НПМГ - тема 6

• 52 540
  • 770
  •   1
Отговори
# 630
Извинявам се и аз допринесох за разводняване на темата, нямат нищо общо нито с НПМГ нитп с присъствените обучение, да. Просто като видя нещо за насилие между деца да се обсъжда и настръхвам,  защото положението у нас е много зле, работила съм за кратко катп доброволка по такива проекти, статистиката е страшна.

Кати, за съжаление охрана и ограждения не решават проблема. Има в Америка мисля такива опити, кпито са анализирани (яка охрана и т.н. на училища), по лошо става накрая. можеш да разровиш, мисля, че е публипни. Ситуациите трябва да не остават покрити, а да се търси начин за връзка с тези деца и родителите им, да се работи с тях, защото зад агресияъя винаги има причина.... процесът е много по сложен от това  да оградим и сложим охрана и засяга всички. Илюзия е, че е ако си в затворено училище или затворен комплекс и т н децата са по защитени. От личен опит говоря. И да, това няма нищо общо с НПМГ, това може да се случи и на улицата. Но разбирам притеснението и на мен ако ми се беше случило, бих търсила разговор навсякъде.

# 631
  • София

.

Последна редакция: сб, 20 ное 2021, 15:37 от katiABV

# 632
  • София
Значи, обсъждат хората една тема, ти влетяваш с безкраен поток логорея и ударно сменяш темата, след което обвиняваш в липса на морал хората, защото не искат да обсъждат твоята тема. И след като с патоса на комсомолски секретар си им набил канчето, че са егоисти без ценности, защото не искали /не че някой е казал такова нещо/ да предприемат действия срещу нещо, което не ги е засегнало лично, предлагаш като решение на общия проблем да се затвори "нашето" училище, за да си намерят бандитите друга база, където проблемът ще остане, но вече няма да те засяга лично. Joy Много яко!

Последна редакция: сб, 20 ное 2021, 14:31 от sanaka

# 633
  • София
Да, Десем, Валя, и аз останах с някакво такова усещане след проведените разговори. В мен остана убеждението, че УН не се задейства особено и не е активно. Обаче, няма как инициативата за събиране на средства да дойде от ръководството на училището. Предполагам, че точно както Десем го предлага, трябва да се случи, с анкетиране и призив през Школо, а оттам може би по класове да се задействат нещата. Но така или иначе, в момента всички са на пауза, ослушват се...
Ако някой има идея за пробив на системата, да казва! 😂
Аз доста се обърках в разнопосочна информация, а и както е известно, нормативните актове не са ми силна страна.

ПП: Ох, няма ли някой друг, с нещо за споделяне по принцип? Моля ви! 🥴

# 634
  • София

Аз лично дълбоко съжалявам, че изобщо споделих за проблема - получих точно толкова разбиране, съпричастност и интерес, колкото и очаквах. От тук пишещите май само Ваче е в състояние да проявява съчувствие към нещо, което лично не я касае. Правилно постъпих в началото като си замълчах, обективно погледнато след тази случка каквото и на когото и да се случи... ще е на друго дете, не на моето. Горещо се разкайвам, че занимах височайшите ви особи с тази незначителна случка.

Последна редакция: сб, 20 ное 2021, 15:38 от katiABV

# 635
Виж сега, за мен проблемът с детската агресия е голям и не е само "в двора на училището".
Бих била съпричастна на преживяното от твоето дете, докато прочетох - нека сложат врата с катинар и охрана, гаменчетата да се преместят другаде и да бъдат нечий чужд проблем. Пресъздавам по памет, тъй като ти изтри написаното.

# 636
На мен ми е интересно, ако това се беше случило на 20 метра от двора на училището, какъв щеше да е подходът на Кати?! Нали утре детето ѝ ще излезе с чип от заключения двор, ще тръгне по тротоара и гаменчето пак ще го причака, ако е решило.

Тя някак си се опитва да ни внуши, че нас-останалите родители, не ни е грижа за децата ни и нали е на чужд гръб, не съчувстваме и изобщо не иска да разбере, че проблемът е много, ама много  по-голям и дълбок и не засяга само училището, а засяга всички нас, които трябва да се опълчим на  една прослойка от обществото, която без срам ще нарека "пасмина", и която с безгрижието си, арогантността си, простащината си е възпитала и продължава да възпитава изр****.

# 637
  • София
За мен проблемът в свързан с ДО, защото ако имаше истинско училище, тези деца щяха да са ангажирани с нещо друго в свободното си време. Никой не знае от кое училище са, какви са, кои са. В тези три години, има деца, които излязоха от коловоза на образованието и "системата" и минаха от "другата страна".
И Кати, теб не те касае тестването, затова не ти се обсъжда темата. Колкото ти проявяваш съпричастност, реципрочно толкова можеш да очакваш.
И да пратим гамените в друго училище в района, викаш... Ми, не! В близкия район има основно училище, в което пък съвсем не е ок да се подвизават. 😡

# 638
Здравейте на всички Simple Smile
Търся "под дърво и камък" този сборник по физика за 7 клас , ако някой може да ми помогне ще му бъда безкрайно благодарна 😊😊

# 639
  • София

Спокойно-спокойно. Всички сме наясно от колко кладенеца вода се намира, когато някой иска да ни бръкне в джоба за проблем, който не ни е още застигнал... Wink Разбираема е напълно реакцията, точно такава и очаквах - къде ти, за много пари говорим. То не могат съседи да се разберат за затварянето на входна врата, аз очаквам за цяло училище за тежка врата пари да дават...

И, Слънчевата, аз питам за финансиране за проблем, който не е бил на пишещите тук - и вероятно няма и да бъде, поне на онези с по-големи деца - а ти питаш защо не искам да финансирам несъществуващ проблем!? Да, тестването не ме касае и не би следвало да касае когото и да било тук. Въпрос на личен избор. За разлика от насилието, идващо отвън.

# 640
  • София
Изобщо не те питам! Влизаш сама в някакви диалози.
Детето ти е ваксинирано първо, а и да не е, далеч не ми е цел да питам защо няма да го направиш. Не ме интересува, а и не ми е работа. Съвсем миролюбиво предлагам нещо за обсъждане, който има желание да се включи, който не иска -ок! Всеки има своите основания за действията си.

ПП: Еее, ама много се редактираш! Вече само с цитат ще ти отговарям.

# 641
  • София

Разбира се, че е ваксинирано! Що за въпрос!?

Аз предложих - съвсем миролюбиво - да се обсъдят варианти за финансиране на средства за прекратяване на насилието над децата ни на територията на училището, но... уви, това се оказа не особено интересен и съществен проблем за родителите на по-големи деца и изобщо на такива, на които не им се е случило конкретно насилието да е извършено над техните собствени деца...

# 642
  • София
Ясно е, че не можем да обсъдим и решим всички проблеми, изискващи финансиране. Ако иска Слънчевата,  да направи една анкета в темата колко родители са в състояние и искат да направят целево дарение към УН за закупуване на тестове, за да тръгнат децата на училище. Поне набързо са се преброим и да преценим начина на действие, ако има такова.
Личните нападки и безплодните спорове не са от полза на никого.

# 643
  • София
Добавих анкета. Извинявам се за недобре зададения въпрос, но се оказа, че съм много ограничена в броят на символите.
Надявам се, че е ясно за какво се борим.

# 644
Като родител на ваксинирано дете, пак бих направила дарение, само и само децата да са в клас час по-скоро!

Общи условия

Активация на акаунт