COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 971 489
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 19 410
Ако нещо друго не ви е убедило, че е време да емигрирате, то сега е моментът да се досетите за това — цялата КОВИД-19 криза и управлението ѝ в последните няколко месеца абсолютно ме потресе и ме мотивира да търся начин да се реализирам в друга по-уредена страна, където антиваксърството не е на почит и мерките са налице навреме! Това единствено говори не само за нивото на политиците, но и за нивото на народа — ние сме смущаващо, умопомрачително, тежко и необратимо мислено осакатени хора. Това е.

Живеем в пространствените рамки на една пародия! Вече даже не ме е срам да го кажа!

# 19 411
Доста деца в класа бяха с ковид, днес свършва карантината. Ние правихме няколко теста, все отрицателни. Но изкарахме нещо подобно на ковид. Доста деца в класа бяха точно така, отрицателен тест и някакви симптоми. Дали е било пак ковид и не хващат тестовете, или е друг, не знам.
Не знам какви мерки са подходящи. Ексерти са се събрали, някакви професори, неизвестни, вероятно администратори, не стъпвали в болница и не пипвали болен. До преди е години епидемиологията беше теоретична наука малко или много.
Но виждам колко места има за деца в болниците. И как медици вече не вдигат телефона, щото няма места и с връзки. Sad Паника ли съм, не знам. Вероятно. Но макар и ваксинирана, едва ли би имало място за мен в болница.
Цените на тока растат, кислород не стига по цял свят, медиците вече се озлобиха ( с право). Болниците затъват. На фона на това събираме областни управители да си готвим изборите. Гади ми се.

# 19 412
  • София
Подходящите мерки се видяха в други страни, в които забравиха за Ковид, стадионите им са пълни, концертните зали и театрите също, училищата си работят, докато нашите още се чудят кой да поведе бащина дружина и се страхуват някой да не им се разсърди.

# 19 413
Подходящите мерки се видяха в други страни, в които забравиха за Ковид, стадионите им са пълни, концертните зали и театрите също, училищата си работят, докато нашите още се чудят кой да поведе бащина дружина и се страхуват някой да не им се разсърди.
Много точно. Дълго ще страдаме още. Жалко за нас.

Лейка, честит празник! Flowers Hibiscus

# 19 414
Да, определено ВЕЧЕ бих емигрирала. Концертите се възобновиха, ни заобикалят балканите отдалече. Скоро вероятно ще влезем в някой списък и няма да ни пуснат и в кафене в чужбина, не със сертификат, с нищо. С тия простотии със сертификати на малцината ваксинирани.

# 19 415
Интересно би било да коментираме защо ни се получиха толкова зле нещата с ваксинацията... Нека само спестим нападки и обидни епитети и да помислим обективно и без емоции...Ако оставим настрана държавите, които не могат да си купят ваксини, се забелязва не малък брой такива, които имат ваксини, но са с малък брой ваксинирани. Не следя много, но ето Румъния, Латвия, България, Русия..Според мен е някаква народопсихологията в тези държави - в тях хората обикновено се справят сами, няма доверие и подкрепа от държавата за отделния човек, всичко се прави за определени хора и обикновено не е за общото благо, визирам всякакви системи - образователна, здравна, съдебна, пътища, ремонти... - тук няма усещането , че държавата ти мисли доброто и че стои зад теб... И в един прекрасен момент, в който държавата трябва да има авторитет и да може да въведе мерки, да ваксинира, да управлява кризата, тя просто не може... защото никой никога не разчита на нея, защото винаги сме срещу нея....държавата за народа няма авторитет. Никой и няма доверие, че за него ваксината е най-доброто....И резултатът е виден за всички...Какво мислите , има ли логика според вас?
Едит - засегнали сте темата за емиграция в последните постове - за съжаление кризата е пореднато доказателство, че тук сме си изгубили времето.... получила съм доста неща в замяна на друго като съм останала тук, разбира се, но навлизайки във възраст когато не те интересуват само кръчми и дискотеки , здравословни  проблеми се обаждат разбираш че си изгубил ценно време тук... Помня, че така се чувствах когато родих първото си дете ... и виждайки какво се предлага за децата ни .... пак не взехме решение за заминаване...

Последна редакция: вт, 19 окт 2021, 10:05 от Naneto

# 19 416
Децата ходеха на училище и градина, но всички бяха нащрек. При най-малкия признак болните си оставаха вкъщи. А сега, щом всички вируси тръгнаха, какво остава за толкова вирулентен вирус като ковид.

Бащата на съученичка на детето ми почина от ковид, не беше ваксиниран. По принцип съм в лагера на ваксърите, но нека проявим малко човечност. Заплатил е грешката с живота си. Нека внимаваме все пак какво им желаем на антиваксърите, те са съседа, колегата и бащата на съученичката. Проблемът трябва да се реши генерално, а не да се настройваме един срещу друг.

За мен виновниците за антиваксърското разпространение (освен некадърното управление) са руската пропагандата и нашите медии. Нямам друго обяснение.
А те неваксинираните имат ли милост към нас, това трябва да се питаме.

