COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 971 225
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 20 535
  • София
Стария живот ще се върне най-късно 2023 г.
Стига с тези черни нотки. Аз съм оптимист, ще видите.
Още малко търпение и стискане на зъбките, уф Simple Smile

Чакам с нетърпение. Писна ми Simple Smile
Не се трае вече.

# 20 536
Възможно е днес да са над 25 000 ваксини..или може би и повече...

# 20 537
  • Пловдив
В Израел откриха нов щам на COVID-19

Нова мутация на коронавируса, обозначена като AY.4.2 е открита при дете, което се е върнало в Израел от чужбина. Инфекционисти твърдят, че този вариант може да е по-заразен от щама „Делта“, съобщава израелският телевизионен Канал 12, позовавайки се на министерството на здравеопазването.

При тестване на летище Тел Авив е установено, че 11-годишно момче има COVID-19. В същото време пациентът след пристигането си е бил изолиран и не комуникира с никого.

По -заразен щам на коронавирус беше идентифициран по-рано и от британски учени. Според експерти от Кеймбридж и генетици от Лондон, мутацията може да надхвърли заразяването с „Делта“ с 10-15 процента. Ако тези констатации се потвърдят, този вариант на коронавируса ще стане най-заразният от началото на пандемията.

Според учените AY.4.2 може да предизвика нарастване на честотата на инфекции с COVID-19 в Обединеното кралство. Той вече се открива при всеки десети заразен човек, а делът между общия брой пациенти нараства бързо.

https://varnanovini.bg/2021/10/20/v-izrael-otkriha-nov-shtam-na- … HH0r5NGkf0VAeafPY

# 20 538
Яд ме е, че отново учениците и студентите са онлайн.

Студентите със сертификат могат да учат присъствено, знам, защото мм е преподавател и е дошла заповед на ректора, че ваксинирани преподаватели и студенти учат присъствено, другите - онлайн. Лично аз съм много за тази мярка, защото студентите са пълнолетни хора със съответните отговорности. Нали точно в тази тема не е нужно да обясбявам какво му пречат на мм неваксинираните студенти, при положение че е ваксиниран? Ще се ваксинират всички и след две седмици на лекции, проблем не виждам. И трябваше сами да се сетят, както и преподавателите, които утре няма да отидат на работа.
Болднатото не се отнася за СУ. Иначе е хубаво, че някои са намерили решение.

# 20 539
Яд ме е, че отново учениците и студентите са онлайн.

Студентите със сертификат могат да учат присъствено, знам, защото мм е преподавател и е дошла заповед на ректора, че ваксинирани преподаватели и студенти учат присъствено, другите - онлайн. Лично аз съм много за тази мярка, защото студентите са пълнолетни хора със съответните отговорности. Нали точно в тази тема не е нужно да обясбявам какво му пречат на мм неваксинираните студенти, при положение че е ваксиниран? Ще се ваксинират всички и след две седмици на лекции, проблем не виждам. И трябваше сами да се сетят, както и преподавателите, които утре няма да отидат на работа.

Това за кой ВУЗ?
В СУ са онлайн до 22.11. Ваксинираните също са онлайн.
Говори се, че когато София-град излезе от тъмно-червено и червено, ще се възобновят присъствените занятия със сертификат като няма да се организира дистанционно за тези, които не го представят, т.е. ваксинираш се или се тестваш в противен случай прекъсваш семестъра.
Затова е голямото роптаене.
Защото хем плащаш такса да учиш, хем обаче ако няма поставена ваксина, трябва да се заплати от джоба на студента тестуването.
Ние мислим по един начин, студентите по друг. Дълга е тази тема. Разбирам ги и тях...
С какво ученик в 12 клас е по-различен от студент в 1 курс освен че ученикът няма да бъде тестван в клас и няма да му се иска ваксина. Заради това недоволстват студентите.

# 20 540
Сега си погледнах сертификата, имам си го, но ще е валиден след 6 дни. Две седмици след втората ми доза

# 20 541
За НБУ говоря, извинявайте, че не уточних.
Студентите са самостоятелни хора, от които очакваме да носят отговорност за последиците от решенията си, на учениците от 12 клас още им пишем извинителни бележки по уважителни причини и им даваме джобни, това е разликата. И освен това учениците  нямат право на присъствено обучение, дори да са ваксинирани.
Да вземат да пораснат тия студенти най-накрая, пълно е с лигльовци с претенции, на които някой им е длъжен!

