COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 971 318
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 20 355
През м. август не се искаха. Сега с оглед заболеваемостта - не знам.

# 20 356
Видели министър и тръгналии да бият - примитивизъм и простотия. Не разбират мерките, не разбират нищо.
Процесът е двустранен, като и в двете страни има умни има и прости. Наличието на вторите сред масата е нормално, но наличието в управлението на такива е необяснимо.
Щом си начело си длъжен да направиш нещата така, че да бъдеш разбран от първия до последния, ако не можеш, не ти е мястото там.

Всяко постъпване в болница се предшества от бърз тест, независимо човекът дали е ваксиниран или не. И праз м. август беше така и сега е така.

# 20 357
  • София
Коста Копейкин от партия Възраждане Не направи добра услуга за изборите с тия изстъпления на неговите подчинени....

# 20 358
МЗ постна
Над 1 млн. европейски зелени сертификата са изтеглени през Националната здравно-информационна система (НЗИС). Само за вчерашния ден, когато бяха въведени новите противоепидемични мерки, са изтеглени близо 50 000 документа за COVID-19, като 65% от тях са заявени след 19.00 ч.

# 20 359
Цитат
Един от малкото качествени хора в образователната ни система, които са влизали и опитвали да променят нещо. Макар и на всеки там да не са му големи шансовете за промяна...

Ударът срещу него е удар срещу науката и смисъла на всичко в нашето жалко общество...

Вярно, че проф. Денков е един от малкото интелигентни и знаещи хора в управлението, но не мисля, че атаката е била персонално към него. Просто той е бил на неподходящото място в неподходящото време.
Големия процент от държавниците ни с нищо не са по различни, от биячите, в жалкото ни политическо общество.

Видели министър и тръгналии да бият - примитивизъм и простотия. Не разбират мерките, не разбират нищо. Ето на такива хора вече близо две години се удовлетворяват постоянно претенциите. Срам.
Хайде хайде,нищо им няма...Ние що бой ядем ежедневно,те ни мислят сигурно...Днес бой с ток,утре бой с олио,вериги ден бой с бензин,после бой с платени тестове,и още и още бой...ежедневно.,целогодишно....

# 20 360
Цитат
Един от малкото качествени хора в образователната ни система, които са влизали и опитвали да променят нещо. Макар и на всеки там да не са му големи шансовете за промяна...

Ударът срещу него е удар срещу науката и смисъла на всичко в нашето жалко общество...

Вярно, че проф. Денков е един от малкото интелигентни и знаещи хора в управлението, но не мисля, че атаката е била персонално към него. Просто той е бил на неподходящото място в неподходящото време.
Големия процент от държавниците ни с нищо не са по различни, от биячите, в жалкото ни политическо общество.

Видели министър и тръгналии да бият - примитивизъм и простотия. Не разбират мерките, не разбират нищо. Ето на такива хора вече близо две години се удовлетворяват постоянно претенциите. Срам.

Възраждане се правят на Атака … доста успешно, очевидно.

# 20 361
Цитат

Точно така!

# 20 362
Не са го били. Вие май набрахте и не можете да се спрете....

# 20 363
  • Пловдив
Видели министър и тръгналии да бият - примитивизъм и простотия. Не разбират мерките, не разбират нищо.
Процесът е двустранен, като и в двете страни има умни има и прости. Наличието на вторите сред масата е нормално, но наличието в управлението на такива е необяснимо.
Щом си начело си длъжен да направиш нещата така, че да бъдеш разбран от първия до последния, ако не можеш, не ти е мястото там.

Това е ясно и е така. Но е ясна и причината да бъде нападнат един министър - невежо недоволство от мерките, това е в основата. Който и министър да бяха видели, са щели сигурно да нападнат заради озлоблението и невежеството си.

# 20 364
  • София
Чипове ли? Не.
Чакат да видят страничтите /д/ефекти в ДЪЛГОСРОЧЕН план.
Не е трудно да се схване, нали?

Няма проблем да чакат, но тъй като междувременно застрашават общественото здраве, ще платят цената с редовно тестване.

# 20 365
Възраждане се правят на Атака … доста успешно, очевидно.
Те СА Атака ... отцепено крило с център Варна.

# 20 366
Това е ясно и е така. Но е ясна и причината да бъде нападнат един министър - невежо недоволство от мерките, това е в основата. Който и министър да бяха видели, са щели сигурно да нападнат заради озлоблението и невежеството си.
Озлоблението и невежеството са плод на управлението, а не че народа ни е такъв.
Ние що бой ядем ежедневно,те ни мислят сигурно...Днес бой с ток,утре бой с олио,вериги ден бой с бензин,после бой с платени тестове,и още и още бой...ежедневно.,целогодишно....
Това е факт, който не може да бъде оспорен и води до напрежение и т.н.

