COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 969 977
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 20 700
  • София
Ако усилието на една магазонерка се съсредоточи в това да Ви убеди, че на кашкавала с изтекъл срок нищо му няма и е полезен за организма Ви, дали това усилие си струва?
След като яденето на кашкавал намалява силно смъртността, определено си заслужава.
Ама че пример Joy

# 20 701
Стрина Калина, месечната рамка при моите познати и в двете групи е 4-6 месеца. Но си се пазят еднакво. Не мога да сравнявам ваксиниран, който не пази мерки и преболедувал, който пази. Всичките ни приятели си спазват мерки, при боледуване са потвърдени лабораторно, а не по разкази на очевидци и с тестове за антитела. Намирам ги за достатъчно достоверни за боледуване.

Стига моля с мантрата за естествен имунитет. Да добър е, но не е вечен.  

Познавам 3 пъти преболедувал в рамките на една година. Средно на всеки 3-4 месеца. Това отговаря ли на въпросите ти! Но два пъти боледувал след ваксина не!
Отговаря, да!

Искам да знам кои обекти мога да посещавам без новите изисквания за тестове и сертификат.. Малко магазини... Кой ако може някой знаещ с по-изчерпателен отговор... 🤨
Има си заповед, в която ясно е описано. Или е по-лесно някой друг да я преразкаже?

# 20 702
И децата ни прекарват половината ден с хора, които смятат, че "ваксината и тя заразява"?!? Направо да го закриват това училище!

# 20 703
Надявам се, че Стойчо няма да отстъпи на антиваксърския натиск.
Натиска не е антиваксърски, а чисто прагматичен.  Не може да се налага нещо, за което няма капацитет да бъде изпълнено. Може ли Кацаров да ваксинира 2 млн. за два дена?

# 20 704
  • Пловдив
Кацаров с извънреден брифинг за новите мерки!
Днес, 21 октомври, от 11.00 часа министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров ще даде пресконференция относно актуалната ситуация с COVID-19 и въведените в страната противоепидемични мерки.
Събитието ще се проведе в  Министерството на здравеопазването на площад "Св. Неделя“ №5 в конферентна зала. Това съобщиха от пресцентъра на министерството на здравеопазването преди минути.

Дано да не съобщят, че ще отменят някои мерки.

# 20 705
До 1000 лв. глоба за тези, които нямат зелен сертификат и нарушават мерките
"Заместник-министърът на здравеопазването д-р Димитър Петров обяви, че "до 4 седмици държавните служители и учителите вероятно също ще бъдат задължени да имат зелен сертификат". Той обясни е ефира на  "Здравей, България" по NOVA, че в настоящата заповед служителите в администрациите са изключени, защото това щяло да попречи на услугите и на гражданите, и на бизнеса.
"Има идея да се даде гратисен срок тези хора да се ваксинират. В момента това се обсъжда на ниво министри. Идеята на МОН е да се включат и учителите", добави д-р Петров. Той подчерта, че тези, които не притежават зелен сертификат и нарушават мерките, ще бъдат глобявани. За физически лица глобата е до 1000 лв. Ако има съмнение, че документът е фалшив, може да се повдигне обвинение. При системни нарушения пък обектите могат да бъдат затваряни и да им се отнема правото да работят със здравен сертификат. Органите, които проверяват, са РЗИ, полицията и служители на общините.
"Когато и мерките бяха меки, пак до голяма степен не се спазваха. При тази ситуация контролът ще се засили, основно ще разчитаме на полицията, тъй като правата на РЗИ са малки", обясни д-р Петров. Относно отправените запитвания защо не се издава зелен сертификат на хора с много антитела, зам.-министърът обясни, че мярката у нас не може да се промени, докато не бъде променена на европейско ниво.
"Това изискване може бъде променено или срокът след преболедуване бъде удължен, което е възможно да се случи, но не в близките седмици, но ние не можем да вземем това решение. Препоръките и на нашите експерти епидемиолози също са за срок от 6 месеца след преболедуването. Ако променим изискването, ще излезе, че сертификатът не е европейски и въвеждаме мерки на своя глава. В ЕС и САЩ антителата не се признават за издаване на сертификат. От медицинска гледна точка те могат да бъдат показател", обясни той и подчерта, че решението не може да бъде взето от министъра, без да бъде препоръчано от експерти, защото ще бъде политическо и популистко.
Относно признаването на антигенните тестове за издаване на сертификат, д-р Петров обясни, че промяната ще бъде въведена скоро и че тя зависи от "Информационно обслужване", които трябва да я направят. Ще се признават всички тестове, направени след 1 декември 2020 година. Обсъжда се и издаването на сертификат след първата доза.
"Зелен сертификат не може да се издава на хора, които имат противопоказания за ваксинация. Те трябва да се тестват. Тези хора имат по-голям риск от заразяване. Моето лично мнение е, че тези хора трябва да избягват местата, на които има струпване на хора", добави зам.-министърът.
Д-р Петров заяви, че сертификатите са дали възможност на обектите за развлечение да работят. Според него, при тези цифри на заболеваемост, алтернативата е налагането на локдаун. Зам.-здравният министър е на мнение, че вероятно големите обекти ще сключат договор с лабораториите и също ще правят тестове на място. Тестовете ще струват между 5 и 10 лв."

