COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 968 504
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 21 510
Сериозно, каква изолация ще ни наложат ЕС?
Ограничения за пътувания и без това има от повече от година вече, какво друго?

# 21 511
  • София
Не знам сега 35% от учителите като напуснат. Вече ще си отвоюваме официално държавата ли?
Само не можах да разбера учителите ще си търсят същата работа в някоя африканска държава, защото в другите ще са поставени в същата ситуация 🤔
Ако решат да консултират в МОЛ, пак така.
Ама консултантките си плащат тестовете.
А в училищата съм сигурна, че ще се погрижат да не си ги плащат.
Лягам си с особена неспокойност и тревога за българските учители.
Или поне за тези 35% от тях.
Онези 45%, които са боледували тайно няма да ги мисля. За тях съм спокойна. Защото сигурно са от тези, които бяха в риск и децата ни ги пазеха. А те се оказва, че тайно са пазели децата ни.
И от ковид, и от образование.

Не си сериозна, нали Simple Smile
Разкъсаха ме да пътувам служебно в последната година.
Какви ограничения за пътувания, за какво говориш?

# 21 512
"Куриозно, но факт! Моловете се напълниха с ученици, не им трябва сертификат
Куриозно, но факт! Моловете се напълниха с ученици под 18 години, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Докато миналата година по това време влизането в големите търговски центрове на деца без придружител беше абсолютно забрането, то сега те могат необезпокоявани да се изсипват на тумби в този род магазини, тъй като зелен сертификат се изисква само за хора над 18-годишна възраст, а не над 12 г., съобщи самият здравен министър Стойчо Кацаров вчера, след като бе направена промяна в първоначалната заповед за новите противоепидемични мерки у нас.
Още вчера група ученички, около 16-годишни, с радост нахлуха в един от моловете в Пловдив под неодобрителните погледи на много хора, които преди това бяха върнати от входа.
Иначе здравният министър призна, че ситуацията в страната е критична. "Народът ни е изправен пред огромно изпитание, като повечето хора не си дават сметка за мащаба на бедствието. Новозаразените през последните дни стигат до около 5000 души на ден, като всеки седми от настанените в болница умира".
По думите му другата алтернатива за справяне със заразата е пълен локдаун. Ако мерките със зеления сертификат не помогнат, ще бъде въведен и такъв."

# 21 513
Туризма. Дори и пропадняците пияници и стиснатите пенсионери и социално слаби ще ги е страх да идват, ако е море от заразени.
Така че ще се разчита само на българите, ама те например рият за Гърция, а не за нашето Черноморие. Не напразно точно от гастрономията взеха да призовават за ваксиниране и сертификати,  а не министърчетата и лекарите.

# 21 514

Какви ограничения има и ние как пътуваме, ако ги има? За ваксинирани и преболедували няма ограничения дори и да сме в червен списък и не разбирам за каква изолация говориш. Неваксинираните са изолирани в собствените си държави, но са 15-20% от населението и намаляват.

# 21 515
То не е само пътуването, ако на това разчитате.
Нима не разбирате, че това нашето мина всички разумни граници.
Тях не ги е грижа колко българи живи ще останат. Като нищо може да сътворим нов щам, някой беше писал за такава опасност-Аргирова май.

# 21 516
Куриозно, но факт! Моловете се напълниха с ученици, не им трябва сертификат
Куриозно, но факт! Моловете се напълниха с ученици под 18 години, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Докато миналата година по това време влизането в големите търговски центрове на деца без придружител беше абсолютно забрането, то сега те могат необезпокоявани да се изсипват на тумби в този род магазини, тъй като зелен сертификат се изисква само за хора над 18-годишна възраст, а не над 12 г., съобщи самият здравен министър Стойчо Кацаров вчера, след като бе направена промяна в първоначалната заповед за новите противоепидемични мерки у нас.
Още вчера група ученички, около 16-годишни, с радост нахлуха в един от моловете в Пловдив под неодобрителните погледи на много хора, които преди това бяха върнати от входа.
Иначе здравният министър призна, че ситуацията в страната е критична. "Народът ни е изправен пред огромно изпитание, като повечето хора не си дават сметка за мащаба на бедствието. Новозаразените през последните дни стигат до около 5000 души на ден, като всеки седми от настанените в болница умира".
По думите му другата алтернатива за справяне със заразата е пълен локдаун. Ако мерките със зеления сертификат не помогнат, ще бъде въведен и такъв.

