COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 977 847
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 13 185
Много грешни послания дават такива хора, чудя се защо трябва да им се предоставя трибуна? Имам чувството, че нарочно ги издирват, за да ги снимат. В чужбина едва ли в национална медия се дава такава голяма трибуна на подобни хора.

# 13 186
Който се е ваксинирал няма да почине
Твърде оптимистично на фона на вече починалите ваксинирани с две дози.
Някой беше постнал статистика по възраст на починалите ваксинирани в Англия май , над 70 г . ефекта от ваксините е много малък .

# 13 187
Единственото лечение е ваксината, ако и тя не работи, нищо не работи
Искаш да кажеш на хората, които искат мерки, че е по-добре да се разболеят с ваксина, отколкото без ваксина ли? Извини ме, това тук се смила много трудно, защото хората, които искат мерки, явно като цяло не смятат, че ще се разболеят тежко. Тоест не се страхуват от корона, но искат мерки, защото все пак искат да я ограничат, но не искат ваксина, защото и с ваксина може да се умре.

Много е трудно за разбиране, нали? Relaxed

Тоест и малко се е умирало от корона, още по-малко се е умирало от корона с ваксина, но все пак дайте да сложим едни мерки за всеки случай - и задължително за всички! Да не се мине някой. Един месец с германските им давам и ще започнат да премислят какво са казали. Хлопват кепенците на всичко, вкарват вечерен час и по три теста седмично и да видим колко е готино.

Скрит текст:
Не го казвам с лоши чувства, дори се усмихвам.

ПП Ако в темата има хора, които се страхуват и от тежко протичане на корона, и от ваксината, ще ми е интересно да прочета. Засега разбрах, че масово хората се страхуват само от ваксината, но искат други мерки като коридори, маски, дистанция, допълнителни отделения...

Нямам проблем с хората, които не се страхуват от корона, не искат ваксина, но и не искат мерки. Тях мога да разбера без проблеми.

Последна редакция: чт, 16 сеп 2021, 09:22 от Анонимен

# 13 188
Последно. Делта е много по-заразна. Съответно е нормално ако нямаме сериозна защита новите случаи, хоспитализираните и интензивните да станат много повече от предишните вълни. Това обаче няма да се случи.
Бонд , това го пишеше през юни-юли, като казваше как Делта е у нас от април и като е толкова заразна, нямало начин вече да не се е разпространила, значи няма и да стане. Качих графики как вървят трите вълни, много ясно се вижда, че траекторията на хоспитализирани и починали следва без отклонения миналогодишната есенна вълна. Явно има много повече недекларирани случаи. Вълната тепърва ще се засилва с учениците и връщането на затворено на всички работещи. Пикът ще е сигурно след месец на заразени, а след около месец и половина до два - на хоспитализирани и починали. Вижда се ясно при Русия, но и в UK, че без мерки Делтата стои на много високо плато, при нас, с малката бройка ваксинирани, починалите сигурно ще стигнат 100 средно на ден и ако останат на тези нива месеци, за успех ли ще го считаш??? Много важно, че 3 млн. са защитени по някакъв начин, останалите са достатъчно много. И след като ваксинирани и преболедували могат да разнасят вируса, голяма част от 4 млн. без защита много вероятно ще се срещнат с него през тази година, съответно ще има много хоспитализирани, влачещи последствия и починали. На сегашната картина тази развалена грамофонна плоча с преболедували вече изобщо не е актуална и е направо абсурдно, че продължаваш да мелиш едно и също.

# 13 189
https://www.clubz.bg/118234-nova_vaksina_pazi_ot_covid_19_na_100"Нова ваксина пази 100% от смърт и тежко боледуване при COVID" -  "Новавакс" чака одобрение от ЕС, Брюксел вече е поръчал 200 милиона дози.

# 13 190
  • София
Това е такава манипулация с "Новавакс", че няма накъде. Всички експерти, ама абсолютно всички казват, че има хора, при които ваксините просто не сработват. Има и винаги ще е имало заради техни особености.
Но като кажеш 100% пази и някак мненията на тези експерти потъват.
То бива реклама, бива на гърба на здравето, но вече взе много да ми писва

# 13 191
  • Немция
Относно снимките от първия учебен ден на първокласници във Варна аз не се учудвам. И как да се чудя, като мерки нямаше през цялото лято и епидемията се неглижира. Правила, ред, организация ни липсват открай време.