# 19 417
  • София
Интересно би било да коментираме защо ни се получиха толкова зле нещата с ваксинацията...
Защото имаме лошо управление. Няма друга причина. Управлението е некомпетентно по всички линии, включително и по линия на политическия маркетинг, защото гледа уж да не разсърди някого. И предишното, и това, а реално е отказ да се поеме отговорност и да се състави план, който да се изпълнява. И във Франция говорят за санитарна диктатура, но вече си живеят нормално. И там същият процент от населението заявяваше намерение да се ваксинира, но сега са ваксинирани достатъчно. Нямат голям избор. Т.е. ваксините не са задължителни, ама и в метрото не можеш да влезеш без сертификат, на работа не можеш да отидеш ако си в определени браншове, и така. Има протести, но това е нещо нормално.

# 19 418
Интересно би било да коментираме защо ни се получиха толкова зле нещата с ваксинацията... Нека само спестим нападки и обидни епитети и да помислим обективно и без емоции...Ако оставим настрана държавите, които не могат да си купят ваксини, се забелязва не малък брой такива, които имат ваксини, но са с малък брой ваксинирани. Не следя много, но ето Румъния, Латвия, България, Русия..Според мен е някаква народопсихологията в тези държави - в тях хората обикновено се справят сами, няма доверие и подкрепа от държавата за отделния човек, всичко се прави за определени хора и обикновено не е за общото благо, визирам всякакви системи - образователна, здравна, съдебна, пътища, ремонти... - тук няма усещането , че държавата ти мисли доброто и че стои зад теб... И в един прекрасен момент, в който държавата трябва да има авторитет и да може да въведе мерки, да ваксинира, да управлява кризата, тя просто не може... защото никой никога не разчита на нея, защото винаги сме срещу нея....държавата за народа няма авторитет. Никой и няма доверие, че за него ваксината е най-доброто....И резултатът е виден за всички...Какво мислите , има ли логика според вас?

За мен е чудно защо хора, които имат сложени всички ваксини и слагат всички ваксини на децата си, отказват да се ваксинират срещу Ковид. Мисля, мисля и пак не виждам абсолютно никаква логика в това. Ако са си антиваксъри по принцип, тогава бих ги разбрала - това си им е философията на живот, тяхно право е да не искат ваксини и т.н. Но при положение, че са се наболи с какво ли не, да отказват ваксина за Ковид - тотално ми бяга логиката.

# 19 419
Цитат
И в един прекрасен момент, в който държавата трябва да има авторитет и да може да въведе мерки, да ваксинира, да управлява кризата, тя просто не може... защото никой никога не разчита на нея, защото винаги сме срещу нея....държавата за народа няма авторитет. Никой и няма доверие, че за него ваксината е най-доброто....И резултатът е виден за всички...Какво мислите , има ли логика според вас?
Според мен тази част е в основата. Загуба на доверие и авторитет. Сега дали е заслужено или целенасочено е друг въпрос, но хората не уважават, не вярват на избраните.
Губи ми се другото. Имаме възможност да обменяме информация с хора в други държави, които разказват подробно как се случват нещата при тях и виждаме, че резултата е положителен. Защо не се вслушваме в това, което казват те!?  Те са като нас, обикновени хора, нямат някакви цели /като държавниците ни/, просто споделят своя опит и живот. Защо не възприемаме, а пускаме всичко покрай ушите си и си караме както си знаем - ние сме най- и никой не може да ни каже какво да правим.

# 19 420
Голям процент лош материал имаме по-скоро. То и лошите управници са следствие от това, а не причина.

# 19 421
Бояна, и при Мутафчийски с прекалени мерки ( визирам пейки и паркове примерно) , смятахме, че кризата не се управлява добре...и сега не ни е добре обаче... А кой е виновен , че отгоре няма кой да управлява? Ние сме ги избрали - аз, ти, всички в темата сме си ги избрали....

# 19 422
  • София
За мен си е до народопсихология и политика, която се съобразява и води по нея, а не се опитва да я озапти с твърди мерки. Инатлив, недоверчив и крайно прост народ не се управлява с идеи - "иди ми, дойди ми" и "ден да мине, друг да дойде".

# 19 423
  • София
В помощ на управниците ни, дето мислят какви мерки да вземат против пика на заразата у нас - информация за размишление:
Латвия обяви, че въвежда локдаун от 21 октомври до 15 ноември в опит да забави нарастването на броя на заразените с коронавирус, предаде Ройтерс, като се позова на здравните власти.
Латвия е на първо място в света по равнище на заразените, каза пред репортери здравният министър Даниел Павлютс след извънредна среща на правителството.
За времето на локдауна се затварят магазини, ресторанти, училища, развлекателни и културни обекти. Ще работят единствено обекти за услуги от първостепенно значение. След това локдаунът ще бъде облекчен само са ваксинирани, отбеляза министърът.
Здравната ни система е в опасност, заяви премиерът Артурс Кришянис Каринш, сочейки като причина за скок в хоспитализациите ниското равнище на ваксинация в страната. В Латвия процентът на ваксинираните е един от най-ниските в Европейския съюз.

от ТУК
За сравнение - в Латвия са напълно ваксинирани 49,1% от хората.

# 19 424
Мангъров с тази 2020 г. какво точно казва - че не знае коя година сме или че сме на същото дередже като миналата?

Някой написа, че сме Ковид гето, да, това е най-точното определение на скапаната ни държава.

Общи условия

Активация на акаунт