COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 969 798
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 21 030
  • БГ
Елора, не е любопитство, на мен ми е ясно, че няма нещо неотложно в събота и неделя, което да не може да се свърши с онлайн банкиране. Просто подчертавам несъстоятелността на аргументите ти. Simple Smile

Тестовете пред моловете са антигенни, разбира се. На кой друг тест ще ти излезе резултат до 15 минути? И важат 48 часа.

Оф, ти сериозно ли не се сещаш, че има доста неща, които не може да се свършат онлайн?
Айде помисли още мъничко.
С електронен подпис или Evrotrust може всичко. От повече от година не съм стъпвала в институция. Банки, общини, евн, Софийски съдилища, нап, нои... Всичко онлайн.

С толкова опит, споделете банката, която ще ви отпусне/предоговори кредит или ипотека без да ви види на живо?
А, че банката в мола и служебно може да се налага да се ползва. Т.е да отчета парите на шефа вечерта, ще си правя тест през ден.

# 21 031
Insane, какво друго очакваш?

# 21 032
https://novini.bg/bylgariya/obshtestvo/687043
Най-мрачните прогнози се сбъднаха; Еврокомисар предложи за България да бъде задействан механизмът за гражданска защита на Европейския съюз
А какъв е този механизъм?

# 21 033

С толкова опит, споделете банката, която ще ви отпусне/предоговори кредит или ипотека без да ви види на живо?
Прокредитбанк. Миналото лято ми от пуснаха след 3 телефонни разговора, подпис и документи по евротръст и толкоз... Не съм ходила никъде, не са ме виждали. Парите ми бяха в сметката за седмица.

# 21 034
  • При семейството си
Уникално…какво ли правят хората в стотиците градове, в които няма банки в молове, даже няма молове. Какво остава да работят уикендите.

# 21 035
  • София
Най-мрачните прогнози се сбъднаха; Еврокомисар предложи за България да бъде задействан механизмът за гражданска защита на Европейския съюз

Гръмки и леко безсмислени заглавия с цел да всяват паника и да привличат трафик към някакви сайтове.
Най-мрачните прогнози са за 10000 новозаразени дневно иначе от ЕС имат механизми за помощ.

# 21 036
  • София
Че какво правиш в Хепи😀
Не беше Хепи, а Спагети нещо си на Света Неделя. И там ми беше срещата, все пак не работя тук, налага се да ходя понякога и където ми кажат.

# 21 037
Аз не, че гледам ТВ, но досега не съм чула, някой компетентен да излезе в ефир и да обясни на хората, че няма опасност ако са боледували преди месец да се ваксинират! Напротив, чувала съм за  обратното.."вирусен товар" ли му казваха..
Не съм чула да излезнат и да кажат, че не е проблем в пика да се ваксинираш. И че ваксина( която още не действа) и боледуване не те правят по- рисков.
Не съм чула, че и някой в България отчита странични реакции от ваксината ( сериозни такива).
Аз лично познавам двама, един с летален изход и един 6 месеца инвалид ( за радост вече може да става и прави кратки разходки, въпреки болките)
Доверието го няма..Поне аз това виждам

# 21 038
Чета и се чудя аз на друга планета ли живея. Вчера го написах, изтриха ме, но пак ще опитам. Малта е малка по площ и население, но с 90%+ ваксинирани нито има вълна в момента, нито пълни болници или смъртни случаи. Хората се ваксинираха не само за да пазят себе си, но и обществото като цяло. Започна се с приоритетните групи и до средата на лятото минахме 70%. Учениците са присъствено. Малкото ваксинирани с положителен резултат се карантират за 10 дни, контактните с тях за 5. Все още има мерки - маски на закрито - всички ги носят, изискване за брой посетители в заведения или обществени мероприятия. Неваксинираните, които влизат на острова се поставят под карантина, тестове се правят задължително при симптоматика. Никой не се чувства ощетен откъм права и свободи - сигурно всички тук сме идиоти. Ваксината работи при висок процент на имунизирани, съответно пробивите са малко. Факт, който наблюдавам от месеци.
Стана ми интересно написаното от вас и реших да проверя статистическите данни за коефициента на смъртност в Малта. Направих го, защото отдавна следя подозрително ниския докладвани брой смъртни случаи от ковид-19 в страните-отличници по отношение на ваксинациите. Данните, които идват от страни като Ирландия, Великобритания, Испания просто ти крещтят "Видя ли как ваксините ни свършиха работа? Видя ли, а?"

Ами видях. Числата за периода 2019-2021 са следните - в нито една страна-отличничка във ваксинирането няма намаляване на коефициента на смъртност през 2021 г. И така, от една страна ни докладват нищожен брой на починали от ковид-19 (особено в последните месеци), а от друга страна няма намаляване на коефициента на смъртност.

