COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 977 922
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 13 200

Пускам едно видео на немски как е организиран първия учебен ден на първокласници в немско училище.
Правила, ред и организация - немска прецизност. Grinning
https://www.sat1regional.de/einschulung-unter-corona-bedingungen … -kieler-schueler/
Впечатлена съм. И всички първолаци  са с правилно поставени маски. Никой не дърпа, смъква, не му пречи. Възпитание, ред, отговорност. Тъжно ми е.

# 13 201
Ли лу, в БГ 80% не искат нито мерки, нито ваксина и това ни е огромният проблем, защото на практика ситуацията у нас е като миналата година - ще се препълнят болниците, ще трябва да се спре планов прием за други заболявания, при препълнени болници, липса на реални компенсации за бизнеса и народ, нежелаещ никакви мерки в изборна обстановка, единствено ще се решат на ДО за учениците и евентуално затворени нощни клубове. При сериозно разпространение, всички ще сме заплашени. Тук няма как да въведат 2G правило и да искат, защото бизнесите не могат да работят с 15%-20% от клиентите си, даже по-малко са в ниските възрастови групи. Та неиксащи ваксини, а искащи мерки са ни бял кахър. При нас просто ще трябва да се вземат някакви мерки, които ще са много закъснели след препълване на болниците. Въпрос на  няколко седмици е това, уви.

# 13 202
  • София
Ronald, ако имаш достъп до данните върху поучванията на Новавакс, ще бъде изключително любопитно да се видят, защото ми се струва, че са доста добре защитени.

Не разбирам за какво се спори. Абсолютно всички експерти казват, че 100% е невъзможна цифра. Дори Пфайзер не излязоха с подобно нещо.

# 13 203
Нямаш, защото гледаш ситуацията от гледна точка на австрийската реалност.
Най-вероятно имаш право. Просто тук ни се наби в главите, че локдаун, тестване и мерки излизат много скъпо и мярка номер едно е ваксината. Тоест не искаш ваксина = не искаш мерки. Сложил си ваксина = ограничаваш проблема.
Скрит текст:
Преболедувалите са с еднакви права вътре в Австрия, тях не ги засягат общо взето.

Сигурно ни брейнуошнаха, не знам как се е получило, аз дори не гледам новини. И има хора, които не искат нищо (мои приятелки даже, ние не се караме на тази тема Smiley ), както и хора, които смятат, че с ваксините ще вървим напред. Но такива, които да искат мерки и да не искат ваксина виждам само във форума.

В реала и аз не познавам такива. Но за сметка на това познавам доста хора, които са принципно срещу всичко - отричат всякакви мерки(мотивацията е най-разнообразна, във форума е представена само малка част), но в същото време категорично отричат и ваксините(също с разнообразна обосновка). Не знам как е другаде, но докато във Франция подобно тотално отрицание с малки изключения е характерно или за представители на движението на антиваксърите, или в гетата, то в България е масово сред всички слоеве на населението.

# 13 204
  • София
Ли лу, в БГ 80% не искат нито мерки, нито ваксина и това ни е огромният проблем
Именно. Всички от февруари 2020-та смятат, че са го преболедували. И има хора, които наистина са, но има и много, които са боледували от нещо друго, не са правили тест и съответно се самозаблуждават. Вървят си и други вируси, случва се в дома някой да е с Ковид, а друг от семейството с нещо друго и да си мисли, че го е изкарал, пък да се окаже, че не е.

# 13 205
Ronald, ако имаш достъп до данните върху поучванията на Новавакс, ще бъде изключително любопитно да се видят, защото ми се струва, че са доста добре защитени.

Не разбирам за какво се спори. Абсолютно всички експерти казват, че 100% е невъзможна цифра. Дори Пфайзер не излязоха с подобно нещо.

Зависи доброволците за изпитание "фаза 3" на каква възраст са били.

# 13 206
  • София

Съгласен съм.
Въпросът е, че към момента резултатите едва ли са лъжа. Бъдещето е едно несигурно събитие - може да им падне ефективността и на 10%, може ковид да бъде елиминиран и въобще да спрат да броят смъртни случаи....

Аз друго не разбрах, Новавакс доколко е ефективна срещу Делта, Делта плюс и срещу Мю , например? Някой чел ли е нещо по въпроса? Не ме интересува срещу Уханския и Алфа, тях вече почти ги няма....
ЮАРеца и Бразилеца с тях не знам какво стана и къде вилнеят?

# 13 207
Гугълнах за Новавакс - имат един починал сред тези получили доза, обаче човекът е проявил симптоми на 7 ден от поставянето на първа доза от ваксината, така че не се брои.
Ефективността е спрямо Бета варианта и предходните. Ниска ефективност в Южна Африка, в изпитването са участвали и ХИВ позитивни.
Странно ми е, че не бързат да подават документи за спешно одобрение в Щатите, например. Чакат още резултати и евентуално 4-то тримесечие. Подали са за Филипините, Индия и Индонезия.

