COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 977 970
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 12 945
А вижте сега, не става въпрос какво сте предприели спрямо вашите си деца. Тук съм съгласна. Всеки си отговаря за чадото. Моят син ще е ДО. Не защото много ми харесва, а защото на вас ви харесва, въпреки, че имаме мерки на хартия само, упорито да упорствате.. ами защото така, защото има ваксини и последното най- ново- ами защото в нашата държава скоро нямало да има адекватни мерки. Защото пък сме имали никакво управление.
Държавата сме ние. На какво учим децата си? На самоспасение и че, всеки на всекиго е враг? Гледай мама твойта кожица, а след теб и потоп?
Лицемерни са ми изказванията на родители и учители за образование и как то е изконно право на нашите деца, на фона на такова безхаберие и от учители, и от родители. Във форума такива няма, иначе. А изконното право на моето дете да учи в безопасна среда или поне опитващи се да я направим такава? Къде е?
Това ми е болката.
Иначе аз решение съм взела. Праволинейно си го изпълнявам.
Никой не карам да се ваксинира.

Общество няма. Или каквото ни обществото, такова училището и държавата.
Пандемия от безразличие.

# 12 946
Валенцето, искат кабинетна система, защото им е по-лесно така на колегите. Ние имахме период, в който стояха в една стая. Нямаме междучасия, като в България освен едно от 20 минути и едно от 30. Беше определено много гадно, но го правихме без да викаме.

Brumm, знаеш ли колко е лесно да се коментира от държава, където не плащаш за лекарства, примерно, и се взеха някакви мерки, за да е отворено всичко? Изключително лесно.
А ти знаеш ли колко е труден достъпа до лекарства в тази държава, както и до лекар? Изпитано лично.

Ако си с Бг нагласа къде и как да те приемат да, сигурно е трудно. Факт е, че западните държави имат големи успехи в третирането на сериозни заболявания и понякога правят чудеса, което е отписан случай в нашата държава.
Може би правят чудеса, не знам. На мен едни кръвни изследвания не можаха да ми разчетат, просто защото никой не си направи труда да ме попита в кой ден на месечен цикъл са направени. А дори аз, без медицинско образование, зная, че хормонални показатели се съотнасят към момента на вземане на пробата. Но, както и да е, да не се отплесвам от темата твърде.
За мен чакащи за преглед в листата на NHS с месеци, че и година, не е нормално функционираща здравна система (с или без Ковид). Както и преглед с телефонен разговор, с опция за изпращане на снимка.

# 12 947
А вижте сега, не става въпрос какво сте предприели спрямо вашите си деца. Тук съм съгласна. Всеки си отговаря за чадото. Моят син ще е ДО. Не защото много ми харесва, а защото на вас ви харесва, въпреки, че имаме мерки на хартия само, упорито да упорствате.. ами защото така, защото има ваксини и последното най- ново- ами защото в нашата държава скоро нямало да има адекватни мерки. Защото пък сме имали никакво управление.
Държавата сме ние. На какво учим децата си? На самоспасение и че, всеки на всекиго е враг? Гледай мама твойта кожица, а след теб и потоп?
Лицемерни са ми изказванията на родители и учители за образование и как то е изконно право на нашите деца, на фона на такова безхаберие и от учители, и от родители. Във форума такива няма, иначе. А изконното право на моето дете да учи в безопасна среда или поне опитващи се да я направим такава? Къде е?
Това ми е болката.

Пандемия от безразличие.
Аз нещо май не разбирам вашата теза. Искате децата да са ДО така ли. Да са отворени заведения, кина театри, но децата да са ДО. Правилно ли разбирам. Не искате ваксини, а спазване на мерки. Т. е единствените, които ще са затворени да са децата, въпреки че всички са наясно с последствията от това върху тях. Моля изяснете какво точно искате.

# 12 948
  • София
Това ми е болката.

Пандемия от безразличие.

Ето виждаш ли как ни вменяваш отговорност за твоето решение.
Не, твоето дете ще бъде на ДО , защото на теб така ти харесва, а не на нас.
Ти си взела това решение.

