COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 970 903
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 20 295
  • София
Сега остава довечера да излезе някой от МЗ и да каже, че ваксината на Янсен е с ограничени количества.
Утре ще "се бием" пред пунктовете.

За съжаление прочетох, че са нападнали образователния министър пред МС Sad
Дано не е вярно.

# 20 296
Никой няма право да изисква и проверява за „зелен сертификат“ ако не е регистриран в Комисията за защита на личните данни, като „администратор на лични данни“!
Ако лицето, което иска да Ви проверява не е „администратор на лични данни“ това е сериозно нарушение на закона за защита на личните данни.
За това нарушение на виновното лице администратора или обработващия лични данни се налага глоба или имуществена санкция в размерите по чл. 83, параграф 5 от Регламент (ЕС) 2016/679.Глобата е в размер от 10 000 € до 20 000 € /евро/

Кой и как ще проверява без да е в нарушение. Да добавя, че никой няма право да изисква и документ за самоличност. Тоя сертификат мой ли е, не е ли?

Да само на запад може да изискват.

Охраната ти иска сертификата и лична карта за проверка. Ако искаш даваш ги, ако не искаш не ги даваш обръщаш се и си тръгваш.
Лични данни не се съхраняват, регистрациите са само ако трябва да съхраняват личните ти данни.

И съм наясно, че никъде няма да се проверява нищо. То тук никога не е имало адекватен контрол.
Адвокат Мария Шаркова каза днес сутринта, че по тези места нямат правомощия да искат лична карта.

# 20 297
Информационно обслужване: Теглят сe по над 1000 сертификата на минута
https://nova.bg/news/view/2021/10/20/343540/

ПП. Да, вярно е за министър Денков
Протестиращи нападнаха министър Денков
https://nova.bg/news/view/2021/10/20/343543/

# 20 298
Е може да са успели да убедят колебаещите се и онези дето използват ваксините само за ходене в чужбина, а сега за зелен паспорт в БГ.
Давай народе - скоро Янсен ще се изчерпа!
Имаме ли достатъчно останали бройки за нововаксинците.

Според ECDC (Европейски център за превенция и контрол на заболяванията) няма много налични дози Janssen, малко над 200 000:

България:

- Pfizer-BioNTech - доставени дози 4 265 820, приложени дози - 1 621 869

- Janssen - доставени дози 426 100, приложени дози - 215 701

- Moderna - доставени дози 891 600, приложени дози - 308 399

- Astra Zeneca - доставени дози 1 183 200, приложени дози - 479 083

Общо доставени дози - 6 766 720, приложени дози - 2 628 991 или 38,9%.

https://qap.ecdc.europa.eu/public/extensions/COVID-19/vaccine-tr … #distribution-tab

# 20 299
Предстои нова заповед: Сертификатът за ваксиниран - безсрочен, за преболедувал - едногодишен
https://nova.bg/news/view/2021/10/20/343531/

Това не е вярно. В самата статия от линка пише:
Цитат
"Сертификатът за ваксиниран ще стане безсрочен, а за прекарал COVID-19 - едногодишен. Предстои да бъде издадена такава заповед". Това заяви пред БНР вирусологът проф. Радка Аргирова, председател на Българското дружество по медицинска вирусология и член на експертния съвет по вирусология при министъра на здравеопазването. Минути по-късно здравният министър Стойчо Кацаров отрече тази информация. Той обясни, че срокът на валидност на документа за преболедували е определен от Европейската комисия и той е шест месеца. Експертите у нас били категорични, че България не може еднолично да удължи въпросния срок.

ПС Вчера на брифинга и зам. министъра каза, че са отправили запитване до експертните съвети за удължаване срока на сертификатите на преболедували и повечето експерти прегърнали идеята. А днес Кацаров заяви, че били единодушни, че не може.
https://www.vbox7.com/play:58730e97d7 - 22:40 мин.
Ходи вярвай на МЗ

Има един кофти проблем с тези сертификати. Заради тях, лабораториите  ще станат места за разпространение на зараза, заради струпването на здрави и болни за тестове.

Последна редакция: ср, 20 окт 2021, 14:11 от Diorela

# 20 300
Тези по опашките дето се ваксинират сега кога ще бъдат включени в статистиката, довечера в 00.30 часа или утре по същото време?
Довечера ще видим колко са..

# 20 301
  • Варна
Сега остава довечера да излезе някой от МЗ и да каже, че ваксината на Янсен е с ограничени количества.

