COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 977 847
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 13 125
  • Там,където се събуждам щастлива.
Не знам за какво разминаване става въпрос...
Разбрах те. Тоест ти си за махане на мерките в един момент, когато щитът наоколо съществува, а у нас не съществува, затова си съгласна ограниченията да се влачат доста дълго. Горките ваксинирани и преболедували в България тогава, наистина им съчувствам. От 15% мога да си представя кога ще станат 70%.

Тестването тук остава, като мярка, както и при симптоми да оставаш вкъщи, работа от вкъщи (продължава да се стимулира), заведения са отворени до 12, за да отидеш на кино, ресторант или музей трябва сертификат или тест, Та мерките в никакъв случай не са отпаднали. Важното е бройките хоспитализирани да са стабилни. Ако се увеличат и пак стане трудно, предполагам, че пак ще предприемат нещо. В момента нещата са под контрол и се надввам така да остане. Според мен Западна Европа върви по пътя на Дания и ако страните, където някои неща отпаднаха имат успех, ще последват и другите, Но под контрол се постига с нещо. Явно, това за момента тук е ваксинацията.

За мерките в България не съм се изказвала, освен, че такива няма. Най-простата мярка тестване и изолиране се вижда, че не работи. Мнение “мерките да останат дълго” не съм изразявала. Просто не ми е ясно как ще се излезе от ситуацията в родината. Явно, с приемането, че всички ще умрем. Някои по-рано.

# 13 126
Ще си останем последните с мерки в Европа.

На хартия.

# 13 127
Просто не ми е ясно как ще се излезе от ситуацията в родината. Явно, с приемането, че всички ще умрем. Някои по-рано.
Сега май вече ме разбра - имунитетът ще се постигне така или иначе. Мога спокойно да си догледам, значи, филма в Нетфликс, беше ми приятно Relaxed Cocktail

# 13 128
  • Там,където се събуждам щастлива.
Просто не ми е ясно как ще се излезе от ситуацията в родината. Явно, с приемането, че всички ще умрем. Някои по-рано.
Сега май вече ме разбра - имунитетът ще се постигне така или иначе. Мога спокойно да си догледам, значи, филма в Нетфликс, беше ми приятно Relaxed Cocktail

Е, зависи цената на този имунитет. На мен не ми харесва цената, която се плаща в България. И без друго се стопяваме.

(Някои сериалчета, а други преглеждат писмени работи. Съдба. 😎)

# 13 129
https://www.segabg.com/hot/kunchev-ako-se-durzhim-kato-idiotite- … darim-ikonomikata "Кунчев: Ако се държим като идиотите на Европа, ще ударим икономиката"

# 13 130
Всъщност, сега след като стана ясно, че заради липсата на АДЕКВАТНИ мерки, нашите "мерки" тук ще ги влачим неясно колко години и години, и с "мотиватори" разни чорбари и мангъсари, всякаква мотивация просто отива в канала.
Най-малкото здравните власти трябваше да стъпят на врата на малцинствата и пенсионерите, които нямат реални медицински основания да го раздават курназ - дори ако щеш с обвързване на ваксините с добавките и помощите - да поемат своя дял в борбата с короната пък.
Просто няма как да мотивираш към спазване, ако едните имат само задължения, а другите само права.
На всичко отгоре с тези "мерки" ефективно се блокираха точно важните неща - здравеопазването и образованието.

# 13 131
Като заговорихме за Мангъров какво стана с драмата покрай лъжата му с ваксиниранията починал пациент в Токуда? Май развитие няма.

# 13 132
Мю  не беше ли "вариант на интерес"?
Да, а делтата е "вариант за безпокойство" + това, че вече делтата преобладава над мю в Ю.Америка ... а мю е на 9 месеца почти, ако беше опасен като делта досега трябваше да е минал през нашите ширини а CDC дори не броят мю за "вариант на интерес".

Последна редакция: ср, 15 сеп 2021, 23:26 от pehoko

# 13 133
  • Бургас
Аз ще ви покажа едно друго училище.
Миналата година имаха 1 клас под карантина (едно болно дете, без да има заразени съученици)и 1 болен от персонала, без да зарази колеги, докато работиха присъствено. Явно може.

# 13 134
Валенцето, искат кабинетна система, защото им е по-лесно така на колегите. Ние имахме период, в който стояха в една стая. Нямаме междучасия, като в България освен едно от 20 минути и едно от 30. Беше определено много гадно, но го правихме без да викаме.

Brumm, знаеш ли колко е лесно да се коментира от държава, където не плащаш за лекарства, примерно, и се взеха някакви мерки, за да е отворено всичко? Изключително лесно.
А ти знаеш ли колко е труден достъпа до лекарства в тази държава, както и до лекар? Изпитано лично.

Ако си с Бг нагласа къде и как да те приемат да, сигурно е трудно. Факт е, че западните държави имат големи успехи в третирането на сериозни заболявания и понякога правят чудеса, което е отписан случай в нашата държава.
Аз съм чувала същите отзиви за недостъпно здравеопазване в Нидерландия,но за сметка на това огромна здр.осигуровка.За прословутият парацетамол от болки в корема до куршум в главата.През 2012г.в чужбинският подфорум съм чела ужасии точно за там,затова го и запомних.Раждането вкъщи беше черешката на тортата.Не търся конфронтация,но 98% от мненията за здравеопазването на хора от различни националности са много негативни.В нашите новини споменаха отпадналите мерки в Нидерландия и казаха,че ваксинираните са 65%.Да,през лятото успяха много бързо да наваксат.Факт.Сигурно ще дръпнат и още.

# 13 135
Аз ще ви покажа едно друго училище.
Миналата година имаха 1 клас под карантина и 1 болен докато работиха присъствено. Явно може.

Браво, за което - значи можело. Не може да се сравни с липсата на всякакви мерки от снимките във Варна.

# 13 136
То да беше само във Варна,ок.В столицата,същата история.

# 13 137
Предполагам, че не е само там. Но снимките от Варна са доста потресаващи. Лошото е, че коментарите под снимките също са потресаващи - хората подкрепят откриването на учебната година по този начин и казват даже браво. Нямало уплашени физиономии и паника( ей не се спряха с този страх вече).

# 13 138
  • Бургас
Предполагам, че не е само там. Но снимките от Варна са доста потресаващи. Лошото е, че коментарите под снимките също са потресаващи - хората подкрепят откриването на учебната година по този начин и казват даже браво.
Аз малкия не го пуснах днес и подадох молба за ДО. Има качени снимки от празника им. Много добро решение съм взела. Деца, родители, всичко на куп. Мерси!
Големия ще ходи присъствено защото е ваксиниран.

# 13 139
Снимките във Варна са на първолаци, а другите на почти пълнолетни хора.

Общи условия

Активация на акаунт