COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 965 956
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 22 230
  • София
Майка ми пък си скрила вкъщи някъде хартиения сертификат и не го открива. Обърна къщата наопаки. Ще пробвам да й направят такъв онлайн, но дали преиздават хартиените сертификати, в случай, че тя не го намери?
Оня ден един личен лекар обясняваше по тв, че доста възрастни хора го губят и идват при него, за да им вади нов. Значи може.

# 22 231
  • На село (близо до Лондон)
Как върви ваксинацията сега? Има ли повече хора ваксинирани в последните дни? Луда работа са тези протести в мола! Няма ли полиция?
В Англия ваксинацията на децата 12-18г става в училищата, но сравнително бавно върви поради много причини като малко брой сестри и персонал да ходи във всяко училище да ваксинират, не всички родители/тийн са убедени още и т.н.
Пред някои училища анти-ваксари се събрали да протестират. Полицията ги прибрала бързо и глоби. Езика които се използва от политиците и се отпечатва в медиите тук е много конкретен:
От лейбър опозицията: “ отвратително е,че протестиращите разпространяват опасна дезинформация сред децата”
От торите управляващи: абсолютно недопустимо е за деца, учители и родители да са притеснявани пред училището им от протестиращи разпространяващи опасни лъжи за животоспасяващата ваксинационна програма.
https://www.bbc.co.uk/news/uk-59032991

# 22 232
Тази сутрин по НТВ, пътьом чух следното.
Във Франция са ваксинирани 80%. Заведенията им са затворени от година и половина, което нанася психологически травми.
Та се зачудих, как там може да затворят кръчмите /рискувайки психолочното здраве/, а децата да ходят на училище, а тук обратно.Thinking

# 22 233
  • София
Kaк съхранявате сертификатите в телефона си? PDF, скриншот, снимка?
С Covid Check BG ми дава грешка (предполагам, защото сертификата ми не важи за чужбина).
Или пък си носите принтиран вариант?

Скрит текст:
В електронен вариант, но може спокойно и в PDF да си го дръпнеш - както ти е удобно. Важно е да могат да сканират QR кода

От днес влизат правилата със сертификатите. Обаче всички заведения около нас казаха, че ще си работят неваксинирани. Не можело да затворят и да ваксинират персонала насила. Изведнъж всички се оказаха с антитела и т.н. И понеже сме краен квартал, нямало кой да ги проверява - проверяващите все в центъра обикаляли. Изобщо не им пука

Lady Cassiopeia Duval, същите тези заведения около вас, ако ги затворят подозирам, че отново ще си работят.
Нощните заведения не би трябвало да работят от около месец, ако помня добре.
Нали всички виждаме, че си работеха спокойно. От репортажите по телевизиите, които ни показаха, както се видя - казват, че са в гражданско неподчинение.

Надявам се здравната система да издържи до изборите. Сега се вихри популизъм висша степен. С цената на човешки животи.
След това със сигурност ще станат още по-агресивни сертификатите.
Тази сутрин по НТВ, пътьом чух следното.
Във Франция са ваксинирани 80%. Заведенията им са затворени от година и половина, което нанася психологически травми.
Та се зачудих, как там може да затворят кръчмите, а децата да ходят на училище, а тук обратно.Thinking

Пресният пример от атаката в МОЛ-а в Стара Загора вчера би трябвало да ти даде обяснение ...

# 22 234
Майка ми пък си скрила вкъщи някъде хартиения сертификат и не го открива. Обърна къщата наопаки. Ще пробвам да й направят такъв онлайн, но дали преиздават хартиените сертификати, в случай, че тя не го намери?
Оня ден един личен лекар обясняваше по тв, че доста възрастни хора го губят и идват при него, за да им вади нов. Значи може.
Благодаря, ако може ще е добре. Тя юни сложи втората игла и досега изобщо не й е трябвал. Така хубаво го е скрила дори от себе си.

# 22 235
Аз лично очаквах през уикенда да има бум на ваксинациите, а то какво - едно голямо нищо. Явно са се юркали по заведенията и моловете, като за последно, вместо да се ваксинират. Като гледам и хоспитализираните, и починалите, направо ме хваща страх какви ще са цифрите утре - очаквам нови черни рекорди от началото на пандемията. Все по-често се шушука за локдаун и, като нищо да ни затворят по-рано от предвиденото. Казаха, че ще чакат 2 седмици, но не вярвам болниците да успеят да издържат толкова време. А и тази мярка не мисля, че ще даде желания резултат

# 22 236
  • На село (близо до Лондон)
Дано в България да стане като във Франция където за да се ваксинират и предпазят хората президента обяви задължителни сертификати за работа и за заведения.
Явно няма да стане като в Англия със обеждаване и обяснения и без нужда от сертификата да се ваксинират 80% от населението.

