COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 023
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 12 870
https://medicalnews.bg/2021/09/14/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%84-%D1%8 … 0%B0%D1%82%D0%B0/ Специално за антиваксърите: "Проф. Радостина Александрова: Науката работи върху създаването на иРНК ваксини вече три десетилетия"

И като работи науката  30г какво? Разработила ли е друга иРНК ваксина срещу друга болест?  Или срещу covid-19 е първата такава? Това не казва професорката.

# 12 871
И? Какво искате да ни кажете с този пост. Градината продължава да приема деца.

# 12 872
Трагикомедията продължава:
В неделя доц. Атанас Мангъров участва в дебат в бТВ срещу д-р Аспарух Илиев и д-р Борис Таблов и използва времето си, за да говори срещу ваксините. В отговор на въпрос от неговите колеги, той съобщи, че в отделението в Инфекциозна болница има хоспитализирани хора с ваксини срещу COVID-19, както и починали такива.
Доц. Мангъров отговори на въпрос нa водещата какво е съотношението на ваксинирани срещу коронавирус и неваксинирани в отделението, което той ръководи. Той бе принуден да каже, че има един ваксиниран и 33-ма неваксинирани. Сега се оказва, че ваксинираният е придружител, а не пациент.
По-късно през деня доц. Мангъров се вкара във втора конфузна ситуация. Той написа в личния си профил във Фейсбук, че последният ваксиниран пациент, който бил лекуван в Инфекциозна болница, починал преди 3 дни в реанимацията на болница "Токуда".
...По-късно болница "Токуда" отговори, че нямат пациент, прехвърлен от Инфекциозна болница, който да е бил ваксиниран и да е починал от коронавирус.
  от ТУК
Последно - колко от хоспитализираните и тези в интензивно отделение са ваксинирани, има ли и колко са ваксинираните сред починалите? Ако излизаше ежедневно такава информация, нямаше да има лъжи и препирни, а щеше просто всичко да е ясно и всеки да си прави изводите.
Ще се случи ли това и у нас или още ще лъжем и спорим?
Валенцето, писали сме едновременно.
На лъжата краката са къси, а на Мангъров лъжите изобщо нямат крака.

# 12 873
Цитат
И като работи науката  30г какво? Разработила ли е друга иРНК ваксина срещу друга болест?  Или срещу covid-19 е първата такава? Това не казва професорката.

Не знам и аз какво.
30 години безсмислен труд явно. Стотици години развитие на науката - безсмислен труд. Щом си задаваме подобни въпроси.
И аз си задавам въпроси -
Защо стремежа на учените да спасят хората се подлага на толкова съмнения? Нищо ли да не правим? Никакви опити да спасим поне част от хората? Да чакаме 10 години, преди да вземем някакви мерки, докато не свършат проучванията на ваксините? Имаме ли толкова време?
Защо се вярва, че ваксината е създадена, за да ни умори - след 1 до 5 години, различни теории има.
Защо изобщо някой ще създава ваксина да ни утрепе като просто може да ни оставят на вируса и тогава по-качествено и бързо ще си измрем, ако това е целта изобщо.
Защо постоянно се твърди, че ковид ни мори толкова, защото сме поначало с голяма смъртност и застаряло население, все едно сме най-дърти в света и няма нации, например Италия, с много повече възрастни. Защо не се отчита, че след мерките заразяванията и смъртните случаи падат почти два пъти до "нормалните" си стойности? Защо се сравнява постоянно с броят загинали в катастрофи, като сега ги правим за два-три дни?
Защо все се дават примери как в някои силно ваксинирани страни имат голям брой заразени дневно? Че то това баш говори за ползата от ваксините - при толкова заразени - съвсем малко загинали на фона на останалите страни.
Защо се говори, че и ковид се движи на вълни като обикновена инфекция кто е видно, че вълните му спадат, ако се вземат мерки, иначе стои месеци в плато, например в Русия?
При това разпространение имаме огромен пример в реално време за това как действат нещата. Защо го интерпретираме по толкова объркан начин, само за да докажем нечии теории?

