COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 971 884
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 20 025
Роузи, не е така. Говорим за ваксината и страничните й ефекти.

Ваксината не съдържа нищо, освен  вирус, овкусен със сол и захар
Защо я плашиш, тъкмо обмисля дали да се ваксинира..Simple Smile
Руланке, това е майтап.

# 20 026
  • София
Наистина няма логика е България да не се приемат  антигенните тестове направено в лаборатория като доказателство за преболедуване. Това беше решение на държавата. Някой боледувал юни няма как да е врътнал топката и да знае какво следва. До вчера сертификат беше нужен само за чужбина. Факт е, че много ЛЛ не дават направления и не може да се изисква от хората да се бъркат по 100 лв. Би следвало да признават антигенните за политики вътре в страната. Иначе на европейско ниво е ясен стандартът. Ето и сега най-вероятно безплатни ще са бързите тестове. Ако излезе положителен - ще има официална карантина, но след 14 дни излиза, че човекът пак трябва да се тества.
Странни хора сте, защо решихте, че България не признава положителния антигенен тест за сертификат? Европейския регламент за сертификатите го въведе това ограничение, навсякъде в ЕС е така.

# 20 027
  • София
Да, де, но в ЕС ПСР-ът беше безплатен.

# 20 028
  • София
Признавам, че не съм следила чак толкова подробно мерките в Западна Европа, но има ли поне една държава, въвела сертификата при толкова малко ваксинирани и от днес за утре?

# 20 029
  • При семейството си

Както и положителният антигенен се потвърждава/ше с безплатен PCR.

# 20 030
Наистина няма логика е България да не се приемат  антигенните тестове направено в лаборатория като доказателство за преболедуване. Това беше решение на държавата. Някой боледувал юни няма как да е врътнал топката и да знае какво следва. До вчера сертификат беше нужен само за чужбина. Факт е, че много ЛЛ не дават направления и не може да се изисква от хората да се бъркат по 100 лв. Би следвало да признават антигенните за политики вътре в страната. Иначе на европейско ниво е ясен стандартът. Ето и сега най-вероятно безплатни ще са бързите тестове. Ако излезе положителен - ще има официална карантина, но след 14 дни излиза, че човекът пак трябва да се тества.
Странни хора сте, защо решихте, че България не признава положителния антигенен тест за сертификат? Европейския регламент за сертификатите го въведе това ограничение, навсякъде в ЕС е така.
Това е съвсем ясно, даже съм го написала, но за новите мерки, можеше да включат и антигенните положителни тестове по някакъв друг начин - с отделен документ, те са в системата.  Значи сега трябва да осигурят безплатни ПСР-и, а не антигенни.

Последна редакция: ср, 20 окт 2021, 06:19 от TafTaf

# 20 031

Както и положителният антигенен се потвърждава/ше с безплатен PCR.
И в случаите, когато ПСР беше отрицателен, карантината се отменяше.

# 20 032
На каква база е измерена днешната заболяваемост за София (751) - 7 или 14-дневна? Да знам дали имат още седмица училище или от четвъртък/петък/понеделник да се готвя за ДО.
Към 17.10.2021 на 14 дневна база- София е 684.
Над 750 са 4 области -Видин, Монтана, Перник и Габрово.

# 20 033
Аз съм шокирана от реакции на майки с малки деца във фейсбук (болшинството неваксинирани). Как ще си ходят по кафетата да пафкат цигари, по моловете и да си постват селфитата с бебешките колички?! Едната даже наскоро беше родила - без малко да я изтърват по време на раждането, ама се блещеше и плещеше - нарушавали й правата. Нека всеки който е против да се откаже от прием в болницата като се зарази.

# 20 034
А Латвия влиза в 4-седмичен локдаун с 54% ваксинирани, казват малко било.
Локдаун в Латвия до 15 ноември
Подозирам болниците са им по-добре от нашите, показаха днес видинската - 80 легла запълнени, докато снимаха човек почина пред болницата чакайки.

# 20 035
И аз досега разговарях с шокирани хора, няма да мигна тази нощ от толкова емоции. Цяло лято казвам, че е въпрос на време, сега пак всичко много изнендаващо се случи - за всички. За децата ми е мъчно, като нямат пари за взимане, не са интересни на правителството.

# 20 036
В Гърция по-добре беше измислено със заведенията. В откритата част на заведенията  може и без сертификат. Вътре обаче, ако седнеш ти го искат.
Да де. Ама успех със седенето на открито посред зима. Joy

# 20 037
Голямо оживление в темата. Всичко сте казали за мерките, нямам нещо различно да добавя. Само една новина да споделя:
Конституционалист за здравния паспорт: Граждани могат да осъдят България в Страсбург
Здравните власти закъсняха, не трябва с принуда, коментира конституционалистът доц. Наталия Киселова

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url … 17BcG74XWi03Y4Jw8

Последна редакция: ср, 20 окт 2021, 01:14 от Не се сърди, човече

# 20 038
Новите данни са по-зле … Вторнишката мантра как акумулираме случаите от почивните дни рязко издиша.
4957 ново случая (22.26% положителни проби)
124 смътни случая

# 20 039
  • София
Аз, както писах съм с антитела, но без сертификат и нито съм изненадана, нито съм възмутена по отношение на мерките. Ще бъде като миналата година. И без кино, и без театър, и без ресторанти оцеляхме.
 По-скоро съм изненадана от коментарите на хора със сертификати, радващи се, че могат да ходят на всякъде. Къде ще ходят като почти никъде няма ваксиниран персонал, не знам. 🤷‍♀️
Не виждам дълго бъдеще за мерките, но да видим.

Общи условия

Активация на акаунт