COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 967 935
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 21 765
  • в страната на чудесата
Ивка, дано се оправи човекът бързо. Зная, че е вби с болничен щам. Това е огромен проблем и ще расте. за съжаление доста хора с ковид ще пострадат по такъв сценарий. Но все пак не вби ги закарва първоначално в болницата.
Как вечерен час? А изборите?

# 21 766
Новите случаи на COVID-19 в Нидерландия скочиха с 44 процента през изминалата седмица, което принуди няколко болници в страната да намалят приема на обикновени пациенти, за да посрещнат растящия брой заразени с коронавирусa.
Броят на новозаразените е на най-високия от края на юли насам, достигайки 25 751 души, сочат официални данни. Ръст на новите случаи е регистриран за трета поредна седмица, след като миналия месец Нидерландия смекчи множество мерки за социална дистанция.
83% от населението им било ваксинирано. Thinking За такъв процент ваксинирани мисля,че са прекалено високи цифрите на новозаразените.Седмичните цифри на заразените,започнаха да стават дневни.Някой нещо увърта.
Никой нищо не увърта. Сто пъти беше казано в темата, че ваксината не пази от заразяване с вируса, а само от тежко протичане на болестта. Ваксинираните се заразяват както и неваксинираните, само че боледуват по-леко евентуално.

# 21 767
  • София
За постната статия, под която коментирах.
Че възстановане от ковид може да доведе до допълнителни 5,8 случая на сърдечна недостатъчност и 2,8 случая на белодробна емболия на 1000 пациенти с Covid? Щото то това е съществената част на статията!
Статистика!
Това отнася ли се и за ваксинираните заразени с Covid?

# 21 768
по-малко преболедували, вероятно ще има по-малко  хора с остатъчни ефекти от боледуване. Ако ваксините предполагат лека степен на протичане, вероятно остатъчните ефекти в леко преболедувалите ще са леко по-слаби.
Абсолютният брой боледували + ваксинирани е процент при който вируса ще даде фира и са го изчислили на 75%.
На практика тази стойност е недостижима освен ако не се разреши ваксинация на лица под 12 години. Т.е. дали си ваксиниран или не няма да промени прогнозата от 5.8 за следващият 12 месечен период.
Но да - права сте! Заради пряката зависимост тежест на протичане - вероятност за последствия вакиснацията може да промени това число. Към по-ниско.

# 21 769
Започна побългаряването на зеления сертификат с удължаване на срока след преболедуване. Сега ми се струва и разумно да удължат срока на валидност на антигенните тестове като една компромисна мярка за хората (основно работещите), които не желаят ваксина.

# 21 770
Ами прочетете статията де! Пише - възстановени след ковид в 12 месечен период. Ако ваксинираните не се заразяват не се отнася за тях...

# 21 771
  • Сан Франциско
Цитат
Че възстановане от ковид може да доведе до допълнителни 5,8 случая на сърдечна недостатъчност и 2,8 случая на белодробна емболия на 1000 пациенти с Covid? Щото то това е съществената част на статията!
Статистика!

Статистиката се базира донякъде И на предишен опит. Многократно са пускани доклади от проучвания на преболедували САРС по време на епидемията през 2003. Тежки и необратими поражения, появяващи се 3-15 години по-късно. САРС и Ковид са много близки коронавируси.

# 21 772
  • При семейството си
За постната статия, под която коментирах.
Статистика!

Не би ли трябвало да ср отнася просто за заразените, преболедувалите, независимо от ваксинационния им статус?

# 21 773
35% от учителите няма да напуснат, освен ако нямат богати съпрузи, които да ги издържат. Мнозинството от тях разчитат на заплатите си. Аз допускам учителска стачка, но не и масово напускане. С тези растящи цени на тока и храната, само единици ще посмеят току-така да си напуснат работата.

Единици ще напуснат. Стачка няма да има. Просто плашат гаргите. Да им се даде някакъв гратисен период и после, ако не приемат условията, кой ткъдето е. За техните места кандидати бол.

# 21 774
  • София
Как си обяснявате сравнително ниския брой заразени в Кърджалийско?

# 21 775
  • София
Колко тестове се правят там?

# 21 776
Чак пък паника и истерия .....
Трябва да се намери някакъв компромисен вариант. В момента всички сме в кюпа. Смъртността расте, това няма как да се скрие. Другото може - по Витанов от сутринта.
Ако трябва да ни затварят, нека бъде за всички, но след като мине "бурята", нека управляващите да имат куража да изискат /да не кажа наложат/ от хората да направят това, което е по силите им, да не стигаме до следваща такава вълна - пълни болници и много починали. А не като отмине кризата, всичко да бъде забравено.

# 21 777
Как си обяснявате сравнително ниския брой заразени в Кърджалийско?
Болните си взимат други болнични, а не за ковид. В къщи си правят тестове.  Хремата и кашлянето е от сезона. Хващат се само тежките случаи.

# 21 778
  • София
Витанов съвсем го хвана звездоманията. Тази сутрин чак показва "тайното листче" само на Георги Любенов.  Мисли се за оракул и кокетничи със заплахите, които получава.

# 21 779
  • София
Положението ни е критично, а по-лошото е, че масата нехае.
На месец от години били умирали по 200 човека от сърце, довод на мой колега. Аз : 🥸. Вадя статистика за смъртност в България за години назад, показвам. Видимо числата последните две години скачат от предходните. Втори довод : ти вярваш ли на тази статистика? Аз: покажи друга. Той: скрили са я.
До тук! Всичко друго е излишно, това беше последният ми разговор за Ковид. Да умираме и да се свършва, с каквото оцелее ще мислим ( ако съм в бройката) занапред.
Закъснелите мерки, за 12 - ти пореден път за 2 години, този път ще ни изведат на челните места по всички негативни класации. Делтата не е като щама миналия декември и няма да ни пусне леко.
Тъжно ми е, за всички нас.
От дни научавам за познати които са позитивни. Хора, които или не са боледували до сега, или без ваксина, но с “антитела” от миналия ноември. Някой искаха да се заразят сега, за да имат “естествен имунитет” и сертификат 12 месеца. Толкоз!
От понеделник през 2 дни се тествам, за да съм сигурна, че не го карам без симптом, заради ваксината.
И така…..

Общи условия

Активация на акаунт