COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 977 926
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 12 930
  • София
Интересно как изведнъж, лошите, неодобрени, неизпитани около 10/100 години поне ваксини, се оказаха стълб на сигурността, тъй щото в момента да се изказват мнения- отказвам детето да изнася на гърба си пандемията, щото вече има ваксини. Същите, бе. Онези гадните, неизпитани, експеременталните 🙂🤗
Чудни сте.

Тия, дето отказваме детето ни да изнася на гърба си епидемията, сме се ваксинирали от февруари насам.
Тези с експерименталните лоши ваксини са други. И те не искат мерки, ама ей така, за принципа.

# 12 931
Слънчевата, моя грешка. Чудни сМе. Така ще го напиша.
Нали не мислиш, че помня всички ви, та поименно да ви изброявам. Кой, как и защо.
За баенето, мога да съотнесе и към другисписващи. И?
Хубаво е да има позиция и мнение. Не е хубаво в същата тази позиция да има противоречия и нелогични спрямо позицията действия.
За ПО съм. Когато обаче има съответните стриктни, прилягащи за пандемична обстановка мерки.
Няма ги.
От какво сте доволни?

# 12 932
  • София
Аз не виждам някой в темата да е доволен от нещо. Joy
Питай ме от какво съм недоволна - ще цитирам отново ston, вместо отговор.
Имаме различни позиции и мнение по въпроса, което не означава, че аз обичам детето си по-малко отколкото ти твоето. Всеки от нас е намерил начин да се пригоди към ситуацията. Аз с моето виждане и мерки, които съм взела в ежедневието си и домакинството си не се смятам за безотговорна, за да ми се вменява вина по този начин.

# 12 933
  • София
Слънчевата, моя грешка. Чудни сМе. Така ще го напиша.
Нали не мислиш, че помня всички ви, та поименно да ви изброявам. Кой, как и защо.
За баенето, мога да съотнесе и към другисписващи. И?
Хубаво е да има позиция и мнение. Не е хубаво в същата тази позиция да има противоречия и нелогични спрямо позицията действия.
За ПО съм. Когато обаче има съответните стриктни, прилягащи за пандемична обстановка мерки.
Няма ги.
От какво сте доволни?
Аз лично искам повече мерки, основно тестване в училище.
Напълно съм сигурна , че няма политик в България, на който да му стиска да го предложи и да го въдеде категорично, без да питат тоя и оня на какво е съгласен. 
Няма и да се появи . Такива са ни управниците , които ние сме си избрали.
И тъй като тези мерки, ще си останат само бленувани от някой от нас, аз избирам да поема "риска" и да пусна децата ми на училище пред ДО.
Който не може да избере това, пуска молба за ДО.
И всички ние носим последствията от нашите решения за нас и децата ни.

# 12 934
  • София
Като не ни помниш поименно, добре е да се въздържаш от такива обобщения все пак.

# 12 935
Честит първи учебен ден на над 700 хиляди ученици в България и техните семейства.
Лошото е, че се случва в такъв момент в който сме в гребена на вълната Делта. Този вариант се доказа, че е доста по заразен от предишните и не виждам как биха могли да се предпазят децата.
Хубавото все още е, че и този вариант почти не води до хоспитализации при децата и младите хора до 20-25 години.
В САЩ е направено ново проучване на базата вече на Делтата и според него, пфайзерката е с намалена ефективност от 77% и то не от разболяване , а от хоспитализиране. Вече никой не говори за това, че ваксините помагат много при заразяване, вече се насочва внимание към предотвратяване на хоспитализация.

# 12 936
  • София
0001, ефективността на Файзер е падна на 77% или със 77%, не разбрах?
И говорим за след колко месеца от поставянето й?
Иначе, мисля на всички ни стана ясно, че изглежда срещу делта ваксините не предпазват от заразяване….

# 12 937
Не съм и нямам никакво намерение да убеждавам някого да се ваксинира. Макар и на определена възраст, хората имат право да вземат решение за собственото си здравословно състояние, стига да не са поставени под някаква форма на запрещение. Защото дали ще сложат ваксина и/или ще се разболеят (от каквото и да е, не визирам само Ковид), те ще носят последиците от този факт. Коя съм аз да се разпореждам с нечие здраве и живот? Към момента ми е дадено подобно право (или по-точно задължение) за децата ни, които са малолетни.

# 12 938
Роналд ето данните от изследването, което е доста мащабно и е направено през последните месеци, когато властва Делтата.

Учени от Центрове за контрол и
профилактика на заболяванията в
САЩ проследяват 33 000 спешни центъра и случаи на настанени в болница пациенти със
заболявания като Ковид-19. Данните са за юни, юли и август, когато вариантът Делта на новия
коронавирус стана доминиращ в САЩ, предава БТА.
Според събраната информация при неваксинираните възможността за положителен тест е между
пет и седем пъти по-голяма в сравнение с имунизираните.
Препаратът на "Модерна" има най-висока ефективност (92%) срещу развитието на тежки
симптоми, налагащи посещения в спешни центрове. По този показател следва ваксината на
"Пфайзер" (77%) и на "Джонсън енд Джонсън" (65%). Подобни са данните и за предотвратяване на
настаняването в болница на заразените.

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/10178833

# 12 939
  • В заешката дупка
Пак се изказвате некоректно. Ваксинитв имат ефект и срещу заразяване с делта. Проблемът е че ефективността им срещу заразяване е много малка, а не че съвсем никаква я няма.

