Къде в Бургас? (59)

• 120 102
  • 1 911
  •   1
Отговори
# 1 755
Да се включа и аз по темата Сарафово.
Най-малкият проблем на квартала са самолетите. Ние живеем в частта към Бургас (до тенис кортовете). Самолети категорично не се чуват.
Но квартала в последните 2 години се превърна в ГЕТО! Ужасяващо място. Изчезна чара му на малко село до Бургас. Когато се преместихме да живеем там през 2007година всичко беше идилия. 2010-2011 година първите строителни фирми, които започнаха да строят там, буквално са виновни за ужасяващия вид, в който е в момента. Разрушиха хубави двуетажни самостоятелни къщи и построиха, извън всякакви закони по 8-9 етажни блокове с грозна архитектура и още по-грозно изпълнение. Няма въздух, няма ги дворовете. Не е предвидено никакво място за коли, защото вместо гаражи, пак заобикаляйки закона, направиха партерни студиа за основно руския пазар. След 3-4 години започва да им пада мазилката, да се веят улуците и прочие....
Улиците са пълни с кучешки изпражнения, тротоари няма или са засадени с цветя и храсти!!! Над 2 години продължава вече битката ми с Община Бургас да изпращат еко инспектори, които да санкционират хората, извърлящи боклуци, извън контейнерите! Просто наистина намразих това място.
Новата мода е КРАЙМОРИЕ. Сега те са наред за окепазяване на квартала. Същите строителни фирми от Сарафово, вече виждам, че се рекламират като строители в Крайморие. Жалко.
Към днешна дата не бих купила жилище в Сарафово. Дори всячески убеждавам моя мъж да си продадем нашето, защото аз няма да се върна да живея там. В момента сме в Черноморец и когато ми се налага да отида до Сарафово, за да си взема някакъв багаж още повече се настройвам.

+1

И като добавим, че има само един вход/изход нещата съвсем загрубяват.

# 1 756
  • Бургас
LaDiDa, не строителните фирми са основният виновник за окепазяването на квартала. Друг е главният виновник и всички знаем кой е. За бетонния затвор на входа на Бургас, извън всякакви норми за архитектура и естетика какво да кажем? Целият град се застроява брутално. Абсолютно съм съгласна с теб. Ако не ми беше всичко на 5 мин. от вкъщи и нямах малко дете, отдавна да съм се изнесла някъде на спокойствие.

# 1 757
Да се включа и аз по темата Сарафово.
Най-малкият проблем на квартала са самолетите. Ние живеем в частта към Бургас (до тенис кортовете). Самолети категорично не се чуват.
Но квартала в последните 2 години се превърна в ГЕТО! Ужасяващо място. Изчезна чара му на малко село до Бургас. Когато се преместихме да живеем там през 2007година всичко беше идилия. 2010-2011 година първите строителни фирми, които започнаха да строят там, буквално са виновни за ужасяващия вид, в който е в момента. Разрушиха хубави двуетажни самостоятелни къщи и построиха, извън всякакви закони по 8-9 етажни блокове с грозна архитектура и още по-грозно изпълнение. Няма въздух, няма ги дворовете. Не е предвидено никакво място за коли, защото вместо гаражи, пак заобикаляйки закона, направиха партерни студиа за основно руския пазар. След 3-4 години започва да им пада мазилката, да се веят улуците и прочие....
Улиците са пълни с кучешки изпражнения, тротоари няма или са засадени с цветя и храсти!!! Над 2 години продължава вече битката ми с Община Бургас да изпращат еко инспектори, които да санкционират хората, извърлящи боклуци, извън контейнерите! Просто наистина намразих това място.
Новата мода е КРАЙМОРИЕ. Сега те са наред за окепазяване на квартала. Същите строителни фирми от Сарафово, вече виждам, че се рекламират като строители в Крайморие. Жалко.
Към днешна дата не бих купила жилище в Сарафово. Дори всячески убеждавам моя мъж да си продадем нашето, защото аз няма да се върна да живея там. В момента сме в Черноморец и когато ми се налага да отида до Сарафово, за да си взема някакъв багаж още повече се настройвам.

