COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 977 876
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 13 215
Нямаш, защото гледаш ситуацията от гледна точка на австрийската реалност.
Най-вероятно имаш право. Просто тук ни се наби в главите, че локдаун, тестване и мерки излизат много скъпо и мярка номер едно е ваксината. Тоест не искаш ваксина = не искаш мерки. Сложил си ваксина = ограничаваш проблема.
Скрит текст:
Преболедувалите са с еднакви права вътре в Австрия, тях не ги засягат общо взето.

Сигурно ни брейнуошнаха, не знам как се е получило, аз дори не гледам новини. И има хора, които не искат нищо (мои приятелки даже, ние не се караме на тази тема Smiley ), както и хора, които смятат, че с ваксините ще вървим напред. Но такива, които да искат мерки и да не искат ваксина виждам само във форума.

В реала и аз не познавам такива. Но за сметка на това познавам доста хора, които са принципно срещу всичко - отричат всякакви мерки(мотивацията е най-разнообразна, във форума е представена само малка част), но в същото време категорично отричат и ваксините(също с разнообразна обосновка). Не знам как е другаде, но докато във Франция подобно тотално отрицание с малки изключения е характерно или за представители на движението на антиваксърите, или в гетата, то в България е масово сред всички слоеве на населението.

Поредни самоцелни и неверни обобщения. Laughing
Точно във Франция имам роднини и познати, които не желаят да се ваксинират /понеже са хора с права, все пак и съзнават, че още имат такива/, нито смятат, че мерките помагат за нещо - медицински специалисти, икономист, инженер - технолог, пенсиониран лекар ортопед  - нито са от "гетата", нито са дори изключение. Не са и само наши емигранти, има си и местни хора, които споделят същото. Една такава дама посети България с роднините с голямо удоволствие - да подиша въздух. Като много други чужденци, които срещнах това лято по морето и по балкана. Някои дори тази година си накупиха къщи по нашето море - да живеят нормално.
Не са и "антиваксъри" хората - всички са си със задължителните ваксини и децата им - също. Не участват в някакви подобни движения, с които вероятно някоя наплашена тукашна мамаша се опитва да стряска хлапетата си, наместо с Баба Яга, която вече мина в забвение, като представител на по-стара генерация плашила.
Та хората са много различни. Едни - така, други - иначе, трети - и така, и иначе.
Винаги са ме забавлявали тукашните опити с някакви подобни общи постановки някой да се опитва да си доказва /на себе си, на останалите хора - едва ли нещо ще докаже/, колко най-прав е той и колко е най-мъдър, понеже си навил на пръста си нещо си. И понеже сам не е уверен в решението си, а му тежи дори пред себе си да си го признае, търси си повече съмишленици за потвърждаване на правотата си. Като не ги намери - си ги измисля. Човещинка.

Ваше право е да имате собствено мнение, както и аз да имам свое. За разлика от Вас не доказвам нищо на никого, просто споделям впечатления.
А, да - сред тези, за които знам аз, а и според преобладаващото мнение, са изключения борците едновременно срещу мерки и ваксини, които не са антиваксъри(освен сред французите второ-трето поколение, там е по-масово). С представители на българската и каквато и да е друга емиграция там нямам контакти, впечатленията ми са само от французи. Виж, сред познатите ми в България има мнозина, които са противници на всякакви опити за ограничаване на епидемията - просто тропат с крак и си искат стария живот. Камуфлирайки нереалните си желания с лозунги - от борба за човешки права до конспирации за извънземни. Предимно хора с образование и претенции за интелект, които не им пречат да вярват в чипове, световен заговор, и прочие, за което можем да прочетем и тук.

# 13 216
Гугълнах за Новавакс - имат един починал сред тези получили доза, обаче човекът е проявил симптоми на 7 ден от поставянето на първа доза от ваксината, така че не се брои.
Ефективността е спрямо Бета варианта и предходните. Ниска ефективност в Южна Африка, в изпитването са участвали и ХИВ позитивни.
Странно ми е, че не бързат да подават документи за спешно одобрение в Щатите, например. Чакат още резултати и евентуално 4-то тримесечие. Подали са за Филипините, Индия и Индонезия.
В Щатите има вече ваксина с окончателно одобрение, и втора предстои скоро, т.е. няма спешност вече и не знам дали е възможно въобще подаване по спешната процедура. Освен това не са се комбинирали с някоя голяма фарма компания за производството и има проблеми от такова естество. Според мен първо в UK ще започне да се произвежда и предлага от западния свят.

