COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 967 159
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 21 930
  • София
- 78 518 активни случаи, 42 027 карантинирани

Сериозно ли смятат това за нормално?!?
При положение, че искаме да намалим и спрем разпространението?!

Не може при 80000 активни да имаме само наполовина карантинирани. Поне два пъти повече от активните трябва да са. Така излиза, че имаме около 40000 души, които не са контактували последната седмица с никого?
Пак "пощадяваме" близките, колегите, изобщо не говорим за слчайно заразените - за да не ги карантинират масово не се подават контактни.
Отдавна се карантинират само членовете на дадено семейство, тук-таме някой и друг клас, група в детската градина.
Споменах ви в нашето училище как процедират учителите при тестване, за да не карантинират класа.
Съвсем нормално ми се вижда при 80 хиляди активни да има още 40 хиляди карантинирани, поне според мен.
Давам пример - у нас само дъщеря ми е с позитивен тест, карантинираха четирима ни, вкл. РЗИ звъня. Мой колега живее сам - карантинираха само него. Останалите, с които (и ако) е имал контакт се изтестваха. Ние не сме Англия, в противен случай няма да има кой да ходи на работа.

# 21 931
Ако на всеки активен карантинират само един от контактните му, тогава трябва да имаме най-малко същия брой карантинирани - към 80000. Това значи, че у нас всеки втори не подава нито един контакт.

# 21 932
Сигурно вече е коментирано, но морето от коментари е необятно. Имат ли право служителите на магазини да изискват личните карти на клиентите, за да устанивят дали представеният сертификат е на същото лице? Не говоря за служители на охранителни фирми, а за обикновени служители.

Не, лична карта на граждани може да изисква само орган на МВР.

Всеки може да я поиска, но не на всеки сте длъжна да я показвате.
Ако не ви урежда, кръгом и напред..

# 21 933
- 78 518 активни случаи, 42 027 карантинирани

Сериозно ли смятат това за нормално?!?
При положение, че искаме да намалим и спрем разпространението?!

Не може при 80000 активни да имаме само наполовина карантинирани. Поне два пъти повече от активните трябва да са. Така излиза, че имаме около 40000 души, които не са контактували последната седмица с никого?
Пак "пощадяваме" близките, колегите, изобщо не говорим за слчайно заразените - за да не ги карантинират масово не се подават контактни.
На тези карантинирани някой трябва да им плаща обаче.
Значи..., безплатни тестове от държавата, като болшинството не ще да се тества, ваксини по складовете които болшинството не иска, огромни разходи по лечение и за болнични на болните които болшинството много иска...
     Та... За какво по на преглед да плаща държавата и с чии пари???

# 21 934
  • София
А та въобще РЗИ иска ли им контактни лица извън семейството/домакинството?Миналата година една госпожа (която на всичко отгоре се занимава с деца) не беше декларирала, че има семейство, за да може мъжът и дъщеря и да отидат на песенен конкурс в друг град...смятай!И не е само тя!Доста хора "живеят с орлите", сакън нещо да не им се наруши рахата на други.

# 21 935
  • София
"Поне" един сертификат за четирима? И без лк? Ехаа...
Да, без лична карта. Дори в Моловете не са ни искали нищо, Декатлон и подобни магазини също. В няколко заведения само, но както вече написах по-горе, нужно беше да се покаже само един.

# 21 936
Ами ще им плащат. Ако не искат - да вземат адекватни мерки и да намалят разпространението. Което се намалява точно като карантинираш контактните. Които в повечето случаи са заразени, поради високия процент заразност на делтата. Сами си признаха, че при алфа са оставали незаразени членове на семейството, а сега почти няма такива. Като пестят от карантиниране, ще се наложи да даваме още повече за лекуване и долекуване.

# 21 937
А та въобще РЗИ иска ли им контактни лица извън семейството/домакинството?
Скрит текст:
Миналата година една госпожа (която на всичко отгоре си занимава с деца) не беше декларирала, че има семейство, за да може мъжът и дъщеря и да отидат на песенен конкурс в друг град...смятай!И не е само тя!
Не.
ММ го "изгоних" у тях, още преди ПСР теста /може да не е правилно/. Така карантинираха мен и дъщеря ми.
Ние се обадихме на тези, които са имали контакт с нея.