Днес го видях в мола като влязох имаше не малко ученици. Други хора едвам влизат за магазина за хранителни стоки или да си платят някоя сметка. Нямам думи. И в градския транспорт си обикалят весело без маски повечето, които засякох.

Последна редакция: сб, 23 окт 2021, 08:39 от daisy12

# 21 517
Хайде стига сте фантазирали. Чак пък нов щам.

# 21 518
Ми ние до преди 6-7 седмици си бяхме супер, даже някои държави ни сложиха в зелен списък през юли-август. Това при минималната ваксинация през пролетта....

(Щам Обеля 2 Joy )

# 21 519
Всички плащаме, но тези пари могат да бъдат използвани за по-добри неща.
А сега хем плащаме много, хем умираме много. Confused

# 21 520
Точно това беше написала мисля Аргирова, ако не се спре разпространението. Жена беше и май тя. Ще потърся, но не беше скоро да го прочетете интервюто.

# 21 521
  • София
Ми ние до преди 6-7 седмици си бяхме супер, даже някои държави ни сложиха в зелен списък през юли-август. Това при минималната ваксинация през пролетта....

Дори и влезли в червена зона нямам никакво ограничение. Ама никакво. Чекирам си паса и съм там, където си искам.
Виж, ако нямам такъв - правя си тест. И дори да е отрицателен 5 дни стоя в карантина. Като минат тези 5 дни отново тест и мога да се разходя из Германия.
Докато не поискам да влезна в кафе, примерно.
И така.
Та къде казваш сме ограничени?
Абсолютно свободна съм и с удоволствие се възползвам 😉

# 21 522
Хайде стига сте фантазирали. Чак пък нов щам.
Ммм има настойчива тенденция да се всява паника в населението от медиите които правят главно инфодемия. Сега има AY 4.2 или там както са го озаглавили "делта плюс" и казват в Русия не излизали от пика на делтата месеци наред заради тоя плюс ... а вирусолозите се превиват от смях защото им е ясно, че всеки вирус ще мутира и ще има варианти както е ясно, че  2+2=4.

# 21 523
Зашо казваш, че някой те принуждава да си слагаш бустер и не може да живееш нормално?

Ще помоля да се цитираме, за да не се налага да се обясняваме за неща, които не сме казали. Аз сертификат си имам и си живея нормално. Чудя се за логиката на нещата, защото мен ще ме пази ваксината, а не сертификатът.

Ама не, аз го съобразявам, идеята е сертификата е именно да те накара, с други думи, да те принуди да се ваксинираш. Ама защо досега твърдяхте, че не било така и хората имали избор?

Има избор разбира се, ако нямаше, щеше да се издава зелен сертификат само срещу ваксинация.

Ама то и сега за някои хора ще се издава само срещу ваксинация, защото пари за постоянни тестове нямат. Това се нарича икономическа принуда.
Логиката на нещата е, че или вярваш на науката и на хора, учили за това през целия си живот и се реваксинираш периодично или не вярваш. И в двата случая не виждам проблем за човек, който е ваксиниран. Ако е ваксиниран въобще.

# 21 524

Дори и влезли в червена зона нямам никакво ограничение. Ама никакво. Чекирам си паса и съм там, където си искам.
Виж, ако нямам такъв - правя си тест. И дори да е отрицателен 5 дни стоя в карантина. Като минат тези 5 дни отново тест и мога да се разходя из Германия.
Докато не поискам да влезна в кафе, примерно.
И така.
Та къде казваш сме ограничени?
Абсолютно свободна съм и с удоволствие се възползвам 😉

Ти ще си се разходиш, ако не работиш и не живееш там. Ако се върна от отпуска от България (която сега според Германия е рискова зона) и кажа на шефа си, че трябва да седя 5 дена в карантина понеже ми нарушавали правата като се карантинирам - първо няма да ми платят карантината, нещо което от няколко месеца е прието и второ могат да ме изгонят. Ама важното е, че не ми нарушават правата като ме карат да се ваксинирам.

Общи условия

Активация на акаунт