COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 968 491
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 21 375
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Оф, оставете ги да рият, скачат, протестират, да умозаключават небивалици, да си задават въпроси. Утре обаче като каже шефа или пък ги отклонят от детската градина, ще забравят и демокрация, и права и ще са първи на опашката. Просто лаладжии.
И за теб е нормално да ме гонят от работа и да не ми приемат детето в детска градина, защото съм отказала доброволна ваксина, която е още в процес на изпитания. Сори, ама такива работи и по времето на соца нямаше, а се водеше диктатура.

По соца ти биеха всички ваксини без да те питат и без да ти дават информация какво има в тях, та да не ти се налага да взимаш решения
Помня как ни ваксинираха в училище, като в концлагер, всички по потници, чакаме на опашка пред лекарския кабинет в училище
Още ми е травма

И Путин вчера се е накарал на неваксинираните

# 21 376
  • София
Извадих го сега, Аш:

Румъния - 389 (19 мил) - 20,5 на милион

# 21 377
  • Сан Франциско
Аз тъкмо се загледах в тази графика:

https://coronavirus.jhu.edu/data/mortality

# 21 378
Пак влязох да си проверя важния показател смъртност от Ковид за последните 7 дни по държави. Ей така, да ги видим тия гнили западни демокрации, дето с огън и нож наложиха ваксините на бедното си население, къде са спрямо нас, борците за свобода.
Еми бием ги, отвсякъде. Глупаците му с глупаци, дето хем мерките си вдигат, хем децата им ходят на училище.

Да обърнем внимание и на Израел и Англия, за които току някой тук във форума изреве колко адски много са зле и как са ярко доказателство, че ваксините не работят. Халал да им е ниската смъртност, да пълнят гушите на фармата!

България - 107 (население 6,9 мил) - 15,5 на милион

Австрия - 11 (8,9 мил) - 1,2 на милион
Белгия - 15 (11,5 мил) - 1,3 на милион
Великобритания - 130 (67 мил) -1,9 на милион
Германия - 66 (83 мил) - 0,8 на милион
Дания - 3 (5,8 мил) - 0,5 на милион
Исландия - 0 - 0 на милион
Испания - 26 (47 мил) - 0,6 на милион
Италия - 38 (59 мил) - 0,6 на милион
Израел - 9 ( 9мил) - 1 на милион
Канада - 39 (38 мил) 1 на милион
Малта - 0 - 0 на милион
Швейцария - 4 (8,6 мил) - 0,5 на милион
Швеция - 9 (10,3 мил) - 0,9 на милион
Делиш два пъти на населението. Реалните цифри са други, и доста по-стряскащи за нас. Това са цифрите на милион за последната седмица:
1. Румъния - 141
2. България - 107
3. Литва - 71
4. Черна гора - 70
5. Босна - 63
6. Молдова - 62
…........
20. ОК - 13
…........
25. Белгия - 8
...........
31. Германия - 5
...........
36. Франция - 3
Линк:
https://www.worldometers.info/coronavirus/weekly-trends/#weekly_table

# 21 379
  • София
Айй, много се извинявам, аз от друг сайт ги взех и там не пишеше, че са на милион.
Недоволна, права си.
Извинявам се на всички, няма да редактирам, че така поста на Недоволна ще увисне, а не се притеснявам да си призная като съм сбъркала.

# 21 380
Ето и моите въпроси към управляващите пандемията:

[1] Защо се говори единствено за ваксиниране, като средство за справяне с пандемията? Не е ли основният проблем липста на адекватно лечение (медикаменти) на случаите с усложнения? Какво ни ползва тоталното ваксиниране, след като и ваксинираните боледуват? Ама били намалявали смъртните случаи. Добре, но голям проблем при ковид-19 са също така вторичните поражения при преболедувалите. Или ваксинираните, които се заразяват и боледуват са предпазени и от тях?

[2] Защо научната общост не работи също толкова активно в посока разработване на успешни лекарствени препарати за лечение на тежките случаи? При наличие на точните лекарства всякакви зелени сертификати, локдауни и пандемични планове ще са ненужни. Все пак един малък процент от хората достигат до тежки състояния и при наличие на успешна терапия нямаше изобщо

[3] Защо няма обществена дискусия между специалисти, които са на различни мнения? Какво им пречи да седнат заедно на една маса и да изложат своите аргументи? Защо овластените приемат безкритично спусканите от Брюксел указания? Нима нямаме учени на световно ниво, които да посочат нашия пътя?

[4] Защо овластените специалисти упорито избягва темата "преболедували" и какво се случва с тях? Как така след почти 2 г. ковид-19 не пожелаха да обобщят статистическите данните за тази категория?

Niko, Bond или там който си подред на номерата:
1. Доста по-добре е хората да не боледуват като се предпазят чрез ваксинация. Още в началото на пандемията учените казаха твърдо и ясно - вирусна инфекция се преборва ефикасно единствено чрез имунизация (ваксина).

2. А ти от къде имаш инфо, че не се работи за разработка на лекарства? Аз имам инфо, че се работи много активно, но на всички е ясно, че няма silver bullet - т.е. магическо хапче. Ковид при много хора протича като мултисистемно заболяване, сещаш се че това не може да се лекува с едно хапче а с комплексна терапия.

