COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 977 847
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 13 170
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
В един момент, болниците наистина трябва да кажат баста и болните с Ковид да се оправят сами вкъщи.

Който се е ваксинирал няма да почине

Който не се е ваксинирал да си бере плодовете

Не може в цялата страна, болниците да се занимават само с Ковид, при условие, че имаме от всички видове ваксини

Последна редакция: чт, 16 сеп 2021, 08:25 от Роузи

# 13 171
Мю  не беше ли "вариант на интерес"?
Да, а делтата е "вариант за безпокойство" + това, че вече делтата преобладава над мю в Ю.Америка ... а мю е на 9 месеца почти, ако беше опасен като делта досега трябваше да е минал през нашите ширини а CDC дори не броят мю за "вариант на интерес".
Мю е засечен преди 9 месеца, а на колко е, не е ясно.
Мю е в цяла Европа вече, а не е засечен все още у нас, защото секвенираме нищожна част от пробите. Смятам, че мю отдавна е в Бг.
На всичко отгоре хем секвенираме малко, хем бавно. Последно секвенираните и качени по платформите проби са събирани през юли и в началото на август, тоест са от преди месец и нещо. В момента картинката в Бг е различна, ама няма как да я видим, защото нищо не правим за да я видим.

Последна редакция: чт, 16 сеп 2021, 08:39 от Mößbauer-Effekt

# 13 172
Мога да потвърдя, че ковид отделения се разкриват тихомълком,там, където бяха закрити лятос. Персонала е адски демотивиран.

# 13 173
  • Насред хаоса

Дали? Доста самонадеяно твърдение, предвид случаите на хора в болница и починали въпреки ваксинацията. Не ми обяснявай, че били малко, защото ако сред малкото се случи твой близък, друга песен ще пееш.

# 13 174
Поне ще знаеш, че си направил каквото си могъл да го предотвратиш

# 13 175
И както и да прозвучи, а то няма да прозвучи по-брутално от доста написано тук - предпочитам да съм заобиколена с неболедували и неваксинирани, отколкото с боледували неваксинирани, боледували ваксинирани, или ваксинирани неболедували. Защото първите се пазят най-много, съответно пазят и останалите.
Малко или много, волно или неволно, по-скоро неволно, защото отдавна никой не мисли за всички останали, но пък постоянно го изисква от тях.
Моите лични впечатления са други - хората, които осъзнато се ваксинираха още в началото, като цяло продължават да спазват мерки. Тези, които бяха против мерките са и против ваксините. Аз не познавам нито един "борец за свобода", който спазва нещо различно от маска под носа в магазина или ГТ. А ваксинираните реално не виждам да са променили особено поведението си в посока "защитен съм". Виж преболедувалите или смятащите себе си за преболедували без тест от "борците" наистина са най-опасни, тъй като се смятат за напълно неуязвими от Ковид.

# 13 176
Твърде оптимистично на фона на вече починалите ваксинирани с две дози.

# 13 177
  • София
Не знам пускана ли е тази информация: "Епидемичен взрив в шивашки цех в Бургас"
https://bnr.bg/post/101527302/epidemichen-vzriv-v-shivashki-ceh-v-burgas
 Отбелязва се, че никой не е имунизиран освен управителя на цеха.

Взрив, бум, тряс - въобще прочете ли го?

Нотарис, ти можеш ли поне веднъж да не отнесеш иронично към новина, свързана със заразени хора? Идва вповече. За хора с увреждания става дума, поне към тях някаква съпричастност. Имат близки, не знаеш при кого как може да се развият нещата. Как може такива новини да се посрещат с иронизиране.

4 човека заразени и журналята го определят като "взрив". Ето затова е иронията. Същата работа като с шивачката, която заразила по Плевенско. По Великден, нищо че била мюсюлманка. И мъжът й бил международен шофьор и донесъл вируса от чужбина, нищо че карал междуселски автобус.

# 13 178
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Твърде оптимистично на фона на вече починалите ваксинирани с две дози.

Единственото лечение е ваксината, ако и тя не работи, нищо не работи

А кортикостероиди и в къщи могат да се пият

# 13 179
Тече реклама на предаване, в което ще дават отец Евгений, който е антиваксър и се бореше детето му да ходи на детска градина без задължителните ваксини. Дадоха един откъс, в който той казва, че конспирациите всъщност били нещо нормално. Това било план на дявола. Как може да дават такива неща по телевизията, малко ли ни е Мангъров?

