COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 977 970
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 12 855
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Да, но напоследък излязоха някои изследвания, че се интегрира

# 12 856
Скрит текст:
Утре ще кажат за карантината какво ще се прави, но се предполага, че ваксинирани деца и колеги няма да имат нужда от карантина.
Защо да не се карантинират ваксинирани? Ако зависи от мен, бих ги карантинирала.
Ние сме ваксинирани и се заразихме, бяхме и под карантина.
Първо мъжът ми беше със симптоми, дни по-късно аз и децата.
Тоест е възможно предаване от един на друг и при ваксинирани.
Вярно, леко изкарахме короната, но това вече е друга тема.

Естествено е, че могат да се заразяват и да пренасят зараза и ваксинираните. Иначе нямаше да наблюдаваме отново разни пикове и спадове. Короната няма да изчезне, ще си живеем с нея и ще си стане като обикновения грип, от който също в света умират много хора, само където не ги обявяват по медиите. И ваксинирането ще стане сезонно, за който желае. Фармацевтичните компании сега удариха кьоравото - държавите купуват ваксини като луди. Но след като ваксинирането не ни спасява от разпространението и преболедуването на Ковид, означава, че няма как да ги вкарат като задължителна компонента в имунизационния календар, както са например ваксините срещу детски паралич и морбили примерно.
Изобщо не си наясно с нещата..Ковид няма нищо общо с грип, и никога няма да се превърне в такъв.Simple SmileЧети информация само от проверени източници.Simple Smile

Ами чета. Коронавирусите са си разпространени от много отдавна в човешката популация и са си точно грип. Останалата компонента в Ковид 19 е малко по-различна и в интерес на истината не намирам много информация по този въпрос, защо ли? Четох, че има намерени белтъци от ХИВ вирусът в Ковид. От друга страна чета, че разликата между вирусът на ХИВ и този на Ковид е, че Ковид не прониква в ДНК-то ни, а и се разпространява по различен начин, което е добра новина. Следователно Ковид се държи повече като грипен вирус, отколкото като ХИВ вирус.
Вижда се, че не си наясно какво представлява новия корона вирус. Няма нищо общо с грипния вирус.. Тук в темата сме наясно с това и то отдавна, не знам защо реши че трябва да ни обясняваш нещо, от което няма смисъл..Simple Smile

# 12 857

Мога ли да Ви помоля да ми предложите някое от тях? Би ми било интересно. Благодаря.

# 12 858
БоДжо представи "План за справяне с Covid през есента и зимата в Англия"

План А -   да продължи да използва фармацевтични интервенции като бустер ваксини, антивирусни и други лекарства, за да "изгради нашата защита"

Основната защита срещу Covid включва насърчаване на неваксинираните да получат ваксина, ваксиниране на 12 до 15-годишни деца и започване на бустер програма за 50+г и по-млади уязвими.

Тестването, проследяването на случаите и самоизолацията на тези, които са заразени е другата жизненоважна защита.

„План Б“ с мерки, „които можем да призовем само ако са необходими и подкрепени от данните за предотвратяване на неустойчив натиск върху NHS“:

Обществеността ще бъде призована да действа по -предпазливо.

Законно налагане на маски за лице в определени условия.

Доказателството за ваксинация да бъде задължително за нощни клубове, претъпкани закрити заведения с повече от 500 посетители, препълнени събития на открито с повече от 4000 души, като например фестивали, както и всякакви условия с повече от 10 000 души.
https://www.bbc.co.uk/news/uk-58560031

# 12 859
https://medicalnews.bg/2021/09/14/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%84-%D1%8 … 0%B0%D1%82%D0%B0/ Специално за антиваксърите: "Проф. Радостина Александрова: Науката работи върху създаването на иРНК ваксини вече три десетилетия"

# 12 860
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога

Мога ли да Ви помоля да ми предложите някое от тях? Би ми било интересно. Благодаря.

от тук:
"In this study, we show that SARS-CoV-2 sequences can integrate into the host cell genome by a LINE1-mediated retroposition mechanism. We provide evidence that the integrated viral sequences can be transcribed and that, in some patient samples, the majority of viral transcripts appear to be derived from integrated viral sequences."