3. Една пандемия е преди всичко политически отколкото медицински въпрос. Има хора с всякакви мнения, но е естествено да се вземат под внимание само тези които се очаква да са приложими и да дават ефект.

4. Преболедувалите  какво да се случва с тях? Специалистите смятат, че болшинството преболедували имат имунитет и няма да има дълготрайни зравни последици за тях.

# 21 381
Тези цифри са чудесно огледало, колко струва човешкият живот във всяка една държава.
Както за политиците, така и за хората. Развитие на обществото му казват.
А тук твърдят, че им се нарушават правата.
А правата на хората, на които им спряха достъпа до планови операции.

# 21 382
То само да сравниш починалите в UK (дето тук не спира да се "жали" от антиваксърите колко е зле и колко много нови случаи има) с България, и ти светва червената лампа колко "яко се мре" у нас.

Починали през последните 7 дни:

UK (68 млн. население) - 912

България (6,8 млн. население) - 737

# 21 383
Aз не разбрах кое основно човешко право е нарушено на неваксинираните? Някой ще ме простветли ли?
Въпрос на ваксиниран, отговорен от ваксиниран. Сами си отговаряте на въпросите:
Утре обаче като каже шефа или пък ги отклонят от детската градина, ще забравят и демокрация, и права и ще са първи на опашката.
Единствената грешка в отговора е думата утре. Това вече се прави от работодателите и почти всички по опашките за ваксини го казват. Ваксинират се не защото искат, а за да не останат без работа.
Това пусна ли го някой? Списъкът с починали за деня по възраст и заболявания. Ние сме една болна нация, това е истината.
https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/4-816-sa-novite- … 9-potvrdeni-u-na/

# 21 384
Кога последно България е била на опашката по смъртност в Европа? Гледа се общата смъртност, където еквилибристиките не играят, а за нивото на развитие на едно общество се съди по способността му да зачита свободната воля.

# 21 385
  • София
Кога последно България е била на опашката по смъртност в Европа? Гледа се общата смъртност, където еквилибристиките не играят, а за нивото на развитие на едно общество се съди по способността му да зачита свободната воля.
Значи свободна воля е децата ни да стоят трета година по къщите, заради правото на хората да не се ваксинират? Риъли?

# 21 386
Цитат
Проф. Аргирова обясни каква е разликата между придобития имунитет след ваксинация и след преболедуване.
„Когато човек се зарази по естествен път с вируса, целият вирус влиза в него. Организмът и имунната система се стараят да образуват антитела срещу всички белтъци на вируса, а те са 29 или 30. Когато имаме работа с ваксина, тогава ние вкарваме един или два белтъка в организма, но този белтък е строго презициран кой е. Точно се знае защо е той, защото очакваме срещу него да се образуват не просто антитела, а такива, които ще ни протектират срещу бъдеща инфекция и бъдещо нападение на вируса. В този контекст, антителата, които се образуват след естествено заразяване с вируса, те са общо голям куп от антитела, спрямо различни белтъци, но сред тях може и да няма от тези предпазващи или както ние ги наричаме неутрализиращи антитела. Това е цялата работа – човек може да има много антитела, но те да не са с предпазваща функция“, обясни проф. Радка Аргирова.
По думите й, това е причината да не се издава зелен сертификат на хора с антитела.

На кака Радка глупостите. Ако имунната система на човек не образува неутрализиращи антитела при естествено заразяване с вируса, то тя няма да ги образува и при вкарването на 2 белтъка от вируса. Каква е логиката срещу целия вирус имунната система да не образува неутрализиращи антитела, а като вкараме на Файзер ваксината, да се образуват антитела.

# 21 387
  • София

На кака Радка глупостите. Ако имунната система на човек не образува неутрализиращи антитела при естествено заразяване с вируса, то тя няма да ги образува и при вкарването на 2 белтъка от вируса. Каква е логиката срещу целия вирус имунната система да не образува неутрализиращи антитела, а като вкараме на Файзер ваксината, да се образуват антитела.
Зависи колко болен си бил, това не само тя го обяснява и дори за феновете на антителата познавам леко преболедувал, с еднократна темепература и едно антитяло Simple Smile Затова е ваксината. Там има точна доза, която следва да образува точно определен отговор.

# 21 388
  • София
Ха, не е май само кака ти Радка, вашето гуру и той нещо се е изтървал по темата Simple Smile

# 21 389
  • София
Не знам дали Чорбанов е гуру, обаче като гледам едни яростни проваксъри с по 10 мнения и ник латински цитат - това ще да е напълно случайно. Smiling Imp
За мен ваксината в случая е по-малкото зло. Няма начин да се боря с цяла система, а и не отричам изобщо вируса и последиците му.
Само че утре, ако стигнем нивата на Западна Европа и пак смъртността ни е по-висока? Какви ще ги дъвчем тогава или пак ще е виновен лошият материал?
Или просто ще пуснат поредния щам?
Скрит текст:
Ето чудесен пример за проваксърите- баща ми на 85 се ваксинира с Пфайзер, засега без никакви оплаквания (дай Боже да е все така!) Дъщеря ми също, само дето аз не съм на 28.

Последна редакция: пт, 22 окт 2021, 16:38 от Cuckoo

Общи условия

Активация на акаунт