# 12 874
Чакам статистиката за заболелите и починалите в следващите редове, както и да ми обясните колко е тежко да починат възрастните ми роднини и децата ми да бъдат интубирани!
Статистиката я пуснах преди малко, ето я отново:
Новите данни: 2029 от 21451 теста, 83 починали.
Процентът на PCR е тревожен - 17.6%. Общият е  по-малък, но сигурно все още много хора скитат на вън - 9.5%
А утре децата тръгват на училище.
А ако имаш късмета да живееш на място с повече мерки и по-малко смъртни случаи сред млади и хора на средна възраст и явно нямаш починали близки и познати, да те осведомя, че повечето, живеещи в Бг, погребахме хора, които не им беше време за това.
Добавям: излезнаха новите данни за смъртността у нас от НСИ. Пак започваме да катерим на горе:
https://nsi.bg/bg/content/18121/basic-page/%D1%83%D0%BC%D0%B8%D1 … D0%B8%D1%86%D0%B8

Последна редакция: ср, 15 сеп 2021, 01:15 от Недоволна

# 12 875
Вземи си махни увисналия без смисъл пост. И повечето не сме погребвали никого, ако така ще си говорим на ангро.

# 12 876
  • София
При 20 000 починали на 7 милиона население, "повечето" очевидно реферира към целокупния български народ.

# 12 877
Целокупен български народ е празно понятие. Аз лично погребах една леля и други около мен също роднини ... нещо целокупно не сме непогребали никой.

# 12 878
  • София
Е, как ще е празно понятие? Българският народ е празно понятие? Съвсем конкретно понятие си е. В по-тесен смисъл - население на България - се състои от малко под седем милиона души. Седем милиона души са погребали 20 000. Не че са малко, напротив, трагедия си е. Но това не прави изказаното по-горе твърдение, че "повечето, живеещи в Бг, погребахме хора", по-малко невярно. Повечето живеещи в БГ /седем милиона/ не сме погребали хора. И цифрите го сочат красноречиво. Сега по-ясно ли е?
"Повечето" и "никой" са съвсем различни понятия. Не знам защо ги смеси.

# 12 879
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Ами много хубаво за вас, че не сте погребали никого, това очевидно ви дава сили да пишете от позиция на недосегаеми.

# 12 880
  • София
Кое точно в позицията ми сочи на недосегаемост? Позицията ми е само да се уважават фактите и да не се хвърлят противоречащи им твърдения.

# 12 881
  • Под сянката на разлистените кактуси
Вземи си махни увисналия без смисъл пост. И повечето не сме погребвали никого, ако така ще си говорим на ангро.
Повече от кои вие като стана на въпрос за ангро?
На ангро казано - в щатите над 5% позитивен рейт означава автоматично ДО без изключения ...  няма китки и радостен глъч за пръв учебен ден, единствено траур ... както си му  е реда.

Това не е вярно! В момента в Аризона е около 12 % и на никой не му хрумва даже да помисли за ДО. Маски в училищата няма. Моля експерта по САЩ в темата да има пред вид, че отделните щати имат съвсем отделни правила и федералното правителство не се намесва много-много във вътрешните им работи. В Аризона губернатора забрани на училищата и университетите да изискват маски и ваксинации

# 12 882
Точно щях да попитам в кои щати...защото федералното правителство не определя тези неща. В повечето щати дори властите на самия щат не ги определят, а всеки училищен дистрикт взима сам за себе си подобни решения.

Та “в щатите” не знам как е, но в отделни щати знам. Изводът от последната страница е, че от раздути генерализации тип “всички в България”, “в щатите” (в смисъл, всички щати) полза няма.

Тези дни се размислих, че при предишните вълни познавах доста болни хора. През тази вълна не съм чул за никой болен все още - това включва роднини, приятели, колеги. Явно сериозна част от хората, с които общувам са преболедували и/или ваксинирани, което дава своето отражение (за добро).

# 12 883
  • Далече
Аз доколкото знам в САЩ в момента всички училища са отворени и целта е да се държат отворени и това не е обвързано с позитивния рейт. По принцип над 5%. се смята май за "high risk transmission", но в България малко статистиката е изкривена, защото хората не се тестват масово  и си плащат за тестовете освен ако не са с направление..Та малко се сравняват ябълки и портокали..По скоро трябва да гледате  броя на хората в болница според мен..

# 12 884
  • София
По тази логика на фактите ако измрат 3.5 милиона няма как всеки да не е погребал някой ... въпреки, че е напълно възможно 1 да погребе 100 а 100 да погребат 0 и тези 100 непогребали никой да си мислят, че са "целокупен народ" нали?
Може, но при така описаните факти няма да са "повечето", независимо какво си мислят. В момента фактите са такива, че "повечето" не са погребали никого. И това е факт, както и да въртиш числата.
За "всеки" и "някой" говориш само ти, въпреки че коментираш чужди постове, в които не са използвани такива понятия. Използвано беше понятието "повечето", което прави твоите коментари извън контекста на коментираното.

Общи условия

Активация на акаунт