Има едни гени, които се нар. скачащи гени "транспозони". В това изследване търсят дали  вирусни транспозони, не са се интегрирали в едно място в човешкия геном, което е податливо на такива скачания и активира всякакви промени в генома. Т. нар. Line-1

Последна редакция: вт, 14 сеп 2021, 20:04 от Роузи

# 12 861
Цитат
В Най-отявления град поддръжник на конспирации, младежта е протестирала в нацистки облекла. В момент, когато тук всичко е почти по старому и има избор. Кой ли ги подстрекава?
Говориш за столицата.И ти говориш с недомлъвки като конспиратор. Wink Добре,кажи кой ги подстрекава?

Не, не е столицата. Urk се казва града. Там няма чужденци и са друга бира нидерландци. Simple Smile Кой ги подстрекава? Или Willem Engel или някой от кръга му.
Уау,не разбирам езика,но доколкото знам тамошните медии са го представили като антиваксърски протест,антимерки.Много,много грозно и опасно.Това си е чисто нацистко сборище.Страшна работа.И този крайнодесен идиот Вилием,защо го търпят властите?Покрай ковид,много силно се разочаровах от недерландците.
https://www.ad.nl/binnenland/gemeente-urk-onderzoekt-heftige-bee … www.google.com%2F

# 12 862
Ваксина срещу Covid-19, която трябваше да бъде направена в Шотландия от френската фирма Valneva, няма да получи одобрение от регулаторните органи на Обединеното кралство, каза здравният министър Саджид Джавид.

Г-н Джавид говори в парламента ден след като правителството на Обединеното кралство отмени сделка за ваксината  Valneva Covid-19.

Обединеното кралство е поръчало около 100 милиона дози, преди да се откаже от сделката.

Г -н Джавид  каза, че има търговски причини, обясняващи защо договорът е бил развален, но добави, че „също ни беше ясно, че въпросната ваксина, която компанията разработва, няма да получи одобрение от MHRA [Регулаторната агенция за лекарствата и продуктите за здравеопазване] тук, във Великобритания ".

Financial Times съобщава, че в неотдавнашно изпитание във Великобритания, разглеждащо потенциалните бустер дози, ваксината Valnera е била по -малко ефективна от някои съперници.

Въпреки това, ваксината все още не е завършила клинични изпитвания.
https://www.bbc.co.uk/news/business-58510519

# 12 863
Много добре, че четеш бавно и внимателно, Тинкърбел. Мислиш ли, че на нас ни е много приятно да сме известни с щуротии? Знаеш ли колко пари се изляха в Търново, примерно, по европейски програми за фестивали на кебапчето, а да не ти се налага да влизаш в болницата там?  Всички бягат по други болници. Харесва ли ти това, че се обиждаш, че сме такива: цоцаджии? Гърция и тя го умее, но явно по-умно.

От 25 септември в Нидерландия :
Отпадат всички мерки, освен фестивали с по-малко публика и затваряне на дискотеки в 0 часа, както и маски в обществения транспорт. Няма вече 1.5 метра разстояние. Всяко влизане, където има събиране на хора се извършва с безплатен тест или сертификат за ваксинация / преболедуване. Ще видим как ще се развиват нещата.
Аз не виждам какво обидно има, когато се отбелязва действителността. Болно ми е лично на мен, че обществото ни е в такова положение.  И аз видях, че съм спомената в поста на Тинкърбел. Искам само да кажа, че не е нужно да имаш познати, за да чуеш за чипове, токове и какво ли не още друго покрай ваксините и вируса. Чувам непознати хора какво говорят - тази тема се обсъжда навсякъде. Движейки се с транспорт, сядайки в заведение и дочувайки случайно някакви разговори виждам всичко това и ми в тъжно, че хората масата у нас са с такова мислене. Много конспиратори има и се учудвам на  всевъзможните глупости, на които се вярва - кое от кое по-нелепо. Хора като Мангъров се възползват от манталитета на масата от населението. В чужбина не се гледа с добро око на конспираторите, а у нас това е нещо обикновено и нормално.  Ако не вярваш на тези глупости те гледат странно, сякаш не си от тази реалност.

