COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 968 756
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 21 495
Добре де, ти нали си ваксинирана и със сертификат съответно. Защо казваш, че някой те принуждава да си слагаш бустер и не може да живееш нормално? Бустерите са по желание, сертификатът е безсрочен. Какъв е проблемът пък сега? Борба за световния мир?

# 21 496
Добре, да погледнем от ъгъла на свободните и изтерзани за сертификат демократи.
Принуждават ви, напускате работа, няма да се ваксинирате, това е вмешателство, това е нарушение на правата ви, не е демократично.
Тук да кажем е диктатура и не ви изнася.
Кажете хипотетично тогава , имате пари, безценен кадър сте и навсякъде може да работите, къде и в коя държава биха ви взели на работа, пускали в заведение, изобщо оставили да си ходите ей-така, че дори и без маска (не вярвам да носите, но да кажем сте поне с това съгласни) Къде е тази държава , коя е, че да видим колко държи на населението, на здравето на хората си, на икономиката дори. Къде ще ви вземат и оставят така да се веете свободни и достойни? Да не мислите, че на нас ни е приятно да се бодем, да се мъчим, да има изобщо вирус и умират хора. Така ни харесва ли...къде ще ви вземат, дайте една нормална държава без такива изисквания и с толкова малко ваксинирано население оставени.
България.

# 21 497

Ама не, аз го съобразявам, идеята е сертификата е именно да те накара, с други думи, да те принуди да се ваксинираш. Ама защо досега твърдяхте, че не било така и хората имали избор?

Има избор разбира се, ако нямаше, щеше да се издава зелен сертификат само срещу ваксинация. Щом ти дават опция тест, значи има избор, другото са свободни итерпретации.

# 21 498
Майка ми ще остане без работа.
След 2 дни или ще се ваксинира или ако не иска, трябва ежедневно да си прави тестове и да дава 30 лв.
Половината и заплата. Ако това не е принуда, манипулиране, аз съм трамвай.

Не е принуда. В останалия свят се нарича "живот в общество".
А и ваксината е безплатна.
Да направят и тестовете безплатни. За едни има безплатно,  за други няма. Що така?  Аз ли го изпуснах този вирус,  че сега да плащам тестове през два дена.

# 21 499
Имам възможност лично да се убедя в ефективността на Pfizer.
Дъщеря ми е доказано с конорона вирус. Не е ваксинирана /няма да обяснявам защо, не е приумица/.
Не мога да се изолирам по определени причини.
Аз съм неваксинирана. Не се заразих от брат ми. А съм яла от яденето и съм пила от кафето му.
Не се заразих и от колежката, която работеше на 30 см до мен.
Аз също съм неваксинирана и не се заразих от детето си, което беше с доказан Covid, както и от близък, с когото бях в контакт и който кара тежко. Никой друг от членовете на семейство ми не се зарази от тях, също.
Вие не сте се заразила като неваксинирана. Но детето ви, сама пишете се е заразило. Е, не е ли по- добре и детето ви да не се беше заразило, или аз нещо не разбирам. Аз съм добре, пък за детето не ми пука!

# 21 500
  • При семейството си
Всички работодатели ли изискват ЗС от служителите си? Thinking

Не, разбира се.

Поредното дъно. От учителите.
Цялото им поведение и отношение към кризата е ужасно. Не от днес.
45% от тях били боледували "тайно".
И после децата били развъдници.
35% щели да напуснат.
Добре.
https://m.offnews.bg/news/Obshtestvo_4/Sindikat-45-ot-uchitelite … at-35_762812.html

Чудно. После не им се услаждало ДО и хоум офис на някои.

# 21 501
Зашо казваш, че някой те принуждава да си слагаш бустер и не може да живееш нормално?

Ще помоля да се цитираме, за да не се налага да се обясняваме за неща, които не сме казали. Аз сертификат си имам и си живея нормално. Чудя се за логиката на нещата, защото мен ще ме пази ваксината, а не сертификатът.

Ама не, аз го съобразявам, идеята е сертификата е именно да те накара, с други думи, да те принуди да се ваксинираш. Ама защо досега твърдяхте, че не било така и хората имали избор?

Има избор разбира се, ако нямаше, щеше да се издава зелен сертификат само срещу ваксинация.