# 13 208
  • София
Гугълнах за Новавакс - имат един починал сред тези получили доза, обаче човекът е проявил симптоми на 7 ден от поставянето на първа доза от ваксината, така че не се брои.
Ефективността е спрямо Бета варианта и предходните. Ниска ефективност в Южна Африка, в изпитването са участвали и ХИВ позитивни.
Странно ми е, че не бързат да подават документи за спешно одобрение в Щатите, например. Чакат още резултатите и евентуално 4-то тримесечие. Подали са за Филипините, Индия и Индонезия.
Благодаря, това е полезна инфо! Подали са и в ЕС, а данните от последното тримесечие ще покажат доколко са ефективни срещу Делта поне....

# 13 209
  • Шотландия
Няма законово изискване, оставено е на работодателя да реши и повечето не ги интересува. Единствено остана изискването, ако си бил в контакт с позитивен и не си ваксиниран, да си в карантина. Или ако си ваксиниран, да направиш PCR и само ако е положителен, тогава си в карантина.

Мила, аз ходих на концерт август месец. Наистина залата не беше голяма, нямаше изисквания за ваксини, тестове и маски. Много странно се почувствах след толкова дълго време с ограничения.
Сега си купих билети за коледна постановка за декември месец, за момента нищо не искат. Може би в по-късен етап ще ме информират, ако има промяна в ситуацията.
Много се надявам да сме на правилния път. Постепенно виждам как се връщаме към предишното нормално, повече хора в градския транспорт, повече коли на пътя, по-пълни офиси, магазини и центровете на градовете 💕

Моята дъщеря, 16 г още не се е ваксинирала. Ако й дадат ден и час, сигурно ще отиде и ще се ваксинира. А и като гледам за сега, нито от колежа ги натискат, нито от поликлиниката са се свързали с нея 🤔
Мери, сега проверих отново - става дума за Aldwych Theatre,  явно всеки решава и за развлекателната индустрия. В този театър искат доказателство за ваксина, бърз тест от последните 48 часа или доказателство за преболедуване чрез COVID PASS 10 - 180 дни преди това, маски, поръчки за напитки се правят преди представлението или онлайн от мястото ти в театъра и т.н.

# 13 210
  • Насред хаоса
Нагли и безогледни стават. Има огромен риск от странични ефекти, не се знае какви ще са дългосрочните, обаче напират да слагат на най-беззащитните, под предлог, че ги предпазват. Не им стигнаха другите, сега и бебетата.
https://www.bgonair.bg/a/4-world/239395-pfizer-shte-iska-odobren … vid-19-pri-bebeta

# 13 211
Ваксината на Novavax тепърва ще се използва широко навсякъде; САЩ и Европа се справят с внедряването на конкурентни ваксини срещу COVID-19. Това означава, че най -добрият залог на Novavax за навлизане на пазара в тези територии е чрез бустер употреба.
    Novavax ще разнообрази възможностите за ваксиниране и потенциално ще запълни пропуските в предлагането.
    Но профилът на безопасност на ваксината тепърва ще бъде напълно разбран в сравнение с нейните конкуренти, които сега са били използвани при милиони хора. Също така, производството на протеинови субединични ваксини като Novavax е много по -сложно от ваксините с тРНК.
    Положителната страна е, че преминаването към Novavax като бустер е малко вероятно да предложи по -ниска защита в сравнение с хората, които се придържат към същата ваксинална технология.

Въпросите относно ваксината Covid-19 на Novavax като бустер остават, предвид потенциала за редки странични ефекти и необходимостта от гъвкавост на производството. Това е въпреки, че позиционирането на компанията като бустер е добра тактика на пазара в определени страни, казват експерти.

Предоставянето на ваксината на Novavax, NVX-CoV2373, разрешение за спешни случаи ще увеличи възможностите за бустери и ще изпълни евентуалния недостиг. Но NVX-CoV2373 и неговият адювант тепърва ще бъдат широко разпространени навсякъде и следователно техният профил на безопасност тепърва ще бъде напълно установен. Също така, протеиновите субединични ваксини като NVX-CoV2373 имат отнемащи време производствени протоколи и трябва да се очакват по-дълги срокове, отбеляза експертът по производство на ваксини. Производствена стъпка, която може да отнеме дни за ваксина с тРНК, може да отнеме седмици с ваксина с протеинова субединица, обясни той.