Последна редакция: ср, 15 сеп 2021, 07:49 от daisy12

# 12 864
  • София
Трагикомедията продължава:
В неделя доц. Атанас Мангъров участва в дебат в бТВ срещу д-р Аспарух Илиев и д-р Борис Таблов и използва времето си, за да говори срещу ваксините. В отговор на въпрос от неговите колеги, той съобщи, че в отделението в Инфекциозна болница има хоспитализирани хора с ваксини срещу COVID-19, както и починали такива.
Доц. Мангъров отговори на въпрос нa водещата какво е съотношението на ваксинирани срещу коронавирус и неваксинирани в отделението, което той ръководи. Той бе принуден да каже, че има един ваксиниран и 33-ма неваксинирани. Сега се оказва, че ваксинираният е придружител, а не пациент.
По-късно през деня доц. Мангъров се вкара във втора конфузна ситуация. Той написа в личния си профил във Фейсбук, че последният ваксиниран пациент, който бил лекуван в Инфекциозна болница, починал преди 3 дни в реанимацията на болница "Токуда".
...По-късно болница "Токуда" отговори, че нямат пациент, прехвърлен от Инфекциозна болница, който да е бил ваксиниран и да е починал от коронавирус.
  от ТУК
Последно - колко от хоспитализираните и тези в интензивно отделение са ваксинирани, има ли и колко са ваксинираните сред починалите? Ако излизаше ежедневно такава информация, нямаше да има лъжи и препирни, а щеше просто всичко да е ясно и всеки да си прави изводите.
Ще се случи ли това и у нас или още ще лъжем и спорим?
Валенцето, писали сме едновременно.

# 12 865
Какво стана с лечението с плазма от преболедували?
Отрекохме ли го?
Освен, че само ние, май го прилагахме?

# 12 866
  • София
Скрит текст:
Много добре, че четеш бавно и внимателно, Тинкърбел. Мислиш ли, че на нас ни е много приятно да сме известни с щуротии? Знаеш ли колко пари се изляха в Търново, примерно, по европейски програми за фестивали на кебапчето, а да не ти се налага да влизаш в болницата там?  Всички бягат по други болници. Харесва ли ти това, че се обиждаш, че сме такива: цоцаджии? Гърция и тя го умее, но явно по-умно.

От 25 септември в Нидерландия :
Отпадат всички мерки, освен фестивали с по-малко публика и затваряне на дискотеки в 0 часа, както и маски в обществения транспорт. Няма вече 1.5 метра разстояние. Всяко влизане, където има събиране на хора се извършва с безплатен тест или сертификат за ваксинация / преболедуване. Ще видим как ще се развиват нещата.
Аз не виждам какво обидно има, когато се отбелязва действителността. Болно ми е лично на мен, че обществото ни е в такова положение.  И аз видях, че съм спомената в поста на Тинкърбел. Искам само да кажа, че не е нужно да имаш познати, за да чуеш за чипове, токове и какво ли не още друго покрай ваксините и вируса. Чувам непознати хора какво говорят - тази тема се обсъжда навсякъде. Движейки се с транспорт, сядайки в заведение и дочувайки случайно някакви разговори виждам всичко това и ми в тъжно, че хората масата у нас са с такова мислене. Много конспиратори има и се учудвам всевъзможните глупости, на които се вярва - кое от кое по-нелепо. Хора като Мангъров се възползват от манталитета на масата от населението. В чужбина не се гледа с добро око на конспираторите, а у нас това е нещо обикновено и нормално.  Ако не вярваш на тези глупости те гледат странно, сякаш не си от тази реалност.
Глупости! Сменете си средата. Конспиратори има навсякъде по света и в България съвсем не са повече. Аргументите на преобладаващата част неваксинирани в България не почиват върху конспиративни теории, а върху простото притеснение, че ваксините не са достатъчно изпитани и не се знаят евентуални последици в дългосрочен план. Поради същата причина /същите аргументи/ България е на едно от последните места по ваксиниране с HPV ваксина.

# 12 867
  • В офиса
Диорела, зле е търновската болница, тук съм съгласна с Калинка. Майка ми влезе в ортопедията и избяга с писъци, баща ми след инсулт бе в пъти по-добре лекуван в болницата в Павликени. По същия начин например са болниците в Ловеч (ултра зле) и Троян (приемливо). И за усвояването на средства от общинарите и кмета е права Калинка. Но общинарите са шепа хора, аз съм прост човек и като мен има десетки хиляди в града (аз не съм вече в града, но имам близки). Трябва ли да се идентифицираме всички с усвоителите на средства? Щото аз не се.
Отплеснахме се, де.

# 12 868
Както казах, имам лични впечатления и е много по-добре от ВМА.

# 12 869
  • на пистата
Огнище на ковид в детска градина във Варна.
https://dnesplus.bg/varna/ognishte-na-covid-19-v-detska-gradina- … karantina_1047709

Общи условия

Активация на акаунт