COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 968 491
  • 22 549
  •   2
Отговори
# 21 405
  • В заешката дупка
България вече първа в света по свръхсмъртност.
А защо очакваните смъртни случаи са по-малко в сравнение с началото на 2020?

В началото на 2020 има подсмъртност. Тогава ковид в България нямаше.

# 21 406
Здравейте,
Може ли някой да ми каже къде в София правят антигенни тестове за по-малко от 25 лв, и тези в моловете, които са за клиенти, дава ли се сертификат/някакъв документ и има ли същата стойност като лабораторен тест?

# 21 407
България вече първа в света по свръхсмъртност.

Скрит текст:

https://www.economist.com/graphic-detail/coronavirus-excess-deaths-tracker

Отдавна си мислех, че имаме двойно повече починали от отчетените в портала.
И наистина се оказва, че е така. Особено след като стана ясно, че само починали в болниците броят. Което за мен е абсурд?!

# 21 408
Кога последно България е била на опашката по смъртност в Европа? Гледа се общата смъртност, където еквилибристиките не играят, а за нивото на развитие на едно общество се съди по способността му да зачита свободната воля.
Значи свободна воля е децата ни да стоят трета година по къщите, заради правото на хората да не се ваксинират? Риъли?
Децата ви стоят вкъщи заради политическо решение, ако не ви изнася, протестирайте! Ваксините са доброволни и все още в период на изпитание и никой по никакъв начин не бива да бъде принуждаван да я ползва. Ваксини има, който е поискал, направил го е, който не е желал,  поел си е риска или да не преживее инфекцията, или да се сдобие с естествен имунитет. Изборът да не се ваксинираш е законен избор и трябва да се уважава!
Зеленият сертфикат е алтернатива на затварянето.
Да уточня, че да ме разберете.
Ако затворят мола - не ходим на мол, а работещите там излизат в неплатен.
Със зелен сертификат - притержаващите го работят или посещават мола.
Толкова ли е сложно?
Кое е по-добре за икономиката?

# 21 409
Децата ви стоят вкъщи заради политическо решение, ако не ви изнася, протестирайте! Ваксините са доброволни и все още в период на изпитание и никой по никакъв начин не бива да бъде принуждаван да я ползва. Ваксини има, който е поискал, направил го е, който не е желал,  поел си е риска или да не преживее инфекцията, или да се сдобие с естествен имунитет. Изборът да не се ваксинираш е законен избор и трябва да се уважава!
От една страна - Децата не стоят в къщи заради политическо решение и болниците не са препълнени заради политическо решение, защото като са болни учителите няма да има кой да преподава, като са болни децата - няма да има кой да учи, пък нали се сещате че в един момент колкото и да могат да понасят вируса децата и при тях ще започне да става най-лошото когато са в силно заразна среда, същото и с болниците - като има много болни ще са препълнени, в един момент и лекарите ще се разболяват и един лекар - за 100-200 човека ще стане.
Но от друга страна е политическо решение, че нямаха решителност и смелост, да помислят за здравето на хората, но сега ще изхарчат милиарди за болници, лекарства, безработни, затворени бизнеси и т.н. и т.н.
А ваксините реално отдавно им мина изпитателния срок с милиардите поставени дози, ама вие си чакйте до 2023 г., а тогава опорката вече ще е друга - нали. Стига с тоя избор - и аз искам да избера да живея в България в нормално общество в което болниците не са препълнени, всичко е отворено, децата са на училище и не умират по 100 - 150 човека всеки ден само от една предотвратима болест или поне минимизирана. Стига с тая идеология, тя няма място в национална криза - първата част е да се защитят хората, обществото като цяло-живота и здравето им. После идват вече избори, свободи, икономики и т.н. - животът и здравето е предпоставката за всичко останало - така ли не се разбра!

Последна редакция: пт, 22 окт 2021, 17:32 от pril

# 21 410
Оф, оставете ги да рият, скачат, протестират, да умозаключават небивалици, да си задават въпроси. Утре обаче като каже шефа или пък ги отклонят от детската градина, ще забравят и демокрация, и права и ще са първи на опашката. Просто лаладжии.
И за теб е нормално да ме гонят от работа и да не ми приемат детето в детска градина, защото съм отказала доброволна ваксина, която е още в процес на изпитания. Сори, ама такива работи и по времето на соца нямаше, а се водеше диктатура.