# 20 367
За какво спиране на живота става дума? Не може да се ходи в мол и на кръчма. Във всички други места е разрешено.
Не, за 7-годишна борба за дете става дума. На финала на репродуктивните ми възможности остава да си забия ваксина и да чакам 6 месеца имунната ми система да се успокои, за да не убие събираните ми в продължение на 3 години последни 4 ембриона. Това достатъчна причина ли е да не искам да се ваксинирам в момента? Вие бихте ли рискували последната си възможност да станете майка? Не ми стига, че имам двойно завишена NK-клетъчна активност ами още проблеми да си създам. Не мога да си позволя да спра дори за 1 месец. Не е лошо да спрете да намесвате клишето, че не можем без молове и кръчми. Около мен точно ваксинираните не се спират и не ги е еня какво могат да предизвикат с веенето си напред-назад.
Със сигурност има хора със сходни на моите проблеми, които са се ваксинирали, но всеки решава за себе си. Аз не искам после да си бия главата дали ваксината не е причина за неуспеха ми. Затова избрах да пазя себе си и околните, което не е гаранция, че няма да ме лепне, но то и с ваксина няма гаранция. Така че нека бъдем по-толерантни и да приемем, че освен подвластните на конспирации има и други случаи и съдби. А тестовете добавени към над 40-те хиляди лева, които съм дала до момента по инвитро болници в България, ми идват в повече определено. Утре може да решат, че и на работа не мога да ходя без тест и да ме оставят без доходи и с ипотечен кредит.

# 20 368
За мулти-системния синдром след Ковид - при децата - учените търсят отговори:

https://www.healthleadersmedia.com/covid-19/scientists-search-ca … ammation-children

От 6,2 милиона деца в САЩ, диагностицирани с COVID, над 5200 са развили MIS-C.

Около 80% от пациентите с MIS-C се лекуват в интензивното отделение, 20% изискват механична вентилация, а 46 са починали.
През цялата пандемия, MIS-C е следвал предсказуем модел, изпращайки вълни от деца в болницата около месец след covid прилив.
Педиатричните интензивно отделение — които лекуваха хиляди млади пациенти по време на късния летен делта пренапрежение — сега се борят да спасят последния кръг от изключително болни деца.

Повечето деца с MIS-C тест отрицателни за COVID, което предполага, че тялото вече е изчистило коронавируса  от носа и горните дихателни пътища.
Скрит текст:
Това накара лекарите да приемат MIS-C е "постинфекциозно" заболяване, развиващо се след "вирусът напълно е изчезнал", каза д-р Хамид Басири, специалист по педиатрични инфекциозни болести и сърежисьор на програмата за имунна дисрегулация в Детска болница на Филаделфия.
Сега обаче "има нововъзникващи доказателства, че може би това не е така", каза Басири.
Дори вирусът да е изчезнал от носа на детето, той би могъл да дебне – и проливане – другаде в тялото, каза Чоу. Това може да обясни защо симптомите се появяват толкова дълго след първоначалната инфекция на детето.
Д-р Лаел Йонкер забеляза, че децата с MIS-C са далеч по-склонни да развият стомашно-чревни симптоми — като стомашна болка, диария и повръщане — отколкото проблемите с дишането, често наблюдавани при остър COVID.
При някои деца с MIS-C коремната болка е била толкова тежка, че лекарите са ги диагностицирали погрешно с апендицит; някои всъщност са подложени на операция, преди техните лекари да осъзнаят истинския източник на болката си.
Йонкер, педиатричен пулмолог в Бостънската massGeneral Hospital for Children, наскоро откри доказателства, че източникът на тези симптоми може да бъде коронавирусът, който може да оцелее в червата седмици след изчезването му от носните пасажи, каза Йонкер.
В проучване през май в Списанието за клинично разследване Йонкер и нейните колеги показват, че повече от половината от пациентите с MIS-C имат генетичен материал — наречен РНК — от коронавируса в изпражненията си.

# 20 369
От снощи следя темата и разбирам много добре къде се набутвам доброволно, но не разбирам защо се опитват да принудят и хора, с достатъчно антитела, да се ваксинират. Да, преболедувала съм преди почти година, но преди месец антителата ми бяха колкото и през март, и повече от през декември, месец след като се разболях.
Има много хора, преболедували преди повече от 6 месеца, но с достатъчно антитела. Защо те да нямат право на сертификат? На ваксинираните никой не им дава сертификата след като са им проверили антителата, а след като са им поставили необходимите дози ваксини.
Не разбирам с какво преча на останалите и с какво ги застрашавам.
Ако някой ми даде логично обяснение защо да се ваксинирам сега, а не когато антителата ми започнат да падат, отивам още утре. Не съм против ваксините, но няма как да отида да се ваксинирам, ако не получа логичен отговор на въпросите ми.

Общи условия

Активация на акаунт