Последна редакция: чт, 21 окт 2021, 00:02 от Rayna13

# 20 542
СУ са мързеливи безхаберници и лежат на някакви стари лаври.
НБУ постъпват по европейски. Интересно в УНСС какво са решили.

Идеята на настоящите мерки е не да стоим по къщите, а да накараме хората да се ваксинират.
И, за който го е направил, ограниченията трябва да са минимални.

# 20 543
  • Там,където се събуждам щастлива.
Юли месец тръгнаха много случаи нагоре в Нидерландия и се оказа, че имат връзка с факта, че много млади си бяха сложили Янсен и веднага имаха код за фестивали. Смениха веднага с валиден сертификат след 14 дена.
Дано нашите управници следят тези неща и не повтарят грешките на другите държави.

Босна и Херцеговина са същите балканци, като нас. Не носеха маски (задължителни са). Никакви мерки.

# 20 544
СУ са мързеливи безхаберници и лежат на някакви стари лаври.
НБУ постъпват по европейски.
Интересно в УНСС какво са решили.

Идеята на настоящите мерки е не да стоим по къщите, а да накараме хората да се ваксинират.
И, за който го е направил, ограниченията трябва да са минимални.
И това смело твърдение е на базата на???
Всеки университет си има кусури. В случая са преценили, че няма да могат да осигурят контрол.
За да не спамя: мерките не били на Кацаров, ами на Алибегов. Кой заложи, че ресторантьорите ще се опитват да ни оправят?
https://novini.bg/bylgariya/obshtestvo/686794

# 20 545
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Абсолютно си права, Калинка.
Надявам се на по-адекватно отношение,
но дотук мнението ми е следното,
копирам си го от темата за дистанционното обучение ......всяко упражнение в България е излишно и не може да се проконтролира ефекта му, тъй като липсва контрол върху изпълнението му.....

# 20 546
  • София
Изказването ти е отвратително и си личи, че деца нямаш. По закон не можеш да оставиш дете на 7 г само вкъщи, като изключим това, че е и безотговорно.
И понеже ми вади очите- дата 31.09 не съществува.

# 20 547
Браво, приветствам мерките, въпреки всички неразбории около въвеждането им. Копират мерките на Запада  от преди 2 месеца. Така Германия ваксинира и по-нерешителните и се достигна процент на ваксинация при активното възрастно население(18-55) от 70%, а процентът при медицинския персонал е 95% без ваксината да е задължителна.
Пак да ми говорят небивалици приятели от България, как лекарите знаели, че ваксините били опасни, но си мълчали. 95%!

жалко само за хората в БГ, които си отидоха и ще си отидат при налична ваксина! Статистиките са потресаващи. Първи по смъртност в ЕС, на последните места по брой ваксинирани, цели партиди изхвърлени ваксини.

# 20 548
В Израел откриха нов щам на COVID-19

Нова мутация на коронавируса, обозначена като AY.4.2 е открита при дете, което се е върнало в Израел от чужбина. Инфекционисти твърдят, че този вариант може да е по-заразен от щама „Делта“, съобщава израелският телевизионен Канал 12, позовавайки се на министерството на здравеопазването.

При тестване на летище Тел Авив е установено, че 11-годишно момче има COVID-19. В същото време пациентът след пристигането си е бил изолиран и не комуникира с никого.

По -заразен щам на коронавирус беше идентифициран по-рано и от британски учени. Според експерти от Кеймбридж и генетици от Лондон, мутацията може да надхвърли заразяването с „Делта“ с 10-15 процента. Ако тези констатации се потвърдят, този вариант на коронавируса ще стане най-заразният от началото на пандемията.

Според учените AY.4.2 може да предизвика нарастване на честотата на инфекции с COVID-19 в Обединеното кралство. Той вече се открива при всеки десети заразен човек, а делът между общия брой пациенти нараства бързо.

https://varnanovini.bg/2021/10/20/v-izrael-otkriha-nov-shtam-na- … HH0r5NGkf0VAeafPY
Нашите журналисти както винаги не правят разлика м/у щам и вариант...става дума за варианта Делта+, индетифициран през юли 2021 .
https://www.bbc.com/news/health-58965650

# 20 549
4522 нови, съвсем лек спад от вчерашните.

Общи условия

Активация на акаунт