# 20 706
  • София
........................

Познавам 3 пъти преболедувал в рамките на една година. Средно на всеки 3-4 месеца. Това отговаря ли на въпросите ти? До сега не зная, за два пъти боледувал след ваксина.
Ще е полезно да споделите дали и трите пъти е боледувал по един и същи начин... дали имунната система реагира по един и същи начин на заразяванията или веднъж го карат леко, после тежко...

# 20 707
  • София
Натиска не е антиваксърски, а чисто прагматичен.  Не може да се налага нещо, за което няма капацитет да бъде изпълнено. Може ли Кацаров да ваксинира 2 млн. за два дена?

А досега къде спаха всичките неваксинирани?

# 20 708
Скрит текст:

Абсолютно приветствам въвеждането на зелен сертификат за учители и администрация.

И аз, но имам опасения, че ще вдигат врява до бога, ще напускат, ще изнудват, че няма кой да учи децата. Няма да мине леко.

Това е най-тъжното за мен, лично.
Очаквам най-голям отпор да срещнат от учителите ...

п.п. Имам съседка - учител. Вчера я видях. Питам дали е ваксинирана и какво смята да прави, когато (защото съм сигурна, че ще случи) въведат зелен сертификат в училищата.
Отговор - ами не знам, не знам. Тя и ваксината заразява, не съм го измислила още.
Тези 30% ваксинирани в училищата си има причина да са толкова.

И това е и причината, за да се ядоствам на тези, които приравняват лекарите с техните 80% с тези 30% на учителите.

Стойчо Кацаров е толкова "качествен" министър, колкото и предходният. Но е перде и искрено се надявам да не поддаде.

Ако свърши тази работа и успее да наложи зеления сертификат ще го поздравя.
Защото другата не можа.

И такива учат децата.
Надявам се тази да преподава физическо или в краен случай музика.

# 20 709
  • София
Ако усилието на една магазонерка се съсредоточи в това да Ви убеди, че на кашкавала с изтекъл срок нищо му няма и е полезен за организма Ви, дали това усилие си струва?
Потресена съм от съсловието наречени учители. Без извинение. Такива капацитети ни учат децата. И то не от дните на Ковид, много преди това. Не потрес, следващото.
И трето, такива “магазинерки”😂 отдавна няма. А ако има, то проблема е във вас, какви бакалийки посещавате.
Е, има хора, които много информирано предпочитат вечното щастие пред рядкото щастие.

# 20 710
Скрит текст:

При управляващите, които не направиха никакво усилие, когато имаше условия.

# 20 711

В един момент ще трябва да стигнем 60-70 % ваксинирани. Трябва де се почне отнякъде.

# 20 712
  • Бургас
През всички ще мине Делта Simple Smile Въпроса е как.
Аз лично бях болна от нещо. Казвам нещо, защото положителен тест така и не видях. И температура си имах, и кашлица, загубих вкус и обоняние за два дни. Интерстициална пневмония направих.косата ми се сипе на шепи.  Тъй като не видях + тест не мога да бъда сигурна какво е и дали е ковид. Два месеца след втора доза. Какво е било идея нямам и не ми и дреме вече.

Ако ваксината би дала шанс за по - леко боледуване на хора, които не са срещали вируса, то с нея е в пъти по - добре.
По - добре би било и да си болен, а болниците да не са натъпкани и да си без достъп до мед.помощ. Там ни е проблема на нас. За 3ти път се докарваме до патова ситуация, поради глупави мисли, че нещото ваксина било опасно. Стига бе.
Деган и мотилиум при бебета кога разбраха, че са опасни. Старо и изпитано лекарство е и в двата случая. Ранитидин дето се гъчкаше като бонбон и него…

Най - ярък пример за пустата делта ми е едно другарче на сина ми. Боледува Март. Лепна делта Септември. Еми две седмици хлапето не му беше добре. За момче на 16, две седмици не е лека работа. През март мина леко.

# 20 713
  • София
Имането на условия е следствие от усилие.

# 20 714
Сега пък откъде се пръкна тази мантра, че ваксините са с изтекъл срок на годност Grinning иначе то пък проблемът на масовият кашкавал, който се продава, срокът на годност да е...

Общи условия

Активация на акаунт