COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 977 970
  • 22 549
  •   2
Отговори
# 12 990
  • София
Днешните циркове с мерки на някои места са като показно, но реално мерки няма и няма и да има.

# 12 991
  • София
Скрит текст:
Именно, Дева, напълно съм съгласна.
Трябва твърда ръка, трябва контрол. Но липсва. Масово никой не го упражнява. И сме изправени пред избора ДО или ПО, да напусна ли и да рискувам да остана без работа или да рискувам да се разбилея и т.н. Там е проблемът.

Информацията от потребителите от чужбина е много интересна и полезна. Но не можем да сравняваме ПО на вашите деца там и ПО тук. Или може би и вашите деца ходят на училище без никакви мерки?
В училището не се носят маски, децата в междучасията се смесват с всички останали класове. Учителите преподават без маски, както и в училище могат да не слагат маски. Нямам никаква представа кой е преболедувал, кой е ваксиниран, а и не ми е работа да зная. Ако има положителен случай, контактните деца мисля правят тест, не знам дали ае карантинират, не и от училището.
На това му се вика без никакви мерки.

# 12 992
Тази тема е като Дързост и Красота след 3593 нови отговора, нищо ново, полезно или конструктивно. Дано децата да имат нормална учебна година, но ако съдим по първия ден не съм сигурна, че ще е така..

# 12 993
В момента децата ми ги тестват 3 пъти седмично в училище, с маски са в час и в коридорите, на двора - не. Ваксинирани поне с една доза са над 80% от съучениците им, при големия са 100%. Учителите им са 100% ваксинирани.
В Германия в момента заболеваемостта е под 80 на 100 хил.население. Картата със заболеваемост по области в Бг я пуснаха преди няколко страници.
Кога ще ви стигнем не е ясно😒.
Тук вместо да вземе пример от другите страни все още се питаме за или против. Не разбирам подобно поведение. За застаряваща и умираща нация като нашата подобен брой починали на ден трябва не червена лампа ами червен фар да ни светне. Но не, ние се самоубиваме съвсем целенасочено.
Има средство за предпазване, което работи , но ние не желаем да го ползваме. Всеки от нас трябва да направи необходимото- да се ваксинира. Заради тези които не могат.

# 12 994
  • София
Надявам се тези ваксини все пак да бъдат използвани по предназначение и да спасят хора от смърт и хоспитализация.
На последното си заседание 46-ото Народно събрание успя да завърши процедурата за даряване и продажба на общо 717 500 дози ваксини срещу COVID-19. Дарение ще получат Бутан, Босна и Херцеговина, както и Бангладеш. Флакони ще бъдат продадени на Норвегия.
- Бутан получава 172 500 дози от ваксината на "Астра Зенека", като срокът на флаконите е изтекъл на 31 август.
- Босна и Херцеговина получава 50 000 дози от ваксината на "Астра Зенека", като срокът на годност изтича на 30 септември и е на стойност 175 хил. лв.
- Норвегия получава 100 000 дози от ваксината на "Модерна", като срокът им на годност изтича между ноември и декември и цената на препродажбата е над 3.7 млн. лв. (3 780 620 лв.).
- Бангладеш получава 270 000 дози от ваксината на "Астра Зенека", като срокът им на годност е до края на октомври.
   от ТУК
Да напомня ли колко са хоспитализираните у нас и колко хора умират всеки ден - най-вече и преимуществено неваксинирани? Но важното е, че сме свободни да решаваме какво да правим и никой нищо не може да ни каже ПЪК!

# 12 995
  • София
Освен да стана един Алибегов на родителите с ученици. Не харесвам този човек, но такава организация направи и прави, да защитава своите. Само че, на него му е по- лесно, защото защо? Ами защитава кръчми и барове. А аз? Някакво си училище. Че и мерки искам.. при положение, че масата родители не ги искат. Същите тези, които протестират да не се затварят ресторанти и кръчми. Ако се затворят последните, училищата да са отворени... ще настане такъв отпор. Обаче обратното- тцЪ.
Такива като Бръм, които пък зад всяко действие търси налагане на нещо си... много у нас. Както се разбра.
И?
Ами нищо.

Един съвсем добронамерен съвет, защото имаме една и съща цел!
Докато се опитваме да постигнем нещо, но в едно и също изречение поставям и целта и отрицанието на пътя за постигнето й, няма да я постигнем.
Пример:
А аз? Някакво си училище. Че и мерки искам.. при положение, че масата родители не ги искат.
От прочетеното до тук, аз си извадих извода, че повечето родители, заявили се в тази тема като желаещи ПО, нямаме против мерките. За справка само ще кажа, че дори с миналогодишното малоумно запитване за тестване, аз дадох съгласие детето ми да се тества.

# 12 996
Страхотно е че ваксините ще отидат да спасят човешки животи!
Много добро решение.

Ние, както се разбра от форума, нямаме близки, които да са починали от Ковид и сме смело напред.

"Из доклада на министъра на здравеопазването: "Завършихме 2019 година на първо място в света по смъртност с коефициент на обща смъртност – 15.5. За 2020 година този коефициент е 17.8, а за първите 5 месеца на 2021 година надмина 21. Леталитетът от COVID-19 у нас е два пъти по-висок от средния в ЕС."

Хубавото е че годината почна. Градините и училищата са пълни и съвсем скоро, ще знаем колко ни е съвкупният имунитет. Учителките в градината до нас, са хремави масово, но не е Ковид:mask:, защото не го чувстват като Ковид.
Хората не се изследват, за да не стоят в карантира и да си ходят напред назад.
С поведение на разглезени хлапета сме.
Да вземем да направим едно масово заразяване и да се приключва тая мъка.