Погледнах и данните за Малта - положението е същото. Коефициентът на смъртност през 2021 продължава да си расте, напук на успешната васкинационна кампания. А не трябва ли всъщност да отбелязва пик през 2020 и да намалява през 2021?
Не, нищо не си видял. Всички данни за 2020 г. и по-късно са прогнози на ООН и НЕ включват никакви въздействия на вируса COVID-19.

# 21 039
Да, това е очаквано, обаче народа не иска и да знае..Както беше казал онзи румънец - не вярват бе, даже и като умрат, пак не вярват..Та и ние като тях, нищо че цялата карта на България вече е тъмно червена, чак лилава..
Ето и Витанов, това го говори от 2 месеца, но никой не му вярва и ето че се оказа прав..
Най-мрачните COVID прогнози на проф. Витанов се сбъднаха
Базовото репродуктивно число вече е 1.364. То надхвърли 1.3. Започва засилено натаварване на здравната система, ако това число се задържи над 1.3. Броят на активните случаи ще расте бързо, ще се увеличават по-бързо и хоспитализациите и случаите за интензивни отделения.
"Разпространението на заразата в страната е преобладаващо дифузно. Днес 26 области са с такова разпространение. Само в 2 области дифузното разпространение още го няма - Кърджали и Бургас. Но и те са на ръба на старта на дифузно разпространение", посочва оше проф. Витанов.
https://novini.bg/zdrave/bolesti/686972

# 21 040
  • Пловдив
https://nova.bg/news/view/2021/10/21/343679/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D … 1%82%D0%B2%D0%BE/
Много съм съгласна със Стойчо Стойчев в това предаване. Много.

https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/nov-opasen-shtam-na-covid-19-plyzna-v-rusiia-6132818

Нов опасен щам на COVID-19 плъзна в Русия - AY.4.2
Това е най-притеснителното според мен. Докато ние се ваксинираме с първа игла с ваксина, правена за китайския вирус - идва поредният мутирал щам. Ваксините бяха до 100% ефективни за китайския, ефективността падна малко при английския, значително при индийския... сега при този според мен нникой няма идея какво ще става.
А ние имаме милиони ваксини на склад, с изтекъл срок на годност, с удължен срок на годност и с изтичащ срок на годност, които вероятно ще се пробват да използват.

Очаквам да се ваксинираме регулярно, но за разлика от грипните тези ваксини ще изостават от мутиралите нови щамове.

# 21 041
  • БГ
Insane, какво друго очакваш?
Аз ли?
Ако въпроса е към мен :  медицински проблем да се решава с медицински мерки. Политическите не са такива. Изнудването с цел принуда още по малко.

Пример: За 2год.пандемия още няма яснота имаш симптом къде отиваш - ОЛЛ, ковид център,спешен кабинет? Лаборатория? Ренген?
Хората се лутат, чудят,чакат и умират.
Добре решиха ковид центрове - само, че повечето на хартия. Или в центъра могат да ти направят бърз тест, ма не могат да те регистрират... И още, и още...нищо в интерес и полза на българите - не ме интересува как е в Европа, факт че у нас не сработва.
А ,,сертификатите" за мен не са мярка, както искате го разбирайте. Няма да ни се реши кризата.

# 21 042
https://nova.bg/news/view/2021/10/21/343679/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D … 1%82%D0%B2%D0%BE/
Много съм съгласна със Стойчо Стойчев в това предаване. Много.

https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/nov-opasen-shtam-na-covid-19-plyzna-v-rusiia-6132818

Нов опасен щам на COVID-19 плъзна в Русия - AY.4.2
Това е най-притеснителното според мен. Докато ние се ваксинираме с първа игла с ваксина, правена за китайския вирус - идва поредният мутирал щам. Ваксините бяха до 100% ефективни за китайския, ефективността падна малко при английския, значително при индийския... сега при този според мен нникой няма идея какво ще става.
А ние имаме милиони ваксини на склад, с изтекъл срок на годност, с удължен срок на годност и с изтичащ срок на годност, които вероятно ще се пробват да използват.

Очаквам да се ваксинираме регулярно, но за разлика от грипните тези ваксини ще изостават от мутиралите нови щамове.
Няма нов щам..Нашите журналисти даже и не могат да преписват правилно, търсят сензации, без дори да знаят кое какво означава...Това е вариантът Делта +, открит юли 2021...Вместо вариант пишат щам.Simple Smile

# 21 043
  • В заешката дупка
В момента в България такъв хаос ли е какъвто е в темата или по-голям?

# 21 044
  • БГ
Почти като в темата

Общи условия

Активация на акаунт