# 12 940
  • София
Открих оригиналната статия, публикувана в CDC на 10 септември, за съжаление проучването е към юни 2021
https://www.cdc.gov/mmwr/volumes/70/wr/mm7037e2.htm?fbclid=IwAR2 … _3NsxdcaFBVTeX_tw

Така е, както пише 0001:

Among adults with ED/UC encounters for COVID-19–like illness (18,231; median patient age = 43 years, IQR = 29–62 years), laboratory-confirmed SARS-CoV-2 infections were identified among 28.9% (3,145 of 10,872) of unvaccinated and 7.0% (512 of 7,359) of fully vaccinated patients. VE against COVID-19 ED/UC encounters was 82% (95% CI = 81%–84%). VE was highest among Moderna vaccine recipients (92%), followed by Pfizer-BioNTech vaccine recipients (77%), and was lowest (65%) for Janssen vaccine recipients (Table).

Чека, въпросът е дали ефективността им срещу заразяване не е толкова малка, че да е съпоставима със случаите, в които НЕваксиниран НЕ се заразява при достатъчно продължителен контакт със заразен....

# 12 941
  • Overijse, Belgie
Интересно как изведнъж, лошите, неодобрени, неизпитани около 10/100 години поне ваксини, се оказаха стълб на сигурността, тъй щото в момента да се изказват мнения- отказвам детето да изнася на гърба си пандемията, щото вече има ваксини. Същите, бе. Онези гадните, неизпитани, експеременталните 🙂🤗
Чудни сте.

В същото време- след точно пет дни... защото сега, за пред свят, брат, камера и журналя се “прави нещо” като противоепедимични мерки, но след някой друг ден ще е пълен айляк по училищата. В повечето.
В същото време- ваксините не са панацея, не предпазват от заразяване, няма да се ваксинирам щото така, абе да са се ваксинирали аз кво да направя.
В същото време- децата пренасят заразата. Факт. И без други мерки, освен мижав процент ваксинирани брат, сват, учинайка..
В същото време- има ваксини, да се спасяват..
😂
Изобщо сме 🔝

Чета момичетата от чужбината. Имат си ред, правила. Кой кога се карантинира, кога се тества.  Голям процент имунизации. Има нещо случващо се, за да се случва и ПО.

Тук се случва едно голямо нищо.
И всички са доволни.
Как го правят?
Ааа,недей така с правилата в чужбина. Мен жива ме ожалиха,че не мога ей така да си наклада огън в планината, където си искам. Всъщност не зная дали не мога, просто така си мисля. Ама се усетих много прекарана, че не живея в държава, където да правя каквото си ща.

# 12 942
  • Там,където се събуждам щастлива.
Валенцето, искат кабинетна система, защото им е по-лесно така на колегите. Ние имахме период, в който стояха в една стая. Нямаме междучасия, като в България освен едно от 20 минути и едно от 30. Беше определено много гадно, но го правихме без да викаме.

Brumm, знаеш ли колко е лесно да се коментира от държава, където не плащаш за лекарства, примерно, и се взеха някакви мерки, за да е отворено всичко? Изключително лесно.
А ти знаеш ли колко е труден достъпа до лекарства в тази държава, както и до лекар? Изпитано лично.

Ако си с Бг нагласа къде и как да те приемат да, сигурно е трудно. Факт е, че западните държави имат големи успехи в третирането на сериозни заболявания и понякога правят чудеса, което е отписан случай в нашата държава.

# 12 943
Валенцето, искат кабинетна система, защото им е по-лесно така на колегите. Ние имахме период, в който стояха в една стая. Нямаме междучасия, като в България освен едно от 20 минути и едно от 30. Беше определено много гадно, но го правихме без да викаме.

Brumm, знаеш ли колко е лесно да се коментира от държава, където не плащаш за лекарства, примерно, и се взеха някакви мерки, за да е отворено всичко? Изключително лесно.

Колко дълги са междучасията в България да си припомним!
Масово едно по 25 минути и останалите са по 5, някои пои 10. Според училището.
А колкото и да са дълги 26 да ходят при един, за да не му неудобно на този един да се премести е малко нелепо.
Където не става въпрос за оборудвани кабинети циркулирането на толкова деца за 5-10 минути е тъпо и без коронавирус. С коронавируса е .....

# 12 944
МВР не може да каже как контактна на болни от COVID попадна в съда
"Има изградена единна система на карантинираните граждани, която ежедневно се актуализира, даже в рамките на работния ден. Това съобщи пред журналисти комисар Васил Костадинов, зам.-директор на ОДМВР в отговор на въпрос как е възможно контактен на болни от Covid-19 да се озове в съда като свидетел по дело.
"Карантинираните се посещават на място от униформени, осъществява се и визуален контакт с тях и този процес на контрол е ежедневен", повтори комисар Костадинов. След това призна, че не е запознат с конкретния случай.
“Не знам конкретния случай, но има действително случаи дори на образувани бързи производства за неспазване на карантина. Подобен случай има от понеделник в Карлово", добави комисар Костадинов.
По думите му, всички карантинирани лица и контактните на болните, както и лицата, влезли през граница без тест, се поставят под карантина. "Те са под постоянния контрол на МВР, чрез съответните РУ", поясни още Костадинов.
Припомняме, че вчера свидетелката по дело за убийство Василка Ангелова от "Шекер махала" заяви в съда, че цялото й семейство е с коронавирус. Самата тя е била контактна, но няма предписание да не излиза. Ето защо без притеснение е напуснала дома си и е пристигнала в почти пълната съдебна зала.
Остава съмнението контролират ли се случаите на заразени в ромските махали и ако е така, до колко е качествен този контрол."

Общи условия

Активация на акаунт