# 12 997
Също добронамерено.
В името на добрия тон.
Декларирам:
В изказаните си мнения, изключвам всички списващи в темата. Ок?
Амин.

А извън форума, съм пряк свидетел, първа линия всекидневно. Та, моля да извините моят цинизъм и неверие в обществото като цяло.

“Искаме много мерки, но нямаме желание.”
Девиз и мото за учебната 2021/2022 година.

# 12 998
  • София
Първият учебен ден в нашето училище беше брутален...уж организация на класовете в различни часове да няма струпване, а отиваме и едвам си намерихме съучениците на детето...такова струпване, такава гъчканица, влизат един през друг...поне да си бяхме останали в двора на по-широко, а там само 1, 5 и незнам си кой клас. Маски в морето от хора - единици!Вярвях наивно, че се е взело поука от мин.година, а то беше по-зле. Чудя се какъв е този зор цялото домочадие да изпращат порасналото дете, не първолак, в първия му учебен ден???Този сакрален момент в живота!

Положението е наистина: "Съдбата на давещите се е в ръцете на самите давещи се"

В интерес на истината съзнанието ми не рисува апокалиптични картини и се надявам повече време да изкарат ПО, напук на прогнози, липса на мерки, нехайност от страна на управляващи и голяма част от хората.

Вчера си причиних да прочета част от коментарите под изказването на образователния министър за възможните видове тестове за децата...е, те бяха по-брутални от днешния първи учебен ден със сигурност.

За мен съм решила, че ще поръчам детските тестове от чужбина и при неразположение/съмнение, тествам детето, защото имаме отговорност не само към здравето в семейството, но и към хората около нас, приятелите, съучениците и техните семейства.

Последна редакция: ср, 15 сеп 2021, 14:37 от Velina25

# 12 999
  • София
Ааа, аз нито искам, нито имам желание за други мерки освен ваксините.

# 13 000
Ааа, аз нито искам, нито имам желание за други мерки освен ваксините.
То тва хубаво.  Чудесно даже.
Я виж по- нагоре.
Толкова ги искаме вксините.
И тогава?

# 13 001
Thirteen# според мен трябва да помислиш за емиграция. Казвам го добронамерено. Начина ти на мислене е прекалено различен от този на масата около теб.
Аз също смятам, че след като има налични ваксини, няма нужда от някви кои знае какви мерки. Вече решение на отделният индивид, кои вариант за имунитет ще избере.

# 13 002
  • София
Какво тогава? Продължаваме да сме първенци в смъртността. Като не искат да се ваксинират, техен проблем.

# 13 003
Освен да стана един Алибегов на родителите с ученици. Не харесвам този човек, но такава организация направи и прави, да защитава своите. Само че, на него му е по- лесно, защото защо? Ами защитава кръчми и барове. А аз? Някакво си училище. Че и мерки искам.. при положение, че масата родители не ги искат. Същите тези, които протестират да не се затварят ресторанти и кръчми. Ако се затворят последните, училищата да са отворени... ще настане такъв отпор. Обаче обратното- тцЪ.
Такива като Бръм, които пък зад всяко действие търси налагане на нещо си... много у нас. Както се разбра.
И?
Ами нищо.

Един съвсем добронамерен съвет, защото имаме една и съща цел!
Докато се опитваме да постигнем нещо, но в едно и също изречение поставям и целта и отрицанието на пътя за постигнето й, няма да я постигнем.
Пример:
А аз? Някакво си училище. Че и мерки искам.. при положение, че масата родители не ги искат.
От прочетеното до тук, аз си извадих извода, че повечето родители, заявили се в тази тема като желаещи ПО, нямаме против мерките. За справка само ще кажа, че дори с миналогодишното малоумно запитване за тестване, аз дадох съгласие детето ми да се тества.
Слънчевата, аз станах член на една от най-големите групи за ПО, като организаторите са хора, които преди смятах за доста разумни и умерени. В групата 80% не искат никакви мерки - в краен случай пречистватели и маски в коридорите. Всъщност при Делта нищо друго, освен регулярно тестване, няма да е ефективно. Ясно е, че децата просто няма да издържат с по 6 часа правилно сложени маски, които изобщо не свалят. Нали най-малкото ще пият вода и ще хапнат нещо в класната стая. Синът ми беше на ДО по мое решение част от миналата година, докато не изкарахме Ковид. Много лошо му се отрази, не на успеха, а на самостоятелността и социалните умения. Сега съм приела по-малкото зло - в нашия случай ПО, но много ми се искаше да имаме мерки като немските. Сега трябва да го лиша от чести контакти с баба му и дядо му, всички са ми сърдити, заради това решение. Те са ваксинирани, но майка ми е много рискова. Ужасно ще си усложня живота като сам родител, тъй като те няма да го взимат, нито водят на разни извънкласни занимания, но това е положението. Наистина ужасно съжалявам, че не емигрирах на млади години.

Последна редакция: ср, 15 сеп 2021, 15:10 от TafTaf

# 13 004
То не е само до налични ваксини, а до поставени такива. При положение, че болниците се пълнят, какво като са налични ваксините? При пълни болници видяхме, че нито бизнес работи, нито училище, нищо.
ТафТаф, съгласна съм с всяка твоя дума.

Общи условия

Активация на акаунт