COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 977 926
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 12 900
За никого не ми е жал вече. Ваксини има за всички над 12 години. Не съм съгласна отново моите деца да изнасят ограничаването на пандемията на гърба си чрез онлайн обучение. Ние сме се ваксинирали, децата ми са ваксинирани, убедихме родителите си да се ваксинират. Носим си маските, където е необходимо. Това е. Повече от това не можем да направим.
Тези, които продължават да пълнят болниците и черната статистика и техните близки също са имали/имат избор. Явно техният е бил да гонят естествен имунитет. Ваксини има. Миналата есен нямаше и децата ми учеха ДО, не роптаех. Сега обаче не съм съгласна.
Подкрепям на сто процента.

# 12 901
Е, как ще е празно понятие? Българският народ е празно понятие? Съвсем конкретно понятие си е. В по-тесен смисъл - население на България - се състои от малко под седем милиона души. Седем милиона души са погребали 20 000. Не че са малко, напротив, трагедия си е. Но това не прави изказаното по-горе твърдение, че "повечето, живеещи в Бг, погребахме хора", по-малко невярно. Повечето живеещи в БГ /седем милиона/ не сме погребали хора. И цифрите го сочат красноречиво. Сега по-ясно ли е?
"Повечето" и "никой" са съвсем различни понятия. Не знам защо ги смеси.

А какво трябва да е съотношението, за да  се съгласите, че повечето хора са погребали някого? Всъщност като вземем предвид разширеното семейство и средно широк кръг от познанства, излиза, че през последната година наистина повечето хора са изпратили някого и то често без време от тази болест.
Друг е въпросът, че може да са предпочели да игнорират, отричат, не отидат,  махнат с ръка и т.н.

Точно както правите няколко човека в тази тема. Ясно е защо го правите, но е доста грозно в този аспект, точно.

Последна редакция: ср, 15 сеп 2021, 09:04 от Iris04

# 12 902
"Едва 30% от учителите в общинските училища са ваксинирани срещу COVID-19, но процентът е най-високият в сравнение с другите области, потвърди консултанът на Столична община проф. д-р Тодор Кантарджиев."

Честит първи учебен ден.
Голямото смесване на хора започва от днес.

Резултати след 2 седмици.

# 12 903
  • София
Има "  хора"в тая тема, накоито по мое мнение не бива да се отговаря.
Поне аз вече няма да го правя.
Модераторите.... Да им тежи на съвестта, ако я имат.

Аз както бях решила да не се занимавам, написах едно писмо до училищните власти в 22ро училище за тъпата им кабинетна система. Надали ще ми обърнат внимание

Обаче искам да напиша имейл на Кунчев примерно, не се смейте.. Дали някъде има негов обявен официален мейл?

# 12 904
  • София
Не знам аз, не разбирам, но ако повечето хора са погребали някой, отишъл си от ковид, то това означава, че вирусът е минал през повечето от хора от населението, нали? Все пак има някаква съотношение смъртност/заболеваемост. Вие работите по-добре с числата, знам че ги обсъждахте тези неща.
Съжалявам за загубата на тези хора, но пак да кажа, че емоциите и рациото са две съвсем различни неща.

ston, напълно съгласна!

# 12 905
Честита учебна година на всички Flowers Hibiscus И тя ще мине, опазете нервите си Flowers Four Leaf Clover

Моята втора родителска мина вчера, доволна съм. На първата се бях ядосала, защото някои семейства се домъкнаха по двама-трима и стаята се напълни, което доведе до други проблеми, но вчера всичко беше изрядно. Карантината вече е пет дни.

Скрит текст:
285 класа били в каратина, после пък се оказа, че отделни деца от класа били в карантина, а не целият клас - дежавю. Тук карантират вече по преценка, кой къде седи и колко е бил контактът.

Ако двама с маски контактуват, са контакт от втора линия. Ако двама ваксинирани контактуват, също. Ако двама неваксинирани и без маски контактуват, зависи колко време и на какво разстояние. Като цяло карантират тогава, когато е нямало дистанция, маска или ваксина.

За по-сигурно тази година са планирали лагера чак края на март (с надежда, че ще се състои).

Родители на рискови деца са поискали за тях истинско ДО, но на този етап не може да се състои и ще работят само с уроци по имейл/ на листове и домашни.

# 12 906
Скрит текст:
Много добре, че четеш бавно и внимателно, Тинкърбел. Мислиш ли, че на нас ни е много приятно да сме известни с щуротии? Знаеш ли колко пари се изляха в Търново, примерно, по европейски програми за фестивали на кебапчето, а да не ти се налага да влизаш в болницата там?  Всички бягат по други болници. Харесва ли ти това, че се обиждаш, че сме такива: цоцаджии? Гърция и тя го умее, но явно по-умно.