По соца ти биеха всички ваксини без да те питат и без да ти дават информация какво има в тях, та да не ти се налага да взимаш решения
Помня как ни ваксинираха в училище, като в концлагер, всички по потници, чакаме на опашка пред лекарския кабинет в училище
Още ми е травма

И Путин вчера се е накарал на неваксинираните

Абе, не беше баш така. Понеже едва са ме спасили след ваксина, това се знаеше в училище, беше вписано в картона ми и ме следяха след ваксинация. И всички алергии към лекарства бяха вписани и много внимателно се следяха тези неща.

# 21 411
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
е, те и сега
ако кажеш, че едва си олецяла, ще те следят 10 минути отпред да не припаднеш Simple Smile

Шегувка, но то няма и нищо опасно в тази ваксина

Старите ваксини са били доста по- ненаред и по- опасни от днешните

# 21 412
Кога последно България е била на опашката по смъртност в Европа? Гледа се общата смъртност, където еквилибристиките не играят, а за нивото на развитие на едно общество се съди по способността му да зачита свободната воля.
Значи свободна воля е децата ни да стоят трета година по къщите, заради правото на хората да не се ваксинират? Риъли?
Децата ви стоят вкъщи заради политическо решение, ако не ви изнася, протестирайте! Ваксините са доброволни и все още в период на изпитание и никой по никакъв начин не бива да бъде принуждаван да я ползва. Ваксини има, който е поискал, направил го е, който не е желал,  поел си е риска или да не преживее инфекцията, или да се сдобие с естествен имунитет. Изборът да не се ваксинираш е законен избор и трябва да се уважава!
Зеленият сертфикат е алтернатива на затварянето.
Да уточня, че да ме разберете.
Ако затворят мола - не ходим на мол, а работещите там излизат в неплатен.
Със зелен сертификат - притержаващите го работят или посещават мола.
Толкова ли е сложно?
Кое е по-добре за икономиката?

Празните молове, с които радостно се хвалят ваксинираните в темата от вчера, не са по-добре за икономиката.

# 21 413
При малко над 20% ваксинирани много ясно, че моловете ще се празни.

# 21 414
Данни от Израел за ефикасността на Файзер при младежи

https://www.timesofisrael.com/large-israeli-study-finds-pfizer-c … rom-delta-strain/

According to the analysis, adolescents who got the vaccine between June 8 and September 14 were 59% less likely than those in an unvaccinated control group to contract the coronavirus two weeks after getting the first dose and 57% less likely to show symptoms of COVID-19. Those figures went up to 90% and 93% respectively a week after getting the second dose of the shot, the study found.

Individuals receiving vaccines were matched with an unvaccinated control, based on age, sex, race or community affiliation, geographic location and various medical risk factors. Out of the nearly 95,000 vaccinated adolescents studied, only 11 had symptoms of COVID-19 a week to three weeks after getting the second dose, compared to 151 in the unvaccinated cohort.

Israeli officials have raised concerns in recent days about the arrival of a new subvariant called AY4.2. On Wednesday, Prime Minister Naftali Bennett ordered that the new strain be closely monitored, after meeting with top health officials.

According to Health Ministry data Wednesday, nearly 75% of Israeli teens age 16 to 19 have received at least two doses of the Pfizer-BionTech vaccine, which is essentially the only shot available in Israel. Among those 12-15, the number is only 44% however.

Youths aged 19 and under have been responsible for over 20 percent of all infections since the start of the pandemic, though they make up a tiny percentage of those with symptomatic or serious cases.

# 21 415
  • София
Не съм чела последните страници и моля за извинение, ако е писано.
КЗД е излязла със становище, че заповедта е дискриминационна.
https://www.kzd-nondiscrimination.com/layout/

# 21 416
Имам възможност лично да се убедя в ефективността на Pfizer.
Дъщеря ми е доказано с конорона вирус. Не е ваксинирана /няма да обяснявам защо, не е приумица/.
Не мога да се изолирам по определени причини.

# 21 417
Имам възможност лично да се убедя в ефективността на Pfizer.
Дъщеря ми е доказано с конорона вирус. Не е ваксинирана /няма да обяснявам защо, не е приумица/.

Мъжът ми вече се убеди. Нито от неваксиниран, нито от ваксиниран се зарази.

# 21 418
За статистиката, температура вдигнахте ли или само 18-24 часово неразположение?

# 21 419
Аз не разбирам защо се репчите и пените. Като не искате да се ваксинирате - недейте. Няма просто да може да вършите нормални ежедневни дейности - камо ли да пътувате зад граница. ......
Всъщност българите и да сме със сертификат вече влезнахме в червения списък на Германия.
Сега там. После и в други държави.  Честито на печелившите, благодаря и наздраве. Загубихме 3000 евро приход за следващата седмица.

Общи условия

Активация на акаунт