и излязох права Simple Smile
https://btvnovinite.bg/bulgaria/infekciozna-bolnica-oproverga-ma … iran-pacient.html

Питам се какво трябва да се случи   за да престанат да му дават ефирно време... след като  вече е явно, че лъже, за да наглася фактите спрямо неговите си тези. Някой има ли обяснение защо го прави?

Последна редакция: вт, 14 сеп 2021, 12:15 от *Мила*

# 12 820
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Ефирното време отдавна изгуби значението си за мен като време,
в което получавам винаги адекватна информация.
Ефирите се гледа да бъдат запълнени с лесно гледаеми и смилаеми за масовия зрител неща. На масовия зрител му се кльопа това, това е положението. Той иска да знае, че проблем няма, или че ако проблем има - то е в това, че някой иска да му вземе свободата и да му наложи нещо.

# 12 821

Питам се какво трябва да се случи   за да престанат да му дават ефирно време... след като  вече е явно, че лъже, за да наглася фактите спрямо неговите си тези. Някой има ли обяснение защо го прави?
Опък човек + зверски егоцентризъм с недопускане, че някой друг може би знае малко или повепе от теб! Това ми е краткия отговор за причината.. Simple Smile

# 12 822
  • София
За тестването в училище - или по-скоро за това, че такова май няма да има въпреки възможностите, които се предлагат.
Едва 20 000 учители от близо 90 000 хиляди у нас са заявили, че искат да бъдат тествани за коронавирус преди учебната година. Това съобщи служебният просветен министър проф. Николай Денков пред Би Ти Ви по повод кампанията за скрининг на преподавателите, която върви в момента. ... Проф. Денков посочи, че малко над 30% от учителите са ваксинирани и малко над 20% са преболедували COVID-19. При учениците този процент е още по-нисък - едва около 2% са ваксинираните.
... По същия начин е любопитно да се види и колко от родителите ще дадат съгласие за ежеседмично тестване на децата им в училище - според правилата на МОН учениците в дадено училище ще бъдат тествани безплатно всяка седмица, само ако 90% от родителите се съгласят на това. Родителите ще могат да избират между 3 вида тестове за коронавирус, с които да бъдат ежеседмично тествани децата им в училище, обясни още служебният просветен министър.
По думите му два от тестовете със сигурност са одобрени в България, за другия е нужно разрешение на здравните власти. Единият тест е т.нар. близалка - той действа на принципа на пуловете, като се събират близалките от целия клас и се проверява кой е положителен. Другият вид тестове са тези със слюнка, а третият - с клечка, с която всяко дете ще трябва да си бръкне в носа. Тестовете ще се поръчват от директора на училището и ще предоставят от РЗИ.
  от ТУК
90% от родителите да се съгласят на тестване ми изглежда невероятно, без значение какви са тестовете. Та в този смисъл е разумно, за жалост, да не се хвърлят предварително пари на вятъра за нещо, което няма да влезе в действие - както стана с ваксините.
Искат си хората стаден имунитет - това ни е "цивилизационния избор". Нищо не може да се направи.

# 12 823
Скрит текст:

Питам се какво трябва да се случи   за да престанат да му дават ефирно време... след като  вече е явно, че лъже, за да наглася фактите спрямо неговите си тези.
Някой има ли обяснение защо го прави?
Дори вече и не търся обяснение. В началото, ясно, търсеше се мнение на специалисти.

После, заради гледаемост. Сега, не знам. Сигурно, по инерция.
Но считам, че е недопустимо.
Толкова лъжи и  глупости изприказва този човек, че се чудя как за всяване на паника съдиха Асена Стоименова, а него, че нарекъл зомби всички ваксинирани ( не съм го слушала, четох го), за откровени лъжи и всяване на заблуда, никой не му търси сметка. А напротив- постоянно му се дава трибуна.

# 12 824
Мангъров отдавна трябваше да получи някакво наказание. На неговото въздействие дължим до голяма степен ниското желание за ваксинация у нас. Този човек продължава да манипулира хората с неверни твърдения и грешни послания.

Общи условия

Активация на акаунт