От 25 септември в Нидерландия :
Отпадат всички мерки, освен фестивали с по-малко публика и затваряне на дискотеки в 0 часа, както и маски в обществения транспорт. Няма вече 1.5 метра разстояние. Всяко влизане, където има събиране на хора се извършва с безплатен тест или сертификат за ваксинация / преболедуване. Ще видим как ще се развиват нещата.
Аз не виждам какво обидно има, когато се отбелязва действителността. Болно ми е лично на мен, че обществото ни е в такова положение.  И аз видях, че съм спомената в поста на Тинкърбел. Искам само да кажа, че не е нужно да имаш познати, за да чуеш за чипове, токове и какво ли не още друго покрай ваксините и вируса. Чувам непознати хора какво говорят - тази тема се обсъжда навсякъде. Движейки се с транспорт, сядайки в заведение и дочувайки случайно някакви разговори виждам всичко това и ми в тъжно, че хората масата у нас са с такова мислене. Много конспиратори има и се учудвам всевъзможните глупости, на които се вярва - кое от кое по-нелепо. Хора като Мангъров се възползват от манталитета на масата от населението. В чужбина не се гледа с добро око на конспираторите, а у нас това е нещо обикновено и нормално.  Ако не вярваш на тези глупости те гледат странно, сякаш не си от тази реалност.
Глупости! Сменете си средата. Конспиратори има навсякъде по света и в България съвсем не са повече. Аргументите на преобладаващата част неваксинирани в България не почиват върху конспиративни теории, а върху простото притеснение, че ваксините не са достатъчно изпитани и не се знаят евентуални последици в дългосрочен план. Поради същата причина /същите аргументи/ България е на едно от последните места по ваксиниране с HPV ваксина.
Вие изобщо четете ли какво пиша? Говоря за непознати хора и мнения, които чувам случайно движейки се в това общество.  Често съвсем случайно дочувам какви ли не конспирации и щуротии казани с голяма доза сериозност все едно са някакви научни данни. Вижте в мрежата какво пишат хората най-малкото. Какво значи достатъчно изпитани - РНК технологията е разработвана много години наред. Ваксините са сложени на над 5 милиарда души.  Едно нещо се върти до откат.

Аз също се движа в "това общество" и такива глупости, каквито се пишат тук, че някой бил казал, не съм чувала. А ако някой си бил писал пост, изпълнен с откровени щуротии, не се ли замисляте, че може да е малко нарочно за да се омаскарят всички, които не са фанатично за 10 дози на ваксини, които не могат да защитават от нови щамове?
Това, че вие не сте чували не значи, че това не се случва и го няма. Пътувам в командировки извън София и виждам какво се случва. Точно вчера една дама във влака коментираше много разпалено , че ваксините щели да бъдат одобрени  не знам коя си година. Същите небивалици ги има и в мрежата. Друга дама гордо заяви, че няма да се ваксинира напук на политиците и управниците, които са ни лъгали толкова години. Същата не носеше маска и говореше, че каквото ни е писано, такова. Ниският процент ваксинирани и вярата в приказките на Мангъров, Чорбанов и сие само затвърждава мисленето на повечето хора.

Последна редакция: ср, 15 сеп 2021, 09:12 от daisy12

# 12 907
  • София
Валенцето, не знам дали има смисъл, ако няма специална разпоредба, която да забранява кабинетната система (каквато май няма). И да пишеш, ще кажат, че е решение на училището и толкова.
Според мен не е толкова страшна кабинетната система.

# 12 908
  • Насред хаоса
Какви небивалици, като засега е одобрена само Пфайзер, и то само в Щатите?
Преди да бъдат пуснати в употреба, ваксините срещу COVID-19 се оценяват от Европейската агенция по лекарствата (EMA) въз основа на същите високи стандарти както всички останали ваксини. Повече подробности прочетете в „Одобряване на ваксините в Европейския съюз“

Различното в случая с ваксините срещу COVID-19 е, че тяхното разработване и потенциално одобрение се осъществяват при много по-ускорени темпове като реакция на извънредната ситуация с общественото здраве, причинена от вируса.
https://vaccination-info.eu/bg/covid-19/vaksini-sreschu-covid-19

# 12 909
  • София
Няма разпоредба.
Не е страшно. Всеки час, всеки клас се мести в стая, в която предния час е бил друг клас. 4 випуска, по 120 деца випуск.
Не ми е страшно. Дразнещо и лицемерно ми е. Много лицемерно. По тв мерят разстояние между чинове те и говорят за чистене, проветряване на 15мин, маски... А нещо толкова елементарно, като това, всеки клас да си седи в една класна стая, не се прави. Не е ли лицемерно?

# 12 910
  • В офиса
Ирис, 20000 от 7млн са 2 промила (2 на 1000) какво разширено семейство? И в Индия семействата не са по 1000 човека.
Да е присъствена и здрава учебната година! Мисля че повечето учители в училищата на децата ми са ваксинирани и се надявам държавата да не им пречи на ПО, а да остави ръководството само да взема решения на база обстановката в конкретното училище.

# 12 911
Голяма част от ваксините, спасили човечеството не са минавали изобщо такова тестване, като сега.
Били "супер експерементални", спрямо днешните разбирания.
Откривателите им са били гонени, анатемосвани и т.н., но са спасили милионни животи.
Информацията е налична и в интернет, ако на някой му се чете.

# 12 912
  • София
Валенцето, би ли посочила потребителите "хора", на които да не се отговаря?

Тук наистина се изпада в някакъв извратен екстаз от всички черни прогнози , които могат да се очертаят, от новини за умрели и апогалипсис.

Мисля, че малко умереност няма да излишна.
/и да не ме нападнете сега, за ваксини и тестване съм/.
Но категорично против ДО.

# 12 913
  • София
Няма да посочвам имена, коя съм аз, че да посочвам имена?!
За себе си съм взела решение определени хора да не ги отразявам. Мое право.

# 12 914
  • София
Голяма част от ваксините, спасили човечеството не са минавали изобщо такова тестване, като сега.
Били "супер експерементални", спрямо днешните разбирания.
Откривателите им са били гонени, анатемосвани и т.н., но са спасили милионни животи.
Информацията е налична и в интернет, ако на някой му се чете.

То се е считало за нормално и да родиш на къра, но за смъртността и уврежданията от това малко хора говорят. Същото е и сравнението с ваксините "едно време".

Общи условия

Активация на акаунт