# 12 949
Последно ще го напиша.
Искам адекватни мерки- тестване, карантиниране, маски, дистанция. И уж всички го искаме, обаче въпреки, че го няма- едните, масово си пускат децата, други/ изключения/, не.
Ами отговорност е, да. Отговорност на всеки родител е да опази детето си при пандемия. Само че, при пандемия, единият родител само, не е достатъчен. Иска се общество и държава.
Не искам, не харесвам ДО.
ПО само при наложени и стриктно изпълняващи се мерки.
Наистина ли е толкова трудно, или аз пиша на мандарински?

# 12 950
Никъде не съм казала, че защото сме ваксинирани, съм против мерки в училище. За мерки съм. За носене на маски, за тестване регулярно. Тези неща обаче не зависят от мен. Не мога да си позволя трета поредна година ДО. Така половината гимназиални години на сина ми ще преминат пред компютри. Другият ми син е всеки ден на тренировки. Поели сме си риска там да е с деца от различни училища и на различна възраст, т.е. никакъв балон не е възможен. Това е положението и заради това аз съм предприела единствените мерки, които са в моя власт - ваксините.

# 12 951
  • София
Последно ще го напиша.
Искам адекватни мерки- тестване, карантиниране, маски, дистанция. И уж всички го искаме, обаче въпреки, че го няма- едните, масово си пускат децата, други/ изключения/, не.
Ами отговорност е, да. Отговорност на всеки родител е да опази детето си при пандемия. Само че, при пандемия, единият родител само, не е достатъчен. Иска се общество и държава.
Не искам, не харесвам ДО.
ПО само при наложени и стриктно изпълняващи се мерки.
Наистина ли е толкова трудно, или аз пиша на мандарински?

И аз последно ще го напиша и ти отговарм наистина с добри чувства. 
Според мен всички ние  в момента сме малко като на избори. Гледаме ги -всичките маскари, на накрая отиваме и избираме според собствените си виждания най-малкото зло и гласуваме. И така кервана си върви.
В случая с децата, аз също бих искала тестване в училище, но като няма да го получа, избирам по-малкото зло според собствените ми виждания и това е ПО.
Защото смятам , че ДО нанася вреди , които сега не виждаме , но след няколко години ще си блъскаме главите.

Може да не звучи много добре , но това е реалността в нашата мила родина.

# 12 952
https://www.science.org/doi/10.1126/science.abj9853?utm_campaign … m_medium=Facebook               
 "Ниска доза от ваксината Moderna #COVID19 генерира дълготраен Т-клетъчен имунитет, който е еквивалентен между по-млади и по-възрастни пациенти и който може да бъде засилен от наличието на кръстосано реактивни Т-клетки, съобщават изследователите в Science."

# 12 953
Да, де Стон, Джет. Самоспасение. Всеки, както си преценява.
Нормално ли е?

# 12 954
https://www.hln.be/wetenschap-en-planeet/vaccin-pfizer-leidt-tot … neca-59~af426d34/

Ваксината Pfizer води до повече антитела (96%) в носа, отколкото тези на AstraZeneca (59%)

Ваксината BioNTech/Pfizer води до повече антитела срещу Covid-19 в носа, отколкото тази на AstraZeneca. Това става ясно от проучване на UZ Gent (Университетската болница в Гент) и Фламандския институт по биотехнологии (VIB). При тествани, на които е прилаган Pfizer, по -късно е установено, че 96 % имат антитела в носа. За тези, които са получили AstraZeneca, това е само 59 процента.

Скрит текст:
KVDS 15-09-21, 09:31 Последна актуализация: 09:51

Антителата в носа са първа бариера срещу коронавируса, според изследването, публикувано в научното списание Allergy.

„Коронавирусът влиза в тялото ни през горните дихателни пътища“, обяснява проф. Филип Геваер, специалист по носа, гърлото и ушите. „Неутрализиращите антитела в кръвта ни правят вируса безвреден, като блокират свързването на протеините с шипове към човешките клетки. Ако антителата присъстват и в носа, те вече могат да образуват първа бариера срещу навлизането на вируса. Ето защо е важно да се изследва и реакцията към инфекция и ваксинация в носа. "

Голяма разлика
 Общо 78,3 % от участниците изглежда са натрупали антитела там след ваксинацията. Въпреки това, изглежда, че има голяма разлика в количеството антитела в носа в зависимост от приложената ваксина.

