НПМГ - тема 6

• 52 514
  • 770
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Те и тези страни не са много за пример...
Скрит текст:
пада голямо извиване на ръце в тях, не на децата за момента (тях все още ги тестват), но и техният ред неминуемо ще дойде. Погнаха за начало студентите, присъственото обучение е възможно на някои места вече само  и единствено за имунизирани и официално преболедвуали. С негативен тест, дори да е ПСР, а не антиген,  не можеш да влезеш.Тоест ще си учиш онлайн до откат.

# 676
  • София
Може и аз да съм пропуснала, но подадохте ли оплакване в полицията?

Не, разбира се.

Ах, Аш, просиш си белята..Satisfied Сега ще бъдеш обвинена в тотална липса на разбиране и емпатия..

Кати, кое те кара да мислиш, че  хората се притесняват да кажат не за плащането на някаква сума за нещо? Да не са малки деца, че да им е неудобно, особено в анонимен форум?.

Не, няма, вече не - виж как се подреждат нещата, като не очаквам някакво отношение никак не ме дразни липсата му. А защо се притесняват просто да кажат "ми не ща пък, пари не ми се дават" - убий ме и аз не мога да разбера.

# 677
  • София
Слънчевата, дай още малко време на родителите (да речем до сряда вечер) да помислят и да гласуват.
След това бих предложила да направим писмо до УН с резултатите от анкетата и да поискаме да се създаде организация за събирането на средства от родители, които искат да го направят. Това може да стане (според мен) с целева банкова сметка. След това (да речем една седмица по-късно) УН да организира комуникация с доставчици за закупуване на Антигенни тестове (АГ).
Така аз си го представям. Вероятно има подводни камъни, които не съобразявам, но отнякъде трябва да тръгнем.
Лошото е, че анкетата тук не е особено представителна извадка за всички родители на деца от училището и не знам как да го популяризираме сред останалите.

# 678
  • нейде там, където ....
Аз пък се загледах в статистиките и тъъъкмо си мислех, че поне за ротационно присъствено скоро би трябвало да има шанс и .. греда, имало по-нова заповед, с по-ниски числа - 500 вместо 750 за въртележка и 250 за безусловно .... Освен това, изключения се предвиждат само за 1 -4 клас, а за другите ... ни сертификат за ваксина, ни тест, само могат да стискат палци и да се молят да намалеят заболелите ...

Писмо сякаш би трябвало да се пише до министерството, до УН ... дори да ги има парите и купят тестовете, май пак няма да се промени нищо, без "благословията" на мон.

# 679
  • София
Класовете от 1-ви до 4-ти са изрично упоменати в насоките, не в заповедта, която се смени няколко пъти за десетина дни. Обаче, струва ми се, че в насоките преди няколко дни не бяха вписани изрично тези класове... Тихичко си подменят писанията.
Но пък според заповед на Кацаров, която не е променена все още, ротация при 250-500/100 000 и безусловно под 250/100 000, за всички ученици... Дали да не пишем на Кацаров? 😂
Струва ми се, че той като разбере, че не му искаме пари, ще е по-сговорчив от Денков. (шегувам се)

# 680
Към днешна дата сме 559 на 100 хил. А бяхме 890 и нещо, има спад, да.
 Май червена зона сме още.

# 681
  • София
marinadp, аз следя 14-дневната заболеваемост тук:
https://korona.telme-bg.com/info/novootkriti/2weeks

Според тази информация и темповете, не знам дали преди 1.декември София ще падне под 500/100 000. Rolling Eyes

# 682
marinadp, аз следя 14-дневната заболеваемост тук:
https://korona.telme-bg.com/info/novootkriti/2weeks

Според тази информация и темповете, не знам дали преди 1.декември София ще падне под 500/100 000. Rolling Eyes
Подозирам, че преди 1 декември няма да стане.
В сряда ли имаше съвет в училището? Сигурно ще обсъждат въпроса.

# 683
  • София
Да, в сряда е съвета.

Актуализация на данните от анкетата:
32 гласували
25 - ДА - 78,1%
7 -  НЕ - 21,9 %

Общо взето, така върви от началото като процентно съотношение. Ако от МОН разрешат организация по училища и набавяне на средства, който и както намери за добре, мисля че при нас нещата ще се случат. Ще имаме и подкрепата от учителите и ръководството. Simple Smile

Чакаме само Денков да се събуди на правилната страна, някоя сутрин....

ПП: ново дваЕсе...
https://segabg.com/node/198704

Последна редакция: вт, 23 ное 2021, 11:39 от Слънчевата

# 684
"Намерението на МОН бе aко училищата осигурят със собствени средства тестове за учениците от горен курс, да могат да ги върнат в клас още преди ведомството да е предоставило безплатни тестове. Идеята обаче се натъкна на лют отпор от страна на повечето държавни училища, синдикатите и Омбудсмана. Според тях подобна мярка би създала реална опасност от дискриминация и от накърняване правото на достъп до ефективно образование на голяма част от българските ученици."

# 685
  • София

Просветното министерство предлага ако 50% от учениците в един клас имат зелен сертификат, т.е. са ваксинирани, преболедували или имат антитела, те да се върнат в училище без тестване, а останалите да продължат да учат дистанционно. Това е една от възможностите за възстановяване на присъственото обучение за по-големите ученици, които пета поредна седмица продължават с дистанционните уроци заради липса на тестове. Мярката е заложена в актуализираните от МОН Насоки за обучение в извънредна епидемична обстановка, които са изпратени за съгласуване и подпис от здравното министерство.

Е, най-сетне някакво движение в правилната посока... Надявам се скоро да се върнат в клас - това е най-бързия начин, че и пари от училищата или дори бюджета не се търсят... Не знам всъщност какъв е процентът при нас, но предполагам, че висок?.. Не си представям много деца в НПМГ да имат родители с 5G чипове, така че едва ли ще е трудно - само дето в момента пред лабораториите има немислими опашки, чака се по 2 и повече часа за влизане... За установяване на антитела, де. Кошмар е направо, аз трябва да си правя изследвания всеки месец в момента (тироидни), предния месец чаках точно 2 и половина часа, а сега като мина... визуално е по-зле. Е, но пък те са по-издръжливи от мен, ще го изтърпят еднократно в името на връщането в клас.

# 686
  • София
Децата в 5-ти клас нямат 12 години, за да са ваксинирани. Демек - същото, но да си организираме сами тестване 2-3 пъти в седмицата. Преди училище в понеделник. 'Ма к'во пък? Не се оплаквам. Ще го направим, но разликата е само в интерес на лабораториите, отново. Пак зависи кой ще изкара пари за тест, нали? Шансът за разболяване пред лабораторията да коментирам ли?

# 687
  • София

Така е, за 5-окласниците е кофти. Абсурдно е да се правят постоянни тестове в лаборатории, само преболедувалите минават... и то такива или с доказателство за преболедуване, или високи антитела - при децата е по-скоро малко вероятно... Sad Съчувствам. Би било редно първо за тях да се осигурят тестове на място - като на малките... т.е. първо на малките, но после на тези от 5 и 6 клас... Не знам, но ако някой организира петиция в този смисъл - да са приоритетна група за безплатно щадящо тестване децата в прогинмазия, които нямат 12 - или направо 5 и 6 клас, къде ще доказват на всеки тест на каква възраст са!? - с готовност ще подпиша, те са практически без никакви други опции.

# 688
  • София
Може да заложим колко класове ще отговорят на условието за 50% със сертификат. Аз залагам, че ще се броят на пръстите на едната ръка.

# 689
  • София
За съжаление, и аз така смятам...

Общи условия

Активация на акаунт