# 21 938
За мен най-тревожната новина е за така наречения нов , относително вече стар вариант делта +, който явно измества делтата в Англия и Русия. Според данните от Англия за последната седмица с 15% са нараснали заразените. Нали знаете какво следва в Европа и в България, ако в Англия този вариант стане водещ до Коледа. След 3-4 месеца, вероятно ще ни е налазил и нас. Вече го знаем от алфата, освен ако не ги изненадаме с някой си наш по-мощен вариант дотогава.

# 21 939
  • София
На десетки места си показва човек личната карта – от банките през мобилните оператори до чек-ин на летището. Глупости са това за МВР. Нормално, дори на дискотека не може да се отиде без ЛК да се покаже на охраната. Та ще замоля и министъра Кацаров, и останалите да не си фантазират по личните данни толкова. Тая лична карта не е като да ти искат кой знае какво. Искат я и са я искали на много неща, за да покажеш, че си ти.

# 21 940
Не знам за дискотеките, но в последно много често си показвам личната карта в куриерски офис.

# 21 941
В Англия,Германия и Русия бум на новозаразени,
скоро ще се включат Франция, Испания и Италия
и то при голям процент имунизирани с две дози..
не разбирам на какво разчитаме тук в България
с тази истерия с/у ваксините и другите мерки..!?

# 21 942
  • София
Не знам за дискотеките, но в последно много често си показвам личната карта в куриерски офис.
Недоволна, куриерските фирми са администратори на лични данни. Проверяващите в мола, нямат такива.

Вчера една жена във фейсбук се хвалеше, че дъщеря й е влязла със сертификата на баба си, която е на 70 години, а комшийката е влязла някъде със сертификата на мъжът си. Написах й, че това хич не е за хвалене и за това няма да се оправим никога за нищо, освен ако не се бръкне дълбоко в джоба. Отговора беше:
Е, това в България няма как да стане.
Това е положението в Булгаристан, после що сме първи по лошите неща и няма да се оправим никога, нито икономически, нито здравословно.

Последна редакция: нд, 24 окт 2021, 11:36 от maidi

# 21 943
Скрит текст:
Този доцент Атанасов май е новият кумир на противниците на ваксината. Гледам няколко дни се споделят неговите думи. Щом медиците от Пирогов не искали ваксини и се тествали всяка сутрин да си правили хората изводите. Явно пътеводната звезда са ни хора четящи учебници от 80-те години.
Пътеводна светлина не знам дали са, но са от първия ден на пандемията на първа линия и лекуват болните от Ковид 19 в най- натоварената болница, а не пишат по форумите, повтаряйки като мантра казваното по медиите от хора, които нито са лекували болни, нито самите те са били болни и са проследили количеството си на антитела, как всички независимо преболедували или не трябва да се ваксинират. За отбелязването за учебника от 80 година - явно написаното в този учебник е все пак от полза като се има предвид колко болни са излекувани в Пирогов.
Мисля че всеки има право на мнение на кого да се довери да вярва, още повече когато става дума за прилагане на ваксина, която все още не е преминала всички фази на изпитване и именно за това се подписва и информирано съгласие.
Скрит текст:
И накрая, не смятате ли че на тези лекари в Пирогов, и във всички други болници, които са на първа линия дължим уважение, а не подигравки по форумите, пиейки сутрешното си кафе. Моля не ми отговаряйте - не искам да влизам в излишни полемики. Лек ден на всички и останете здрави.
Въпреки всичко ще отговоря. Лекарят от Пирогов, който дадоха, не е казал, че хората не трябва да се ваксинират. Не съм чула и една дума от него против ваксините. Той просто защити собствения си избор - защо не иска на този етап да се ваксинира.
Масата не сме лекари на първа линия, с антитела, ежедневна среща с вируса и т.н. Това изобщо не се отчита.
Абсолютно - едно е да имаш голямо количество антитела, а друго е да имаш някакво недостъчно количество или изобщо да нямаш такива и да не искаш да се ваксинираш. Хората си интерпретират думите му както им изнася - това е лошото. И не е вярно, че ваксините не е миналата всички фази на изпитване. Файзер e одобрен от FDA още август. Хубаво нека чете учебниците от 80-те, но медицината е наука, която се промяна и изменя с годините, редно е медицинските лица да са наясно с новостите в медицината и да имат желание затова.

Последна редакция: нд, 24 окт 2021, 11:13 от daisy12

# 21 944
Куриерите са регистратори на лични данни. Те ти ги имат и оперират с тях.
Не виждам драмата да ти видят дали името ти отговаря на физиономията ти на входа на МОЛа, като изобщо никой нищо не записва.

Общи условия

Активация на акаунт