COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 966 911
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 22 020
да споделя една статистика, която прочетох днес. В Германия 98% от лекарите са напълно ваксинирани, сред мед. персонал общо процентът е 95%.

# 22 021
  • Там,където се събуждам щастлива.
Добре де, аз не мога да разбера сега какво става със сертификатите - издават веднага сертификат на ваксинираните с Янсен, а не тези с друга ваксина - след втората, нали? Или и на тях веднага?
Щото ако е така - повечето няма да идат за втора доза... Sad
Сертификата след първа доза ще е за 1 месец само. Май с него можеше да се пътува и в чужбина и да се постави 2ра доза в друга държава.
Поне до скоро така беше.

Не знам дали може така, защото аз имах проблем с моят. Като изкарала Ковид имам право на една ваксина, което обаче е валидно само за Нидерландия. В чужбина при сканирване беше кода ми в червено. Хърватско имаха повече възможности, като една ваксина поставена преди определен период от време. Предполагам, че заради туризма е така (който процъфтяваше в средата на октомври). Сега, обаче, ще сложа втора ваксина, защото в Германия е строго, а ходим често там.

Това, че дават нашите сертификат дори за един месец след една ваксина (при неболедували), не е редно. Ще има бум на заразени с една ваксина и ще викат до небето, че са ги прецакали.

# 22 022
  • Пловдив
Много ще замоля, ако има някой, чиито нерви са издържали да чуе цялата излагация, да резюмира в 2-3 изречения. Аз го включих последните 4-5 минути, и чух само жалки глупости и общи приказки.

Вярно ли е, че са казали, че в Австрия се признават антителата за сертификат? И, че нашите учени щели да изследват въпроса с тях, и да разрешат(по почина на Австрия и други европейски страни!!!) сертификат на база антитела?

За сертификат за антитела в Австрия Ли-лу също беше писала. Ама да се сравняваме с Австрия е ...

Последна редакция: нд, 24 окт 2021, 23:57 от marzeliva

# 22 023
Досъдебно производство срещу лекар от Мадан, вписал недействителни ваксинации
Случаят с медика, фалшифицирал данни за извършени от него ваксинации срещу коронавирус, е разкрит, след като пациент се обърнал към друг лекар с искане за имунизиране
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/razsledvat … aksinacii-6132901

# 22 024
Много съжалявам иланг-иланг Sad . В момента нищо освен пълен локдаун за 2-3 седмици няма да успокои обстановката. Зелени сертификати на 20,% ваксинирани изобщо няма как да проработят. Дори да са стимул за ваксинация - току-що ваксинирани, щъкащи по заведения + такива с фалшиви документи +всички допуснати без никакви тестове и сертификати (последните ще са най-много) е поредната имитация и само отлагаме неизбежното с цената на още животи. Трябваше да се затвори за три седмици и през това време да се даде възможност за ваксинация, после да се въвежда зелен сертификат.
Нямам нерви и време да ги гледам - има ли някаква яснота за училищата какво ще правят или пак тепърва ще проучват и мислят?

# 22 025
  • При семейството си
Попаднах на информация за Австрия, че признавали тест за антитела, но само за 90 дни. А, да, и за локдаун за неваксинирани.
Няма такова нещо. Признавали са ги преди време за малко, докато са се убедили, че не става.
Казаха ми, че това обаче се цитирало като факт на срещата при президента. Което, ако е вярно,  би значило, че тези изобщо не четат не само медицинските източници, но и масовите медии. А ние очакваме те да управляват криза.

Между 23 до 26 минута от видеото:
https://btvnovinite.bg/bulgaria/rumen-radev-predishnite-upravlja … am-vaksinite.html

# 22 026
Съболезнования иланг 😔
Е, какво и да ме баннат - в момента с бездействието си управляващите и президента извършват геноцид. Това е.

Иланг, съчувствам на семейството ви за загубата.

Илиана, не знам дали може да се нарече геноцид, при положение, че се извършва с одобрението и под аплодисментите на 80% от популацията. Имаме всички шансове да влезем в историята като първият народ, самоубил се от глупост.

# 22 027
Ако хванат някой с чужд сертификат ще има ли наказание и за този, който го е предоставил?

# 22 028
Много ще замоля, ако има някой, чиито нерви са издържали да чуе цялата излагация, да резюмира в 2-3 изречения. Аз го включих последните 4-5 минути, и чух само жалки глупости и общи приказки.

Вярно ли е, че са казали, че в Австрия се признават антителата за сертификат? И, че нашите учени щели да изследват въпроса с тях, и да разрешат(по почина на Австрия и други европейски страни!!!) сертификат на база антитела?
Аз чух само началото, започна с лъжа като хвърли вината на предишните управляващи, че били говорили против ваксините..Като го чух това и му дръпнах шалтера.

# 22 029
Не знам как иначе да го нарека. И никак не съм щастлива, че съм била права, че единственият шанс е да ни смъмрят в чужбина. Не че ЕС му пука за нас. Просто едва ли искат най-голям развъдник в света да им е толкоз близо

# 22 030
Ако хванат някой с чужд сертификат ще има ли наказание и за този, който го е предоставил?
Идея си нямам. Надявам се да има!

# 22 031
В Румъния, чух че има санкция за собственика ... въпреки, че не ми е ясно как човек може да се опази от "крадене" на QR код след като се показва къде ли не и е възможно собственикът да няма никаква вина ако друг човек го ползва вместо него.

# 22 032
Точно така. И аз влизам с това.
https://bnr.bg/horizont/post/101546012/prof-nikolai-denkov-dokat … em-decata-v-klas#
Много скоро, надявам се ще има филтър на училищата.
И тук ни почакаха достатъчно.
Дали питаха родителите и чакаха толкова в цяла Европа.
Най-отговорно ви казвам, че никакъв филтър в училището няма. Е,формално има предупреждение на входа, коридорите са разчертани и това е. Маски се слагат само, ако дойде някой от РУО или журналист. Не се изискват,няма проверки. Дори и при болни ученици.

# 22 033
Иланг, моите съболезнования!
Междувременно в Малта продължават с бустерните дози. Починалите вече са 460. Но активините случаи продължават тенеденцията си на намаляване.

# 22 034
От днешното заседание при Радев: До 7-10 дни започнат тестване с тест-близалки за 1-4 клас. За да се върнат ПО. ЗС за тези с антитела едва ли ще се приеме- очаква се общо решение за ЕС. Контролът се засилва.

Общи условия

Активация на акаунт