COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 965 886
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 22 290
Един шофьор преди малко обясняваше, че возил хора на екскурзия до Турция и на границата върнали двама човека защото слагали някакво устройство на рамото и засекли, че не са с ваксини наистина.
Нали уж не съдържаха оная отровна гадост, за която се пишеше, че засичат с такова устройство?! Ето, че сега чух истински случаи. Какво друго ще да засичат?!
Някой пътувал ли е скоро и какво е това магическо устройство?

Хайде сега, отровна.

Това е просто чипът за връзка с кораба-майка.

Мечтая си някой да изобрети устройство, с което да засича IQ. Макар че в случая ще трябва такова, засичащо дали изобщо има мозъчна дейност:)

Ей, не мирнаха троловете с безумните конспирации. А стадото рупа ли, рупа.

# 22 291
С тестовете близалки се минава по езика и бузите и после се държат в устата (ближат) докато не излезе контролна черта. Съвсем спокойно могат да си ги правят сами децата, изобщо не виждам защо трябва учител да е необходим. Показва отпред като тества себе си, децата повтарят и след 15 минути са готови всички. (За мен всички учители трябва да се тестват в пика на вълната, независимо от ваксинационен статус.  Казвам го катоваксиниран учител).

Последна редакция: пн, 25 окт 2021, 11:39 от Alyssa

# 22 292
Пише - щадящи тестове за най-малките, тестове със слюнка.
"Министърът на здравеопазването внася днес постановление в Министерски съвет за закупуване на щадящи тестове на деца. Държавата трябва да отпусне 13 млн. лева за целта. Пробовземането ще става чрез слюнка."
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/vryshtat-d … d-testove-6132945

# 22 293
Цитат
Според мен ще има локдаун,независимо дали властта иска. Просто в един момент няма да имат избор. Малкият ми син ме питаше преди седмица няма ли до го пуснат онлайн, защото се уморил от деца и шум. Казах му, че точно тях няма да ги пуснат. И два дни по-късно си беще вкъщи.

Авторката на поста да не се обижда, че я цитирам, но вече започват да се виждат последствията от ДО и въобще изолацията - човек малко по-малко отвиква да бъде сред хора.

# 22 294
Значи децата могат да се тъпчат всеки ден с чипсове, шоколади, Макдоналдс и желирани бонбони, ама тестовете - близалки са вредни за тях. Евала! Като смучат истински близалки, пълни със захар и им увреждат зъбите по-здравословно ли е?

И аз мисля, че не е работа на учителите да правят тестовете. Айде малко и медицинските сестри да свършат някаква работа. Да не говорим, че щом може да има пункт за тестване с медицински лица пред всеки мол и заведение, значи може да пратят такива здравни служители и в училищата - в пъти по-важно е.

Хареса ми брифинга - браво от мен. Обаче очаквам от утре стачки от учителите, защото ще им се развали рахата да готвят по пижами, докато преподават и да си взимат цялата заплата. И от родители дето са супер притеснени за здравето на детето, а всъщност ги е страх да не ги карантинират да 2 седмици

# 22 295
Един шофьор преди малко обясняваше, че возил хора на екскурзия до Турция и на границата върнали двама човека защото слагали някакво устройство на рамото и засекли, че не са с ваксини наистина.
Нали уж не съдържаха оная отровна гадост, за която се пишеше, че засичат с такова устройство?! Ето, че сега чух истински случаи. Какво друго ще да засичат?!
Някой пътувал ли е скоро и какво е това магическо устройство?

Хайде сега, отровна.

Това е просто чипът за връзка с кораба-майка.

Мечтая си някой да изобрети устройство, с което да засича IQ. Макар че в случая ще трябва такова, засичащо дали изобщо има мозъчна дейност:)

Ей, не мирнаха троловете с безумните конспирации. А стадото рупа ли, рупа.
Всичко това е следствие от дългогодишната ни идиотска система на образование, в която единствената цел беше да наизустяваме куп ненужни неща, вместо да се научим да мислим критично. И това е от повече от половин век. Какво от това, че нямаше ДО? И без него положението винаги е било трагично.

# 22 296
  • София
Значи децата могат да се тъпчат всеки ден с чипсове, шоколади, Макдоналдс и желирани бонбони, ама тестовете - близалки са вредни за тях. Евала! Като смучат истински близалки, пълни със захар и им увреждат зъбите по-здравословно ли е?

Скрит текст:
И аз мисля, че не е работа на учителите да правят тестовете. Айде малко и медицинските сестри да свършат някаква работа. Да не говорим, че щом може да има пункт за тестване с медицински лица пред всеки мол и заведение, значи може да пратят такива здравни служители и в училищата - в пъти по-важно е.

Хареса ми брифинга - браво от мен. Обаче очаквам от утре стачки от учителите, защото ще им се развали рахата да готвят по пижами, докато преподават и да си взимат цялата заплата. И от родители дето са супер притеснени за здравето на детето, а всъщност ги е страх да не ги карантинират да 2 седмици
И за тези тестове ли са твърдели, че са вредни? Кой?

# 22 297
  • Deutschland/HE
Фран, в Германия миналата година беше точно така - не се тестваш и не си ваксиниран, за теб няма присъствено обучение. Никой не ни е питал, получихме  писмо от министъра.
Децата сами си правят тестовете, не е сложно, само учителят минава и проверява резултата и се разписва в тетрадката за тестове. Това е за Хесен, за другите провинции не знам, с тази тетрадка може да ходи на всички места, където правилото е 3G - ваксиниран, оздравял, тестван.

# 22 298

Скрит текст:

И за тези тестове ли са твърдели, че са вредни? Кой?

Къде ли не - само, като чета коментарите под брифингите и направо се хващам за главата колко ниско е нивото на някои родители. Обаче претенциите им и самочувствието е до небесата

# 22 299
Че как, не знаят какво вещество има върху близалката, може да е отровно.

Аз мисля, че ще вземат от тестовете с плюнка, които показаха, че вече си е купило 51-во училище.

# 22 300
Че как, не знаят какво вещество има върху близалката, може да е отровно.

Аз мисля, че ще вземат от тестовете с плюнка, които показаха, че вече си е купило 51-во училище.
При нас имаше анкета и точно за такъв гласувах. Спокойно могат сами да го правят.

# 22 301
  • София
Не, детето няма да близне клечката, а ще плюе някъде. Не бих искала да се занимавам със слюнката на 30 деца, ако съм учител, то и изобщо не бих искала.

# 22 302
  • София
Ох, прочетох сега новината за тестовете - "ако родителите са съгласни" - и спрях да чета и да го мисля. Никакъв шанс да мине, нулев. Питат ли родителите, забрави.

# 22 303
Ох, прочетох сега новината за тестовете - "ако родителите са съгласни" - и спрях да чета и да го мисля. Никакъв шанс да мине, нулев. Питат ли родителите, забрави.
Много зависи как ще им се формулира въпросът.

# 22 304
  • Mediterraneo
Изцепката на шофьора на автобус ми заприлича на новата простотия, която срещнах във ФБ- че заради ваксините кръвните центрове са останали без кръв, защото ваксинирани не могат да даряват! Не, че някога е дарявал кръв, ама споделя тролски глупости на килограм. Аз вече докладвам всяка подобна публикация, заедно с потребителя. Аман!

Общи условия

Активация на акаунт