НПМГ - тема 6

• 53 481
  • 770
  •   1
Отговори
# 120
Започването от нула по език е поредното безумие в образователната ни система. Няма ли индивидуален подход, накакви групи в класа за диференцирана работа с тях? Иначе ще е загуба на време за деца с високо ниво.

# 121
Няма. Дори и сертификат да се предостави, пак присъстват и всички започват от A, B, C. Това го знам от други майки.

Един въпрос от серията "Каруцата пред коня"... Имате ли поглед върху възможностите за университети в чужбина след това с Биология и Химия?

# 122
  • София
Започването от нула по език е поредното безумие в образователната ни система. Няма ли индивидуален подход, накакви групи в класа за диференцирана работа с тях? Иначе ще е загуба на време за деца с високо ниво.

Че те в езиковите гимназии нямат индивидуален подход и да правят класове с начинаещи и напреднали, вие иската в гимназия със съвсем друга насоченост.  Програмата е една за всички и по принцип трябва да се спазва.
Ние затова избрахме да учи нов език (немски), за да не проспива часовете по език.
Общо взето е според желанието и волята на учителя. Други се бяха похвалили, че часовете по английски са били много стойностни - четене и обсъждане на книги, писане на есета, но не говоря от първо лице.

Имайте предвид, че и втория език, който започват от 9 клас също е от 0.

# 123
Има ли училище до седми клас, в което да не се учи въобще английски?
Записахме се. Дадоха ли ви служебна бележка, че ученикът е записан там? Във връзка с еднократната помощ питам...

# 124
  • София
Записахме се. Дадоха ли ви служебна бележка, че ученикът е записан там? Във връзка с еднократната помощ питам...

Училище не знам, но има деца които до 7 клас учат усилено немски или френски и реално да са почти нулево ниво в 8 клас. Програмите са ясни и всеки си прави избора. Именно за това паралелките/училищата с немски и испански са толкова популярни - за да се напредва с друг език, извън английския.

# 125
  • Sofia, Bulgaria

Има!
Синът ми до сега е учил само един език в училище - руски. Английският си го учеше на школа.
Сега избра да започне нов език - немски, а английския ще го продължи отново на школа.

# 126
Така...Свалили са учебните планове за 2021/2022 година от сайта. Сигурна съм, че ни четат. Даже мисля, че знам кой . .. Joy

# 127
  • София
Сега остава да оправят и учебниците. Grinning
Щото на един от 11-те класове има учебници за профил физика, пък никой от класа не го е избрал. За сметка на това няма учебници за ПП по история. Laughing

# 128
Езикът се започва от ниво 0 и се напредва бързо, тъй като имат по много часове всеки ден. В общия случай, ако детето е учило вече АЕ, му е скучно през цялата година. Добре, че има други предмети, по които да се готви сериозно. Joy Честно казано натоварено си беше в 8 клас, а АЕ беше малко като свободен час, за разлика от всички останали предмети.
С госпожа Михаела Александрова на 8А никак не му беше свободен часът. Три учебника и учебни тетрадки по Insaight изучиха! Сценарии и есета писаха, речи държаха, групови проекти правиха...имат книга да пишат. Страхотен учител е тази жена! Шапка ѝ свалям!

https://www.facebook.com/rabotna.grupa/videos/907413980011048
И хубава музика са сложили децата.

Последна редакция: ср, 21 юли 2021, 18:06 от petiaivanov

# 129
  • София
Надявам се, да няма повече повод за такъв клип!

# 130
Надявам се, да няма повече повод за такъв клип!
И аз така. Направо ми се насълзиха очите, като го гледах първия път.

# 131
Ясно, не знаех. Мислех, че кой каквото и да учи, все учи и английски в училище. Нещо като руския едно време. Затова ми беше странно, че почват от а и б.
Впрочем в НПМГ тече усилен ремонт на фасадата, на която пуснахте визуализация, но и вътре нещо пипат.Стаите и коридорите ми се видяха супер, не знам какво точно им правят

# 132
  • София
Има.
Познато дете е в 1ва АЕГ и не беше учило АЕ, не беше ходило и на уроци. Бе минало през НЕ (не е било от популярните с този език) и ИсЕ.
На много места има само 1 език и той може да не е АЕ.

# 133
  • София

На първи въпрос да, има. Примерно немски и руски като втори.
На втори въпрос не, не дадоха, но пък и аз изобщо забравих да попитам.

Езикът се започва от ниво 0 и се напредва бързо, тъй като имат по много часове всеки ден. В общия случай, ако детето е учило вече АЕ, му е скучно през цялата година. Добре, че има други предмети, по които да се готви сериозно. Joy Честно казано натоварено си беше в 8 клас, а АЕ беше малко като свободен час, за разлика от всички останали предмети.
С госпожа Михаела Александрова на 8А никак не му беше свободен часът. Три учебника и учебни тетрадки по Insaight изучиха! Сценарии и есета писаха, речи държаха, групови проекти правиха...имат книга да пишат. Страхотен учител е тази жена! Шапка ѝ свалям!

https://www.facebook.com/rabotna.grupa/videos/907413980011048
И хубава музика са сложили децата.

Хубаво е, че имат добри учители... дет' се казва затова толкова всички харесват това училище.
От друга страна и най-прекрасният и креативен учител не може да направи кой знае какво с учебници с ниво A1/A2 и деца, учещи за ниво C1...
Предполагам / надявам се, че ако всички деца се окаже, че са с по-високо ниво, учителят би ... хм, сложил тези учебници под чина.

# 134
За мен е добре, че в часовете по АЕ ще бъде по-подготвен от програмата. Ново училище, приятели, емоции... В началото ще му е трудно да държи темпото, колкото и да не му се вярва. Досега е бил винаги пръв, а сега ще е сред равни или по-умни. Егото ще страда. Grinning Ще има нужда от часове, в които да влиза "с леко сърце".

Общи условия

Активация на акаунт