# 13 180
В Исландия за първи път от началото на епидемията е прието дете в болница и е новина. Става дума за тинейджър.

Разпространението на вирусът обаче винаги е било слабо (или липсващо). Вълните никога не са достигали големи висоти и са били овладява сравнително бързо, а межу тях почти никакво разпространение. От началото на пандемията до момента  общо фициално регистрирани заразаени са 3% от населението (10 969 души). Тук ги ловят доста успешно. Общо 0,1% от цялото население (444 души) са били хоспитализирани. Линк

От утре ни разхлабват мерките. Вместо 200 души, ще се разрешава събирането на 500 души на едно място. Предивидена е възможност за провеждане на събития до 1500 души, но присъстващите, без значение ваксинирани или неваксинирани, трябва да си направят предварително бърз антигене тест (не самотест).  На заведнеията се разрешава да работят с един час по-дълго - до 1:00 през нощта. Останалите важащи и непроменени мерки са: пазени на дистанция от 1 м, а ако няма възможност - носене на маски. Също и медицинските препоръки: при симптоми, и най-малките, веднага PCR тест и карантина за положителните - няма значени ваксиниран, неваксиниран, преболедувал. Здравни паспорт в страната не се ползват и изискват никъде. Напълно васкинирани са 74% от цялото насление. (87% 12г +)

ЧеКа , благородно завиждам в каква държава живееш. А тук най-върлите противници на мерки и ваксини често дават северните страни за пример как били без мерки и без зелени паспорти, но чудесно се справяли, без изобщо да се споменава защо се справят.

# 13 181
  • София
Дейзи, нали не очакваш да наложат държавна цензура? От капацитета на човек зависи дали ще се връзва на подобни глупости.

# 13 182
  • Там,където се събуждам щастлива.
Ваксинация Нидерландия : https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/bijna-82-procent-va … Fwww.google.nl%2F

ОФФ топик, ама раждане в домовете няма от вече 20 години, колкото съм тук. А дали е било ок или не, оставям на специалистите. Факт е, че при проблем за минути даже хеликоптери летяха от островите, и мноооого деца са се раждали, което не е пречело на жените тук да го намират за нормално нещо. Сега, че нашите идеи са други е друго нещо..

И аз познавам българи оплакващи се от тукашното здравеопазване, че не им дават веднага антибиотик, не ги приемат на минутата или не удовлетворяват желания, като мерене на антитела. По какви ли не причини съм имала досег със специалисти и знам, че на следващия ден бях с махната киста на гърдата, половинката с какви ли не неща също веднага...Мразя ходене по лекари и го правя, когато се налага. Ненужни лекарства не пия. Не ми ги й предписват. Слава Богу!

Живея в Холандия повече от 10 години, имам доста богат опит с холандската здравна система и моите впечатления са различни. Здравните застрахователи, които покриват разходите по лекарства, лечение и т.н. са в частния сектор и съответно водещото винаги е cost savings.
Системата е такава, че като опре ножа до кокъла и си на умирачка определено се задействат и грижата за пациента е на много високо ниво, спор няма. Но в нормална ситуация нещата стоят по различен начин, колкото по-малко, по-добре - превенция нулева, парацетамол до дупка, "ела пак след x седмици" и после каквото сабя покаже. Моя кръг е основно от експати от различни страни и всички са в потрес от начина, по който се случват нещата тук.

А относно раждането вкъщи - в момента съм бременна и знам със сигурност, че това е все още доста често срещано явление, което направо ме втрещи.

Случва се по желание. И има нидерландски жени, които го намират за напълно нормално. Нашето ли е нормалност или тяхното и имаме ли право да се втрещяваме на чуждата култура?

Ще се отплесна, ако пиша за превенцията, че е друга тема. Само един пример са раковите заболявания на дебелото черво, които от години имат по-голяма успеваемост именно заради превенцията,

Това, че една система е много по-различна от идеята ни за такава, не я прави по дефолт лоша. Мен ме устройва, че ми обясняват, не ме карат да си купувам апарат за дишане при Ковид, не ме тъпчат с лекарства, обръщат ми внимание, на 10 минута е линейка пред къщата ми и прочие. Ако не ми харесваше ...куфарчето.

Сега да се върнем към темата как аджеба при тая “ужасна” система и парацетамол бройката починали е от седмици ниска, а смъртността  сред 65 годишни и надолу не е същата, като нашата. Само не с довода, че ние сме болна нация, защото една добра и нормална (според мнението на втрещените тук) здравна система с прекрасна превенция няма да води до категорията болна нация или картинката с отишли си сравнително млади хора. Нали?

Последна редакция: чт, 16 сеп 2021, 09:07 от Kalinka

# 13 183
Дейзи, нали не очакваш да наложат държавна цензура? От капацитета на човек зависи дали ще се връзва на подобни глупости.
Капацитетът у нас се вижда какъв е - последно място по ваксинация. Народът го е страх от ваксините, не от вируса. Точно, когато сме на дъното по ваксинация и "подпомагат" нещата с отец антиваксър, който ще дават цял час.

# 13 184
  • София
Така е, съгласна съм. И бленуваната цензура как ще подобри това?

Общи условия

Активация на акаунт