Ама то и сега за някои хора ще се издава само срещу ваксинация, защото пари за постоянни тестове нямат. Това се нарича икономическа принуда.

# 21 502
Наистина ли не съобразяваш, че единствената цел на този сертификат е да накара хората да се ваксинират и да боледуват само с хрема и температура.
Или като те ваксинираха, стана безсмъртна и недосегаема за никакви здравни проблеми и не се безпокоиш, че ако случайни ти излезе съвсем не-ковид здравен проблем,  ще си го влачиш и търпиш, защото неваксинираните са превзели всички медицински ресурси?

Защото очевидно няма как да принудят хората, какво да ги правят, вече не е соц да те строяват в училище, без да питат нито теб,  нито родителите ти.  Затова има избор - тестваш се. Това е неблагоприятен избор, но е избор.
След като касата не поема лечения, консумативи за лечение и т.н., т.е. много по-важни неща, които ако не можеш да платиш - осакатяваш и боледуваш, не е справедливо и тестовете за кръчма или работа да се поемат от Здравната каса.
Тестовете да ги плащат работодателите, не държавата.

# 21 503
Скрит текст:

Има избор разбира се, ако нямаше, щеше да се издава зелен сертификат само срещу ваксинация.
Изборът да се ваксинираш или да гладуваш не е избор.
Скрит текст:
Не е нормално при уж безплатните тестове да ти искат по 5-10 лв. такса за вземане на проба. Цялата врява е, за да си пробутат залежалите ваксини, та бих посъветвала хората, който може да тупа топката, да го направи. Има реакция срещу сертификатите, в България недоволните сме твърде много, та не да могат с лека ръка да ни пренебрегнат.
Няма такава опция.
Затова попитах дали всички работодатели изискват ЗС от служителите си. Ако не си съгласен с условията, които предлага настоящия такъв, просто си сменяш работното място.
Не се ваксинираш, не правиш тестове, защото няма да посещаваш ресторант, МОЛ, театър, музей ............. неща, които не са от жизнено значение поне няколко месеца.
Просто ходиш на работа, на разходка в парка, пазаруваш ...... и няма никакъв проблем. Wink

# 21 504

Ама то и сега за някои хора ще се издава само срещу ваксинация, защото пари за постоянни тестове нямат. Това се нарича икономическа принуда.

Тя и държавата е икономически принудена да предприеме тези действия, поради рухналата здравна система, постоянно изплащане на обещетения, икономически загуби от локдауни.

# 21 505
Съгласна съм с коментара по-назад за икономическата принуда. За мен не е избор това да си сложа безплатна ваксина или да троша пари през два дена за тестове. Просто влизаш в матрицата, защото ти трябва сертификат. Все пак очевидно голям процент са преболедували.
Пренаписаха науките...

П.с. Тя здравната система рухна преди пандемията и сега берем плодовете.

# 21 506
Русия лъже маже яко в статистиката, имат 750 000 човека надсмъртност за годишен период което е катастрофално сравнено примерно с щатите които уж били много зле.
Скрит текст:
Модераторите не дължат обяснения, сайтът е частно/публичен и всеки пишещ е длъжен да се съобразява с правилата ... ако мнението му е изтрито модератор не дължи обяснения, следва предупреждение/бан.

# 21 507
Русия е много зле, вече 6ти месец са във вълната и продължава да се вихри, краят не се вижда, защото и там като у нас има много невежество, мнителност, недоверие и страх от науката..Ние сме по-зле от тях, дано да направим рязък завой към запада, защото другата алтернатива е обратно връщане в 19ти век..Simple Smile
Ти остави, ами тя дори и Русия "узря" - президентът им започна постоянно да призовава народа си за мерки, за ваксини, политиците им започнаха да работят за това, взеха сериозни мерки за ограничаване на Covid-19

# 21 508
Аз ли го изпуснах този вирус,  че сега да плащам тестове през два дена.

А защо и тези които са ваксинирани да ти плащат теста? Всъщност цената е символична.

# 21 509
Ама те руснаците са като нас, че и по-зле: не вярват във ваксини и смятат, че нещо ги лъжат. Еле пък Путин да се изтъпани и призове да се ваксинират ще има по-скоро обратен ефект ... като у нас, но по-зле защото там не вярват и на дума от политиците.

Общи условия

Активация на акаунт