Пускам едно видео на немски как е организиран първия учебен ден на първокласници в немско училище.
Правила, ред и организация - немска прецизност. Grinning
https://www.sat1regional.de/einschulung-unter-corona-bedingungen … -kieler-schueler/

# 13 192
  • София
Съмнявам се да е реклама, по-скоро е поредното търсещо сензация журналистче.

# 13 193
Скрит текст:
Единственото лечение е ваксината, ако и тя не работи, нищо не работи
Искаш да кажеш на хората, които искат мерки, че е по-добре да се разболеят с ваксина, отколкото без ваксина ли? Извини ме, това тук се смила много трудно, защото хората, които искат мерки, явно като цяло не смятат, че ще се разболеят тежко. Тоест не се страхуват от корона, но искат мерки, защото все пак искат да я ограничат, но не искат ваксина, защото и с ваксина може да се умре.

Много е трудно за разбиране, нали? Relaxed

Тоест и малко се е умирало от корона, още по-малко се е умирало от корона с ваксина, но все пак дайте да сложим едни мерки за всеки случай - и задължително за всички! Да не се мине някой. Един месец с германските им давам и ще започнат да премислят какво са казали. Хлопват кепенците на всичко, вкарват вечерен час и по три теста седмично и да видим колко е готино.

Скрит текст:
Не го казвам с лоши чувства, дори се усмихвам.

ПП Ако в темата има хора, които се страхуват и от тежко протичане на корона, и от ваксината, ще ми е интересно да прочета. Засега разбрах, че масово хората се страхуват само от ваксината, но искат други мерки като коридори, маски, дистанция, допълнителни отделения...

Нямам проблем с хората, които не се страхуват от корона, не искат ваксина, но и не искат мерки. Тях мога да разбера без проблеми.

Нямаш, защото гледаш ситуацията от гледна точка на австрийската реалност. Проблемът в българската обаче е, че такива хора са мнозинството от населението. Като резултат бавно, но сигурно се превръщаме в контролна група за развитие на епидемията в условия на естествен подбор.

# 13 194
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Това е такава манипулация с "Новавакс", че няма накъде. Всички експерти, ама абсолютно всички казват, че има хора, при които ваксините просто не сработват. Има и винаги ще е имало заради техни особености.
Но като кажеш 100% пази и някак мненията на тези експерти потъват.
То бива реклама, бива на гърба на здравето, но вече взе много да ми писва

Мнения като твоето потъват

Хора, при които ваксините не работят?
Ако ги има са пренебрежим процент и ваксините се правят за станалите,
при които са 100 % ефективни

# 13 195
  • София
Не е нито реклама, нито сензаация за Новавакс ,не забравяйте, че Файзер, Модерна и АЗ тръгнаха с такава кошница - 100% от смъртност, 95% от хоспитализация (при АЗ малко по-ниски проценти), после се промени в движение.

Тези данни за Новавакс са вероятно само на база Фаза 1-3, т.е. - от получилите ваксината никой не е починал от ковид. Какво друго да напишат?
Е, като ваксинират 100 милиона с нея (ако) - данните не е изключено и да претърпят промяна, точно както се случва с Файзер и Модерна, а и с АЗ.

Но в момента естествено че няма какво друго да напишат от Новавакс, след като от да речем 20 хиляди доброволци или колкото там са били, няма нито един починал. Как да напишат, че 97% предпазва от смърт, примерно, като ще ги питат кои са починалите Grinning

# 13 196
Починалите в Англия за периода 9.08. - 5.09. по възраст и ваксинален статус.

# 13 197
  • София
Абсолютна реклама е и не е вярно. Няма ваксина, който да работи 100%, че дори и в контролна група. 98% - да, но не и 100%.

Роузи, не е лесно да се мисли и да се гледат само фактите и доста хора тук го доказват ежедневно.

# 13 198
  • София
Абсолютна реклама е и не е вярно. Няма ваксина, който да работи 100%, че дори и в контролна група. 98% - да, но не и 100%.

Аха. Т.е. - да кажат - нямаме починал ваксиниран с Новавакс за момента, ефективността е 100% предпазва от смърт, но за бъдеще очакваме да е 70%. Гениално, наистина. Гениално.
Еййй, добре, че не си им пиар на Новавакс.

Ако е удобно, може ли линк за болднатото? Колко са починалите от ваксинираните доброволци с новавакс, след като не е вярно. Мерси.

# 13 199
Нямаш, защото гледаш ситуацията от гледна точка на австрийската реалност.
Най-вероятно имаш право. Просто тук ни се наби в главите, че локдаун, тестване и мерки излизат много скъпо и мярка номер едно е ваксината. Тоест не искаш ваксина = не искаш мерки. Сложил си ваксина = ограничаваш проблема.
Скрит текст:
Преболедувалите са с еднакви права вътре в Австрия, тях не ги засягат общо взето.

Сигурно ни брейнуошнаха, не знам как се е получило, аз дори не гледам новини. И има хора, които не искат нищо (мои приятелки даже, ние не се караме на тази тема Smiley ), както и хора, които смятат, че с ваксините ще вървим напред. Но такива, които да искат мерки и да не искат ваксина виждам само във форума.

Общи условия

Активация на акаунт