Дано не е вярно.
Интересно, всички забравиха за "тромбозите" от векторните ваксини и хукнаха да търсят Янсен. Аз в интерес на истината бих уважила позицията на заклетите антиваксъри. Ако аз бях такава, щях да се тествам на всеки 48 часа, но нямаше да отстъпя и на йота от позицията си, че ваксините са вредни. И на антиваксъри не случихме Grin
Че кой е казал, че тези които не са се ваксинирали до момента всичките са антиваксъри.
Повечето ги е страх  от неизвестното пуснато в употреба за отрицателно време.

Последна редакция: ср, 20 окт 2021, 14:09 от Vassilea

# 20 302
Стига с това отрицателно време. С ваксини са вече милиони хора по цял свят  от две години назад... Имам чувството, че за някои хора земята е спряла или... плоска.

# 20 303
Ако разбирам правилно, предлага ни се вариант да не ни затварят, но от нас се изисква:
- ваксинирани/ преболедували- сертификат
- неваксинирани - безплатен тест на входа на театри, кина и ресторанти и др.
Ако е така, защо се протестира?

# 20 304
Е може да са успели да убедят колебаещите се и онези дето използват ваксините само за ходене в чужбина, а сега за зелен паспорт в БГ.
Давай народе - скоро Янсен ще се изчерпа!
Имаме ли достатъчно останали бройки за нововаксинците.

Според ECDC (Европейски център за превенция и контрол на заболяванията) няма много налични дози Janssen, малко над 200 000:

България:

- Pfizer-BioNTech - доставени дози 4 265 820, приложени дози - 1 621 869

- Janssen - доставени дози 426 100, приложени дози - 215 701

- Moderna - доставени дози 891 600, приложени дози - 308 399

- Astra Zeneca - доставени дози 1 183 200, приложени дози - 479 083

Общо доставени дози - 6 766 720, приложени дози - 2 628 991 или 38,9%.

https://qap.ecdc.europa.eu/public/extensions/COVID-19/vaccine-tr … #distribution-tab

Супер. Сега всички медии трябва да кажат, че Янсен са с ограничени бройки у нас и тогава гледайте що е то опашки за ваксини Grinning

# 20 305
Има ли право работодател да те заплаши с уволнение, ако нямаш ваксина? Става въпрос за държавна работа? У дома не сме антиваксъри, имаме си всичко и сме за ваксините, но на този етап не искаме и не можем да се доверим за тези и изчакваме.
На мъжа ми са казали, че искат и тестове на всеки 48ч ако не се ваксинира.

Последна редакция: ср, 20 окт 2021, 17:04 от Не се сърди, човече

# 20 306
  • Сан Франциско
Цитат
Повечето ги е страх  от неизвестното пуснато в употреба за отрицателно време.

https://publichealth.jhu.edu/2021/the-long-history-of-mrna-vaccines

Открити през 1960-те, проучвания и изпитания през 1970-те, тествани на животни през 1990-те, тествани при хора през 2013…

# 20 307
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога

Дано не е вярно.
Интересно, всички забравиха за "тромбозите" от векторните ваксини и хукнаха да търсят Янсен. Аз в интерес на истината бих уважила позицията на заклетите антиваксъри. Ако аз бях такава, щях да се тествам на всеки 48 часа, но нямаше да отстъпя и на йота от позицията си, че ваксините са вредни. И на антиваксъри не случихме Grin
Че кой е казал, че тези които не са се ваксинирали до момента всичките са антиваксъри.
Повечето ги е страх  от неизвестното пуснато в употреба за отрицателно време.

А те положиха ли усилия за две години от неизвестно да им стане известно ?!

Риторичен въпрос

# 20 308

Дано не е вярно.
Повечето ги е страх  от неизвестното пуснато в употреба за отрицателно време.
Ми анджък де, вредни са, щото са пуснати за отрицателно време. В същото време се размятат препоръки да се пият разни вещества(субстанции ли казваха на ваксините Wink ), регистрирани като хранителни добавки, щото въпросните вещества по една или друга причина не могат да изпълнят изискванията на агенциите по лекарствата и да се регистрират като лекарствени средства. Че и като капак на всичко още от пелени започват да тъпчат децата си с въпросните добавки.

Последна редакция: ср, 20 окт 2021, 14:42 от Safiren

# 20 309
Кирил Петков за сертификатите-подкрепям
https://novini.bg/bylgariya/izbori/686734

Общи условия

Активация на акаунт