Кръвта и носът бяха изследвани два пъти при 46 участници в проучването: точно преди първата ваксинация с Pfizer или AstraZeneca и 13 до 40 дни след втората ваксинация. 23 участници са имали инфекция преди ваксинацията. Точно преди първата им ваксинация, само 17,4 % показват антитела в носа.

След пълна ваксинация 78,3 % от всички участници са натрупали антитела в носа. Участниците, които са получили Pfizer, показват антитела по -често (96 процента), отколкото участниците, които са приемали AstraZeneca (59 процента). Също така, локалните антитела в Pfizer показват по -силна неутрализация на протеина на вирусен шип, отколкото в AstraZeneca. Прекарана инфекция с Covid-19 нямаше влияние върху резултатите.

Анализ на кръвта
Важно: Анализът на кръвта показва същото количество антитела и в двете ваксинационни групи.

Не е ясно защо някои ваксини генерират антитела в носа по-често от други. "Обяснението може да се крие в различен период от време между двете дози или в различен ефект от ваксините", подозира проф. Д -р Линос Вандекеркхов, специалист по инфекциозни заболявания. „По време на последващо проучване ще картографираме по-нататъшното развитие на отговора на антителата в кръвта и в носа. Надяваме се да получим повече яснота по този начин. "

# 12 955
  • София
Да, де Стон, Джет. Самоспасение. Всеки, както си преценява.
Нормално ли е?

Правилния отговор е: Не, не  е нормално да се самоспасяваме. Ама аз лично съм закъсняла с емиграцията. Както е написала Ston , мога да направя само това , което зависи от мен. Извинявам се за спама.

# 12 956
Понеже в темата се пускаше инфо за мерките в австрийските училища и си спомних, че тези мерки бяха в зависимост от степента на заразяване и според техните виждания, най тежките мерки следваха да се вземат когато заболяемостта е над 190 на 100 хиляди.
Затова се сетих да ви покажа ние къде сме в първия учебен ден

https://covid19.ncipd.org/
Е в момента в България няма област с под 190, тоест според австрийските разбирания сме в критично положение, да не говорим, че повечето области са с по 250-300, а има и с над 400 на 100 хиляди заболяемост.

# 12 957
Понеже в темата се пускаше инфо за мерките в австрийските училища и си спомних, че тези мерки бяха в зависимост от степента на заразяване и според техните виждания, най тежките мерки следваха да се вземат когато заболяемостта е над 190 на 100 хиляди.
Затова се сетих да ви покажа ние къде сме в първия учебен ден

https://covid19.ncipd.org/
Е в момента в България няма област с под 190, тоест според австрийските разбирания сме в критично положение, да не говорим, че повечето области са с по 250-300, а има и с над 400 на 100 хиляди заболяемост.
Освен че са ни високи предварително заложените нива при които следват мерки, ни е и много крива официалната статистика. Изключително много случаи на заболели изобщо не влизат в нея.

# 12 958
Самоспасяването в България е издигнато в култ, също както и недоверието (не искам да споменавам и други неща ), но само тези двете са достатъчни, и са в основата на случващото се в момента, така че изхождайки от това надежди за промяна няма. Така ще си караме, всеки за себе си...

# 12 959
Много ясно, че ДО не е удачен вариант в дългосрочен план.
Но докато примиренчески родителите приемат, че и така може, без мерки - тестване/проследяване/карантина, никой няма да спечели. Не трябва да е така. Трябва всички да се обединят около една кауза - безопастност за децата и нормално обучение. Така разбирам и на Thirteen постовете. Не, че е за ДО, но е принудена, поради риск. Да, но за повечето родители риск няма. Ето, това е драмата. Че не сме единни.  
Друг е въпроса защо властите са толкова апатични и пет пари не дават за нищо. Нито за тестове, нито за контрол.
Изобщо, положението е улица без изход. Всички страдат, не знам дали е ясно. Но децата са много ощетени.
В чужбина ще си учат нормално, а у нас още години ще са на ДО.

Общи условия

Активация на акаунт