# 22 237
Аз лично очаквах през уикенда да има бум на ваксинациите, а то какво - едно голямо нищо. Явно са се юркали по заведенията и моловете, като за последно, вместо да се ваксинират. Като гледам и хоспитализираните, и починалите, направо ме хваща страх какви ще са цифрите утре - очаквам нови черни рекорди от началото на пандемията. Все по-често се шушука за локдаун и, като нищо да ни затворят по-рано от предвиденото. Казаха, че ще чакат 2 седмици, но не вярвам болниците да успеят да издържат толкова време. А и тази мярка не мисля, че ще даде желания резултат
Имам познати млади хора уикенда пускаха лайфове и снимки от заведения и клубове.  Явно като за последно да си купонясат. Не вярвам повечето от тях изобщо да имат зелен сертификат.

# 22 238
Пресният пример от атаката в МОЛ-а в Стара Загора вчера би трябвало да ти даде обяснение ...
Това не го знаех. Съжалявам, но е чиста келешка слободия.

# 22 239
Никъде не искаха сертификат, затова всички без ваксина се скъсаха да обикалят къде ли не. Аз ходих до Хепи Люлин, за да си тествам сертификата, а те не ми го искаха Simple Smile

# 22 240
Никъде не искаха сертификат, затова всички без ваксина се скъсаха да обикалят къде ли не. Аз ходих до Хепи Люлин, за да си тествам сертификата, а те не ми го искаха Simple Smile
Гледах снимки и клипчета и бая пълни бяха някои заведения и дискотеки. Не мога да го разбера това - бройката зарезени е стряскаща, но най-важното нещо за някои е да идат да купонясват точно сега.

Последна редакция: пн, 25 окт 2021, 09:19 от daisy12

# 22 241
Относно генотипа - в Румъния и Италия също мрът на поразия и отказват ваксини. Чудя се дали и ние нямаме нещо общо.

В Италия напълно ваксинирани са 71% от населението, а 7 дневният индекс е 33.

# 22 242
  • София
Акълотип е това, не е генотип.

# 22 243
От интервюто по Нова тв относно ковид кризата с Свилена Димитрова, д-р Аспарух Илиев и проф. д-р Иво Петров https://nova.bg/news/view/2021/10/25/344011/%D1%89%D0%B5-%D1%81% … -%D1%81-covid-19/
Водещият: Оказахме ли се ние наистина опитни зайчета. В момента за Европа всички ваксинирани там седят и гледат какво ще стане с неваксинираните, които са малко, все по изолирани, все по-карнтинирани, и на вход и на изход от страната. Ние ли сме опитните зайчета в момента в стремежа си да не бъдем?
Свилена Димитрова (зам.-председател на Българска болнична асоциация) Докато се притеснявахме, че с нас се правят опити се оказа че цяла Европа се ваксинира, докато ние сами си тестваме какво ще стане ако не се ваксинираме и се боя че резултатите от това са доста тревожни, да не кажа катастрофални
Ако ние всични като общество не си дадем сметка на коя граница се намираме в момента, няма да излезем от тая ситуация и локдауна ще е най-малкото което ще ни случи. При данни че всеки седми влязъл в болница поради ковид е починал, аз не знам какво повече чакаме, кои данни чакаме, от кои държави, кои чипове чакаме.

проф. д-р Иво Петров: Говореше се много за страничните ефекти на ваксините, но никой не се осмелява да каже че основния страничен ефект на незащитеното заразяване е смърт.
Нека който е неверник да види кривата на общата смъртност и да види как вълните на ковида съвпадат с вълната на увеличението на смъртността, което говори против мнението на тези които смятаха, че ковид смъртността се интегрира в общата смъртност. Не - ковид смъртността се добавя върху общата смъртност.

# 22 244
  • Варна
В 10 ч. щяло да има пресконференция на здравния и образователния министри. Какво ли са измислили пак .

Общи условия

Активация на акаунт