COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 971 128
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 20 085
  • София
Добре де,аз пак не разбрах,освен за кръчма и мол,другаде къде ще трябва сертификат?За Кауфланд не трябва,за Джъмбо не трябва…Ама като правят нещо,да е като хората поне.Сертификат за навсякъде и толкоз!В Кипър преди седмица,момичето си ми поиска грийн пас в магазина на Хард рок кафе.Няма тън мън.Искат навсякъде хората.Сега уикенда народа ще си щъка по въпросните вериги и ще се тъпчат там.
МОЛ, заведения, кина, театри, спортни прояви -публика (на открито), фитнеси, басейни...

Стрине, едва ли някой знае защо ти звънят. Може някой да те е посочил като контактна. Може за нещо друго, върни им обаждане.
Ако не са ти звънели по време на карантината - може за това да е, не че подлежиш сега на карантина, де....
Скрит текст:
Апропо, този филтър е интересен, който ползваш, обаче я си представи, че някой близък ти звъни от телефон, който не е включен във филтъра ти...край, няма свързване?

# 20 086
Стойчо говори по БТВ.
За София-град казаха онлайн обучение от утре. МОН ли ще издаде тази заповед или СРЗИ?
Вчера се каза, че няма нужда от нова заповед, автоматично минават онлайн във всеки град, в който е достигнато това ниво от 750 на 100 000. За тези над 500 на 100 000 ще има заповед от МОН как точно ще се редуват при ротационния принцип.

Интересно … това за колко време ?
На каква база ще се следи, за да почнат ротация или се завърнат в клас ?!

Редактирам се - Сега видях, че докато паднат под 750 …. ама за какъв период ?!

# 20 087
Кацаров: Преболедуване с антигенен тест, направен в болница или лаборатория, дава зелен сертификат

„Антигенните тестове са приравнени към PCR тестовете от 1 декември. Ако пациент е постъпил в болница и е лекуван след положителен антигенен тест, направен там, той получава зелен сертификат. Независимо какъв е теста – PCR или антиген, там където е направен, там се издава сертификат“, каза здравният министър Стойчо Кацаров по bTV.

Да дойде Кацаров да ми покаже как да го изкарам и да не говори глупости. Не съм единствената, разбрала, че не може. Те изобщо знаят ли какво пише в собствения им сайт?

# 20 088
Стойчо все едно някой го е подменил - не се хили, сериозен, бедствено положение, изглежда подготвен и отговаря уверено.

Строг и леко заплашителен, ти да видиш. Обаждали му се хора да намира легла.

Стойчо говори по БТВ.
За София-град казаха онлайн обучение от утре. МОН ли ще издаде тази заповед или СРЗИ?
Вчера се каза, че няма нужда от нова заповед, автоматично минават онлайн във всеки град, в който е достигнато това ниво от 750 на 100 000. За тези над 500 на 100 000 ще има заповед от МОН как точно ще се редуват при ротационния принцип.

Отговори - докато спаднат случаите в съответната община под определената граница.

# 20 089
  • София
Нещо ще бръкнат в системата и ще го разрешат. Ще променят филтъра и готово.

# 20 090
Трябваше да искат сертификати поне на групата 12-18, ако не на всички под 18.

# 20 091
  • София
Стойчо говори по БТВ.

На 14 дневна база. Ако се променят данните от изцяло ДО минават на ротация. Май под 250 на 100 000 ще са изцяло присъствено.

За сертификата над 12 години съм съгласна. Но трябваше да има сертификат за училище, поне за учителите и тест близалка за учениците, за да си ходят присъствено. Това от самото начало, разбира се. Сега пак ще си гледаме старата история. Както и предполагах още през август.

# 20 092
  • София
Аз сега се чудя на броя карантинирани...
Не разбирам бройката.
Вчера групата на сина ми е поставена под 10-дневна карантина - 27 деца и 2 учителки.
Има 515 положителни деца... Дори само при половината да е такава бройката на карантинирани...
Струва ми се много малка бройката...
Разсъждава просто...
Може би нещо пропуска.
Синът ми беше с положителен тест, прибра се по-рано от училище един четвъртък, училищната сестра му издаде бележка за останалите часове до края. И въпреки това вчера научавам, че класната е обяснила на другите деца, че не са контактни ... Не ги карантинираха.

# 20 093
Стойчо говори по БТВ.

На 14 дневна база. Ако се променят данните от изцяло ДО минават на ротация. Май под 250 на 100 000 ще са изцяло присъствено.

За сертификата над 12 години съм съгласна. Но трябваше да има сертификат за училище, поне за учителите и тест близалка за учениците, за да си ходят присъствено. Това от самото начало, разбира се. Сега пак ще си гледаме старата история. Както и предполагах още през август.
Ето с това съм абсолютно съгласна !!

# 20 094
  • София
Със сигурност! Стрина, а и всички позитивирали с БТА, може да са спокойни, въпрос на техника е. Не, Стойчо лично няма да ви го оправи, има си експерти.

Действително от декември м.г. всеки с БТА (не от аптеката, моля) влиза в статистиката и не се налага потвърждение с PCR. Поради което е редно да имат сертификат. И ще имат.

# 20 095
  • София
Да се тестват, като досега не са се ваксинирали.
Че те и ваксинираните могат да дадат положителен тест, ма нали имат сертификат 😂
И при всички може да е фалшиво полож. или отрицателен. Само че не положителните ваксинирани задръстват болниците.

# 20 096
Синът ми беше с положителен тест, прибра се по-рано от училище един четвъртък, училищната сестра му издаде бележка за останалите часове до края. И въпреки това вчера научавам, че класната е обяснила на другите деца, че не са контактни ... Не ги карантинираха.
Ако е над 12, те нали уж са задължително с маски в клас, вероятно затова не ги водят контактни.

# 20 097
  • София
crow, интересно, не се бях сетила. Да, в гимназия е. Но пък тази седмица имат съседен клас под карантина. Не знам, нямам представа какво е станало, все едно е вече.

# 20 098
  • София
Със сигурност! Стрина, а и всички позитивирали с БТА, може да са спокойни, въпрос на техника е. Не, Стойчо лично няма да ви го оправи, има си експерти.
Действително от декември м.г. всеки с БТА (не от аптеката, моля) влиза в статистиката и не се налага потвърждение с PCR. Поради което е редно да имат сертификат. И ще имат.
По отношение на тестовете за антитела, Кацаров посочи – не се приема за достоверно за наличие на имунна защита. Така казват учените в ЕС, в цял свят – имунитетът, който се получава след преболедуване, не е толкова дълъг, колкото при ваксиниране, посочи той. Срокът от 6 месеца валидност на имунитет при преболедуване го има и в най-новия междинен доклад на ЕК по темата, както и обяснение защо в Приложение II на доклада!
от ТУК
Доколкото разбрах от преглеждането набързо, в тези EU документи е регламентирано всичко относно европейските сертификати - включително и за антигенните тестове, така че няма как да имаме свои правила. Друг въпрос е, че можем да въведем такива за вътрешно ползване, но за това Стойчо имаше достатъчно време да мисли - вместо да обяснява за леглата и да се хили доволно.

# 20 099
  • Където морето целува небето...
Случай от училище от преди 3 седмици и пресен от детска градина - не карантинират официално с документ, а децата си оставят у дома по препоръка от РЗИ. Учениците бяха ДО за 2 седмици и ги върнаха отново.

Общи условия

Активация на акаунт