Novavax отлага заявлението си в САЩ няколко пъти поради производствени проверки и подаването му се очаква през четвъртото тримесечие. Междувременно в Европа NVX-CoV2373 е в процес на непрекъснат преглед. Веднъж разрешен на тези територии, той може да се използва главно като бустер-третата доза след двудозов режим. В интервюта главният изпълнителен директор на Novavax Стенли Ерк заяви, че използването на ваксината като бустер може да бъде най -големият й пазар в САЩ.
https://www.clinicaltrialsarena.com/analysis/novavax-covid-19-vaccine-booster/

# 13 212
Нямаш, защото гледаш ситуацията от гледна точка на австрийската реалност.
Най-вероятно имаш право. Просто тук ни се наби в главите, че локдаун, тестване и мерки излизат много скъпо и мярка номер едно е ваксината. Тоест не искаш ваксина = не искаш мерки. Сложил си ваксина = ограничаваш проблема.
Скрит текст:
Преболедувалите са с еднакви права вътре в Австрия, тях не ги засягат общо взето.

Сигурно ни брейнуошнаха, не знам как се е получило, аз дори не гледам новини. И има хора, които не искат нищо (мои приятелки даже, ние не се караме на тази тема Smiley ), както и хора, които смятат, че с ваксините ще вървим напред. Но такива, които да искат мерки и да не искат ваксина виждам само във форума.

В реала и аз не познавам такива. Но за сметка на това познавам доста хора, които са принципно срещу всичко - отричат всякакви мерки(мотивацията е най-разнообразна, във форума е представена само малка част), но в същото време категорично отричат и ваксините(също с разнообразна обосновка). Не знам как е другаде, но докато във Франция подобно тотално отрицание с малки изключения е характерно или за представители на движението на антиваксърите, или в гетата, то в България е масово сред всички слоеве на населението.

Поредни самоцелни и неверни обобщения. Laughing
Точно във Франция имам роднини и познати, които не желаят да се ваксинират /понеже са хора с права, все пак и съзнават, че още имат такива/, нито смятат, че мерките помагат за нещо - медицински специалисти, икономист, инженер - технолог, пенсиониран лекар ортопед  - нито са от "гетата", нито са дори изключение. Не са и само наши емигранти, има си и местни хора, които споделят същото. Една такава дама посети България с роднините с голямо удоволствие - да подиша въздух. Като много други чужденци, които срещнах това лято по морето и по балкана. Някои дори тази година си накупиха къщи по нашето море - да живеят нормално.
Не са и "антиваксъри" хората - всички са си със задължителните ваксини и децата им - също /говоря за българите, които са ни близки и познати във Франция, точно/. Не участват в някакви подобни движения, с които вероятно някоя наплашена тукашна мамаша се опитва да стряска хлапетата си, наместо с Баба Яга, която вече мина в забвение, като представител на по-стара генерация плашила.
Та хората са много различни. Едни - така, други - иначе, трети - и така, и иначе.
Винаги са ме забавлявали тукашните опити с някакви подобни общи постановки някой да се опитва да си доказва /на себе си, на останалите хора - едва ли нещо ще докаже/, колко най-прав е той и колко е най-мъдър, понеже си навил на пръста си нещо си. И понеже сам не е уверен в решението си, а му тежи дори пред себе си да си го признае, търси си повече съмишленици за потвърждаване на правотата си. Като не ги намери - си ги измисля. Човещинка.

Последна редакция: чт, 16 сеп 2021, 10:35 от Judy

# 13 213
  • При семейството си
Нагли и безогледни стават. Има огромен риск от странични ефекти, не се знае какви ще са дългосрочните, обаче напират да слагат на най-беззащитните, под предлог, че ги предпазват. Не им стигнаха другите, сега и бебетата.
https://www.bgonair.bg/a/4-world/239395-pfizer-shte-iska-odobren … vid-19-pri-bebeta
Абсолютно! Колко бебета има хоспитализирани и починали, та и тях ще ги включим в мерките да пазят здравната система с ваксини.

# 13 214
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Ако са лекари във Франция и не са ваксинирани, вече са уволнени неофициално, т.е. нямат право да отидат на работа.

Така, че, Judy или си измисляш или разкаваш истории от миналата година

Цитат от агенция Фокус  "министърът на здравеопазването Оливие Веран поясни, говорейки по новинарския канал LCE, че „от 15 септември представителите на медицинския персонал, който не е ваксиниран, ще бъдат отстранени от работа без заплащане“. Той напомни на здравните работници, че именно персоналът на старчески домове и болници е първият, получил приоритетна ваксинация по време на епидемията. „Беше през януари тази година, но през март дадох сигнал за събуждане, като казах, че тази категория медицински персонал не е адекватно ваксинирана и че застрашава живота на хората в старческите домове и пациентите в болниците“, каза Веран ."

Последна редакция: чт, 16 сеп 2021, 11:13 от Роузи

Общи условия

Активация на акаунт