# 13 217
Гугълнах за Новавакс - имат един починал сред тези получили доза, обаче човекът е проявил симптоми на 7 ден от поставянето на първа доза от ваксината, така че не се брои.
Ефективността е спрямо Бета варианта и предходните. Ниска ефективност в Южна Африка, в изпитването са участвали и ХИВ позитивни.
Странно ми е, че не бързат да подават документи за спешно одобрение в Щатите, например. Чакат още резултати и евентуално 4-то тримесечие. Подали са за Филипините, Индия и Индонезия.
В Щатите има вече ваксина с окончателно одобрение, и втора предстои скоро, т.е. няма спешност вече и не знам дали е възможно въобще подаване по спешната процедура. Освен това не са се комбинирали с някоя голяма фарма компания за производството и има проблеми от такова естество. Според мен първо в UK ще започне да се произвежда и предлага от западния свят.

Фаза 3 е проведена в UK,САЩ и Мексико

# 13 218
  • Насред хаоса
Нагли и безогледни стават. Има огромен риск от странични ефекти, не се знае какви ще са дългосрочните, обаче напират да слагат на най-беззащитните, под предлог, че ги предпазват. Не им стигнаха другите, сега и бебетата.
https://www.bgonair.bg/a/4-world/239395-pfizer-shte-iska-odobren … vid-19-pri-bebeta
Абсолютно! Колко бебета има хоспитализирани и починали, та и тях ще ги включим в мерките да пазят здравната система с ваксини.
Най-отвратителното е, че те много добре знаят за това, че при бебетата има риск от много странични ефекти, и пак настояват да им се слага. Тоест, да пробутат и там ваксините, пък който има късмет, има, който няма - да си бере плодовете, както казват тук. Докато не носят отговорност, и това да направят. За бебета става въпрос, егати!

# 13 219
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Това не е вярно

Обикновено при хора, с вече изградена имунна защита, рисковете са по- високи

# 13 220
  • София
Драмата малко ми идва в повече. Ако имах бебе, при тази смъртност от ковид при децата, не бих го ваксинирала, но риск от странични ефекти има при почти всичко – като започнеш с билки и стигнеш до лекарства.

# 13 221
https://www.marica.bg/samo-v-marica/intervyuta/prof-andrey-chorb … vreme-na-pandemiq                                  
 В интервю за в-к „Марица“ Чорбанов е казал, че „Няма ваксини за ковид-19, защото не може една ваксина да допуска заразяване или пренасяне. Може да ги наречем продукти за третиране на COVID-19, не и ваксини“.                            
 Поредната лъжа, която разпространява този човек. Почти няма създадена ваксина, която да предпазва от заразяване 100%.

# 13 222
  • София
А, пак с кристалната топка...
Една се вайка за щам, който още не съществува, но бил много страшен, друга – за задължителна ваксина, която още не е задължителна...

# 13 223
  • София
Е, то на Чорбанов това му е мантрата от няколко месеца насам. Всичката мара втасала, та най-важното се оказа с каква дума наричаме препарата.

# 13 224
  • София
Ох, daisy12, наистина имам чувството, че си Мишел от Съпротивата. 😂
Даже Сомбрето, която толкова хулите, споделя по-сериозни публикации от теб.

# 13 225
  • София
А, пак с кристалната топка...
Една се вайка за щам, който още не съществува, но бил много страшен, друга – за задължителна ваксина, която още не е задължителна...

А трябва да стане задължителна...иначе още дълго ще сме в ролята на "селския идиот" на Европата..

# 13 226
Ох, daisy12, наистина имам чувството, че си Мишел от Съпротивата. 😂
Даже Сомбрето, която толкова хулите, споделя по-сериозни публикации от теб.
Слънчевата, кое е смешното за вас? Цитирам Галина Карамочева, която е възмутена от думите му. На вас ви е смешно, но на много други хора не им е. Толкова хора са подведени от тези приказки на въпросния господин. Не бива ли да се коментират лъжите на Чорбанов, Мангъров? Понеже на никой от нищо не му пука, сме на този хал.

# 13 227
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Още повече, че много хора, с които говорим, са съгласни да се ваксинират, но ако стане задължителна Simple Smile

Това са хора, които не могат да вземат сами решения и изпитват носталгия към тоталитаризма, когато държавата решаваше вместо тях и никой не ги питаше за нищо

Много българи са на тоя интелектуален и морален хал, уви

# 13 228
  • София
И ти затова държиш да ги разпространиш още повече и ако някой случайно реши да не отваря линка, да цитираш точно него, а не възмутената лекарка?
Слънчевата, кое е смешното за вас? Цитирам Галина Карамочева, която е възмутена от думите му. На вас ви е смешно, но на много други хора не им е. Толкова хора са подведени от тези приказки на въпросния господин. Не бива ли да се коментират лъжите на Чорбанов, Мангъров?

# 13 229
Искам да попитам Сомбра, според нея защо напират да ваксинират бебета с тези опасни ваксини и да ги увредят? Някак, не им ли е достатъчно, че са увредили почти всички над 18, че да искат и бебетата да увредят? И наистина ли пък толкова да напират правителствата в бъдеще да се продънят от плащане за лечението на милиарди увредени?

Общи условия

Активация на акаунт