COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 023
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 12 975
Да, де Стон, Джет. Самоспасение. Всеки, както си преценява.
Нормално ли е?
Не, не е нормално, но нищо не мога да направя по въпроса за голямата картина. Това е ролята на правителство, парламент. Опа, то ние такива реално нямаме. Аз мога да се погрижа единствено за малката картинка около мен и го правя. Тази грижа включва и присъствено училище и тренировки за синовете ми.

# 12 976
Аз пък четох, че този месец в UK свърша помощната програма за job retention и туристическата асоциация иска от правителството да преосмисли изискването за тест за влизане в страна, защото това много пречело на туризма и щяло да има масови съкращения в бранша.. та явно секнат ли помощите и в други държави се обръща палачинката...

# 12 977
Проблемът, Клер, е, че определни потребители от вчера ни обясняват, че рискуваме живота на децата си, пращайки ги в присъствена форма на училище.
Моето вече две седмици е на училище, а и както разбрах, живея в перфектно уредена държава, обаче дори за тук вчера ми написаха, че децата били оставени да се заразяват на воля.

Последна редакция: ср, 15 сеп 2021, 14:54 от brumm

# 12 978
За никого не ми е жал вече. Ваксини има за всички над 12 години. Не съм съгласна отново моите деца да изнасят ограничаването на пандемията на гърба си чрез онлайн обучение. Ние сме се ваксинирали, децата ми са ваксинирани, убедихме родителите си да се ваксинират. Носим си маските, където е необходимо. Това е. Повече от това не можем да направим.
Тези, които продължават да пълнят болниците и черната статистика и техните близки също са имали/имат избор. Явно техният е бил да гонят естествен имунитет. Ваксини има. Миналата есен нямаше и децата ми учеха ДО, не роптаех. Сега обаче не съм съгласна.
Това е и моето мнение. Починалите в огромната си част щяха да са живи, ако се бяха ваксинирали. Да са. Ние сме се ваксинирали. Ще го направим пак, когато се наложи и ако имаме възможност. Не желая синът ми да стои по цял ден пред монитора заради привържениците на дарвиновия имунитет. Мерките в училище ме устройват такива каквито са. За мен те са достатъчни. Единственото, което за мен е проблем, е фактът, че деца под 12 не могат да бъдат ваксинирани. Има деца, които са по-рискови заради заболявания и родителите им трябва да имат възможност да ги ваксинират, ако искат.
Интересно мнение, но е странно когато е написано от преболедувал човек. Разбирам тези думи да дойдат от човек, който стриктно се е пазил и едвам е дочакал ваксината за да се защити, но при положение, че вие го пишете е наистина интересно.

# 12 979
  • София
Който се страхува, може да ваксинира децата си, ако са над 12. Не виждам проблем.
А за тези под 12 - какво точно предлагате? Кой да се ваксинира, вместо тях? Нали е ясно, че и ваксинирани учители могат да ги заразят?

# 12 980
  • София
Ако въпросът е към мен – написала съм съвсем ясно. Да има възможност децата под 12 да бъдат ваксинирани.

# 12 981
Същото важи и за работните колективи, и за градския транспорт, и за магазините. МП например се разболя точно  в един такъв пламнал работен колектив, където отказваха да носят маски и да спазват дистанция. Отказваха, защото маските им стискали на ушите, не можели да дишат, правата им били нарушени. Тотално безхаберие цари навсякъде.

Ето, тук стигаме до ролята на ръководството. Ако си е на мястото, това няма да се позволи.
При нас няма "не искам да нося маска". Като не искаш, има глоба. Като не искаш втори път, търсиш си друга работа. Ваксините не са задължителни, не се интересуват дали си/не си ваксиниран, но маски/дистанция/карантина, няма мърдане там. Т се мери втора година на входа, почивките са по график, има паравани на масите и нямаме пламнали колективи.
Това се прави и в някои частни училища. Значи може. Но трябва твърда ръка. С "искате ли", не става. Правила и контрол е начинът.