+1

И като добавим, че има само един вход/изход нещата съвсем загрубяват.
Единият вход/изход изобщо не е чак такъв голям проблем. В Изгрев и Славейков като има 20 входа, висиш повече време докато ти дойде реда на светофара или пък на кръговото.
Огромен плюс е, че си на 5-7 минути от града. Докато придвижването от Меден рудник или пък Крайморие целогодишно е кошмар.

# 1 758
  • Където морето целува небето...
Това на входа на града е... не знам какво архитектурно извращение. И ще се напъни с разни индивиди, та после ще се чудим защо градът ни е толкова мръсен. За паркиране пък да не говорим. Преди беше само при нас в Лазур проблем и във Възраждане. Сега вече е почти във всички комплекси. Може би само в Изгре все още се паркира сравнително спокойно. Презастроява се като за световно. Тъй като ние също оглеждаме пазара съм се зарекла, че без включено парко място не купувам.

# 1 759
За кой вход говорите момичета?

# 1 760
За кой вход говорите момичета?
На влизане от София, срещу Метро. Сграда Арена Изгрев - 6 входа с по между 55 и 66 апартамента във вход.

# 1 761
Ааа, сетих се! Мда, отвратително е!

# 1 762
  • Бургас
Аз работя в Северна Промишлена Зона. Тук са само предприятия и складове. Вижте какво започнаха да строят НАСРЕД промишлената зона: Жилищна сграда! АБСУРД на абсурдите.

# 1 763
Аз работя в Северна Промишлена Зона. Тук са само предприятия и складове. Вижте какво започнаха да строят НАСРЕД промишлената зона: Жилищна сграда! АБСУРД на абсурдите.

Сериоаноли  е жилищна?! няма шанс да е някаква бизнес сграда?

# 1 764
  • Бургас
Абсолютно сериозна съм. Зад складовете също започват огромна жилищна сграда...

# 1 765
  • Бургас
Няма читави терени, нали затова сега застрояване и поляните зад ВХТИ...

# 1 766
  • Бургас
Че целият широко рекламиран като о най-върха луксозно строителство "Сентрал парк" се намира в промишлена зона. Зад него - скелети на предприятия, боклуци и прахоляци.
В "Славейков" до ЛИДЛ (по диагонал на КАТ) също е промишлена зона. Цялата тази част е била промишлена, нищо, че сега се застроява като за световно. За да отиде на училище едно дете, трябва да прекоси огромен булевард.
Пак широко рекламираната сграда до тенис клуб "Авеню" граничи с гробищата. И това е пейзажът.
В "Славейков", до "Кауфланд", от страната на магазина, също има сграда насред сервизи и цехове. Чия алчност позволява всичко това да се случва?
Ами в "Меден рудник" е сто пъти по-добре при цялата ми резервираност към този комплекс (макар че съм живяла там повече от 20 г.).

Жилища в града има достатъчно за всички, не е нужно да се застрояват нови и нови терени. А пък и щом е необходимо да се застрояват, нека да има добър план, да има инфраструктура, да са предвидени елементарни удобства за хората и тогава да строят!

# 1 767
Мисля че цялата тенденция сега по застрояването е че хората се насочват към локалните големи градове и сякаш София не е онази манна небесна както беше преди. Особено сега с цените на жилищата и наемите. И смятам че хората са прави в това отношение.

# 1 768
  • Бургас

А дали наистина е жилищна? Дали е възможно да е някакъв вид хотел/мотел. Сега е много модерно да се правят хотели в промишлени зони, за да могат работещи и мениджъри да отсядат като идват от други градове, без да се навират в града и един вид да им е близо.
А може и да е офис сграда.

# 1 769
Широко рекламирания комплекс с частни дворчета и чуден изглед към гробищата, брокерите го пробутват като 95% разпродаден на зелено. Честно казано там жилище би купил само някой от близките села и паланки, който идея си няма къде и какво купува.
Скрит текст:
Веднъж ми се наложи да посетя офис в сграда Кондоско ли как се казва и гладката беше... не е за мен това да гледам как копаят двуметровите дупки...

Общи условия

Активация на акаунт