COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 968 491
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 21 420
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Не съм чела последните страници и моля за извинение, ако е писано.
КЗД е излязла със становище, че заповедта е дискриминационна.
https://www.kzd-nondiscrimination.com/layout/

Не точно

# 21 421
Аз не разбирам защо се репчите и пените. Като не искате да се ваксинирате - недейте. Няма просто да може да вършите нормални ежедневни дейности - камо ли да пътувате зад граница. ......
Всъщност българите и да сме със сертификат вече влезнахме в червения списък на Германия.
Сега там. После и в други държави.  Честито на печелившите, благодаря и наздраве. Загубихме 3000 евро приход за следващата седмица.

Зависи. Ако си се ваксинирал оня ден с Джонсън, за да ходиш у МОЛА и на кафе, няма да те пуснат. Поне до колкото разбрах това не се отнася за хора с редовен имунизационен паспорт. Но колко го имат?

# 21 422
Ваксинираните също са в опасност, да пренасят и се заразяват. И тук в България ще бием рекорда със заболели и починали ваксинирани. Да пиша ли защо или кой ще е виновен? Май няма да разберете... все някой ги е заразил обаче, нали? Натам..сами си го довършете.
Ъъъ, добрите ваксинирани не могат да се заразяват помежду си?
Не разбрах. Кои са притиснати в ъгъла?
Тези, за които фанфанито злобее: "Ми нямате свобода, ще се бодете и точка". После аз съм била злобна...
Има хора, които наистина имат основание за притеснение. Но никой не ги пита. Листовката на ваксината не е индулгенция.
Но е права - щях да си разстроя чакрите от четене на короната, ако не бях непукист.
То вярно хипохондриците ще се гътнат само от преживяването на всички четива, които поглъщат неуморно.
Покрай епидемията научих нова за мен дума - "ноцебо".
Аз съм ваксинирана, в момента съм с Ковид и се заразих от ваксиниран!
Ох, нещо обърках цитата май, но се разбра, отговорът ми е към Cuckoo!
Боцнах се август, по дипломатически съображения, така да се каже, не толкова по убеждение. Вярвам, че ваксината ще запази в някаква степен мен, но не мисля, че ще разреши проблема със здравеопазването и болниците, каквато е идеята, затова принципното ми мнение е против. Нямам нищо против тези, които не ги е страх от вируса и са избрали да не се боцнат. Но някои наистина са адски злобни и смятат, че неваксинираните им пречат. Всъщност следващият щам няма да дойде от България, пак от местата с изсечените гори ще е. Щам, вариант, или директно следващия вирус, ще ни го донесат пътуващите от Танганайка, не неваксинирата баба Гана от съседното село!

# 21 423
Не мога да се изолирам по определени причини.
За статистиката, температура вдигнахте ли или само 18-24 часово неразположение?
Нищо ми няма на мен. Детето ми е болно, без Т. Предполагам се е заразило около 18.10.

# 21 424
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Данни от Израел за ефикасността на Файзер при младежи

Youths aged 19 and under have been responsible for over 20 percent of all infections since the start of the pandemic, though they make up a tiny percentage of those with symptomatic or serious cases.

Това също е важно

# 21 425
Аз не разбирам защо се репчите и пените. Като не искате да се ваксинирате - недейте. Няма просто да може да вършите нормални ежедневни дейности - камо ли да пътувате зад граница. ......
Всъщност българите и да сме със сертификат вече влезнахме в червения списък на Германия.
Сега там. После и в други държави.  Честито на печелившите, благодаря и наздраве. Загубихме 3000 евро приход за следващата седмица.

Зависи. Ако си се ваксинирал оня ден с Джонсън, за да ходиш у МОЛА и на кафе, няма да те пуснат. Поне до колкото разбрах това не се отнася за хора с редовен имунизационен паспорт. Но колко го имат?
Не си разбрала какво написах.
От днес България е в списъка на Германия със страни с висок риск. При влизане освен тест, сертификат, трябва и карантина.
Разните дребни смешници и мошеници с фалшиви сертификати за кафенета и кино не ходят в чужбина.

# 21 426
Всъщност сертифицираните си продължават живота без проблем след влизане в Германия:

"Всички граждани, които не са ваксинирани или не могат да докажат, че са преболедували коронавирусната инфекция в рамките на последните 6 месеца, подлежат на задължителна 10-дневна домашна карантина. Тя може да бъде прекратена след предоставяне на отрицателен PCR-тест най-рано 5 дни след влизане в Германия."

# 21 427

Не си разбрала какво написах.
От днес България е в списъка на Германия със страни с висок риск. При влизане освен тест, сертификат, трябва и карантина.
Разните дребни смешници и мошеници с фалшиви сертификати за кафенета и кино не ходят в чужбина.

Мерките влизат в сила от неделя, не от днес.

# 21 428
  • Пловдив
Мама Нана, моля се бързо да се оправите.
Защо според вас не се подобри ваксината?
На мен лично не ми харесва, че ще се бодем, за да се бустваме с нещо, което има сравнително ниска ефективност.
Очевидно е, че при еднократно и двукратно ваксиниране за сега няма масови негативи.
Но кой може да гарантира, че няма да има последствия при многократна експозиция след 3-та, 4-та игла през сравнително къс интервал от време?
Аз имам една игла АЗ, сложена в момент, в който я обвиниха за тромбозите. Не съм страхливка или антивъксър. Но се опитвам да мисля трезво.

# 21 429
Cuckoo
Скрит текст:
Може па да ни почерпят сега с тия 3000 евро, трай си Joy
Ама те са загуба....И черпенето би било само срещу зелена книжка, а аз още нямам...

Ще се бръкнем за тест? Joy
FB680797BGM, от дневник
https://m.dnevnik.bg/bulgaria/2021/10/22/4268503_koronavirusut_v … ia_ot_ponedelnik/

# 21 430
Току-що ми поискаха сертификат на входа на Мол Русе

# 21 431
За ваксинирани и преболедували не важи. Според краткото ми проучване.

# 21 432
  • При семейството си
В работата имаме от всички видове: ваксинирани, преболедували (ваксинирани и не), неваксинирани.
Днес обсъждахме дали да не минем отново хоум офис или поне на ротационен принцип. За момента отказахме всички.
Наясно сме, че всеки един от нас може да се зарази, да зарази друг, всеки е направил своя избор. При предишните вълни имаше колеги заразили другите, никой никого не е обвинявал, помагахме си.
Нямаше и никога не е имало “вие чипираните”, “а вие, бе…нямате права, ще се бодете,бре” и подобни.
Благодарна съм, че съм в подобна среда. Защото, като чета темата, понякога се плаша.

# 21 433
За нормални държави. А за такива с висок риск е различно.

# 21 434
Не , не е
'
If not vaccinated or recently recovered
, all people entering Germany from Romania or Lithuania have to undergo a 10-day quarantine, with a possibility to leave after five days if they have a negative COVID test.
Ето ти от началото на месеца, когато в списъка за high risk са влезли Румъния и Литва. https://www.dw.com/en/coronavirus-digest-germany-expands-high-ri … huania/a-59388400

Общи условия

Активация на акаунт