# 12 982
Моето дете е ваксинирано, но училището днес викна само 8 клас. Другите онлайн.

# 12 983
О, не сте ме разбрали. Моето дете не е спирано от училище цялата минала година. Аз не искам нищо. Всъщност само едно, да не се превръща първият учебен ден в някаква истерия за децата, които все пак отиват на училище, а не в концлагер.

Последна редакция: ср, 15 сеп 2021, 14:54 от brumm

# 12 984
Именно, Дева, напълно съм съгласна.
Трябва твърда ръка, трябва контрол. Но липсва. Масово никой не го упражнява. И сме изправени пред избора ДО или ПО, да напусна ли и да рискувам да остана без работа или да рискувам да се разбилея и т.н. Там е проблемът.

Информацията от потребителите от чужбина е много интересна и полезна. Но не можем да сравняваме ПО на вашите деца там и ПО тук. Или може би и вашите деца ходят на училище без никакви мерки?

# 12 985
О, не сте ме разбрали. Моето дете не е спирано от училище цялата минала година. Аз не искам нищо. Всъшност само едно, да не се превръща първият учебен ден в някаква истерия за децата, които все пак отиват на училище, а не в концлагер.
без думи съм. Scream

# 12 986
  • София
Ако въпросът е към мен – написала съм съвсем ясно. Да има възможност децата под 12 да бъдат ваксинирани.

Ами за това си има регулаторни органи. Ако смятат, че е безопасно, да разрешават. Друг е въпросът колко родители ще се възползват от това.

О, не сте ме разбрали. Моето дете не е спирано от училище цялата минала година. Аз не искам нищо. Всъшност само едно, да не се превръща първият учебен ден в някаква истерия за децата, които все пак отиват на училище, а не в концлагер.

Не съм сигурна, дали разбирам правилно, но не виждам проблем. Децата са си присъствено в момента и не виждам да са се закахърили от някакви особени мерки и да се чувстват като в концлагер. Сутринта бях на откриването на учебната година на малката и си беше весело и безгрижно.

# 12 987
На Bruum детето е малко. Големите, над 12, ги тестваха 2 пъти седмично. Нямат маски, но и не ходят болни.
А в други държави имат маски, плюс тестовете.
У нас - едно нищо.
Концлагера ще го подмина.
Чудя се откъде тази аналогия с Хитлер/концлагери/фашизъм? Thinking
Каква връзка/общо има безопасността и инквизициите?

# 12 988
Именно, Дева, напълно съм съгласна.
Трябва твърда ръка, трябва контрол. Но липсва. Масово никой не го упражнява. И сме изправени пред избора ДО или ПО, да напусна ли и да рискувам да остана без работа или да рискувам да се разбилея и т.н. Там е проблемът.

Информацията от потребителите от чужбина е много интересна и полезна. Но не можем да сравняваме ПО на вашите деца там и ПО тук. Или може би и вашите деца ходят на училище без никакви мерки?
В училището не се носят маски, децата в междучасията се смесват с всички останали класове. Учителите преподават без маски, както и в училище могат да не слагат маски. Нямам никаква представа кой е преболедувал, кой е ваксиниран, а и не ми е работа да зная. Ако има положителен случай, контактните деца мисля правят тест, не знам дали ае карантинират, не и от училището.
И може би пак не е станало ясно.
Моето мнение е че мястото на децата е в училище, където те се чувстват щастливи, че са с приятели и където учат. Но след вчера и днес и камарата мнения на част от потребителите във форума, училището се оказа ужасно опасно място за децата. Което мнение аз НЕ споделям.

# 12 989
В момента децата ми ги тестват 3 пъти седмично в училище, с маски са в час и в коридорите, на двора - не. Ваксинирани поне с една доза са над 80% от съучениците им, при големия са 100%. Учителите им са 100% ваксинирани.
В Германия в момента заболеваемостта е под 80 на 100 хил.население. Картата със заболеваемост по области в Бг я пуснаха преди няколко страници.

Общи условия

Активация на акаунт